Προς το περιεχόμενο

[monitor/TV] M2352D-PZ IPS @electroworld 149€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρακαλώ!

Παρέλαβα κι εγώ και την έστησα χθές.

Ως tv είναι πολύ καλή. Ευρείες γωνίες θέασης, ωραίος ήχος και καλή χρωματική απόδοση (με μια τάση προς oversaturation με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις αλλά διορθώνεται εύκολα). Το μενού ρυθμίσεων είναι πολύ καλό επίσης, σαν αυτό "κανονικής" LG tv και όχι κουτσουρεμένο. Αργεί λίγο στην αλλαγή καναλιού. Το remote πολύ καλό.

Ως μόνιτορ δεν έπαιξα ακόμα με τις ρυθμίσεις για να έχω πλήρη άποψη, εκ πρώτης όψεως καλή φαίνεται.

Η κατασκευή έχει μια ελαφρώς "φτηνιάρικη" αίσθηση. Η βάση δεν είναι και από τις καλύτερες που έχω δει.

Θα ήθελα να έχει και ένα usb hub, έχει μόνο μια είσοδο usb απο πίσω (!) για το player αλλά wtf, μην τα θέλουμε κι όλα!

Επίσης βλέπω ένα ελαφρύ backlight bleeding σε όλες τις άκρες, ενοχλητικό δε θα το λεγα και ίσως να μην το παρατηρούσα καν αν δεν την σύγκρινα με τη dell 2312 που έχω δίπλα για βασική η οποία δεν έχει καθόλου.

Ευχαριστημένος σε γενικές γραμές γι αυτή την τιμή.

• Moderators
Δημοσ.

Το b-l bleeding βλεπεις ή IPS glow; (κατι που εχω την εντυπωση οτι εχει ιδιαιτερα ομως η dell - λες οτι δεν το βλεπεις στην dell αρα μαλλον σωστα αναφερεσαι στο bleeding. Πως και ποσο ειναι Σπυρο το glow της LG σε σχεση με της dell; )

ΥΓ καλοριζικη σε ολους!

Δημοσ.

Είναι κατα μήκος των πλευρών (κυρίως στην κάτω) αλλα πολύ ανεπαίσθητο, αν δεν είχα την άλλη δίπλα μπορεί και να μην το παρατηρούσα. Οπότε είναι b-l bleeding.

Απ' ότι ξέρω βέβαια αυτά είναι και ψιλοτυχαία, μπορεί να έπεσα σε καλό κοματι με την dell.

Τώρα αν κοιτάω μόνο στο κέντρο μπορώ να πω ότι και το μαύρο της dell είναι ένα κλικ πιο μαυρο αλλά μια χαρά είναι και η lg, δεν θα έλεγα ότι έχει πρόβλημα IPS glow.

• Moderators
Δημοσ.

Αφου ειναι κατα μηκος των πλευρων ειναι σωστα bleeding λοιπον και ναι, καποιες φορες παιζει λιγο ρολο και το κομματι σε αυτο. Η 2312 δεν ειπα πως εχει προβλημα με το bleeding αλλα με το glow οπως λιγο πολυ ολες οι ips. Αλλες περισσοτερο αλλες λιγοτερο. (Ισως σε μπερδεψα οπως το διατυπωσα πριν). Αυτο αλλαζει αναλογα με την γωνια που κοιτας το πανελ δεν ειναι σταθερο οπως το bl-bl. Ποια ειναι λοιπον χειροτερη σε αυτο; Αν τις εχεις διπλα διπλα και θελεις κανε ενα check.   ;)

http://hardforum.com/showthread.php?t=1672329

+

Δημοσ.

Αφου ειναι κατα μηκος των πλευρων ειναι σωστα bleeding λοιπον και ναι, καποιες φορες παιζει λιγο ρολο και το κομματι σε αυτο. Η 2312 δεν ειπα πως εχει προβλημα με το bleeding αλλα με το glow οπως λιγο πολυ ολες οι ips. Αλλες περισσοτερο αλλες λιγοτερο. (Ισως σε μπερδεψα οπως το διατυπωσα πριν). Αυτο αλλαζει αναλογα με την γωνια που κοιτας το πανελ δεν ειναι σταθερο οπως το bl-bl. Ποια ειναι λοιπον χειροτερη σε αυτο; Αν τις εχεις διπλα διπλα και θελεις κανε ενα check.   ;)

http://hardforum.com/showthread.php?t=1672329

+

Ωραίος matrixxx, δεν ήξερα ότι το IPS glow το κοιτάς από γωνία! Το κακό είναι ότι δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι τώρα αφου τα IPS πάνελ που είχα ήταν πάντα ακριβώς μπροστά μου στο γραφείο και δεν πολυέβλεπα ταινίες σε αυτά ούτε θυμάμαι να έχω ξενερώσει σε καμια βραδυνή πίστα  κάποιου FPS. Τι ήθελες και μου τοπες? :P

Ότι έλεγα στο προηγούμενο ποστ λοιπόν έχει να κάνει με αυτό που βλέπεις κοιτώντας την οθόνη χωρίς να είσαι υπο γωνία.

Μετά από αρκετή ώρα στα σκοτάδια, έχω να αναφέρω ότι το IPS glow είναι αρκετά έντονο και σχεδόν το ίδιο και στις 2 οθόνες. Βέβαια πρέπει να είσαι σε αρκετά περίεργη γωνία για να το δεις, δε φαίνεται δλδ αν κουνήσεις λιγο το κεφάλι δεξιά-αριστερά.

Ερώτηση:

Είναι φαινόμενο όλων των IPS ή μόνο των "φτηνιάρικων" eIPS? Τα VA πάνελ το έχουν?

Αν χαμηλώσω φωτεινότητα λες να βελτιωθει?

• Moderators
Δημοσ.

Ωραίος matrixxx, δεν ήξερα ότι το IPS glow το κοιτάς από γωνία! Το κακό είναι ότι δεν το είχα παρατηρήσει μέχρι τώρα αφου τα IPS πάνελ που είχα ήταν πάντα ακριβώς μπροστά μου στο γραφείο και δεν πολυέβλεπα ταινίες σε αυτά ούτε θυμάμαι να έχω ξενερώσει σε καμια βραδυνή πίστα  κάποιου FPS. Τι ήθελες και μου τοπες? :P

Ότι έλεγα στο προηγούμενο ποστ λοιπόν έχει να κάνει με αυτό που βλέπεις κοιτώντας την οθόνη χωρίς να είσαι υπο γωνία.

Μετά από αρκετή ώρα στα σκοτάδια, έχω να αναφέρω ότι το IPS glow είναι αρκετά έντονο και σχεδόν το ίδιο και στις 2 οθόνες. Βέβαια πρέπει να είσαι σε αρκετά περίεργη γωνία για να το δεις, δε φαίνεται δλδ αν κουνήσεις λιγο το κεφάλι δεξιά-αριστερά.

Ερώτηση:

Είναι φαινόμενο όλων των IPS ή μόνο των "φτηνιάρικων" eIPS? Τα VA πάνελ το έχουν?

Αν χαμηλώσω φωτεινότητα λες να βελτιωθει?

Ειναι φαινομενο ολων των ips εκτος απο οσων εχουν A-TW polarizer που σε πολυ μεγαλο βαθμο το λυνει το προβλημα, τα οποια ομως ειναι πολυ ακριβοτερα. 

Τα xVA (MVA - PVA) ΔΕΝ το εχουν το προβλημα (γι αυτο αλλωστε και ονομαζεται ips glow effect ;) )

Δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις να χαμηλωσεις φωτεινοτητα (ετσι και αλλιως για νυχτερινες συνθηκες φανταζομαι την εχεις ηδη χαμηλωσει, στο Ips μονιτορ μου την εχω στο μηδεν - μακαρι να κατεβαινε και αλλο), μια βελτιωση θα την δεις αφου θα μειωθει και το backlight.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανένας οδηγό για callibration εικόνας για χρήση ως monitor? Ευχαριστώ

Με ενδιαφερει και εμενα αυτο.

Την παρελαβα σημερα και εγω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα εχουμε βρει καποιες ρυθμισεις εικονας ως monitor για αυτη την τηλεόραση;

Δεν εχει ρυθμισεις για pc..

Νομιζω πως αυτο το μοντελο ειναι πρωτα TV και μετα λειτουργει σαν Monitor αφου δεν εχει εξοδο DVI.

Εγω την εχω στην επιλογη "Σινεμά" μεχρι να βρω κατι καλυτερο και εχω βαλει λιγο παραπανω Φωτισμο (οχι φωτεινοτητα). Ειναι καλυτερα να εχουμε μεγαλυτερο LED (Φωτισμο) και να εχουμε μικροτερη φωτεινοτητα ή το ανάποδο; Την εξοικονομηση ενεργειας την εχετε απενεργοποιμενη; Βλεπω δεν εχει "αυτοματη εξοικονομηση" αναλογα με τον φωτισμο του χωρου οπως εχουν οι Τηλεορασεις LG.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...