Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης, επιπλέον αυτών που έγραψαν evabb και sphinxgr:

Referred Workers Are 20% Less Likely To Quit Their Jobs and they are also more productive.

http://au.businessinsider.com/referred-workers-stay-at-their-jobs-longer-2013-4

75% of Investment Banking Graduate Vacancies are Filled by Former Interns

Furthermore, according to the survey, more than half of graduate recruiters state that those with little or no work experience have no chance of receiving a job offer from them.

http://www.allaboutcareers.com/features/article/84/75-of-investment-banking-graduate-vacancies-are-filled-by-former-interns

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδιά, είπαμε δεν πιάνουν και πολύ τώρα πια.

Αν ήσασταν υπεύθυνοι σε κάποια εταιρεία και ερχόταν κάποιος θείος - θεία, ξάδερφος κτλ και σας έλεγαν να πάρετε κάποιον-α για δουλειά ο/η οποίος/α μπορεί να μην έχει ιδέα όχι μόνο από το αντικείμενο αλλά και το τι εστί δουλειά (κοινώς τούβλο)

Θα τον/την προσλαμβάνατε?

Με τις γνωριμίες (συνήθως) δεν προσλαμβάνεις κάποιον για να δουλέψει στην ίδια εταιρεία που είσαι.

Α ναι;

The B**** manager from hell Pt 1: A new world order

Δημοσ.

Τοτε ποιος ο λόγος να ζητάνε βιογραφικά και γιατί να μπω στον κόπο να στείλω;

για την marketing list...

• Like 2
Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε ότι την ευθύνη των επιτυχημένων/αποτυχημένων προσλήψεων την εχει τόσο ο ίδιος ο προσλφθέντας όσο και αυτός που τον προσέλαβε/πρότεινε. Το να βγάλεις συμπέρασμα απο ένα βιογραφικό/συνέντευξη είναι απλά αδύνατο, ειδικά όταν έχει να κάνει με τεχνικές θέσεις.

Οκ αν είναι για μια θέση όπου απαιτείται μια Α εξωστρέφεια τότε μπορείς να συμπεράνεις 5 πράγματα απο το πόσο καλά πουλάει ο άλλος τον εαυτό του. Αν τώρα είναι για programmer ο οποίος πρέπει να ξέρει 10 frameworks τέλεια. Η θα τον ξεσκίσεις στα Τεστ ή θα πρέπει να βασιστείς σε κάποια σύσταση, όπου ο άλλος θα αναλάβει την ευθύνη να σου πεί "ναι ο Χ ξέρει να κάνει τη δουλειά καλά".

Αυτού του είδους η σύσταση είναι μια χαρά πρακτική...αλλά αν δεν έχεις γνωριμίες πρέπει να φροντίσεις να αποκτήσεις. Οπότε πρέπει γενικότερα να ενταχθείς σε δραστηριότητες όπου θα γνωρίσεις κόσμο...και φυσικά να φροντίσεις να σου έχουν κάποια υποχρέωση.

Τώρα φυσικά βύσματα και nepotism υπάρχει και στον Ιδιωτικό Τομέα και είναι και χειρότερος απο το Δημόσιο πολλές φορές. Ξαδέρφια, κουμπάροι, γκόμενες, ερωμένες κτλ στις ανώτερες θέσεις οι οποίοι κάθονται όλη μέρα και ο μλκς με τα 1000 ευρώ βγάζει όλη τη δουλειά. Η απλά το κλασικό. 

Η Χ μεγάλη εταιρεία θέλει να πάρει το Ψ μεγάλο έργο. Πάει ο μεγαλο-εργολάβος στον βουλευτή/υπουργό και του λέει, "μεγάλε πως θα γίνει να πάρω εγώ το έργο" και απαντάει ο βουλευτής, "θα κοιτάξω να στο δώσω αλλά κοίταξε εσύ θα προσλάβεις όλο το σόι των λαμογιοπουλέων στην εταιρεία σου,  θα κάνεις και τον μπατζανάκη μου μάνατζερ" και εκεί κλείνει η μπίζνα.

• Like 3
Δημοσ.

Ε αφού είναι έτσι ας το ανοίξω λοιπόν το ουζερί - μεζεδοπωλείο που ήθελα , γιατί τα λογιστικά και το ACCA θα τα βάλω στον κώλο μου με την ελληνική νοοτροπία των ''γνωριμιών/ συστάσεων'' .  

Πάω στο νήμα ''Μαγειρικής''

Δημοσ.

Ε αφού είναι έτσι ας το ανοίξω λοιπόν το ουζερί - μεζεδοπωλείο που ήθελα , γιατί τα λογιστικά και το ACCA θα τα βάλω στον κώλο μου με την ελληνική νοοτροπία των ''γνωριμιών/ συστάσεων'' .  

