Giorgos3924 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Πώς μπορώ να εγκαταστήσω όλο το πακέτο της QT? Δηλαδή μαζί με το sdk για ui εφαρμογές κτλ... Ένα qt creator Που βρήκα δεν κάνει ούτε debuging
Giorgos3924 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Win 8 x64 Κατέβασα το qt-windows-commercial-5.0.2-msvc2012_64-x64-offline Έφτιαξα ένα project gui, μετά το έκλεισα πάω να φτιάξω άλλο ένα καινούργιο και δεν υπάρχουν οι επιλογές για qt gui κτλ...
zynif Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Στην linux εκδοση πάντως εγκαθιστάς ξεχωριστά debuuger ή πχ memory analyzer. Δεν παρέχεται μαζί με τον creator.
Giorgos3924 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 πώς μπορώ να δημιουργήσω ui project τώρα; Μόνο other project, non qt projects και import project έχει...
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Το ui file δημιουργείται με τον Qt Designer (σχεδιάζεις οπτικά τις φόρμες), εκτός αν γράψεις εσύ τον κώδικά τους. Ο Qt creator θα πρέπει κανονικά να ανοίγει τον designer για να "σχεδιάσεις". Δεν θυμάμαι αν ανοίγει text editor για την γραφή του κώδικα (αν και αυτό μπορεί να γίνει μετά). Έχω ασχοληθεί αρκετά με την Qt στο παρελθόν αλλά χρησιμοποίησα το addin που υπάρχει για την συγγραφή προγραμμάτων στο Visual Studio (windows). Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, αλλά δυστυχώς και το μειονέκτημα ότι το project file δεν είναι cross platform. Η γραφή στον Qt creator δεν έχει αυτό το μειονέκτημα. Αλλά το πώς θα ρυθμιστεί ο Qt creator για να κάνει debugging είναι μια μικρή περιπέτεια και δεν το είχα ψάξει. Ο debugger μάλλον εγκαθίσται χωριστά. Όποιος ξέρει πώς ακριβώς γίνεται (στα windows), παρακαλείται να μας πει για να μην παιδευόμαστε άσκοπα με δοκιμές... Και κάτι άλλο. Η κατασκευή ενός αυτόνομου .exe απαιτεί ακόμα το building της Qt ή τώρα τα πρόσφατα binary files το επιτρέπουν; -
Giorgos3924 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Το θέμα είναι πως εγκατέστησα έναν qt creator μαζί με το designer. Δεν ξέρω βέβαια αν εγκατέστησα και αυτό που πρέπει.. Άνοιξα ένα qt ui project μπορούσα να γράφω κώδικα ενώ παράλληλα σχεδιάζω το γραφικό περιβάλλον, όπως το visual studio. Μετά, έκλεισα το project και πήγα να δημιουργήσω άλλο αλλά δεν μπορώ να φτιάξω το ίδιο Project. Δεν υπάρχει.... Μπορώ μόνο να αδημιουργήσω source, header file και να ανοίξω ξεχωριστά τον designer για σχεδιασμό παραθύρου. αλλά δε συνδέονται τα 2 κομάτια. Έχω μπερδευτεί αρκετά... Απλή η συγγραφή των προγραμμάτων απ ότι είδα αλλά πολύ μπερδεμένο περιβάλλον!!! Βασικά, είναι σωστό αυτό που κατέβασα; Site: http://qt-project.org/downloads">Qt 5.0.2 for Windows 64-bit (VS 2012, 500 MB)
Giorgos3924 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Είναι καλύτερα να βάλω το add in για το visual studio? Έχω το 2012 ultimate
V.I.Smirnov Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 (επεξεργασμένο) Aρχικά είχα το vs 2008 και την qt 4.6 και δούλευα με το add-in.Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πριν έναν μηνα περίπου, δοκίμασα την qt 5 στο vs 2010 με το αντίστοιχο add-in.Και πάλι δεν είχα προβλήματα.Στην περίπτωση αυτή, βρήκα στο YT κάποιο video για να δω ποιές ρυθμίσεις χρειάζονται.Τα περισσότερα video αφορούν το compile & building της qt (που είναι και το πιο δύσκολο), όχι την εγκατάσταση των έτοιμων binaries.(Παρεμπιπτόντως, αυτός είναι νομίζω και ο μόνος τρόπος για να παράγει αυτόνομο exe).Μπορείς να δεις ένα τέτοιο video, να προσπεράσεις τις οδηγίες για compile & building καινα κάνεις τις ρυθμίσεις που απαιτούνται όπως δείχνει (προσάρτηση βιβλιοθηκών κλπ).(Προφανώς, πρέπει να εγκατασταθούν τα binaries, έτσι; το add-in μόνο του δεν κάνει τίποτε.) Τo μειονέκτημα του VS είναι, όπως έγραψα νωρίτερα, ότι δεν φτιάχνει cross platform project. - Επεξ/σία 3 Μαΐου 2013 από V.I.Smirnov
Giorgos3924 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Γιατί δεν μπορώ να δημιουργήσω gui project? Για παράδειγμα όπως αυτό στο video και αυτό http://www.youtube.com/watch?v=QLT7oEt6gLE Σε μένα δεν υπάρχει επιλογή για δημιουργία gui application..
Giorgos3924 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Εντάξει το έκανα, κατέβασα από το site της nokia. Βασικά δε μου άρεσαν και τόσο αυτά τα signals όπως δείχνει εδώ μετά το 7:00 Χάνεις την ένοια του προγραμματισμού Ξαφνικά μου πετάει error και δεν τρέχει τίποτα...
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Tα slot-signals συνηθίζονται - και έχουν πλεονεκτήματα έναντι άλλων τρόπων. Αλλά το πιο δύσκολο μέρος της qt είναι η χρήση/εξοικοίωση με το model-view framework. Eκεί τα είχα παρατήσει εγώ. Μια που ασχολείσαι, αν βρεις και πώς γίνεται το debuging στον qt creator (εγκατάσταση debugger κλπ), παρακαλείσαι να το πεις και σε εμάς, να μην ψάχνουμε.... -
Giorgos3924 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Το mingw τί χρειάζεται; Κάτσε ακόμα δεν κατάφερα καλα να στήσω το πρόγραμμα! Δεν ξέρω τί γίνεται με αυτό, έχει τόσα πακέτα που μπορείς να εγκαταστήσεις και δεν ξέρω ποιό κάνει τι. Τη μια δεν ανοίγει project, την άλλη πετάει error ενώ πριν 5 λεπτά δούλευε κανονικά (χωρίς να πειράξω κάτι) Μου πετάει και error στην επανεγκατάσταση
V.I.Smirnov Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Άκου, δεν ξέρω τι κάνεις αλλά έχε κατά νου και αυτό που ανάφερα νωρίτερα : η εγκατάσταση των έτοιμων binaries δεν επιτρέπει την αυτόνομη δημιουργία ενός exe. Συνεπώς, αν επιχειρήσεις να τρέξεις το exe έξω από τον compiler (ή σε άλλον υπολογιστή) πρέπει να κουβαλάς μαζί του στον ίδιο φάκελο και τα dlls της qt που χρειάζεται. Στο υπολογιστή που είναι εγκαταστημένη η qt (εν προκειμένω στον δικό σου), ένας τρόπος να το αποφύγεις αυτό είναι να ενημερώσεις τις environment variables για το πού είναι τα dlls της qt. Αλλιώς δεν θα τρέχει το exe. Κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Διάβολε, δεν έχουν έναν απλό installer που να με ξεκάθαρο τρόπο να φαίνεται σαφώς πού και τι χρειάζεται τι και ποιες ρυθμίσεις.... -
Giorgos3924 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια... Δεν με πειράζει να κουβαλάω τα dll Η προσθήκη της qt στο visual studio είναι εύκολη; Αν δεν καταφέρω τίποτα θα στραφώ σε Visual C#
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα