Προς το περιεχόμενο

Windows ή Linux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,καποιος φιλος μου προτεινε να βαλω Linux γιατι εχω ενα προβλημα με τα windows και η μονη λυση ειναι να τα παω σε εναν τεχνικο και μου ειπε οτι ειναι δωρεαν το linux!τι μου προτεινετε,ποιες η διαφορες μεταξυ τους?

Δημοσ.

Φιλε GiO καλα τα σιτε που μου παρεθεσες αλλα μου φαινονται κινεζικα που λεει και ενας φιλος,πολυ θεωρια και δεν ειμαι και προφφεσιοναλ σε αυτα :)

Δημοσ.

Γεια σας,καποιος φιλος μου προτεινε να βαλω Linux γιατι εχω ενα προβλημα με τα windows και η μονη λυση ειναι να τα παω σε εναν τεχνικο και μου ειπε οτι ειναι δωρεαν το linux!τι μου προτεινετε,ποιες η διαφορες μεταξυ τους?

Μην ακούς κανέναν, πες μας πρώτα τι πρόβλημα έχεις με τα windows...

• Moderators
Δημοσ.

Φιλε GiO καλα τα σιτε που μου παρεθεσες αλλα μου φαινονται κινεζικα που λεει και ενας φιλος,πολυ θεωρια και δεν ειμαι και προφφεσιοναλ σε αυτα :)

Μολις απαντησες, εμμεσως, στην αρχικη σου ερωτηση ;)  

• Like 1
Δημοσ.

μη βαλεις Linux επειδη απλα στο ειπε καποιος ετσι στην τυχη. Όχι πως ειναι τιποτα το φοβερο ειδικα σε συγκεκριμενες διανομες, αλλα πρεπει πρωτα να διαβασεις καποια πραγματα, δεν μπορεις να πας σε μια ξενη χωρα χωρις να εχεις διαβασει καποια πραγματα για αυτη για παραδειγμα. Αρα αυτο που μενει ειναι να ανοιξεις ενα θεμα και να πεις τι προβλημα υπαρχει με τα windows

Δημοσ.

το pc μου θελει φορματ καθε 30 μερες γιατι ενω εχω τον κωδικο της εγκαταστασης και γνησιο cd το βαζω αλλα μετα μου ζηταει κωδικο ενεργοποιησης και για αυτο το λογο θελω να βαλω τα λινυχ ;) και παιρνω τηλ την εταιρια δεν δουλευει ο αριθμος...

Δημοσ.

το pc μου θελει φορματ καθε 30 μερες γιατι ενω εχω τον κωδικο της εγκαταστασης και γνησιο cd το βαζω αλλα μετα μου ζηταει κωδικο ενεργοποιησης και για αυτο το λογο θελω να βαλω τα λινυχ ;) και παιρνω τηλ την εταιρια δεν δουλευει ο αριθμος...

Τοτε βρες ενα κρακ να τελειωνεις!

Απο το να μπλεκεις με λινουξ και να ψαχνεσαι απο την αρχη, ειναι καλυτερα.

Δημοσ.

αν ολα ειναι νομιμα πάρε τηλεφωνο την εξυπηρετηση της microsoft. (με το σωστο τεληφωνο αν η εταιρια που αναφερεσαι ειναι η Microsoft)

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως εγω θα σου έλεγα, ως πρωην χρήστης linux, η απόφαση που θα πάρεις να είναι συνειδητοποιημένη και μελετημένη. Δυστυχώς στα linux δεν μπορεις να περάσεις "ελαφρα την καρδία". Πρεπει να γνωρίζεις το τι κάνεις και το οτι θα αντιμετωπίσεις προβλήματα που ευκολα ή δύσκολα ξεπερνιούνται. Παντως θέλουν υπομονη, λιγο διάβασμα και κυριως αναζήτηση...

Πάντως απο την απαντησή σου "μου φαίνονται κινέζικα" καταλαβαίνω οτι αν το τολμήσεις θα απογοητευτείς. Θα σου πρότεινα να ακολουθήσεις την συμβουλή του disqualified....

Δημοσ.

Το ερώτημα που θέτεις, που είναι το "Γιατί ΕΛΛΑΚ", είναι το πιο ενδιαφέρον και το πρώτο βήμα για να πας σε Linux.

(ΕΛΛΑΚ = Ελεύθερο Λογισμικό Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα)

Καταρχάς, θεωρώ λάθος την προσέγγιση που έκανε ο φίλος GiO. Αν και φαίνεται ότι είναι του αθλήματος (από αυτά που γράφει κατά καιρούς) όπως φάνηκε η προσέγγισή του σε τρόμαξε και, το πιο πιθανό, θα σου στερήσει την ευκαιρία να γνωρίσεις τον μαγικό κόσμο του UNIX και του ΕΛΛΑΚ.

Γιατί λοιπόν ΕΛΛΑΚ, και δη γιατί Linux. Καταρχάς γιατί είναι free. Γιατί να πρέπει να αγοράζεις, να "σπας" και εν γένει να ΧΑΝΕΙΣ ΧΡΟΝΟ με το να παραβιάζεις τα κλειδώματα των εταιριών; Δεν θέλεις να είναι πιο απλά για εσένα; Και να είναι και απολύτως free; 

Και εδώ θα μπορούσες να πεις... "Μα Windows είχα από πάντα, που να μαθαίνω νέα πράγματα, δεν ξέρω εγώ από αυτά", ή "Windows έχει όλος ο κόσμος, πώς θα συνεργάζομαι και θα επικοινωνώ", "Word θα έχει;", "Παιχνίδια θα μπορώ να παίξω;"

Αυτό όμως που δεν έχεις μάθει τόσο καιρό είναι ότι υπάρχουν λειτουργικά συστήματα (το Windows είναι ένα λειτουργικό σύστημα) με τα οποία δεν κάνεις πράγματα εσύ για τον υπολογιστή αλλά ο υπολογιστής για εσένα. Σε υπηρετεί, όπως είναι και η δουλειά του να το κάνει. 

Από τα πιο απλά πρώτα...

Θες να βρεις ένα λογισμικό; Ένα πρόγραμμα δηλαδή... Μέχρι τώρα έψαχνες στο internet και εάν ήταν free το κατέβαζες αλλιώς έβαζες στον τίτλο του την λέξη "torrent" ή "plus crack" ή και τα δύο μαζί... δηλαδή έγραφες στο google: "the super program download torrent plus crack". 

Πλέον ΤΑ ΞΕΧΝΑΣ ΑΥΤΑ!!!!!!! Το Linux ήταν ΤΟ ΠΡΩΤΟ λειτουργικό σύστημα που έχει Application Store. Ό,τι θελήσεις (πλην λίγων και εξειδικευμένων εξαιρέσεων) είναι εκεί μέσα! Απλά γράφεις τον τίτλο του, σου εμφανίζεται και πατάς install. Τι πιο απλό; 

Μία τυχαία εικόνα από google images (και είναι και στα Ιταλικά θαρρώ):

Ubuntu_Software_Center_on_Ubuntu_Lucid_I

Και μάντεψε... ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ! Επίσης... το steam είναι και για Linux πλέον. 

Τώρα... σχετικά με το "να μάθεις νέα πράγματα"...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ! Δεν είμαστε στο 1990. Όπου για να έχεις Linux θα έπρεπε να έχεις πτυχίο Πληροφορικής... Π.χ., δες εικόνα από την διανομή που σου προτείνω εγώ (Debian Mint λέγεται):

mate.png

Τι το διαφορετικό έχει από όλα αυτά που έχεις συνηθίσει; Χώρια ότι με ένα απλό search μπορείς να κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο λειτουργικό σου, γιατί υπάρχει ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ που το έχει σκεφτεί ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ και το ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ. 

Και δεν θα έχεις Word, θα έχεις Libre Office. Ίδιο με το Office Word, μόνο που είναι FREEEEEEEE. Και διαβάζει και Word αρχεία. 

Και δεν θα στέλνεις .doc αρχεία στους άλλους... αλλά .pdf. Που ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ!!! Portable Document Format = pdf. 

Το έφτιαξαν για να μπορείς να στέλνεις αρχεία εγγράφων. Γιατί επιμένεις σε .doc; 

Θα μπορούσα να συνεχίζω για ώρες στο γιατί να βάλεις linux... 

Τι διανομή; Εάν δεν σου αρέσει αυτή που προτείνω, μπορείς να γράψεις "find the appropriate linux distribution" στο google και ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεις on line tests που θα σε ρωτάνε πράγματα και θα σου προτείνουν διανομές. 

Χωρίς να πω για την πιο κατανοητή οργάνωση των φακέλων, χωρίς να πω για την διαφορά της αρχιτεκτονικής UNIX, χωρίς να πω για την ελευθερία που δίνει η κοινότητα του ΕΛΛΑΚ παγκοσμίως, χωρίς να πω ότι για εξειδικευμένες δουλειές (και το AutoCAD ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ) θέλεις λογισμικά που πολλές φορές ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ σε Windows (μέχρι να περάσει λίγος καιρός τουλάχιστον), χωρίς να πω για την υποστήριξη Java, Python, GCC, χωρίς να πω για τα πολλαπλά desktops, χωρίς, χωρίς, χωρίς....

Το Windows "μας προέκυψε" από τον "πόλεμο του hardware" (και από λάθος επιλογές για το BeOS) στον οποίο τα 3 - 4 λειτουργικά συστήματα, που ήταν μαζί με αυτό της MS, διάλεξαν τους ηττημένους (π.χ. PPC, SPARC κτλ)

Πλέον όμως δεν υπάρχει λόγος να κολλάμε στα αποτελέσματα των καιρών εκείνων... 

Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς ένα λειτουργικό σύστημα που για να κάνεις scroll σε ένα παράθυρο θα πρέπει να το επιλέξεις! ΕΛΕΟΣ. 2013 έχουμε!

Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς ένα λειτουργικό σύστημα που ακόμα δεν έχει πετάξει από πάνω του (δεν ξέρω τι γίνεται στα 8) ένα loop για να επεξεργάζεται τα "events" (γιατί, τόσο χαμηλά, δεν έχει events το συγκεκριμένο).

Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς ένα λειτουργικό σύστημα που έχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ Desktop!!!!!! 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...