Πλακα - πλακα και εγω σκεφτομαι κανα 3μηνο ψαξιμο μαξ με τα βιογραφικα και αυτα και αν δεν βρω κατι να ξεκινησω μετα κατι δικο μου επειδη ελοχευει ο κινδυνος να μεινεις 2-3 χρονια ανεργος περιμενοντας την εταιρεια να σου απαντησει η να σε προσλαβει. Απλα σε αυτη την περιπτωση το ρισκο ειναι πολυ μεγαλυτερο.

Δημοσ.

Άμα είσαι λογιστής και δη ACCA πιστοποιημένος, πας και κάνεις αίτηση στις Big 4 και καθάρισες. Ας πούμε να κλαιν οι χήρες, να κλαιν κι οι παντρεμένες?

• Like 2
Δημοσ.

Εγω εχω στειλει καμια 200 το τελευταιο 1.5 χρονο και πηγα σε μια και αυτη γιατι ημουν απο τους πρωτους που εστειλα και με μεγαλυτερα standards απο οτι ζηταγαν.

Aμα δεν εχεις γνωστο πολυ δυσκολο πλεον, το κοιταω για εξω αλλα και παλι δυσκολο ειναι.

Δημοσ.

Απο μονο του το βιογραφικο δεν θα κανει κατι. Τηλεφωνο, επισκεψη αν ειναι δυνατον και γενικα ενα μεγαλυτερο Χ ενδιαφερον απο ενα απλο βιογραφικο το οποιο στο κατω κατω δεν λεει και τιποτα για το ατομο σου. Ειναι αληθεια οτι γνωστος > απο οτιδηποτε αλλα αφου λειτουργει ετσι ολος ο κοσμος τοτε δεν μπορεις να κανεις κατι και πρεπει να αναπτυξεις και εσυ τις δημοσιες σχεσεις σου. Ξερω ποσο δυσκολο ειναι και ποσο ανουσιο μπορει να φανταζει σε καποιους αλλα ειναι απαραιτητο. Καλη δυναμη λοιπον. 

Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε ότι την ευθύνη των επιτυχημένων/αποτυχημένων προσλήψεων την εχει τόσο ο ίδιος ο προσλφθέντας όσο και αυτός που τον προσέλαβε/πρότεινε. Το να βγάλεις συμπέρασμα απο ένα βιογραφικό/συνέντευξη είναι απλά αδύνατο, ειδικά όταν έχει να κάνει με τεχνικές θέσεις.

Οκ αν είναι για μια θέση όπου απαιτείται μια Α εξωστρέφεια τότε μπορείς να συμπεράνεις 5 πράγματα απο το πόσο καλά πουλάει ο άλλος τον εαυτό του. Αν τώρα είναι για programmer ο οποίος πρέπει να ξέρει 10 frameworks τέλεια. Η θα τον ξεσκίσεις στα Τεστ ή θα πρέπει να βασιστείς σε κάποια σύσταση, όπου ο άλλος θα αναλάβει την ευθύνη να σου πεί "ναι ο Χ ξέρει να κάνει τη δουλειά καλά".

Εκτός από μία εταιρία/συνέντευξη που έχω δώσει εδώ στην Αγγλία, σε όλες τις άλλες χρειάζεσαι να τους γράψεις μία μικρή εφαρμογή σε μία ώρα. Η οποία φυσικά περιλαμβάνει 80% της τεχνολογίας που απαιτεί η θέση εργασίας.

Και εκεί καθαρίζει η ήρα από το σιτάρι. 

Το ίδιο έκανα και στην UKC όταν προσλάμβανα άτομα. Έβλεπα CV καλύτερα από το δικό μου, όσον αφορά "γνώσεις" και πτυχία. Αλλά όλα ήταν @@ και αερολογίες όταν κοίταγα στο ιστορικό. 

Ενώ τους έβαζες μπροστά στο ΗΥ και κοιτούσαν το desktop. Ούτε καν ένα χαρτί δεν έπερναν να αναλύσουν και να σχεδιάσουν την εφαρμογή-πρόβλημα. Πόσο μάλλον να ξεκινήσουν να φτιάξουν τουλάχιστον ένα πίνακα στη SQL. 

Άντε μετά να σου λέει ο άλλος "μα έχω δύο πτυχία και ένα μάστερ, πως δεν κάνω για την θέση".

(Σημείωση, εγώ δεν έχω πτυχίο)

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι όλα γίνονται με γνωριμίες. Είπαμε οτι σε μεγάλο ποσοστό είναι προτιμότερο να συστήνουν κάποιον υπάλληλο, απο την τυφλή πρόσληψη.

Επίσης το γιατί ζητούν βιογραφικά

α) δεν έχουν κάποιον εύκαιρο/προτεινόμενο εκείνη τη στιγμή, για θέση που χρειάζονται στελέχωση. Πολλές φορές η πρόταση υπαλλήλου γίνεται απο κάποιον εντός της εταιρίας μόλις μαθευτεί πως χρειάζονται άτομα. πχ έχω ένα φίλο που είναι καλός στη δουλειά, καλό παιδί και τίμιο και κάνει για τη θέση, δεν τον δοκιμάζετε? Δεν πάει να πει ότι βάζουν αγγελίες ο κόσμος με το σκεπτικό δεν θα προσλάβω κανέναν. Απλά στην πορεία τυγχάνουν εμβόλιμες αλλαγές

β) φοβούνται πως θα παραιτηθεί υπάλληλος και θέλουν να έχουν έτοιμο κάποιον αν χρειαστεί

γ) τμήμα εταιρίας hr πρέπει να δικαιολογήσει την ύπαρξη του, ενώ ταυτόχρονα δίνει το μήνυμα στου υπαλλήλους πως υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές

δ) μπορεί μέσω δοκιμαστικών - που δεν πληρώνονται - να βγάζουν μέρος της δουλειάς τους, 3 μέρες ο ένας, 4 ο άλλος και πάει λέγοντας

ps Να προσθέσω πως εταιρίες ζητούν εθελοντική εργασία και γνωρίζω προσωπικά φάση όπου έχουν στελεχωθεί όλες οι θέσεις και εθελοντές εργαζόμενοι δεν προσλήφθηκαν!!! (να υπενθυμίσω πως εθελοντής = δουλευω τσάμπα και καλά για την προϋπηρεσία!!!)

α) Άρα, βγάζουν τη θέση για να μαθευτεί μεσα στην εταιρεία, και μετα κάποιος υπαλληλος της εταιρείας να προτείνει καποιον δικό του? Και αααμα δεν προτεινει κάποιος, τοτε θα δουν τα βιογραφικα που στελνουμε.

β) Άρα, δεν υπαρχει θεση ελευθερη.  Εμένα δεν βλεπω να με αφορα επομενως η αγγελια που θα βγαλουν. Ααααμα παραιτηθεί καποιος! Και μετα υποθετω περιμενουν να τους προτεινει καποιος απο την εταιρεια. Κι αμα δεν προτεινει, τοτε ισως δουν το βιογραφικό μου.

γ) Το hr πρεπει να δικαιολογησει την υπαρξη του. Εμενα παλι δεν με αφορα. Αφου δεν σκοπευουν να προσλαβουν κανενα, τι παιζουν με μας?

δ) Δοκιμαστικά που δεν πληρωνονται. Αν καποιος ηξερε εξαρχης ποιες εταιρειες συγκεκριμενα κανουν αυτο το κολπο, σιγα μην εστελνε βιογραφικο.

Επομενως το ερωτημα του φιλου παραμενει:

"Τοτε ποιος ο λόγος να ζητάνε βιογραφικά και γιατί να μπω στον κόπο να στείλω;"

• Like 1
Δημοσ.

Θέλει απλά να δείχνει οτι η εταιρία κινείται, ζει, αναπνέει (περι αγγελιών)

Παρτο σαν μια μικρη προπαγάνδα προς εμας τους ανεργους που δεν έχουμε και λόγο σε τίποτα όντας άνεργοι και άυλες οντότητες σε εναν καπιταλιστικό ωκεανό .

Δεν σου χρωστάει κανείς.

και αν σου δίνουν την δυνατότητα να στείλεις είναι για διάφορους λόγους που τις αναλύσανε

Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτοι οι "λογοι" δεν απαντανε στο δευτερο σκελος του ερωτηματος: "γιατί να μπω στον κόπο να στείλω;" Απαντουν μονο στο πρωτο. Αλλα εμενα (εμας), σαν ανεργο, το πρωτο σκελος δεν με (μας) αφορα.

Αυτο ηθελα να δειξω.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, αλλά αυτοι οι "λογοι" δεν απαντανε στο δευτερο σκελος του ερωτηματος: "γιατί να μπω στον κόπο να στείλω;" Απαντουν μονο στο πρωτο. Αλλα εμενα (εμας), σαν ανεργο, το πρωτο σκελος δεν με (μας) αφορα.

Αυτο ηθελα να δειξω.

E μην στείλεις απλα.

όταν στέλνεις βιογραφικό είναι όπως όταν παίζεις joker.

Και αν μου κάτσει όλοι λέμε...

Εμενα μου κατσε το joker τις προάλλες 2+1.

Πήρα 2μιση ευρώ και παίχτηκαν με ωραίο τρόπο στο ΚΙΝΟ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...