Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πως μπορω να μετατρεψω ευκολα και γρηγορα τους υποτιτλους απο idx + sub σε srt ?

Εχω τα windows 7 ultimate 64bit αν παιζει ρολο αυτο και το προγραμμα subtitle workshop δεν το δεχεται

Και εχω παρει καποιες ταινιες dvd και θελω να φτιαξω αντιγραφα ασφαλειας σε μορφη Avi για την τηλεοραση μου

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Δημοσ.

Αν θες οπωσδήποτε να τους εξάγεις, δεν υπάρχει εύκολος και γρήγορος τρόπος επειδή μιλάμε για bitmap-based format υποτίτλων (IDX+SUB). Υπάρχει ένας και μόνο τρόπος και δεν είναι ούτε εύκολος ούτε γρήγορος: να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που εφαρμόζει OCR. Π.χ. το SubRip.

Ο εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι να βρεις και να κατεβάσεις έτοιμο SRT από τα γνωστά sites υποτίτλων. Αν δεν είναι κάποια σπάνια ή πολύ cult ταινία, κατά πάσα πιθανότητα θα βρεις και αγγλικούς και ελληνικούς υποτίτλους, σε μορφή SRT ή SUB (σκέτο SUB, όχι IDX+SUB!).

Δημοσ.

Οχι φίλε μου

Απλά έχω γνήσιο το dvd και έχω εξάγει την ταινία με τους υποτιτλους με το fab decrypter σε μορφή avi με αυτούς τους υποτιτλους

έχοντας κλικάρει τους ελληνικούς υποτιτλους με αγγλικό ήχο και την κυρίως ταινια

Αυτούς τους υποτιτλους μπορώ τουλαχιστον με κάποιο προγραμμα να τους κολλησω πάνω στο αρχείο avi ?

Δημοσ.

Αυτούς τους υποτιτλους μπορώ τουλαχιστον με κάποιο προγραμμα να τους κολλησω πάνω στο αρχείο avi ?

Εννοείς hardsubbing (να τους «κάψεις» μόνιμα επάνω στην εικόνα);

Δημοσ.

Εννοείς hardsubbing (να τους «κάψεις» μόνιμα επάνω στην εικόνα);

ΔΕΝ ξερω την ορολογια αλλα θελω να τους ενσωματωσω πανω στην εικονα στο αρχειο avi να φαινονται μονιμα

Δημοσ.

Καλό είναι να επαναλάβεις τη μετατροπή ξεκινώντας πάλι από το αρχικό DVD και όχι από το AVI που παρήγαγες. Όσο περισσότερες ενδιάμεσες μετατροπές, τόσο υποβαθμίζεται η ποιότητα.

Προτείνω να κάνεις τη διαδικασία σε δύο βήματα:

1. Rip (αποκρυπτογράφηση) της ταινίας στο σκληρό δίσκο σου με το DVDFab HD Decrypter

2. Κωδικοποίηση της ταινίας (που θα βρίσκεται πλέον στο σκληρό δίσκο) με κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει και ταυτόχρονο «κάψιμο» των υποτίτλων κατά τη διάρκεια της κωδικοποίησης. Αναφέρω ενδεικτικά μερικά τέτοια προγράμματα: Handbrake, RipBot264, MeGUI, Freemake Video Converter

Δημοσ.

οκ !!!!

Ριπ εννοεις το περασμα στον σκληρο σε μορφη βομπ 1-2-3-4- κτλ ?

Πιο ευκολο πιο ειναι κατα την αποψη σου ?

Ειναι φρη αυτα που λες η απαιτουν αγορα ?

Δημοσ.

οκ !!!!

Ριπ εννοεις το περασμα στον σκληρο σε μορφη βομπ 1-2-3-4- κτλ ?

Ακριβώς!

Πιο ευκολο πιο ειναι κατα την αποψη σου ?

Νομίζω το τελευταίο.

Ειναι φρη αυτα που λες η απαιτουν αγορα ?

Όσα ανέφερα είναι όλα δωρεάν.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου

θα τα δοκιμασω και αν δυσκολευτω καπου θα επανελθω για ερωτηση

Στο ριπ παντως πρεπει να πατησω στο fab την επιλογη  κλωνοποιηση - κυρια ταινια - ολοκληρος ο δισκος ?

Δημοσ.

Στο ριπ παντως πρεπει να πατησω στο fab την επιλογη  κλωνοποιηση - κυρια ταινια - ολοκληρος ο δισκος ?

Αν το DVD σου έχει έξτρας και θέλεις να τα μετατρέψεις και αυτά, μην επιλέξεις «Κύρια ταινία» αλλά «Ολόκληρος ο δίσκος».

Πριν κάτι φεγγάρια είχα γράψει αυτόν τον οδηγό, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...