liakjim Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Εφτασε ο καιρος που θα χρειαστω την συμβουλη σας σε ενα περιεργο προβλημα που με εχει αναστατωσει.Εδω κ 2 μηνες μεταπηδησα απο την Hol στην Wind . Το ρουτερ της Wind ειναι ακριβως το ιδιο με της hol αυτο του θεματος (βασικο οχι ολοιδιο , της hol εχει πιο τρυπουλες στην προσοψη).Στο ρουτερ ειναι συνδεδεμενα :1. Ενας φορητος της υπογραφης2. Ενα Asus eeepc ως κατεβαστηρι.3. Ενας σταθερος4. Ενα Ipod touchΤο λοιπον το προβλημα ειναι το εξης : ενω τα μηχανηματα 1,2 δεν εχουν ποτέ προβλημα , τα 3,4 σε πολλες περιπτωσεις ενω βλεπουν κανονικα το δικτυο , δεν μπορουν να κανουν συνδεση σε αυτο. Το 4 επιπλεον εινω εχει κανονικα συνδεση , την χανει κ μετα δεν ξαναμπαινει.Με ενα ρεσταρτ του ρουτερ ολα ειναι οκ μεχρι την επομενη φορα...Να πω οτι ειμαι καναλι 1. Μενω στο πουθενα οποτε εδω γυρω δεν υπαρχει αλλο wifi δικτυο. Παρολα αυτα δοκιμασα αλλη channel αλλα χωρις βελτιωση.Καμια ιδεα/ προταση? (με το ρουτερ της Hol δεν ειχα ποτέ προβλημα).Για ασφαλεια εχω wpa2-psk aes και εχω τις κατωθι ρυθμισεις (δεν γνωριζω μονο το priority τι αλλαζει , ξερει κανεις ? ):
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 α.μπορεις να κρατησεις ισως το παλιο ρουτερ της Hol και να χρησιμοποιησεις εκεινο σαν adsl router. β.αν δεν θες αυτο μπορεις να τα ενωσεις μεταξυ τους να κανεις αλλαγες στις ρυθμισεις και να αναλαβει ΜΟΝΟ το wireless το παλιο ρουτερ της hol που δεν ειχες προβλημα. γ.δοκιμασε να αφησεις το δικτυο ανοιχτο να δεις αν ετσι εχεις θεμα και μετα κλειδωσε το πχ με wpa να δεις αν θα κανει το ιδιο προβλημα(αντι για wpa2).firmware δεν νομιζω να βρεις.στα pc μονο πιο νεους drivers μπορεις να δοκιμασεις για τις ασυρματες καρτες.στο ρουτερ επισης μπορεις να δοκιμασεις να το βαλεις σε g mode to wireless και οχι σε n μηπως και αλλαξει κατι.
liakjim Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 α. Ναι αλλα που θα βρω το password? Απο την wind δεν μου εδωσαν τιποτα. Απλα συνδεσα το ρουτερ κ ηταν ετοιμο. β. Καταλαβα , αλλα γιατι να μην βαλω εξαρχης μονο το ρουτερ της Hol? γ. Ok, θα τα δοκιμασω.
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 επισης στο bandwidth που ειναι 20 αν εχει και αλλη επιλογη δοκιμασε την μηπως αλλαξει κατι α. Ναι αλλα που θα βρω το password? Απο την wind δεν μου εδωσαν τιποτα. Απλα συνδεσα το ρουτερ κ ηταν ετοιμο.β. Καταλαβα , αλλα γιατι να μην βαλω εξαρχης μονο το ρουτερ της Hol?γ. Ok, θα τα δοκιμασω. to password ειναι το default της wind.ρωτησε τους ποιο ειναι.παιζει να ειναι το password winduser. β.γιατι μπορει για χ υ λογο να μην μπορεις να αλλαξεις το Username/password sto router Της Hol επειδη μπορει να ειναι κλειδωμενο.απλα το λεω. γ.για να παιξουν και τα 2 μαζι πρεπει να γινουν τα παρακατω. αν το ρουτερ της wind ειναι 192.168.1.1 θα πρεπει να βαλεις της Hol να ειναι σε αλλη ip πχ 192.168.1.254 και να κλεισεις τον dhcp.μολις το κανεις αυτο τα ενωνεις με καλωδιο Lan και μετα κλεινεις το wireless απο της wind και φτιαχνεις το wireless του ρουτερ της Hol
ipred Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Έχοντας ξενερώσει με το θέμα WiFi ( δεν ασχολούμαι πλέον ), είμαι πια συνδεδεμένος με lan και τα χαρακτηριστικά της σύνδεσής μου είναι τα εξής :Link Status ConnectedRate (Up/Down) 1020/16382 kbpsNoise Margin (Up/Down) 17.6/8.7 dBModulation Type ADSL_2plusLine Attenuation (Up/Down) 9.1/12.7 dBOutput Power (Up/Down) 12.4/19.8 dBmData Path (Up/Down) Interleaved/InterleavedMax Rate(Up/Down) 1260/18144 kbpsInterleave depth 8Annex Type AnnexACRC errors 0To μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δυσκολεύομαι κάποιες φορές να μπω στο ρούτερ, κάποιες φορές μπαίνω γρήγορα αλλά όταν πάω να πατήσω πχ την καρτέλα Network ή Administration γίνεται συνεχώς loading και δεν μπαίνω στην καρτέλα που θέλω. Έχει ιδέα κανείς τι μπορεί να φταίει γι' αυτό; Μου φαίνεται περίεργο να μπορώ να κατεβάζω σταθερά με 1600-1700kb/sec από NTUA και να έχω τόσο αργό loading στις σελίδες που αφορούν το ρούτερ.Το πρόβλημα το έχω και με Firefox και με Google και με Opera και με ΙΕ. Aν είναι θέμα γενικά του router , υπάρχει κάποιο στα 25-30 ευρώ που να μην έχει κανένα πρόβλημα; Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2014 από ipred
poulinos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Έχοντας ξενερώσει με το θέμα WiFi ( δεν ασχολούμαι πλέον ), είμαι πια συνδεδεμένος με lan και τα χαρακτηριστικά της σύνδεσής μου είναι τα εξής : Link Status Connected Rate (Up/Down) 1020/16382 kbps Noise Margin (Up/Down) 17.6/8.7 dB Modulation Type ADSL_2plus Line Attenuation (Up/Down) 9.1/12.7 dB Output Power (Up/Down) 12.4/19.8 dBm Data Path (Up/Down) Interleaved/Interleaved Max Rate(Up/Down) 1260/18144 kbps Interleave depth 8 Annex Type AnnexA CRC errors 0 To μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι δυσκολεύομαι κάποιες φορές να μπω στο ρούτερ, κάποιες φορές μπαίνω γρήγορα αλλά όταν πάω να πατήσω πχ την καρτέλα Network ή Administration γίνεται συνεχώς loading και δεν μπαίνω στην καρτέλα που θέλω. Έχει ιδέα κανείς τι μπορεί να φταίει γι' αυτό; Μου φαίνεται περίεργο να μπορώ να κατεβάζω σταθερά με 1600-1700kb/sec από NTUA και να έχω τόσο αργό loading στις σελίδες που αφορούν το ρούτερ.Το πρόβλημα το έχω και με Firefox και με Google και με Opera και με ΙΕ. Aν είναι θέμα γενικά του router , υπάρχει κάποιο στα 25-30 ευρώ που να μην έχει κανένα πρόβλημα; σε πολλα ρουτερ αν ψιλοκατεβαζεις αβερτα και γενικα ζοριζεις το ρουτερ οταν πας να ανοιξεις το interface πηγαινει αργα.δεν ξερω αν στο κανει και απο αλλο pc αυτο.απο την αλλη στο ρουτερ δεν χρειαζεται να μπαινεις συνεχεια οποτε οκ. τωρα για τα λεφτα που θες κοιτα αυτο το θεμα http://www.insomnia.gr/topic/516170-αλλαγή-router-θα-δω-κάποια-διαφορά/ αλλα να αλλαξεις το ρουτερ μονο για αυτο το λογο δεν πολυβρισκω νοημα.ειδικα αν ειναι να παρεις κατι με τοσα λιγα λεφτα. ***εκτος αν θες να το αλλαξεις και για θεματα wifi
ipred Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2014 Οk, σ΄ευχαριστώ Στο router δυσκολεύομαι να μπω ακόμα κι όταν δεν κατεβάζω τίποτα.οπότε δεν είναι θέμα μπουκώματος. Πάντως ναι δεν είναι κανένα σημαντικό πρόβλημα.Τη σκέψη για άλλο router την έχω κάνει για το wifi. Θα δω στο θέμα που μου παρέθεσες και θα αποφασίσω μήπως πάρω κανένα tp-link.
ipred Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Το πρόβλημα λύθηκε. Τελικά έφταιγε το update του Αvast 2014 που δημιουργούσε μπλοκάρισμα στην ip του router , κυρίως για χρήστες WIN8 και 8.1 http://forum.avast.com/index.php?topic=107855.0 Στο forum του Avast προτείνουν τρόπο επίλυσης αλλά προσωπικά το αφαίρεσα και έβαλα AVG. Kανένα πρόβλημα πλέον στην πρόσβαση στο interface του router.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Οk, σ΄ευχαριστώ Στο router δυσκολεύομαι να μπω ακόμα κι όταν δεν κατεβάζω τίποτα.οπότε δεν είναι θέμα μπουκώματος. Πάντως ναι δεν είναι κανένα σημαντικό πρόβλημα.Τη σκέψη για άλλο router την έχω κάνει για το wifi. Θα δω στο θέμα που μου παρέθεσες και θα αποφασίσω μήπως πάρω κανένα tp-link. αν δινεις και παραπανω λεφτα πας και σε καλυτερα απο tp link. Το πρόβλημα λύθηκε. Τελικά έφταιγε το update του Αvast 2014 που δημιουργούσε μπλοκάρισμα στην ip του router , κυρίως για χρήστες WIN8 και 8.1 http://forum.avast.com/index.php?topic=107855.0 Στο forum του Avast προτείνουν τρόπο επίλυσης αλλά προσωπικά το αφαίρεσα και έβαλα AVG. Kανένα πρόβλημα πλέον στην πρόσβαση στο interface του router. Θελει προσοχη με τα firewall και με ολα αυτα.εκει καλο ειναι να μπαινει καποιος απο safe mode η να δοκιμαζει απο αλλο pc για να βλεπει τι γινεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα