Star_Light Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Τι ακριβώς εννοείς ιδιωτική επιχείρηση; Εγώ σε όσες εταιρίες/επιχειρήσεις έχω στείλει βιογραφικό μέσα σε μία βδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο για συνέντευξη. Σε μικρό ποσοστό δεν με πήραν τηλέφωνο ή απαντήσει μέσω mail. Και στα 2/3 με πήραν κι όλας. Και μετά εγώ τους έλεγα ότι δεν είμαι πχ διαθέσιμη (γιατί είχα κλείσει αλλού ήδη) Και δεν γνώριζα ΚΑΝΕΝΑΝ! Έχε υπόψιν σου ότι κάθε μέρα λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά είτε ζητάνε είτε δεν ζητάνε άτομα!! και συνήθως λαμβάνουν υπόψιν πρώτα αυτά που έχουν πάρει χωρίς να ζητάνε άτομα! Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μου το είπαν στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις που έχω δουλέψει αυτό το πράγμα. ίσως λόγω προτεραιότητας ; δεν γνωρίζω καθόλου. Κι εγώ όταν χρειάστηκε να δω κάποια βιογραφικά, έβαλα πρώτα τα άτομα που ήρθαν από μόνα τους γιατί θεώρησα ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εφόσον πήραν σβάρνα τα μαγαζιά και ρωτούσαν. Σε τέτοιους καιρούς κι όλας, παίρνουν τα δεκαπλάσια βιογραφικά. Δεν θα τα ανοίξουν καν όλα. Κάνε υπομονή και στέλνε όσα μπορείς. Τσέκαρε και τη μορφή του βιογραφικού σου. Παίζει σημαντικό ρόλο! Πχ είχα δει βιογραφικό που έλεγε πάνω "βιογραφικό σημείωμα" ε, έλεος! λες και ο hr δεν ξέρει ότι του στέλνεις βιογραφικό και νόμιζε ότι ήταν μυθιστόρημα και του το διευκρινίζεις... Αν θες καμιά βοήθεια για το βιογραφικό, δεν έχω θέμα να σου πω πέντε πραγματάκια με μήνυμα. Το εχω προσεξει εννοειται το βιογραφικο..... ειναι συμφωνα με τις συμβουλες του Kent του Πανεπιστημιου. http://www.kent.ac.uk/careers/cv.htm Τι νοημα εχει να καθομαι μπροστα σε εναν υπολογιστη και να στελνω βιογραφικα που δεν κοιτανε καν? καλυτερα να τον κλεισω και να βγω εξω να παω να μιλησω απο κοντα το οποιο και σκεφτομαι να κανω γιατι οπως μυριζομαι η δουλεια ειναι στελνεις 1000 βιογραφικα για να σε φωναξουν σε 2-3 συνεντευξεις και αμα.... συμφερει? δεν συμφερει. Αντικειμενικα μιλαμε.... πρεπει να βρεθει καλυτερος τροπος ψαξιματος εφοσον αυτος δεν δουλευει. Και ευτυχως που το πηρα πρεφα νωρις.... να φανταστεις ακομη δεν εχω παρει το χαρτι απολυσεως απο το στρατο σε μια βδομαδα το παιρνω.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Το εχω προσεξει εννοειται το βιογραφικο..... ειναι συμφωνα με τις συμβουλες του Kent του Πανεπιστημιου. http://www.kent.ac.uk/careers/cv.htm Τι νοημα εχει να καθομαι μπροστα σε εναν υπολογιστη και να στελνω βιογραφικα που δεν κοιτανε καν? καλυτερα να τον κλεισω και να βγω εξω να παω να μιλησω απο κοντα το οποιο και σκεφτομαι να κανω γιατι οπως μυριζομαι η δουλεια ειναι στελνεις 1000 βιογραφικα για να σε φωναξουν σε 2-3 συνεντευξεις και αμα.... συμφερει? δεν συμφερει. Αντικειμενικα μιλαμε.... πρεπει να βρεθει καλυτερος τροπος ψαξιματος εφοσον αυτος δεν δουλευει. Και ευτυχως που το πηρα πρεφα νωρις.... να φανταστεις ακομη δεν εχω παρει το χαρτι απολυσεως απο το στρατο σε μια βδομαδα το παιρνω. Εντάξει μην το αφήσεις και αυτό όμως. Στέλνε βιογραφικά απο τα γνωστά site και ακόμα και οι συνεντεύξεις που θα περάσεις καλό θα σου κάνουν, τουλάχιστον ως "προπόνηση".
takis_koll Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Ρε παιδια υπάρχει κανεις που να έχει στειλει βιογραφικο σε ιδιωτικη επιχειρηση στην Ελλαδα και να τον έχουν φωνάξει για συνέντευξη? χωρις να έχει καποιον γνωστο σε αυτη... οχι τιποτα αλλο γιατι νομιζω οτι μας δουλεύουνε ή μας τρολλαρουν στο θεμα εργασια επειδη απλα θέλουν να διαφημιστούν. Εχω αδικο? Τι ακριβώς εννοείς ιδιωτική επιχείρηση; Εγώ σε όσες εταιρίες/επιχειρήσεις έχω στείλει βιογραφικό μέσα σε μία βδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο για συνέντευξη. Σε μικρό ποσοστό δεν με πήραν τηλέφωνο ή απαντήσει μέσω mail. Και στα 2/3 με πήραν κι όλας. Και μετά εγώ τους έλεγα ότι δεν είμαι πχ διαθέσιμη (γιατί είχα κλείσει αλλού ήδη) Και δεν γνώριζα ΚΑΝΕΝΑΝ! Έχε υπόψιν σου ότι κάθε μέρα λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά είτε ζητάνε είτε δεν ζητάνε άτομα!! και συνήθως λαμβάνουν υπόψιν πρώτα αυτά που έχουν πάρει χωρίς να ζητάνε άτομα! Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μου το είπαν στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις που έχω δουλέψει αυτό το πράγμα. ίσως λόγω προτεραιότητας ; δεν γνωρίζω καθόλου. Κι εγώ όταν χρειάστηκε να δω κάποια βιογραφικά, έβαλα πρώτα τα άτομα που ήρθαν από μόνα τους γιατί θεώρησα ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εφόσον πήραν σβάρνα τα μαγαζιά και ρωτούσαν. Σε τέτοιους καιρούς κι όλας, παίρνουν τα δεκαπλάσια βιογραφικά. Δεν θα τα ανοίξουν καν όλα. Κάνε υπομονή και στέλνε όσα μπορείς. Τσέκαρε και τη μορφή του βιογραφικού σου. Παίζει σημαντικό ρόλο! Πχ είχα δει βιογραφικό που έλεγε πάνω "βιογραφικό σημείωμα" ε, έλεος! λες και ο hr δεν ξέρει ότι του στέλνεις βιογραφικό και νόμιζε ότι ήταν μυθιστόρημα και του το διευκρινίζεις... Αν θες καμιά βοήθεια για το βιογραφικό, δεν έχω θέμα να σου πω πέντε πραγματάκια με μήνυμα. Μηπως στην φωτο του βιογραφικου σου εμφανιζεσαι ως ψιλη ξανθιά με μπλε-πράσινα ματια;;;; 1
Star_Light Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μηπως στην φωτο του βιογραφικου σου εμφανιζεσαι ως ψιλη ξανθιά με μπλε-πράσινα ματια;;;; χαχαχαχαχαχαχαχα δεν μπορω να το καταλαβω αυτο που λεει ειλικρινα. Πρωτη φορα το ακουω... να σε παιρνουν τηλεφωνα στα 2/3? Πραγματικα πρωτη φορα το ακουω.
Pintsie Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μηπως στην φωτο του βιογραφικου σου εμφανιζεσαι ως ψιλη ξανθιά με μπλε-πράσινα ματια;;;; Σε κανένα βιογραφικό που έχω στείλει δεν έχω φωτογραφία μου, εννοείται! Απλά στέλνω ΜΟΝΟ εκεί που ενδιαφέρομαι. Φτιάχνοντας το βιογραφικό μου έτσι ώστε να το τσεκάρουν. Δεν στέλνω κάθε τρεις και λίγο στο οτιδήποτε "μπας και κάτσει τίποτα". Ακόμα και τώρα δηλαδή που είμαι άνεργη λόγω σπουδών. Μόνο σε 2 δουλειές δεν με έχουν πάρει (η μία πριν μία βδομάδα γιατί στη συνέντευξη τα πήγα χάλια και το ήξερα. ) και η άλλη λόγω ωραρίου που δεν τους βόλευε να με προσλάβουν. Φτιάξε και ένα cover letter αν χρειάζεται (πλέον έχουν αρχίσει να ζητάνε μερικοί) και γενικά κυνήγα.
tomasss Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Τι ακριβώς εννοείς ιδιωτική επιχείρηση; Εγώ σε όσες εταιρίες/επιχειρήσεις έχω στείλει βιογραφικό μέσα σε μία βδομάδα με παίρνουν τηλέφωνο για συνέντευξη. Σε μικρό ποσοστό δεν με πήραν τηλέφωνο ή απαντήσει μέσω mail. Και στα 2/3 με πήραν κι όλας. Και μετά εγώ τους έλεγα ότι δεν είμαι πχ διαθέσιμη (γιατί είχα κλείσει αλλού ήδη) Και δεν γνώριζα ΚΑΝΕΝΑΝ! Έχε υπόψιν σου ότι κάθε μέρα λαμβάνουν εκατοντάδες βιογραφικά είτε ζητάνε είτε δεν ζητάνε άτομα!! και συνήθως λαμβάνουν υπόψιν πρώτα αυτά που έχουν πάρει χωρίς να ζητάνε άτομα! Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μου το είπαν στις 8 από τις 10 επιχειρήσεις που έχω δουλέψει αυτό το πράγμα. ίσως λόγω προτεραιότητας ; δεν γνωρίζω καθόλου. Κι εγώ όταν χρειάστηκε να δω κάποια βιογραφικά, έβαλα πρώτα τα άτομα που ήρθαν από μόνα τους γιατί θεώρησα ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, εφόσον πήραν σβάρνα τα μαγαζιά και ρωτούσαν. Σε τέτοιους καιρούς κι όλας, παίρνουν τα δεκαπλάσια βιογραφικά. Δεν θα τα ανοίξουν καν όλα. Κάνε υπομονή και στέλνε όσα μπορείς. Τσέκαρε και τη μορφή του βιογραφικού σου. Παίζει σημαντικό ρόλο! Πχ είχα δει βιογραφικό που έλεγε πάνω "βιογραφικό σημείωμα" ε, έλεος! λες και ο hr δεν ξέρει ότι του στέλνεις βιογραφικό και νόμιζε ότι ήταν μυθιστόρημα και του το διευκρινίζεις... Αν θες καμιά βοήθεια για το βιογραφικό, δεν έχω θέμα να σου πω πέντε πραγματάκια με μήνυμα. Τα Aνέκδοτα είναι ξεχωριστή κατηγορία στο forum.... 1
Pintsie Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δηλαδή για σένα, όσοι δουλεύουν σημαίνει ότι έχουν μέσο; Δεν με ενδιαφέρει να κάτσω να αναλύσω πού έχω στείλει βιογραφικά και γιατί με έχουν πάρει. Μπήκα για να βοηθήσω όσο μπορώ αυτόν που ψάχνει δουλειά. Το ανέκδοτο δεν βλέπω πού είναι... τέλος πάντων.
tomasss Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Σε κανένα βιογραφικό που έχω στείλει δεν έχω φωτογραφία μου, εννοείται! Απλά στέλνω ΜΟΝΟ εκεί που ενδιαφέρομαι. Φτιάχνοντας το βιογραφικό μου έτσι ώστε να το τσεκάρουν. Δεν στέλνω κάθε τρεις και λίγο στο οτιδήποτε "μπας και κάτσει τίποτα". Ακόμα και τώρα δηλαδή που είμαι άνεργη λόγω σπουδών. Μόνο σε 2 δουλειές δεν με έχουν πάρει (η μία πριν μία βδομάδα γιατί στη συνέντευξη τα πήγα χάλια και το ήξερα. ) και η άλλη λόγω ωραρίου που δεν τους βόλευε να με προσλάβουν. Φτιάξε και ένα cover letter αν χρειάζεται (πλέον έχουν αρχίσει να ζητάνε μερικοί) και γενικά κυνήγα. Πιο πριν δεν είπες ότι ήδη δούλεψες σε 10 επιχειρήσεις ; Σε όλες ως απόφοιτη Λυκείου σε πήραν;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Ναι. Κάτω των 25 δηλαδή, άρα βασικός μισθός 400 ευρώ. Με το που πατήσεις 25+1 ή είσαι πτυχιούχος αυτές τις δουλειές απλά τις ξεχνάς. 1
Star_Light Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Εμενα ουτε τα 400 θα με χαλουσαν παντως αμα το Σαββατοκυριακο το ειχα ελευθερο μου κολλαγανε ενσημα και ηταν πανω στον τομεα μου.... για αρχη καλα ειναι συμφωνα με τα δεδομενα της εποχης.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Εμενα ουτε τα 400 θα με χαλουσαν παντως αμα το Σαββατοκυριακο το ειχα ελευθερο μου κολλαγανε ενσημα και ηταν πανω στον τομεα μου.... για αρχη καλα ειναι συμφωνα με τα δεδομενα της εποχης. Πολλά θες και συ . Άλλος ένας λόγος που προτιμάνε μικρότερους είναι ότι έχουν μεγαλύτερες "αντοχές" if you know what I mean . Κατα τα 35 τα 12άωρα αρχίζουν και είναι απαγορευτικά για τον οργανισμό.
Pintsie Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Κάτω των 25 δηλαδή, άρα βασικός μισθός 400 ευρώ. Με το που πατήσεις 25+1 ή είσαι πτυχιούχος αυτές τις δουλειές απλά τις ξεχνάς. Στην τελευταία δουλειά που ήμουν έπαιρνα γύρω στα 570 για 5ωρο. Αλλά επειδή έγινα manager στα οικονομικά/λογιστικά κτλ της εταιρίας, δούλευα οκτάωρο και έπαιρνα υπερωρίες. @TS: τώρα μπήκα. το τσεκάρω και σου στέλνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα