Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα pattern και tip για να γνωρίζεις.

Εάν νιώθεις ότι σε απειλεί, το σκοτώνεις πρώτος. Πιο απλά δεν γίνεται. 

Από εκεί και πέρα, είναι μέσα στην εξελικτική διαδικασία της φύσης το εάν ο κάθε ένας που θα νιώθει ότι απειλείται από φίδια θα ξέρει ή όχι από αυτά. 

Το ίδιο και με τους ανθρώπους... δεν διαφέρουμε σε κάτι. 

Δημοσ.

Ασχέτως αυτού, εμένα τα φίδια μ' αρέσουν. Βρίσκω ένα φίδι να λιάζεται, τίγκα μαστούρα, το πρώτο που θα σκεφτώ δεν είναι "τώρα αυτό πώς το σκοτώνω;" είναι "τώρα να το χαϊδέψω αυτό ή θα μου τη φορέσει;".

Γενικά δεν είμαι πολύ του σκοτωμού, μόνο αν είναι τελείως απαραίτητο σκοτώνω, ακόμα και έντομα.

Δημοσ.

Ο μόνος τρόπος είναι απλά να ασχολείσαι με το θέμα. Αλλιώς παίζει να κάνεις κάποιο λάθος και θα μας λείψεις.

Δημοσ.

Ψήθηκα για δεντρογαλιά τώρα. Κατοικίδιο/φαΐ.

Έχει κανείς κανένα τιπ να αναγνωρίζουμε σε ποια φιδάκια μας πιάνει ελεύθερα η μαλακία και σε ποια λερώνουμε σώβρακο;

Κοιτούσα αυτό αλλά πέρα από το τριγωνικό κεφάλι, δε βγάζω άκρη με τα patterns των δηλητηριωδών.

Επίσης, τι χαρά, οι οχιές κολυμπάνε.

DSC_3800b_MacrStefDum.jpg

Μυρίζουν άσχημα οι δεντρογαλιές νομίζω. Τουλάχιστον αυτές που έχω αντιμετωπίσει.

Γενικά αν στο μάτι το φίδι μοιάζει όμορφο... Έχει δηλητήριο.

Δημοσ.

Αν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο στο σπίτι μπορεί και να το χειριζόμουν αλλιώς το θέμα. Αλλά μόνος στο σπίτι, και με γείτονες σε απόσταση >100μ δεν θέλησα να παίξω. Το καλό είναι οτι ήρθε μια γάτα μετά και το έφαγε, οπότε -1 αντίπαλος για τα ποντίκια...

Δημοσ.

5 χρονών με είχε πάρει ο παπούς στα κτήματα.

Μου είχε φτιάξει μια κουνια και έπαιζα.

Είχα πάρει λιγο ψωμοτύρι και άτρωγα ενώ κουνιόμουνα.

......

Μια οχιά με πλησίασε σε απόσταση 1 μέτρου.

Ο παπους , 60 χρόνια στα χωράφια , την είδε απο απόσταση 50 μέτρων , και έτρεξε προς τα μένα.

Παίρνει την τσάπα , και της γαμεί ότι έχει αγάμητο.

Εγώ σε σοκ.

Απο τότε , φοβάμαι υπερβολικά τα φίδια , δεν μπορώ ούτε στον ΣΚΑΙ να τα δω.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κάνανε διαβολικά , πραγματικά τα μάτια τους εμένα με φοβήζουνε απίστευτα.

Επίσης , ο τρόπος που καταπίνουνε το θήραμά τους , για μένα είναι ότι πιο τραγικό έχει να δώσει η φύση

Γενικά , μπορείς να με πετάξεις στην ύπαιθρο , ΔΕΝ θα φοβηθώ τίποτε άλλο εκτός απο τα φίδια.

Πριν 5-6 χρόνια , πάλι με τον παπού , ακούμε κάτι σαν κλάμα , και μου λέει ο παπούς : " Οχιά , έχει μαγκώσει λαγό"

Ετσι ήτανε , και έγινα μάρτυρας , που τον έφαγε ΖΩΝΤΑΝΟ , αφου κουνιότανε ακόμα.

Γενικά , έχω μεγάλη φοβία με τα φίδια , και όπως προείπα , με ανατριχιάζει και το παρουσιαστικό τους ,

και ο τρόπος που κυνηγάνε και τρώνε τα θηράματα τους.

PS : Τα φίδια μαγκώνουνε μωρά και μικρά παιδιά , μην λέτε ότι δεν επιτίθονται σε ανθρώπους , υπάρχουνε παραδείγματα σε επαρχίες που έχουνε φάει και μωρά , διαότι ένα μωράκι , δεν έχει μεγάλη διαφορά απο το

μωρό κοτόπουλο , απο το μωρό πουλί , απο το μωρό λαγό κλπ κλπ...!

Δημοσ.

[...](παρακαλάω χρόνια τώρα για ένα εδάφιο στα ιερά τους κείμενα το οποίο να εξυμνεί την αναζήτηση για γνώση και την εξυπνάδα). 

Οφτόπικ, αλλά λολ. Μιλάμε για τη θρησκεία ο θεός της οποίας εξόρισε τους πρωτόπλαστους γιατί έφαγαν από το δέντρο της γνώσης και καταράστηκε τον φίδη επειδή τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Ακόμα και στην ιστορία του Προμηθέα, υπάρχει μια υπόνοια πως οι θεοί μαλακίστηκαν, η βιβλική κόπια είναι μια ωραία ιστορία για το πως η άγνοια και η υποταγή είναι καλό πράμα.

PS : Τα φίδια μαγκώνουνε μωρά και μικρά παιδιά , μην λέτε ότι δεν επιτίθονται σε ανθρώπους , υπάρχουνε παραδείγματα σε επαρχίες που έχουνε φάει και μωρά , διαότι ένα μωράκι , δεν έχει μεγάλη διαφορά απο το

Όχι.

Δημοσ.

έχουμε πάντως ψιλοφλώρικα φίδια , σε σχέση με το Black Mamba

a bite from a black mamba is almost always fatal

Θα πάρω ένα mongoose να τα ξεσκίζει τα κωλό-φιδα !!!

Δημοσ.

ΜΑ τα φιδια και γενικα τα ερπετα ειναι απο τα ισχυροτερα πλασματα στον πλανητη.Οι ικανοτητες επιβιωσης τους ειναι αξιοθαυμαστες.Αυτο το λεω για αυτον που λεει οτι ειναι οτι πιο τραγικο εχεις δωσει η φυση.

Τωρα αμα ειναι δηλητηριωδες και ειναι στον σπιτι σου πρεπει να το σκοτωσεις.Υπαρχει βεβαια και αλλος τροπος,μπορεις ας πουμε να το βαλεις σε μια σακουλα και μετα να το ελευθερωσες καπου στην φυση ,το θεμα ειναι να το πιασεις.

Πρεπει να ειμαι απο τους λιγους που δεν φοβαμαι τα φιδαι παντως.Αυτα που με φοβιζουν πολυ ειναι τα περιστερια.Με εχουν κουτσουλησει πανω απο 100 φορες και τα μισω :mad:

Δημοσ.

Οφτόπικ, αλλά λολ. Μιλάμε για τη θρησκεία ο θεός της οποίας εξόρισε τους πρωτόπλαστους γιατί έφαγαν από το δέντρο της γνώσης και καταράστηκε τον φίδη επειδή τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Ακόμα και στην ιστορία του Προμηθέα, υπάρχει μια υπόνοια πως οι θεοί μαλακίστηκαν, η βιβλική κόπια είναι μια ωραία ιστορία για το πως η άγνοια και η υποταγή είναι καλό πράμα.

Όχι.

Σχεδόν

Δεν τους έδωσε ο βελζεβούλης την δυνατότητα, αλλά το να φάνε από τον καρπό του δέντρου του "γιγνώσκειν καλὸν καὶ πονηρόν"

Και ο μουσάτος δεν καταράστηκε τον βελζεβούλη αλλά τον "φίδη" να σέρνεται πάντα πάνω στην κοιλιά του κτλ κτλ κτλ...

Αυτό το στόρυ είναι διαφορετικό από την επανάσταση του Πρόμι. Στο μεν ένα έχουμε τους ούγκανους που ζούνε σαν τα χαζοχαρούμενα σε ένα κήπο, τρώνε ό,τι θέλουν, είναι γυμνοί all the time αλλά δεν κάνουν sex... 

Στο δε δεύτερο έχουμε έναν που αγανάκτησε και είπε να κλέψει τεχνολογία από τους αφέντες και τιμωρήθηκε για αυτό. 

Δεν μοιάζει σε κάτι το ένα με το άλλο παρά στο ότι και οι δύο τιμωρήθηκαν. Άλλωστε, ποιος ο ρόλος των θεών εάν δεν τιμωρούνε; LOL

Συμφωνώ για τα περί υποταγής...

Δημοσ.

......

Ετσι ήτανε , και έγινα μάρτυρας , που τον έφαγε ΖΩΝΤΑΝΟ , αφου κουνιότανε ακόμα.

Γενικά , έχω μεγάλη φοβία με τα φίδια , και όπως προείπα , με ανατριχιάζει και το παρουσιαστικό τους ,

αυτος είναι ο νόμος της φύσης αν δεν το έχεις καταλάβει ;) Γενικότερα όλα τα ζώα σκοτώνουν για επιβίωση..

Τα φίδια μαγκώνουν παιδάκια; ... που στον Αμαζόνιο; μήπως έχεις μπερδέψει το Anakonda ή τον πύθωνα;

Δεν έχουμε τέτοια φίδια στην Ελλάδα.

Οι "άνθρωποι" σκοτώνουν για διασκέδαση(δεν αναφέρομαι φυσικά στον φίλο με το φίδι).. Εχω δεί οδηγούς που σημαδεύουν γατιά σκυλιά στο δρόμο για να τα χτυπήσουν..Ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία αυτα τα ανθρωποειδή  .. και γενικότερα η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλω να πιστεύω οτι σέβεται τη ζωή των ζώων.

Το γεγονός οτι φοβόμαστε τα φίδια είναι καθαρά ψυχολογικό.. Αν κάτσεις ακίνητος και δεν τα απειλήσεις δεν πρόκειται να σε πειράξουν και θα φύγουν.Επιτίθενται μόνο εαν νιώσουν οτι απειλούνται.

Υπο αυτη την έννοια δεν υπάρχει λόγος και να τα σκοτώσεις .. 

Επίσης αν δεν κάνω λάθος το θειάφι στην αυλή τα απομακρύνει..

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παίδες ξέρετε κανα καλό βιβλίο σε pocket size για αναγνώριση φιδιών και πληροφορίες;;; Το θέλω για όταν πηγαίνω για ορειβασία και κάμπινγκ. Αν και τόσα χρόνια δεν έχω πετύχει ΠΟΤΕ (κι ας έχω πάει στην περιοχή με τα περισσότερα φίδια στην Ελλάδα), θα ήθελα να έχω ένα γιατι ποτε δεν ξέρεις πότε θα πατήσεις καταλάθως πάνω σε ένα φιδάκι.

Δημοσ.

......

Μια οχιά με πλησίασε σε απόσταση 1 μέτρου.

Ο παπους , 60 χρόνια στα χωράφια , την είδε απο απόσταση 50 μέτρων , και έτρεξε προς τα μένα.

Παίρνει την τσάπα , και της γαμεί ότι έχει αγάμητο.

Εγώ σε σοκ.

Απο τότε , φοβάμαι υπερβολικά τα φίδια , δεν μπορώ ούτε στον ΣΚΑΙ να τα δω.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κάνανε διαβολικά , πραγματικά τα μάτια τους εμένα με φοβήζουνε απίστευτα.

Επίσης , ο τρόπος που καταπίνουνε το θήραμά τους , για μένα είναι ότι πιο τραγικό έχει να δώσει η φύση

Γενικά , μπορείς να με πετάξεις στην ύπαιθρο , ΔΕΝ θα φοβηθώ τίποτε άλλο εκτός απο τα φίδια.

Πριν 5-6 χρόνια , πάλι με τον παπού , ακούμε κάτι σαν κλάμα , και μου λέει ο παπούς : " Οχιά , έχει μαγκώσει λαγό"

Σεβαστή η φοβία σου και η απέχθεια.

Πάντως και το θέαμα ενός λιονταριού ή ενός κοπαδιού από ύαινες να ξεσκίζουν ζωντανό ένα ζώο δεν είναι εξ ίσου ανατριχιαστικό;

Το καλό είναι ότι τα ζώα γενικά σκοτώνουν ΜΟΝΟ για να τραφούν , δηλ. να επιζήσουν , ενώ οι άνθρωποι για όλους τους υπόλοιπους λόγους.

Δημοσ.

Ένα είναι το φίδι ρε

17184384-golden-python.jpg

Σε κοιτάει και είναι λες και σου ψιθυρίζει "ένα κιχ και θα σε κλαίνε οι ρέγγες".

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...