Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι ακριβώς εννοείς ιδιωτική επιχείρηση; 

Εγώ σε όσες εταιρίες/επιχειρήσεις έχω στείλει βιογραφικό μέσα σε μία βδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο για συνέντευξη. Σε μικρό ποσοστό δεν με πήραν τηλέφωνο ή απαντήσει μέσω mail. 

Και στα 2/3 με πήραν κι όλας. Και μετά εγώ τους έλεγα ότι δεν είμαι πχ διαθέσιμη (γιατί είχα κλείσει αλλού ήδη) 

Και δεν γνώριζα ΚΑΝΕΝΑΝ! 

Έχε υπόψιν σου ότι κάθε μέρα λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά είτε ζητάνε είτε δεν ζητάνε άτομα!! και συνήθως λαμβάνουν υπόψιν πρώτα αυτά που έχουν πάρει χωρίς να ζητάνε άτομα! Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μου το είπαν στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις που έχω δουλέψει αυτό το πράγμα. ίσως λόγω προτεραιότητας ; δεν γνωρίζω καθόλου. 

Κι εγώ όταν χρειάστηκε να δω κάποια βιογραφικά, έβαλα πρώτα τα άτομα που ήρθαν από μόνα τους γιατί θεώρησα ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εφόσον πήραν σβάρνα τα μαγαζιά και ρωτούσαν. 

Σε τέτοιους καιρούς κι όλας, παίρνουν τα δεκαπλάσια βιογραφικά. Δεν θα τα ανοίξουν καν όλα. Κάνε υπομονή και στέλνε όσα μπορείς. Τσέκαρε και τη μορφή του βιογραφικού σου. Παίζει σημαντικό ρόλο! Πχ είχα δει βιογραφικό που έλεγε πάνω "βιογραφικό σημείωμα" ε, έλεος! λες και ο hr δεν ξέρει ότι του στέλνεις βιογραφικό και νόμιζε ότι ήταν μυθιστόρημα και του το διευκρινίζεις... 

Αν θες καμιά βοήθεια για το βιογραφικό, δεν έχω θέμα να σου πω πέντε πραγματάκια με μήνυμα. :)

• Like 1
  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μπορεί να ειπώθηκε

Λόγω μεγάλης ζήτησης και μικρής προσφοράς εργασίας .. 

Το κάθε HR Αν δεί βιογραφικό το οποίο δεν είναι σωστά δομημένο βάση κάποιων προτύπων το πετάει στο Recycle bin

Το βιογραφικό δείχνει στοιχεία της προσωπικότητας σας και των ικανοτήτων σας σχετικά με την εύρεση εργασίας.

Είναι η Πρώτη εντύπωση που θα κάνεις. Αν είναι άσχημη απορρίπτεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ενα σωστά δομημένο βιογραφικό εχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιλεχθεί έναντι χιλιάδων άλλων.

Δημοσ.

μπορεί να ειπώθηκε

Λόγω μεγάλης ζήτησης και μικρής προσφοράς εργασίας .. 

Το κάθε HR Αν δεί βιογραφικό το οποίο δεν είναι σωστά δομημένο βάση κάποιων προτύπων το πετάει στο Recycle bin

Το βιογραφικό δείχνει στοιχεία της προσωπικότητας σας και των ικανοτήτων σας σχετικά με την εύρεση εργασίας.

Είναι η Πρώτη εντύπωση που θα κάνεις. Αν είναι άσχημη απορρίπτεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ενα σωστά δομημένο βιογραφικό εχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιλεχθεί έναντι χιλιάδων άλλων.

Το εχω υποψιν μου αυτο. Για αυτο πριν στειλω μπηκα στο πανεπιστημιο του Kent που δινει συμβουλες για τα CV.

Δεν το εστειλα στο ετσι.... περα απο αυτα το θεμα ειναι κατα ποσο η τακτικη αραζω σπιτι και παιζω απο το ιντερνετ με τις ιδιωτικες ειναι αποτελεσματικη. Απο οσο εχω καταλαβει ως τωρα δεν ειναι.

Δημοσ.

Ρε παιδια υπάρχει κανεις που να έχει στειλει βιογραφικο σε ιδιωτικη επιχειρηση στην Ελλαδα και να τον έχουν φωνάξει για συνέντευξη? χωρις να έχει καποιον γνωστο σε αυτη... οχι τιποτα αλλο γιατι νομιζω οτι μας δουλεύουνε ή μας τρολλαρουν στο θεμα εργασια επειδη απλα θέλουν να διαφημιστούν. Εχω αδικο?

To 2011 είχα επιλεχθεί ανάμεσα σε 1000 άτομα ( αυτοί ισχυρίζονται ότι διάβασαν όλα τα βιογραφικά, εγώ δεν τους πιστεύω απλά είχα δει την αγγελία εντός των πρώτων ωρών δημοσίευσης ) , πέρασα τεστ - 3 συνεντεύξεις και με πήραν μόλις μετά από 2 μήνες . Φυσικά θέλανε ένα άτομο για όλες τις δουλειές που να αντέχει πολλές πολλές υπερωρίες γιατί οι δικοί τους έπρεπε να πάρουν άδεια, τον πρώτο καιρό είχα δουλέψει 14 μέρες σερί μετά είχα 4 αναγκαστικά ρεπό λόγω αναβάθμισης συστήματος και μετά άλλες 16 μέρες σερί .

Μέσα στους πρώτους 2 μήνες είχα ήδη δει να απολύεται το μισό προσωπικό του τμήματος, είχε 6 άτομα όταν πρωτοπήγα , στο τέλος είχαμε μείνει 1,5 άτομα και μας χώνανε και αρμοδιότητες άλλων τμημάτων. Φυσικά ενώ μου είχαν υποσχεθεί θέση πιο σχετική με management φέρανε βύσμα αλλά θέλανε να κάνω εγώ τη δουλειά της.

Τελικά άλλαξε το management της εταιρείας, έδιωξε κάτι ελάχιστους που ήμασταν με βιογραφικό , φέρνει μόνο δικούς τους, το turnover συνεχίζεται για τα καλά ( λίγους μήνες να κάτσεις θεωρείσαι και παλιός ), οι μισθοί πήγαν στα 586 μεικτά , οι απολυθέντες βρήκαμε αλλού δουλειά ( και έχουμε και τα εξτρά μας από freelance projects ) και η ζωή συνεχίζεται...Οι περισσότεροι πήγανε και σε ανταγωνιστικές εταιρείες του κλάδου ( εγώ επέλεξα να αλλάξω κλάδο )

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το εχω υποψιν μου αυτο. Για αυτο πριν στειλω μπηκα στο πανεπιστημιο του Kent που δινει συμβουλες για τα CV.

Δεν το εστειλα στο ετσι.... περα απο αυτα το θεμα ειναι κατα ποσο η τακτικη αραζω σπιτι και παιζω απο το ιντερνετ με τις ιδιωτικες ειναι αποτελεσματικη. Απο οσο εχω καταλαβει ως τωρα δεν ειναι.

ναι αλλά αν πάς για παράδειγμα σε ένα κατάστημα να ζητήσεις δουλειά και πάλι θα συμπληρώσεις ενα τυποποιημένο έγγραφο ως βιογραφικό και θα το δώσεις επίσης απρόσωπα σε κάποιο γραφείο υποδοχής για να καταχωρηθεί στα αζήτητα..

Περίπτωση πριν κάτι χρονάκια.. Ερχόντουσαν σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία νέοι και νέες και άφηναν ή συμπλήρωναν βιογραφικά..

Κανείς φυσικά δεν είχε τύχη μιας και ηταν χιλιάδες και οι προσλήψεις γίνονταν στο μιλητό..ο φίλος του φίλου  κοκ..Ελλαδάρα..

Μια μέρα ήρθε μια εντυπωσιακή κοπέλα και έτυχε να είναι στην υποδοχη ο λίγουρας ο διευθυντής..ο θέος να τον κάνει διευθυντή αλλα άλλο θέμα αυτό..

Μόλις την είδε του καλό άρεσε... πήρε το βιογραφικό της άμεσα και την κάλεσε σε συνέντευξη και πρόσληψη.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα..

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 1
Δημοσ.

ναι αλλά αν πάς για παράδειγμα σε ένα κατάστημα να ζητήσεις δουλειά και πάλι θα συμπληρώσεις ενα τυποποιημένο έγγραφο ως βιογραφικό και θα το δώσεις επίσης απρόσωπα σε κάποιο γραφείο υποδοχής για να καταχωρηθεί στα αζήτητα..

Περίπτωση πριν κάτι χρονάκια.. Ερχόντουσαν σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία νέοι και νέες και άφηναν και συμπλήρωναν βιογραφικά..

Κανείς φυσικά δεν είχε τύχη μιας και ηταν χιλιάδες και οι προσλήψεις γίνονταν στο μιλητό..ο φίλος του φίλου  κοκ..Ελλαδάρα..

Μια μέρα ήρθε μια εντυπωσιακή κοπέλα και έτυχε να είναι στην υποδοχη ο λίγουρας ο διευθυντής..ο θέος να τον κάνει διευθυντή αλλα άλλο θέμα αυτό..

Μόλις την είδε του καλό άρεσε... πήρε το βιογραφικό της άμεσα και την κάλεσε σε συνέντευξη και πρόσληψη.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα..

χαχαχαχα τουλαχιστον εγινε τιποτα ρε????? κανανε τιποτα? ή τσαμπα εγινε η προσληψη?

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια υπάρχει κανεις που να έχει στειλει βιογραφικο σε ιδιωτικη επιχειρηση στην Ελλαδα και να τον έχουν φωνάξει για συνέντευξη? χωρις να έχει καποιον γνωστο σε αυτη... οχι τιποτα αλλο γιατι νομιζω οτι μας δουλεύουνε ή μας τρολλαρουν στο θεμα εργασια επειδη απλα θέλουν να διαφημιστούν. Εχω αδικο?

Μιλάς για τώρα ή για χρόνια πριν?

Δημοσ.

Λοιπον ομολογω διαβασμα μονο τον τιτλο και μπορω να πω οτι ξερω τι παιζει:

Μιλησα πριν κανα μηνα με μια senior-executive-human resorses χυστα μεσα manager τυπισσα 40 ετων.

Συμφωνα με στατιστικες απο harvard και κατι ερευνες

Με το να στειλεις ενα βιογραφικο μονος σου εχεις <1% πιθανοτητα να το διαβασει καποιος υπεύθυνος.

Μεσα απο site καριερα,skywalker κτλπ εχεις περιπου 1%.

Υπαρχει μια ανεστραμμενη πυραμιδα ζητησης-προσφορας πια.

Επισης ο χρονος που "διαβαζει" καποιος ενα βιογραφικό ειναι λιγοτερος απο 30 sec.

Ψαχνει λεξεις κλειδια στα βιογραφικά.

• Like 4
Δημοσ.

Καλως ή κακως οι γνωριμίες παιζουν παντού. Πολλες φορες επειδη απλα θελουν καποιοι να προωθησουν δικους τους ανθρωπους και αλλες φορες επειδη η συσταση που κανει καποιος λειτουργεί και ως εγγυηση. Απο εκει και πέρα ομως η διαδικασια βιογραφικο - τεστ - συνέντευξη εξακολουθεί να υπάρχει και πολλοι προσλαμβανονται ετσι ιδιαίτερα σε μεγαλες, σοβαρες πολυεθνικές. Εγω μεχρι τωρα εχω αλλαξει 4 εταιριες και 7 θεσεις και ολα εγιναν χωρις γνωστο. Προσωπική αποψη το δυσκολο ειναι αρχικα να επιλεγεις απο 300 ατομα και να εργαστεις σε μια σοβαρη εταιρία. Μετα κανεις προσεχτικες επιλογές και πουλας την εμπειρια σου. Το δυσκολο ειναι οταν πλεον φτασεις να εισαι πολυ ακριβος και overqualified και χασεις τη δουλεια σου. Τοτε αν δεν ριξεις τις απαιτήσεις σου ισως να έχεις πρόβλημα.

Αν ομως τωρα ξεκινας και εισαι νεος οπλισου με υπομονή και μην ψάχνεις για δικαιολογίες. Αν τα προσοντα σου δεν επαρκουν ξεκινα χαμηλα και με λιγα και προσπαθησε να ανεβεις. Σίγουρα ειναι δυσκολα αυτη την εποχη αλλα καλυτερα να δουλεύεις καπου και να βγαζεις καποια χρήματα και να μαζευεις προϋπηρεσία παρα να καθεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Καλως ή κακως οι γνωριμίες παιζουν παντού. Πολλες φορες επειδη απλα θελουν καποιοι να προωθησουν δικους τους ανθρωπους και αλλες φορες επειδη η συσταση που κανει καποιος λειτουργεί και ως εγγυηση. Απο εκει και πέρα ομως η διαδικασια βιογραφικο - τεστ - συνέντευξη εξακολουθεί να υπάρχει και πολλοι προσλαμβανονται ετσι ιδιαίτερα σε μεγαλες, σοβαρες πολυεθνικές. Εγω μεχρι τωρα εχω αλλαξει 4 εταιριες και 7 θεσεις και ολα εγιναν χωρις γνωστο. Προσωπική αποψη το δυσκολο ειναι αρχικα να επιλεγεις απο 300 ατομα και να εργαστεις σε μια σοβαρη εταιρία. Μετα κανεις προσεχτικες επιλογές και πουλας την εμπειρια σου. Το δυσκολο ειναι οταν πλεον φτασεις να εισαι πολυ ακριβος και overqualified και χασεις τη δουλεια σου. Τοτε αν δεν ριξεις τις απαιτήσεις σου ισως να έχεις πρόβλημα.

Αν ομως τωρα ξεκινας και εισαι νεος οπλισου με υπομονή και μην ψάχνεις για δικαιολογίες. Αν τα προσοντα σου δεν επαρκουν ξεκινα χαμηλα και με λιγα και προσπαθησε να ανεβεις. Σίγουρα ειναι δυσκολα αυτη την εποχη αλλα καλυτερα να δουλεύεις καπου και να βγαζεις καποια χρήματα και να μαζευεις προϋπηρεσία παρα να καθεσαι.

Συμφωνω απολυτα φιλε μου. Ευχαριστω για την γνωμη σου ;)

Δημοσ.

Είναι μάλλον δύσκολο στατιστικά έστω να δουν το βιογραφικό σου.

Συνοπτικά σε θέση γραμματέως που ζητούσα το καλοκαίρι, μου έστειλαν 1000 βιογραφικά σε ένα 24 ώρο. Πριν 4 χρόνια μου είχαν στείλει 1000 σε 10 μέρες. Καταλαβαίνετε την αναλογία προφανώς !

Τι πιθανότητες πιστεύετε έχει ο υποψήφιος υπάλληλος να δει κάποιος το βιογραφικό του, και αν τύχει και το δει, πόσα δευτερόλεπτα θα αφιερώσει? Και φυσικά πως το κατάλληλο βιογραφικό θα κερδίσει τον μελλοντικό εργοδότη μέσα σε 5 δευτερόλεπτα....?

Δυστυχώς δεν βρίσκει δουλειά ο πιο καλός στον τομέα του, αλλά αυτός που είναι καλός στον τομέα του, τα πάει όμως καλά και σε άλλους 2-3 άσχετους τομείς (κοινωνικότητα, εμφάνιση, εξυπνάδα κλπ) και έτσι κερδίζει τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Στον αντίποδα πέρυσι ζητούσαμε αποφοίτους πολυτεχνείου που να έχουν τελειώσει έως και 2 χρόνια, με στόχο τη δημιουργία στελεχών με έδρα τη Γερμανία , σε παγκοσμίου βεληνεκούς όμιλο με  περισσότερα απο 200.000 άτομα προσωπικό , για τη συνεργασία με το παράρτημα στην Ελλάδα, με εξωφρενικούς μισθούς και προοπτικές. Βιογραφικό έστειλε μόνο μια κοπέλα φυσικός από τη Θεσσαλονίκη (που δεν την πήραν τελικά)....!

• Like 1
Δημοσ.

μέσα από kariera στέλνουν πάαααρααα πολλοί οπότε οι πιθανότητες είναι ελάχιστες.

και γω όταν έψαχνα αν είχα στείλει 50 mail στο καριέρα, από έναν με πήραν τηλέφωνο για συνέντευξη και δεν μου άρεσε κιόλας :P

Με γνωριμία δεν έχω ασχοληθεί ποτέ να βρω αλλά ακούω ότι κάτι παίζει ακόμα αλλά όχι πολλά πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...