predator Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 the standard values for Blu-ray Discs are: MPEG-4 AVC Video at 18000 kbps for 1080pMPEG-4 AVC Video at 8000 kbps for 720pDTS-HD Master Audio The bit rate of the audio codec is variable, but should stay under 4 Mbps. That's a total of 22 Mbps for 1080p and 12 Mbps for 720p. Lossy compression may result in much lower bit rates. ανετα 22 mbps πρεπει να τα δινει μεσω 802.11n.
biomecanoid Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Η πραγματικότητα διαφέρει από τα maths τουλάχιστον στα consumer based hardware. Γαα να φανταστείς σε pc P4 2ghz με RouterOS σε bandwidth test σε P2P link 54mbps το αληθινό bandwidth ήταν 24mbps με την cpu στο full. Άρα τι νομίζεις πως μπορείς να περιμένεις από ένα modem η Access Point με CPU 200-300 mhz
predator Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 τελος παντων μη κολας στο full bluray iso. τα υπολοιπα που λεω δε νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα η οτι δεν ειναι εφικτα μεσω wifi. ειναι λογικο να μη μπορω να κανω stream μια ταινια που εχω στο σκληρο στο pc στο σαλονι στη κρεβατοκαμαρα στο laptop ας πουμε? αλλιως για τι dlna και σου πα μου πες μιλαμε...
biomecanoid Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Το DLNA προφανώς μέσο ενός κακού wifi link θα υποφέρει όπως ειπα και πριν μην περιμένεις από τα απλά wifi με cpu 200-300 mhz να έχουν επίδοσεις.
Luciddream Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 το Thomson Technicolor 788vn πάντως που έχω, κάνει άνετα αυτα που έγραψες οτι θέλεις να κάνει. και στο δινει ο πάροχος "δωρεάν".. τώρα εσύ φαίνεσαι αποφασισμένος να πληρώσεις 200+ ευρώ επιπλέον, οπότε δεν έχω να πώ κάτι άλλο....
biomecanoid Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Το Technicolor 788vn δεν έχει καν εξωτερική κεραία οποτε δεν ξέρω κατά ποσο είναι καλο για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλα αφού είναι free από τον Provider δεν κοστίζει τίποτα η δοκιμη.
Luciddream Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 για ποια περίπτωση? δεν είδα να γράφει κάποια δυσκολία σε αυτο που θέλει να κάνει. μόνο οτι έχει πέσει σε ρουτερ που δεν τον καλύψαν η δεν δουλεψαν. αν και ειμαι σίγουρος οτι το πρόβλημα δεν ειναι στα ρουτερ, αλλα σε αυτα που περιμένει να του δώσουν που ίσως ειναι υπερβολικά. εγω πάντως το έχω με power reduction στο wifi και πιάνει απο σαλόνι μέχρι κρεβατοκάμαρα (2-3 τοίχοι ενδιάμεσα) χαλαρά...
biomecanoid Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω για ποιοτικο router. ολα τα τζαμπα απο τους Provider ειναι μαπα. ενα thompson της κακιας ωρας αποσυνδεεται 3 φορες τη μερα το wifi, μπουκαρει και μετα θελει reboot. ενα αλλο πλαστικουρα σκετο zte το wifi δε πιανει στα 3 μετρα αποσταση πανω απο 2 γραμμες και μερικες φορες δε δινει καν internet απο το wifi ενω δειχνει πως ειναι συνδεδεμενο. ας μη μιλησω για κατι d-link που απλα ειναι για πεταμα. περιτο να πω οτι με κανενα απο αυτα τα μηχανακια δε μπορω να δω mkv 1080p μεσω wifi και μεταφορα δεδομενων παει με 2 mb/s max! οποτε λεω να παω σε μια ποιοτικη μαρκα τυπου cisco η draytek να βρω την υγεια μου. το dual band για την ωρα οντως δε με καιει παρα πολυ, απλα το ηθελα για μελλοντικη συμβατοτητα. τελικα αμα παρω σκετο router δε θα παιξει στην adsl? Εδώ παραπονιέται για το σήμα του wifi άρα υποθέτω οτιδήποτε χωρίς εξωτερική κεραία θα είναι χειρότερο. Βεβαια όντως αυτά που περιμένει να κάνει με απλοϊκό hardware είναι too much. Πρέπει να φτιάχνει ένα σοβαρό δίκτυο πρώτα.
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 Δημοσ. 3 Μαΐου 2013 θελω ενα Mid-end modem/router για adsl2+ να σηκωνει και vdsl και να εχει gigabit LAN και wireless n, με ενδεχομενο upgrade σε ac. το vdsl το θελω για ενδεχομενο μελλοντικο upgrade, για την ωρα ειμαι σε adsl γραμμη. να εχει κουμπι on/off για το wifi και καλη αποδοση στο σημα. τελος να ειναι ipv6 ready και να ειναι dual band. καταρχην θελω να διευκρινησω αν για τις adsl/vdsl που εχουμε στο ελλαντα χρειαζεται οντως συσκευη Modem/Router η αν αρκει ενα σκετο router. σε λιγο πιο ακριβο απο οτι ειχα σκοπο να δωσω εχω δει το DrayTek Vigor 2760n που βλεπω οτι υποστηριζει και adsl και vdsl. απο οτι βλεπω ειναι ομως μονο single band 2.4 ghz. εκτος αν με πεισετε οτι δεν αξιζει να παω απο τωρα σε vdsl router οποτε κοιταμε κατι σε μερια x3500 ακουω σχολια/προτασεις! ευχαριστω εκ των προτερων για τα οποια replies! predator εσυ θες τα παντα. τα 5ghz για Home use τα βρισκω λιγο Useless οπως επισης και το On/off για το wireless. επισης καποια παιζουν ειτε 5 ghz ειτε 2,4 και οχι ταυτοχρονα. ac upgradeable δεν θα ειναι.θα πρεπει να το παρεις απο την αρχη και δεν νομιζω να βρεις adsl/vdsl router με ac. router Νομιζω εχει η Netgear me ac και αντιστοιχα στικακια.εχει ανοιχτει ενα θεμα για το ac με modem/ router που υπαρχουν. το σκετο ρουτερ ειναι ρουτερ δεν μπορει να παιξει adsl/vdsl. εκτος αν τα παρεις ξεχωριστα μετα.παρεις ενα ρουτερ με ολα αυτα που θες και χρησιμοποιησεις το εκαστοτε adsl vdsl router για να κανεις τα υπολοιπα. biomecanoid το μονο που θα διαφωνησω ειναι οτι ναι θεωρητικα ο Provider εχει δοκιμασει το adsl router που σου δινει οτι παιζει καλα.στην πραξη δινουν πολλες φορες κατι βλακειες που αστα να πανε. για μενα το αλλαζεις και αυτο και αν υπαρχει προβλημα και σου σπανε τα νευρα το βαζεις πανω για τις δοκιμες πανω. Καποιες φορες εχουν δωσε και καλα ρουτερ που αξιζουν και σαν router αλλα και σαν modems βεβαια.αλλα πχ να κανεις το crypto modem δεν θα το εκανα Γενικα η τακτική είναι πως παίρνεις το modem που σου δινει ο provider γιατί αυτό είναι που είναι δοκιμασμένο ότι παιζει καλά με τον provider και την γραμμή, αυτό ξέρουν στο support να σε βοηθήσουν άμα γίνει κάτι, και γενικά άμα ποτε δεν εχεις internet για οποιοδήποτε λόγο και παρεις στο support και καταλάβουν πως δεν εχεις το original modem θα σου πουν άντε για αυτό φταίει και τα λέμε όταν βάλεις το δικό μας modem. χτίζεις λοιπόν το δίκτυο σου με αρχή το modem του provider και μετά πρόσθετης ότι θες. Όσο και κακό να είναι το modem του provider μπορείς να το βάζεις σε bridge mode και να κάνει "call" το internet κάποια άλλη συσκευή του δικτύου. All in one super duper solution δεν υπαρχει. Προσωπικά εγώ προτιμώ να βάζω το modem σε bridge mode και μετά ένα linux pc firewall με Smoothwall/Pfsense/RouterOS ότι ταιριάζει στην περίπτωση αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω για ποιοτικο router. ολα τα τζαμπα απο τους Provider ειναι μαπα. ενα thompson της κακιας ωρας αποσυνδεεται 3 φορες τη μερα το wifi, μπουκαρει και μετα θελει reboot. ενα αλλο πλαστικουρα σκετο zte το wifi δε πιανει στα 3 μετρα αποσταση πανω απο 2 γραμμες και μερικες φορες δε δινει καν internet απο το wifi ενω δειχνει πως ειναι συνδεδεμενο. ας μη μιλησω για κατι d-link που απλα ειναι για πεταμα. περιτο να πω οτι με κανενα απο αυτα τα μηχανακια δε μπορω να δω mkv 1080p μεσω wifi και μεταφορα δεδομενων παει με 2 mb/s max! οποτε λεω να παω σε μια ποιοτικη μαρκα τυπου cisco η draytek να βρω την υγεια μου. το dual band για την ωρα οντως δε με καιει παρα πολυ, απλα το ηθελα για μελλοντικη συμβατοτητα. τελικα αμα παρω σκετο router δε θα παιξει στην adsl? αν δεν ειναι n δεν θα δεις mkv οπως επισης θα πρεπει να εχεις και καλο σημα. cisco μην πας πολλα λεφτα και για Home use δεν αξιζει.καλυτερα σε draytek αν και δεν ξερω αν θα τα βρεις ολα αυτα που θες σε ενα adsl/vdsl router. ειδικα για το ac αν παρεις σκετο ρουτερ θα πρεπει να εχεις και ενα adsl /vdsl router να το γυρισεις σε bridge mode.oΠοτε και εκει παρε κατι λιγο πιο καλο απο τα δωρεαν.αν και το thomson ειναι ενα ωραιο για να το κανεις bridge επειδη ειναι σταθερο σε θεματα sync σε χαλια γραμμες. τωρα για Linksys τα συναισθηματα ειναι αναμεικτα.σιγουρα πιο φτηνα απο vigor αλλα δεν θα τα προτιμουσα. Για ακόμη μια φορα λέω all in one συσκευή δεν υπάρχει, Η norma πάντως είναι παίρνεις το modem του παρόχου και κακό να είναι άμα το βάλεις σε bridge mode στην ουσία το παρακάμπτεις και δεν σε νοιαζεί. μετα ότι κανεις (router,Hardware Firewall Linux, Access Points etc) το κάνεις με βάση το modem του παρόχου αλλιώς είσαι μονος σου. Αμα θες να πειραματιστής με άλλο 3rd party modem πρέπει να γνωρίζεις από δίκτυα και να το setaris μονος σου γιατί ο πάροχος δεν θα σε βοηθήσει. Μια μονο συσκευη δυσκολο θα σε καλυψη. ετσι και αλλιως και ο παροχος δεν σε βοηθαει σε τιποτα σοβαρο.δηλαδη username/password αντε και το wireless. τους ρωτας κατι παραπανω και δικαιολογημενα δεν βοηθανε. καλα ουτως η αλλως αμα συνδεσω ολες τις συσκευες πανω στο router μεταξυ τους θα μιλανε με gigabit. μονο το Modem θα στελνει με 100 στο router αλλα εφοσον η γραμμη μου ειναι 24αρα max δε θα εχω λογικα προβλημα. χμ οκ οποτε μαλλον με επεισες να αφησω το μηχανακι του οτε και να παρω ενα router ξεχωριστο. πως σου φαινεται το ea3500 της cisco/linkys? απλα πολυ φοβαμαι οτι αμα δοκιμασω αυτην την λυση θα εχω παλι το ιδιο bottleneck που εχω και με σκετο το μηχανακι του οτε, αφου αυτο κουμπωνει στο Internet. δηλαδη αυξομοιωσεις στη ταχυτητα, χαμηλο ρυθμο μεταδοσης στο ασυρματο κλπ. ok αλλα και παλι αμα συνδεσω το router με το modem του οτε δε θα χασω το gigabit? αφου τα μηχανακια της πλακας που δινουνε δεν εχουν gigabit lan. predator οχι δεν εχεις απωλεια αμα εχεις modem και router ξεχωριστα.με ethernet ειναι ενωμενα αλλωστε. gigabit θες στο δικτυο σου.στο ιντερνετ θα βγεις αντε με 50mbps που ειναι το vdsl.αυτο θα περναει στο ρουτερ σου απο 100 ethernet που φτανει ετσι και αλλιως.μετα απο πισω θα εχεις gigabit για ολο το δικτυο. αν εχεις θεματα ταχυτητας στο ιντερνετ αυτο ειναι αλλο θεμα.δεν ειναι bottle neck .το ασυρματο θα παιζει καλυτερα εννοειται στα mkv κτλ. 1)θελω να εχω καλο wifi throughput, να πιανει με 5/5 γραμμες αποδοση. τωρα εχω 3/5 στη καλυτερη. 2)να δινει τo ιδιο bandwidth μεσω wifi σα ηταν συνδεδεμενο το pc με καλωδιο. αυτη τη στιγμη με το ζορι πιανω το μισο μου bandwidth, γυρω στα 700 kbps. 3)να μπορω να κανω stream μεσω wifi ταινιες απο το ενα μηχανημα στο αλλο 1080p mkv και full bluray iso αναλυση χωρις να χανω frames. αυτη τη στιγμη παιζει ενα καρε ανα 5 δευτερολεπτα και αν το θυμηθει. γενικα δε βλεπετε ταινια για κανενα λογο. 4)μεταφορα δεδομενων μεταξυ των PC του δικτυου μεσω wifi με τουλαχιστον 54 Mbit/s που θα επρεπε να το δινει κανονικα και μια 802.11α. εμενα στο χαρτι ειναι 802.11n (600 Mbits/s max) και μεταφερει δεδομενα με 500 kbps... αυτα θελω μπορω να τα πετυχω χρησιμοποιοντας το zte 300 του οτε σα modem και βαζοντας ενα router τυπου ea3500 απο διπλα? αν υπαρχουν εμποδια δεν θα πιασεις ποτε 5 στα 5.100mw ειναι το ρουτερ δεν ειναι παραπανω ουτε το ρουτερ ουτε οι καρτες για να παιξεις παραπανω/. 2.το καλωδιο δεν θα το πιασεις ποτε .στο wireless παντα απο εμποδια κτλ θα εχεις απωλειες. 3.αν θες να τα τερματισεις ολα ριξε καλωδια μεσα στο σπιτι να βρεις την ηρεμια σου.να παιζεις gigabit και να εισαι θεος .ουτε wireless Ουτε powerlnes ουτε τιποτα.αν εχεις 2-3 τοιχους αναμεσα ακομα και ac να πας δεν θα δεις διαφορα αφου υπαρχουν εμποδια.το zte θαπαιζει απλα σαν moden δεν εχει να κανει με ολο το κομματι πισω του streaming Κτλ.η οτι αλλο βαλεις στην θεση του zte.ολα τα αλλα θα τα κανει το ρουτερ απο πισω σε συνδυασμο με τις ασυρματες καρτες που εχεις. the standard values for Blu-ray Discs are: MPEG-4 AVC Video at 18000 kbps for 1080p MPEG-4 AVC Video at 8000 kbps for 720p DTS-HD Master Audio The bit rate of the audio codec is variable, but should stay under 4 Mbps. That's a total of 22 Mbps for 1080p and 12 Mbps for 720p. Lossy compression may result in much lower bit rates. ανετα 22 mbps πρεπει να τα δινει μεσω 802.11n. 22 mbps σε N πρεπει να τα εχεις ανετα ακομα και σε g.απλα τα θεωρητικα με σχεση τα πρακτικα αλλαζουν ειδικα οσο μεγαλωνει η αποσταση και τα εμποδια τελος παντων μη κολας στο full bluray iso. τα υπολοιπα που λεω δε νομιζω οτι ειναι ιδιαιτερα απαιτητικα η οτι δεν ειναι εφικτα μεσω wifi. ειναι λογικο να μη μπορω να κανω stream μια ταινια που εχω στο σκληρο στο pc στο σαλονι στη κρεβατοκαμαρα στο laptop ας πουμε? αλλιως για τι dlna και σου πα μου πες μιλαμε... αν εχεις 10 τοιχους δεν θα παιζει.δεν ειναι θεμα dlna αλλα θεμα οτι δεν πιανεις καλο σημα.και εκει οτι ειναι n δεν θα βοηθησει. Το Technicolor 788vn δεν έχει καν εξωτερική κεραία οποτε δεν ξέρω κατά ποσο είναι καλο για την συγκεκριμένη περίπτωση αλλα αφού είναι free από τον Provider δεν κοστίζει τίποτα η δοκιμη. απλα πρεπει να ζητησει vdsl για να του το δωσουν. το Thomson Technicolor 788vn πάντως που έχω, κάνει άνετα αυτα που έγραψες οτι θέλεις να κάνει. και στο δινει ο πάροχος "δωρεάν".. τώρα εσύ φαίνεσαι αποφασισμένος να πληρώσεις 200+ ευρώ επιπλέον, οπότε δεν έχω να πώ κάτι άλλο.... το vigor δεν θα ειναι πεταμενα λεφτα.θα ειναι καλυτερο απο το thomson.για το thomson το κακο για μενα ειναι οτι φοραει custom firmware Πανω και δεν εχω βρει generic ακομα για ποια περίπτωση? δεν είδα να γράφει κάποια δυσκολία σε αυτο που θέλει να κάνει. μόνο οτι έχει πέσει σε ρουτερ που δεν τον καλύψαν η δεν δουλεψαν. αν και ειμαι σίγουρος οτι το πρόβλημα δεν ειναι στα ρουτερ, αλλα σε αυτα που περιμένει να του δώσουν που ίσως ειναι υπερβολικά. εγω πάντως το έχω με power reduction στο wifi και πιάνει απο σαλόνι μέχρι κρεβατοκάμαρα (2-3 τοίχοι ενδιάμεσα) χαλαρά... το Power reduction οσο ξερω παιζει οταν εχειςκαλοσημα η δεν πολυπαιζει το wifi .αν εισαι λιγο μακρια κτλ νομιζω οτι παιζει στο full παλι.απλα νομιζω οτι το μεταβαλει αυτοματα με βαση τΟυς clients που συνδεονται επανω. Εδώ παραπονιέται για το σήμα του wifi άρα υποθέτω οτιδήποτε χωρίς εξωτερική κεραία θα είναι χειρότερο. Βεβαια όντως αυτά που περιμένει να κάνει με απλοϊκό hardware είναι too much. Πρέπει να φτιάχνει ένα σοβαρό δίκτυο πρώτα. αν και εχω δει ρουτερ με εσωτερικη κεραια να παιζουν και καλυτερα απο αυτα με εξωτερικη.
predator Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ θερμα, νομιζω οτι με καλυψατε πληρως. θα κοιταξω να αγορασω ενα ξεχωριστο router και λογικα θα εχω κατι κοντα σε αυτο που θελω να κανω αλλιως ενδεχομενος να ριξω οντος καλωδιο και τελος.
poulinos Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Δημοσ. 4 Μαΐου 2013 Παιδια σας ευχαριστω ολους πολυ θερμα, νομιζω οτι με καλυψατε πληρως. θα κοιταξω να αγορασω ενα ξεχωριστο router και λογικα θα εχω κατι κοντα σε αυτο που θελω να κανω αλλιως ενδεχομενος να ριξω οντος καλωδιο και τελος. για μενα gigabit switch και καλωδιο μετα και τερμα.φτηνοτερα θα βγει .το καλωδιο περναει και απο καναλι μεσα.αν ειναι και δικο σου το σπιτι οποτε το κανεις μονιμα αξιζει σαν μελλοντικη επενδυση.και δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο μετα.ουτε αλλο ρουτερ ουτε αλλες καρτες κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα