Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θελω ενα Mid-end modem/router για adsl2+ να σηκωνει και vdsl και να εχει gigabit LAN και wireless n, με ενδεχομενο upgrade σε ac.

το vdsl το θελω για ενδεχομενο μελλοντικο upgrade, για την ωρα ειμαι σε adsl γραμμη.

να εχει κουμπι on/off για το wifi και καλη αποδοση στο σημα.

τελος να ειναι ipv6 ready και να ειναι dual band.

καταρχην θελω να διευκρινησω αν για τις adsl/vdsl που εχουμε στο ελλαντα χρειαζεται οντως συσκευη Modem/Router η αν αρκει ενα σκετο router.

σε λιγο πιο ακριβο απο οτι ειχα σκοπο να δωσω εχω δει το DrayTek Vigor 2760n που βλεπω οτι υποστηριζει και adsl και vdsl. απο οτι βλεπω ειναι ομως μονο single band 2.4 ghz.

εκτος αν με πεισετε οτι δεν αξιζει να παω απο τωρα σε vdsl router οποτε κοιταμε κατι σε μερια x3500

ακουω σχολια/προτασεις! 

ευχαριστω εκ των προτερων για τα οποια replies! :)

Επεξ/σία από predator
Δημοσ.

Γενικα η τακτική είναι πως παίρνεις το modem που σου δινει ο provider γιατί αυτό είναι που είναι δοκιμασμένο ότι παιζει καλά με τον provider και την γραμμή, αυτό ξέρουν στο support να σε βοηθήσουν άμα γίνει κάτι, και γενικά άμα ποτε δεν εχεις internet για οποιοδήποτε λόγο και παρεις στο support και καταλάβουν πως δεν εχεις το original modem θα σου πουν άντε για αυτό φταίει και τα λέμε όταν βάλεις το δικό μας modem.

χτίζεις λοιπόν το δίκτυο σου με αρχή το modem του provider και μετά πρόσθετης ότι θες. Όσο και κακό να είναι το modem του provider μπορείς να το βάζεις σε bridge mode και να κάνει "call" το internet κάποια άλλη συσκευή του δικτύου. All in one super duper solution δεν υπαρχει.

Προσωπικά εγώ προτιμώ να βάζω το modem σε bridge mode και μετά ένα linux pc firewall με Smoothwall/Pfsense/RouterOS ότι ταιριάζει στην περίπτωση

όταν λέω pc δεν εννοώ απαραίτητος tower pc τεράστιο υπάρχει και μικρές λύσης Mini-itx η embeded

τώρα το dual band για το modem τι να το κανεις ?
άσχετα πως δεν έχω δει και κανένα modem dual band ΑP ναι αλλα modem όχι Eπεισεις θα πρέπει να αλλάξεις και τις κάρτες WiFi στα pc σου για να παίξουν

5ghz βάζουν στα unlicensed P2P links για μέσα στο σπίτι δεν νομίζω ότι χρειάζεται.

Δημοσ.

αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω για ποιοτικο router.

ολα τα τζαμπα απο τους Provider ειναι μαπα. ενα thompson της κακιας ωρας αποσυνδεεται 3 φορες τη μερα το wifi, μπουκαρει και μετα θελει reboot. ενα αλλο πλαστικουρα σκετο zte το wifi δε πιανει στα 3 μετρα αποσταση πανω απο 2 γραμμες και μερικες φορες δε δινει καν internet απο το wifi ενω δειχνει πως ειναι συνδεδεμενο. ας μη μιλησω για κατι d-link που απλα ειναι για πεταμα.

περιτο να πω οτι με κανενα απο αυτα τα μηχανακια δε μπορω να δω mkv 1080p μεσω wifi και μεταφορα δεδομενων παει με 2 mb/s max!

οποτε λεω να παω σε μια ποιοτικη μαρκα τυπου cisco η draytek να βρω την υγεια μου.

το dual band για την ωρα οντως δε με καιει παρα πολυ, απλα το ηθελα για μελλοντικη συμβατοτητα. 

τελικα αμα παρω σκετο router δε θα παιξει στην adsl?

Δημοσ.

μια συσκευη να τα κανει ολα θελω. εκτος αν υπαρχει καμια μεγαλη διαφορα στη ποιοτητα οποτε να παμε σε ξεχωριστο Modem και ξεχωριστο router.

Δημοσ.

Για ακόμη μια φορα λέω all in one συσκευή δεν υπάρχει, 

Η norma πάντως είναι παίρνεις το modem του παρόχου και κακό να είναι άμα το βάλεις σε bridge mode στην ουσία το παρακάμπτεις και δεν σε νοιαζεί. μετα ότι κανεις (router,Hardware Firewall Linux, Access Points etc) το κάνεις με βάση το modem του παρόχου αλλιώς είσαι μονος σου.

Αμα θες να πειραματιστής με άλλο 3rd party modem πρέπει να γνωρίζεις από δίκτυα και να το setaris μονος σου γιατί ο πάροχος δεν θα σε βοηθήσει. Μια μονο συσκευη δυσκολο θα σε καλυψη.

Δημοσ.

δηλαδη μου λες να αφησω το modem/router του παροχου να κουμπονει στο adsl και μετα να βαλω ξεχωριστο router να μοιραζει το internet? θα κανω δουλεια ετσι; δε θα εχει απωλεια στη ποιοτητα?

Δημοσ.

Οταν βάζεις το modem σε bridge mode αυτό που κάνει είναι απλός να μεταφράζει το dsl σήμα από το rj11 σε ethernet rj45. Όσο χαλια και Κακομοιρο να είναι το modem αυτή την βασική λειτουργία πρέπει να την κάνει.

Δημοσ.

ok αλλα και παλι αμα συνδεσω το router με το modem του οτε δε θα χασω το gigabit? αφου τα μηχανακια της πλακας που δινουνε δεν εχουν gigabit lan.

Δημοσ.

Γιατί υπάρχει πουθενά στο κόσμο internet που θέλει giga lan ??? υπάρχει internet που μπουκώνει το gigabit ? gigabit μπορεί να είναι το switch σου για το τοπικό lan σου εκεί κανε ότι θες. Λίγα applications πάντως χρησιμοποιούν την ταχύτητα που gigabit απλός το βάζεις έτσι για το μέλλον.

Έχω φτιάξει και διαφορα home cinema και έστελνα από Νas σε clients HD 3D ταινίες και δεν έτρωγαν υπερβολικό bandwidth δηλαδή θα δούλευε και με 100mbps lan αλλα όπως ειπα σήμερα βάζεις gigabit για να είσαι future proof.

Δημοσ.

καλα ουτως η αλλως αμα συνδεσω ολες τις συσκευες πανω στο router μεταξυ τους θα μιλανε με gigabit. μονο το Modem θα στελνει με 100 στο router αλλα εφοσον η γραμμη μου ειναι 24αρα max δε θα εχω λογικα προβλημα.

χμ οκ οποτε μαλλον με επεισες να αφησω το μηχανακι του οτε και να παρω ενα router ξεχωριστο. πως σου φαινεται το ea3500 της cisco/linkys?

απλα πολυ φοβαμαι οτι αμα δοκιμασω αυτην την λυση θα εχω παλι το ιδιο bottleneck που εχω και με σκετο το μηχανακι του οτε, αφου αυτο κουμπωνει στο Internet. δηλαδη αυξομοιωσεις στη ταχυτητα, χαμηλο ρυθμο μεταδοσης στο ασυρματο κλπ.

Δημοσ.

για all είναι one router καλο φαίνεται dual band + gigabit και N. Τώρα δεν βλέπω να έχει εξωτερική κεραία οποτε άμα τυχόν δεν σου φτάνει η κάλυψη που έχει δεν μπορείς να βάλεις καλύτερη κεραία και έχει και λίγα ethernet ports θα γεμίσει άμεσος.

Άμα σου φτάνουν τα ports και δεν θες τρελή κάλυψη πάρτο.

Εγώ συνήθως η το φτιάχνω το router από το μηδεν η στην χειρότερη περνώ κάτι που μπορώ να το Flasharo με Linux DD-WRT

Δημοσ.

Εκτος απο το draytek που ανέφερες παραπάνω καλο μοντέλο αλλα πολυ ακριβότερο ειναι το Link.png Site: http://www.msystems.gr/index.php?category=1814&product=14538">2850 το οποίο μαζεύω τα χρήματα για να το τσιμπήσω καποια στιγμή πακέτακι με την vdsl.

Το θέμα ομως ειναι οτι χρειάζεσαι κατι τοσο ακριβό τι ακριβώς θέλεις να κανεις ?

Δημοσ.

1)θελω να εχω καλο wifi throughput, να πιανει με 5/5 γραμμες αποδοση. τωρα εχω 3/5 στη καλυτερη.

2)να δινει τo ιδιο bandwidth μεσω wifi σα ηταν συνδεδεμενο το pc με καλωδιο. αυτη τη στιγμη με το ζορι πιανω το μισο μου bandwidth, γυρω στα 700 kbps.

3)να μπορω να κανω stream μεσω wifi ταινιες απο το ενα μηχανημα στο αλλο 1080p mkv και full bluray iso αναλυση χωρις να χανω frames. αυτη τη στιγμη παιζει ενα καρε ανα 5 δευτερολεπτα και αν το θυμηθει. γενικα δε βλεπετε ταινια για κανενα λογο.

4)μεταφορα δεδομενων μεταξυ των PC του δικτυου μεσω wifi με τουλαχιστον 54 Mbit/s που θα επρεπε να το δινει κανονικα και μια 802.11α. εμενα στο χαρτι ειναι 802.11n (600 Mbits/s max) και μεταφερει δεδομενα με 500 kbps...

αυτα θελω μπορω να τα πετυχω χρησιμοποιοντας το zte 300 του οτε σα modem και βαζοντας ενα router τυπου ea3500 απο διπλα?

Δημοσ.

Iso blueray είναι υπερβολικά δύσκολο να κανεις stream αφού δεν είναι φτιαγμένο γιαυτ" την δουλειά και δεν είναι συμπιεσμένο κατάλληλα. Δεν καταλαβαίνω πως περιμένεις ένα iso 30-40 gb να γίνει stream και να παίξει αλλου στο δίκτυο. Αυτό είναι λάθος σκέψης και όχι λάθος τις τεχνολογίας.

Κανένα Wireless δεν θα είναι σαν καλώδιο άλλο το ένα άλλο το άλλο, γιαυτο και όσοι θέλουν performance περνάνε καλώδιο παντού. Δοκίμασε κάποια άλλη τεχνολογία σαν το HomePlug άμα η οικοδομή σου δεν είναι πολύ παλιά. Αλλα και πάλι σαν καλώδιο ethernet δεν θα είναι.

Αυτό που θες θα το πετύχεις μονο άμα περάσεις καλώδιο ethernet στα σημεία που θες τώρα άμα δεν θες να το κανεις αυτό, η δεν θες να φαίνεται άλλο αυτό, όμως δεν υπάρχει άλλη λύση.

Όλο αυτό που θες να κανεις είναι μια custom δουλειά και off the self λύση δεν θα βρείς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...