Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φίδια, κατσαρίδες και κουνούπια 

δεν είναι αμαρτία να τα σκοτώνεις

Χαχαχα μεγαλη αληθεια ακομα και οι βουδιστες θα συμφωνουσαν :P

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λέμε να ναι δίπλα σου ρε . Ή έστω αράζεις πίνεις το καφεδάκι σου και σε δαγκωνει καμια οχιά την ωρα που τσιλαρεις. Πόση ώρα έχεις για κεντρο υγείας(βοηθάει η κορτιζόνη ;), οδηγάς,πετάς τι κανεις; Το χω απορία να δω πως είναι το τσιμπημα απο δηλητηριώδες φιδι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Φίδι στην Ελλάδα και να περάσει ενώ εσύ "τσιλάρεις" δεν παίζει. 

Μπορεί εσύ να "τσιλάρεις" αλλά αυτό σε έχει πάρει χαμπάρι. Μπορεί εσύ να φοβάσαι το δηλητήριό του αλλά αυτό σε φοβάται επειδή είσαι καμία 10άρα φορές μεγαλύτερος. Ο μόνος τρόπος να μην σε πάρει χαμπάρι είναι να έχεις καμία θερμομόνωση γύρω από το σώμα σου και να μην περπατήσεις για αρκετές ώρες. 

Οπότε, δεν είναι σε φάση κατσαρίδα που περνάει δίπλα σου ούτε και μυρμήγκι. Το πιο πιθανό είναι ότι εσύ πήγες εκεί που ήταν παρά αυτό εκεί που είσαι εσύ. 

Και ναι, οι οχιές συμφέρουν στα εξοχικά. Τρώνε ότι χρειάζεται να σκοτώσει ο άνθρωπος με δηλητήρια. Το ίδιο και τα σαμιαμίδια και οι γάτες.

Βέβαια, η περίπτωση του φίλου είναι ότι το είδε μέσα στα πόδια του και πάνω στη βεράντα του (εάν δεν κάνω λάθος)... οπότε λογικό να του επιτεθεί και να το σκοτώσει. Σύγκρουση συμφερόντων :P 

Για τους μάτσο/rednecks που το παίζουν ατρόμητοι άνθρωποι της φύσης/χωριού και τους μυγιάγγιχτους που σκοτώνουν με ευχαρίστηση ότι δεν έχει δύο πόδια, δύο χέρια και περπατάει όρθιο... ουδέν σχόλιο. 

• Like 4
Δημοσ.

Λέμε να ναι δίπλα σου ρε . Ή έστω αράζεις πίνεις το καφεδάκι σου και σε δαγκωνει καμια οχιά την ωρα που τσιλαρεις. Πόση ώρα έχεις για κεντρο υγείας(βοηθάει η κορτιζόνη ;), οδηγάς,πετάς τι κανεις; Το χω απορία να δω πως είναι το τσιμπημα απο δηλητηριώδες φιδι.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να πεθάνεις από ελληνικά φίδια/σκορπιούς. Εκτός αν είσαι πολύ μικρής/μεγάλης ηλικίας ή άρρωστος ή με αλλεργίες.

Απλά παίρνεις 166 και ρωτάς εκεί.

Δημοσ.

Τα φίδια είναι προαιώνιος εχθρός του ανθρώπου. MUST DESTROY!

Αυτές είναι λαλακίες των χριστιαναράδων. 

Τα φίδια, πριν τους χριστιαναρέους, λατρευόντουσαν ως σύμβολα σοφίας και αιωνιότητας. Απλά, στην προσπάθεια να επικρατήσει η θρησκεία "της αγάπης", βάφτισε κακό ότι αντιτίθετο στους σκοπούς της. Από ζώα (φίδια) μέχρι και γνώση και εξυπνάδα (παρακαλάω χρόνια τώρα για ένα εδάφιο στα ιερά τους κείμενα το οποίο να εξυμνεί την αναζήτηση για γνώση και την εξυπνάδα). 

Και όλα αυτά, από "αγάπη". Φαντάσου να μην ήταν και θρησκεία "της αγάπης". 

• Like 3
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι είναι εύκολο να πεθάνεις από ελληνικά φίδια/σκορπιούς. Εκτός αν είσαι πολύ μικρής/μεγάλης ηλικίας ή άρρωστος ή με αλλεργίες.

Απλά παίρνεις 166 και ρωτάς εκεί.

Τα παραπάνω φαντάζομαι είναι προσωπική σου γνώμη. Εγώ θα παραθέσω ένα γεγονός:

Φίλος φαντάρος είχε υπηρεσία σε απομακρυσμένο φυλάκιο. Μια μικρή οχιά είχε μπει στην αρβύλα του(τις είχαν έξω από το φυλάκιο) και τον τσίμπησε όταν προσπάθησε να την φορέσει. Αμέσως ο υπαξιωματικός τον πήρε μαζί με άλλον έναν με το ΙΧ του και τον πήγε στο κοντινότερο κέντρο υγείας. Ο άλλος φαντάρος φώναζε συνέχεια στον υπαξιωματικό να οδηγεί πιο αργά γιατί φοβόταν μην σκοτωθούν, και ο φίλος φώναζε γιατί πονούσε. Έκανε περίπου 35-40 λεπτά να φτάσει. Στο κέντρο υγείας τους είπαν πως αν αργούσαν λίγο ακόμα δεν θα ζούσε.

Δημοσ.

Τα φιδια στην Ελλαδα συνηθως αποφευγουν τους ανθρωπους γιατι μας φοβουντε. Και να σε δαγκωσουν, κατι που αποφευγουν, ειναι εξαιρετικα δυσκολο να προκαλεσουνε το θανατο κτλ.

Υποψην, απο τις κυριοτερες τροφες των φιδιων ειναι τα ποντικια και οι αρουραιοι, πλασματα οπου μπορουνε και ειναι φορεις για παρα πολλες ασθενειες οπου προσβαλουνε τον ανθρωπο. Τα φιδια δεν εχουνε σχεδον καμια. Εχεις λοιπον εδω μια καλη ενδειξη οτι το φιδι βρισκει μια πολυ καλη πηγη τροφης κοντα του. Και οχι, αυτη η πηγη που τρεφεται δεν εισαι εσυ.

Μαντεψε τωρα τι συνεβει τον μεσαιωνα, που ο κοσμος ανενημερωτος και αμορφωτος, σκοτωνε τα φιδια κατα δεκαδες επειδη "ειναι πλασματα του εωσφορου και εχουνε τον αντιχρηcτο μεσα τους".

Καλα μυαλα σε ολους εσας που βλεπετε τα φιδια και την πανιδα ως κατι παρασιτικο για τον πλανητη.

Δεν συμπεριφερομαστε σαν να ψαχνουμε φιδια να σκοτωσουμε ρε ρομποτινε. Αμα ομως δω φιδι ή οτιδηποτε αλλο εν δυναμη μη φιλικο ερπετο/εντομο/οτιδηποτε μεσα στο σπιτι μου ή τελος παντων εκει γυρω τοτε θα το "φαω" μονο και μονο για να ειμαι σιγουρος ειδικα αν δεν καταλαβω τι ειναι. Πετυχα μεσα στο σπιτι μου περυσι το καλοκαιρι ενα εντομο το οποιο εμοιαζε με κατσαριδα αλλα ηταν περιπου 3 φορες το μεγεθος της κατσαριδας (περιπου στο ιδιο μεγεθος σουβέρ για ποτηρια) με κεντρι το οποιο ηταν αρκετα μεγαλο. Δεν ηξερα τι στο διαολο ηταν αυτο, δεν ειχα ξαναδει κατι παρομοιο αλλα σιγουρα φαινοταν επικινδυνο. Λες να το αφηνα να ζησει? Επι ευκαιρια συνεχιζω να μην ξερω τι στο διαολο ηταν αυτο. 

Δημοσ.

Τα παραπάνω φαντάζομαι είναι προσωπική σου γνώμη. Εγώ θα παραθέσω ένα γεγονός:

Φίλος φαντάρος είχε υπηρεσία σε απομακρυσμένο φυλάκιο. Μια μικρή οχιά είχε μπει στην αρβύλα του(τις είχαν έξω από το φυλάκιο) και τον τσίμπησε όταν προσπάθησε να την φορέσει. Αμέσως ο υπαξιωματικός τον πήρε μαζί με άλλον έναν με το ΙΧ του και τον πήγε στο κοντινότερο κέντρο υγείας. Ο άλλος φαντάρος φώναζε συνέχεια στον υπαξιωματικό να οδηγεί πιο αργά γιατί φοβόταν μην σκοτωθούν, και ο φίλος φώναζε γιατί πονούσε. Έκανε περίπου 35-40 λεπτά να φτάσει. Στο κέντρο υγείας τους είπαν πως αν αργούσαν λίγο ακόμα δεν θα ζούσε.

Δεν είναι τόσο η γνώμη μου, όσο το γεγονός ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (όπως το που σε δάγκωσε, πόσο δηλητήριο μπήκε μέσα σου, η υγεία σου κτλ).

Σίγουρα δεν πρέπει να το ρισκάρεις, όμως δεν αξίζει να σκοτωθείς στο δρόμο.

Δημοσ.

Δεν συμπεριφερομαστε σαν να ψαχνουμε φιδια να σκοτωσουμε ρε ρομποτινε. Αμα ομως δω φιδι ή οτιδηποτε αλλο εν δυναμη μη φιλικο ερπετο/εντομο/οτιδηποτε μεσα στο σπιτι μου ή τελος παντων εκει γυρω τοτε θα το "φαω" μονο και μονο για να ειμαι σιγουρος ειδικα αν δεν καταλαβω τι ειναι. Πετυχα μεσα στο σπιτι μου περυσι το καλοκαιρι ενα εντομο το οποιο εμοιαζε με κατσαριδα αλλα ηταν περιπου 3 φορες το μεγεθος της κατσαριδας (περιπου στο ιδιο μεγεθος σουβέρ για ποτηρια) με κεντρι το οποιο ηταν αρκετα μεγαλο. Δεν ηξερα τι στο διαολο ηταν αυτο, δεν ειχα ξαναδει κατι παρομοιο αλλα σιγουρα φαινοταν επικινδυνο. Λες να το αφηνα να ζησει? Επι ευκαιρια συνεχιζω να μην ξερω τι στο διαολο ηταν αυτο. 

Μιλαω για πολυ συγκεκριμενα πραγματα και με πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα, Και πιο συγκεκριμενα, για τους βλαμμενους/βλαμμενες που προσαπτουν ολα τα παθη του ναζωραιου πανω στα φιδια και στα ερπετα.

Για το οτι βγαινει τωρα ο καθε τυχαρπαστος και αφηνει σχολια τυπου "μα εσυ εισαι πρωτευουσιανος και δεν εχεις ιδεα", τα προσπερναω γιατι ειμαστε στο ιντερνετ και ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης, οσο ακυρη και μακρυα απο την πραγματικοτητα μου και ας ειναι αυτη.

Ενημερωτικα λοιπον για τον φιλο που σκοτωσε το φιδι για να προστατεψει την οικογενεια του. Το φιδι πιθανοτατα βρηκε καποια πηγη τροφης και "παραβιασε" το χωρο του. Μια απο τις κυριες πηγες τροφης των φιδιων λοιπον, ειναι τα τρωκτικα. Οπου τυχαινει να ειναι φορεις για πολλες ασθενειες οπου προσβαλουνε και τον ανθρωπο. Αυτο συμβαινει διοτι γεννετικα ειμαστε πολυ κοντα. Αυτο φυσικα δεν ειναι αποδεκτο απο την βιβλο, αλλα ειναι μια αλλη ιστορια οπου ισως την συζητησουμε αργοτερα.

Αυτες ειναι μερικες ασθενειες οπου μεταδιδοντε αμεσα η εμεσα απο τα τρωκτικα.

http://www.cdc.gov/rodents/diseases/direct.html

http://www.cdc.gov/rodents/diseases/indirect.html

Ο φιλος ας μεριμνησει για την ασφαλεια και υγεια της οικογενειας του, γιατι πολυ πιθανο να υπαρχει ζητημα.

Δημοσ.

πως από την απέχθεια για τα φίδια καταλήξαμε στη βίβλο και στο χριστιανισμό;

είμαστε στο insomnia, όχι στο forum του αγ. όρους..

πόσοι νομίζεις απεχθάνονται τα φίδια επειδή τα συνδέουν με τη θρησκεία;

άσε, για να γλιτώσω από τα τρωκτικά θα πάρω γάτες

• Like 1
Δημοσ.

Μπα δεν νομίζω να έχει σχέση μερικοί βέβαια έχουν κοληματα, εγω παντός δεν τα γουστάρω τα φίδια όχι από θέμα φόβου απλά τα συχενομαι.

Δημοσ.

΄Ωχου με αυτά τα γιαλαντζί φιλοζωικά... Ναι ρε το ξέρουμε οτι τα φίδια είναι χρήσιμα. Μα το στανιό θα ήθελα να έβλεπα την αντίδραση των αστών που τα γράφουν αυτά αν έβλεπαν το ίδιο φίδι ( το οποίο όπως ειπώθηκε δεν προειδοποιεί) δίπλα στα πόδια τους ενώ είναι στο PC. Τα ίδια σχόλια και για τα τσομπανόσκυλα που κόβουν αλυσίδες μετά από 2 χρόνια μόνιμης αλυσόδεσης και ορμάνε σε ότι δίποδο περνάει. Αυτά για την επαρχία. Guess what, αν  ορμάει ένα ζώο " επειδή φοβάται" φοβάμαι κι εγώ κ ειδικά αν ο άνθρωπος είναι με γυμνά χέρια, με τι θα αμυνθεί απέναντι σε ένα "τρομαγμένο" σκύλο ή φίδι απέναντι στα δόντια; Με το κώλο; Είπαμε να σεβόμαστε τη φύση, άλλα μην πάμε κ στο άλλο άκρο αμάν πια. Από την ασύδοσία στην υπερβολή. Είναι τίποτα στη μέση κ δε μπορείτε περάσετε πια; Είστε ελεύθεροι να καθίσετε να σας φάει οτιδήποτε υπάρχει στο ζωϊκό βασίλειο. Απλά αφήστε τις νουθεσίες για τη πάρτη σας.

• Like 3
Δημοσ.

Ψήθηκα για δεντρογαλιά τώρα. Κατοικίδιο/φαΐ.

Έχει κανείς κανένα τιπ να αναγνωρίζουμε σε ποια φιδάκια μας πιάνει ελεύθερα η μαλακία και σε ποια λερώνουμε σώβρακο;

Κοιτούσα αυτό αλλά πέρα από το τριγωνικό κεφάλι, δε βγάζω άκρη με τα patterns των δηλητηριωδών.

Επίσης, τι χαρά, οι οχιές κολυμπάνε.

DSC_3800b_MacrStefDum.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...