Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχα και εγώ samsung ssd απο την προσφορά του πλαισιου πηρα αλλά δεν σκεφτηκα να δω τι εχουν μεσα τα cd! Ελεος τζαμπα τοσο χρόνος

Δημοσ.

Για πες τι διαφορες βλεπεις με τον ssd και την επιλεον 4g μνημη;

Σκεφτομαι και εγω πολυ σοβαρα τον ssd αλλα απο την αλλη βλεπω χρονο εκκινησης των Windows 8 και αλλαζω γνωμη.

Δημοσ.

Είχα ήδη ssd στο main pc και ηξερα τι να περιμένω. Θεωρώ τον ssd την πιο σημαντική αναβάθμιση που μπορεί να γίνει σε ένα μηχάνημα και 300 ευρω να έκανε τα αξιζει. 

Το να πώ οτι το laptop με τον i5U 8gb μνημη και τον ssd "πετάει" είναι understatement. Το μηχάνημα είναι παντοδύναμο και ταυτόχρονα σε power saver μιλάμε για 7 ωρες αυτονομία. Απο games αυτό που με απασχολεί πολύ είναι το street fighter 4 που παίζω αρκετά  Εντάξει το game είναι 2 ετίας (arcade edition) αλλά τρέχει με 100 fps σε όλα τέρμα με antializing (είναι πολυ σημαντικό στο επίπεδο που παίζω να τρέχει 60 fps ακατέβατα.)

Πιο συγκεκριμένα για τον ssd μιλάμε για boot σε 10 -15 sec και για χρόνο φορτωματος chrome asap click μετα το boot cold start 1.5 sec. Είναι απόλαυση να δουλεύεις σε τέτοιο  μηχάνημα.

Για πες τι διαφορες βλεπεις με τον ssd και την επιλεον 4g μνημη;

Σκεφτομαι και εγω πολυ σοβαρα τον ssd αλλα απο την αλλη βλεπω χρονο εκκινησης των Windows 8 και αλλαζω γνωμη.

Δημοσ.

Είχα ήδη ssd στο main pc και ηξερα τι να περιμένω. Θεωρώ τον ssd την πιο σημαντική αναβάθμιση που μπορεί να γίνει σε ένα μηχάνημα και 300 ευρω να έκανε τα αξιζει. 

Το να πώ οτι το laptop με τον i5U 8gb μνημη και τον ssd "πετάει" είναι understatement. Το μηχάνημα είναι παντοδύναμο και ταυτόχρονα σε power saver μιλάμε για 7 ωρες αυτονομία. Απο games αυτό που με απασχολεί πολύ είναι το street fighter 4 που παίζω αρκετά  Εντάξει το game είναι 2 ετίας (arcade edition) αλλά τρέχει με 100 fps σε όλα τέρμα με antializing (είναι πολυ σημαντικό στο επίπεδο που παίζω να τρέχει 60 fps ακατέβατα.)

Πιο συγκεκριμένα για τον ssd μιλάμε για boot σε 10 -15 sec και για χρόνο φορτωματος chrome asap click μετα το boot cold start 1.5 sec. Είναι απόλαυση να δουλεύεις σε τέτοιο  μηχάνημα.

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Επειδη θελω να το δω με νουμερα εαν αξιζει να κανω καποια τετοια αναβαθμιση υπαρχει καποιο προγραμμα που μετραει χρονο εκκινησης λειτουργικου και χρονο εκκινησης καποιων προγραμματων, για να μπορεσουμε να συγκρινουμε με τα ιδια κριτιρια. Δεν αμφισβητω τα λεγομενα σου αλλα σαν αισθηση και με τον μηχανικο καπου τοσο χρονο εχω εκκινηση, να μην πω τι κανει οταν επανεργεται απο hibernate. Οπως εγραψα ομως ειναι απλα η αισθηση που μου αφηνει.

Δημοσ.

Δεν τιθεται θεμα τζαμπα θα χάνεις τον χρόνο σου με ψαξίματα. Αν δεν καταλαβεις διαφορα με ssd εχεις καποια παραξενια , είναι αδύνατο. Εγω τις πρώτες δυο μερες που δεν είχα βαλει το ssd ηθελα να το σπασω. 

Οσον αφορα τις μετρήσεις , δες youtube το ίδιο ειναι το αποτελεσμα ενος ssd σε οτι μηχανημα και να μπει

http://www.youtube.com/watch?v=QNXgYedkSCY

Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Επειδη θελω να το δω με νουμερα εαν αξιζει να κανω καποια τετοια αναβαθμιση υπαρχει καποιο προγραμμα που μετραει χρονο εκκινησης λειτουργικου και χρονο εκκινησης καποιων προγραμματων, για να μπορεσουμε να συγκρινουμε με τα ιδια κριτιρια. Δεν αμφισβητω τα λεγομενα σου αλλα σαν αισθηση και με τον μηχανικο καπου τοσο χρονο εχω εκκινηση, να μην πω τι κανει οταν επανεργεται απο hibernate. Οπως εγραψα ομως ειναι απλα η αισθηση που μου αφηνει.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω ένα θέμα για να κάνω μία ερώτηση.

Έχω ένα Dell 17R 7720SE με δύο slots για δίσκους. Αρχικά είχε έναν WD 1Tb με Windows 8 στο slot 1. Πέρασα ένα image του εν λόγω δίσκου σε έναν Samsung SSD 120Gb. Όταν ο WD είναι ο μόνος δίσκος του συστήματος και βρίσκεται στο slot 1 τότε όλα προφανώς λειτουργούν κανονικά. Επίσης, όταν ο Samsung είναι ο μόνος δίσκος του συστήματος και βρίσκεται στο slot 1 τότε πάλι όλα λειτουργούν κανονικά. Όταν βάζω τον μηχανικό δίσκο στο slot 2 και τον SSD στο slot 1 τότε το σύστημα κάνει εκκίνηση από τον μηχανικό και μάλιστα τον SSD δεν τον βλέπω καθόλου στα windows (τον βλέπω μόνο σαν physical drive στο management).

Σημειώνω ότι σε όλα τα setups το bios (UEFI) bootάρει πρώτα από slot 1 και μετά από το slot 2... Τί στο καλό συμβαίνει;;;

ΥΓ: Με legacy boot είτε επιλέγω "primary hard drive", είτε "secondary hard drive" πάντα bootάρει από τον μηχανικό...

Δημοσ.

Ε,τι περίμενες,έχεις δυο δίσκους κλώνους με το ίδιο περιεχόμενο,λογικό δεν το βλέπεις να μπερδεύεται όταν είναι και οι δυο συνδεδεμένοι;;

Βρες τρόπο,με livecd ή από άλλον Η/Υ να κάνεις διαμόρφωση τον μηχανικό και λογικά δεν θα έχεις άλλα προβλήματα,μετά αν θες του ξανά περνάς λειτουργικό,όχι με Image ή recover αλλά κανονικά από dvd,για να έχεις σωστό dualboot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλά μου τα λες αλλά ξέχασα να αναφέρω πως δεν με ενδιαφέρει το dual boot. Με ενδιαφέρει να κάνω boot από τον SSD μόνο και να έχω τον μηχανικό για αποθήκευση δεδομένων. Ο μόνος τρόπος που έχω βρει μέχρι τώρα για boot από τον SSD (και να βλέπω τον μηχανικό ως δευτερο δίσκο) είναι: SSD στο slot 2, μηχανικός στο slot 1, bios (primary, secondary), F12 στην έναρξη και χειροκίνητη επιλογή "boot secondary drive".

Το τρελό είναι πως με την παραπάνω σύνθεση αν βάλω στο bios προεπιλογή να bootάρει με τη σειρά: secondary, primary τότε ό,τι και να επιλέξω χειροκίνητα (primary, secondary) με F12 πάντα ξεκινάει ο μηχανικός!!!

Επεξ/σία από Jikail
Δημοσ.

Τότε το ποιο πιθανό είναι να μην έχει περαστεί mbr στον ssd,πολλά προγράμματα για clone αντιγράφουν μόνο τα αρχεία,ιδίως όταν πας από μεγάλο δίσκο σε μικρότερο μόνο έτσι γίνεται,οπότε θα πρέπει να ξεκινήσεις με τον ssd στο slot 1 αλλά από dvd τον windows(ή usb αν δεν έχεις dvd) και να κάνεις από την γραμμή εντολών bootrec /fixmbr /bootfix για να αποκτήσει εκκίνηση ο ssd.

Δημοσ.

Μα αφού μπορώ να κάνω boot από τον SSD (μόνο manually όπως περιέγραψα παραπάνω) είναι πιθανό να έχει πειραχθεί το MBR;

Το image στον SSD το έκανα με το Paragon Hard Disk manager που δουλεύει άψογα όπως επιβεβαίωσε ένα φίλος παραπάνω.

Χμμμ... Τώρα είμαι στα W8 με τον SSD και με "list disk" βλέπω ότι είναι GTP. Άρα θα πρέπει να το αλλάξω (κάπως) σε MBR;

Δημοσ.

Μα αφού μπορώ να κάνω boot από τον SSD (μόνο manually όπως περιέγραψα παραπάνω) είναι πιθανό να έχει πειραχθεί το MBR;

Μπορείς να κάνεις Boot αλλά μόνο όταν έχεις τον μηχανικό στο slot 1,οπότε μπορεί να διαβάζει τον mbr από αυτόν (τον μηχανικό) και να ξεκινάει ο ssd(οι Η/Υ γενικότερα από τον πρώτο δίσκο, όπως τους βλέπει το bios, διαβάζουν τον mbr που του λέει από που να ξεκινήσουν),το θέμα είναι να ξεκινάει άμεσα από τον ssd,και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να φτιάξεις το mbr του,mbr εννοώ τον τομέα εκκίνησης,αφού είναι gpt ο δίσκος άσε τον έτσι, εκτέλεσε όμως της εντολές που είπα πριν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...