Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστής Καλοριφέρ...

superKots

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια! Εχω εναν υπολογιστη τεσσαρων περιπου χρονων με τα παρακατω specs:

CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz (3GHz OC)

CPU Cooler: Thermaltake MaxOrb CL-P0369

GPU: Gainward GeForce 9800 GT 1GB

Motherboard: MSI P7N SLI (Την απλη, οχι την Platinum)

RAM: 2* Aeneon 1GB DDR2 RAM 667MHz PC2-5300 240-Pin DIMM

1* GOOD RAM DDR2 2GB 800MHZ CL6 DIMM

PSU: Thermaltake Toughpower 750w

Hard Disks: WD 320GB & WD 640GB (και συντομα εναν Samsung 840 SSD 128GB)

Case: Νομιζω οτι ειναι αυτος http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806505

Monitor: Samsung SyncMaster 2243NW

Το θεμα ειναι το εξης: Ειναι πολυ ζεστος! Παντα ηταν, αλλα τωρα που προσθεσα την GOOD RAM, ετρεξα το Intel Burn Test στο maximum για 15 passes και ο επεξεργαστης χτυπησε 80-81 βαθμους(η ψυκτρα δουλευε στο full) σε σχεση με τους 70+ που χτυπησε χθες πριν προσθεσω την μνημη. Τωρα ειναι στα 51-52 με firefox μονο ανοιχτο. Η καρτα αυτη τη στιγμη ειναι στους 61 βαθμους(σε παιχνιδια δεν θυμαμαι ποσο χτυπαει). Να προσθεσω οτι για πρωτη φορα εκανα overclock τον επεξεργαστη χθες και τον πηγα στα 3GHz χωρις ομως να αλλαξω τις τασεις. Τι πιστευετε, ειναι λογικες αυτες οι θερμοκρασιες?

Επισης θα ηθελα να μου προτεινετε οικονομικους τροπους(κανα ανεμιστηρακι, πως να τον καθαρισω καλα κτλ) για να ριξω την θερμοκρασια.

Να προσθεσω οτι ο υπολογιστης ειναι χωμενος στην υποδοχη(κλειστη στα πλαγια) του ξυλινου γραφειου και απο πισω εχει τοιχο, οποτε αυτος ειναι ενας βασικος λογος που ζεσταινεται(αφου ζεσταινει και το δωματιο). Επισης δεν του εχω βαλει εξτρα ανεμιστηρακια και νομιζω οτι εχει ενα μονο μπροστα στο κατω μερος(στο πισω δεν βλεπω να εχει). Επισης προσπαθησα να τον καθαρισω πριν λιγο καιρο, αλλα καθαρισα μονο τα χοντρα χνουδια.

Αυτα. Αν χρειαζεστε παραπανω πληροφοριες πειτε μου. Ευχαριστω εκ των προτερων! :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλύτερα να τον βγάλεις από εκεί και να τον καθαρίσεις κανονικά, να βγάλεις την ψύχτρα και να βάλεις και καινούργια πάστα. Αν το κουτί σου έχει και υποδοχή για ανεμιστήρα πίσω καλό θα είναι να του βάλεις και έναν ακόμα για να έχει καλύτερη ροή αέρα. Αν δεν γνωρίζεις καλά πως να τα κάνεις όλα αυτά, εδώ είμαστε εμείς για να βοηθήσουμε.

Εννοειται ότι η αυξηση που παρατήρησες στην θερμοκρασία οφείλεται στο oc και όχι στην καινούργια μνήμα.

Απο εκει και πέρα αν είσαι με μαμα ψύκτρα καλύτερα να ξεχάσεις το oc.

Επισης καλό είναι το κουτί να φυγει απο τον τόσο περιορισμενο χώρο!

Δεν εχω χωρο να τον βαλω αλλου. Πισω εχει υποδοχη για ανεμιστηρα οποτε θα του βαλω αμα ειναι. Επισης πρεπει να εχει και στο πλαι υποδοχη, αλλα εχει ξυλο και δεν θα βγαινει ο αερας(εκτος και αν ανοιξω τρυπα στο ξυλο? :whistle: ). Το μπροστινο ανεμιστηρακι γινεται αραγε να το αλλαξω με ενα καλυτερο? Μπορειτε να μου προτεινετε κανα ανεμιστηρα?

Μολις παραλαβω τον ssd θα του κανω κι ενα καθαρισμα(πως προτεινετε να το κανω?). Επισης, η ψυχτρα που εχω ειναι κομπλε?

Παμε τα πραματα,απ`την αρχη.

To overclocking θελει καλη ψυξη.Αυτο σημαινει, οτι χρειαζεται ψυκτρα ο επεξεργαστης (γνωριζω οτι εχεις aftermarcket),καθαρισμα το κουτι απο σκονες,ανεμιστηρες που στελνουν και διωχνουν τον αερα και καλο airflow (ροη αερα),αλλαγη θερμαγωγιμης αλοιφης του επεξεργαστη π.χ artic silver5.

Περα απ`την ψυκτρα του επεξεργαστη σου,ολα τ`αλλα συνωμοτουν στο ανεβασμα των θερμοκρασιων (κουτι σε κλειστο χωρο,χωρις ανεμιστηρες,πιθανη σκονη εσωτερικα και παλια θερμαγωγιμη αλοιφη) :shifty: .Μην περιμενεις θαυματα.

Ξερεις τι πρεπει να κανεις.Δωσ`του ν`ανασανει λιγακι και θα δεις και την αναλογη πτωση της θερμοκρασιας.

Αφου φτασεις σε νορμαλ (οσο το δυνατο καλυτερα) θερμοκρασιες,θα παιξεις και με το overclocking...οσο παει... :devil:

Ξεκίνα, δινοντας ανασα... :-)

Τα βασικά Βγάλε το μηχάνημα απο γραφείο και βάλτο κάπου να αναπνέει ετσι ωστε να υπάρχει ροή αέρα.

α) καθαρισμός κουτιού και cable managment

β) Σωστή ροή αέρα μέσα στο κουτί. Στην πρόσοψη ανεμιστήρας να φυσάει προς τα μέσα και απο το πίσω μέρος ανεμιστήρας να βγάζει τον καυτό αέρα..Αν μπορείς και στο πλαί ανεμιστήρα ή στο top case να εισάγει αέρα ,θα βοηθήσει 

γ) Αλλαγή θερμοαγώγιμης 

Προσοχή ο επεξεργαστής ειναι απο τη φύση του ΖΕΣΤΟΣ.. Το βασικό σου πρόβλημα είναι η ψύχτρα σου.Δεν κάνει δουλειά για quad core αυτης της γενιάς..

Αν το σκέφτεσαι να την αλλάξεις πήγαινε σε Κάποια Tower της Noctua.. θα πέσεις πάρα πολύ σε συνδιασμό με τα βασικά που πρέπει να κάνεις.

Ακριβή αλλά καθαρίζεις μια και καλή .. την έχω δεν καταλαβαίνει τίποτα..

http://www.amazon.co.uk/Noctua-Heatsink-Cooling-NH-U12P-Special/dp/B002N2JVEE/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1367270629&sr=8-3&keywords=noctua#productDetails

Compatibility:
Intel® : Intel LGA1366, LGA1156, LGA775 
AMD® : AM2, AM2+, AM3

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Αυριο θα προσπαθησω να ακολουθησω τις οδηγιες σας. Παστα εχω μια Cooler Master ThermalFusion 400, αλλα την εχω εδω και 3 χρονια. Θα χρειαστω αλλη? Επισης μπορειτε να μου προτεινετε ποια ανεμιστηρακια να παρω (νομιζω οτι δεχεται 12χ12χ2,5)? Οχι πολυ ακριβα αν γινεται. Οσο για ψυκτρα δεν θελω να δωσω κι αλλα λεφτα, εκτος και αν καποια στιγμη αλλαξω επεξεργαστη και ειναι συμβατη.

Ψυκτρα μην αλλαζεις,κανε τη δουλεια σου με αυτη που εχεις και οσο παει...δεν χρειαζεται να μπεις σε αλλα εξοδα.

Παστα arctic silver5,αυτη : 

http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/197

αν δεν ξερεις πως βαζεις,πες μας να σου πουμε.

Ποσους ανεμιστηρες χρειαζεσαι? (υπολογιζω γυρω στο 10αρικο ο ενας) και να ειναι οσο το δυνατο,αθορυβα.Δεν εχω να σου προτεινω καποιο.

Δουλεψε με υπομονη και προσοχη,ωστε μην κανεις καμια ζημια εσωτερικα (μην ξεχασεις να βγαλεις το καλωδιο απο πριζα)

Κρατα και κανενα αρχειο με παλιες και νεες μετρησεις,ωστε να δουμε και μεις τη διαφορα... 

Καλη δουλεια...

Λοιπον παιδια, εχω πιστωση 40 ευρω στο e-shop.gr και ειμαι σε διλημμα μεταξυ νεας ψυκτρας(μεχρι +20 ευρω) ή 2-3 ανεμιστηρων. Τι λετε να παρω?

Επισης παραθετω καποιες μετρησεις θερμοκρασιας(δεν εχω καθαρισει το πιτσι ακομα, βασικα δεν του εχω κανει τπτ):

PC Start(first 5 mins):
CPU: 37Min/49Max
GPU: 50/45/50

1 hour after Start(using firefox):
CPU: 51Min/61Max(no Load)
GPU: 64/64/64

After some hours(5+) of usage(firefox and PS/Illustrator):
CPU: 56Min/63Max
GPU: 66/66/67

Playing Tomb Raider:
CPU: 56Min/75Max
GPU: 71/71/71

Τελικα σκεφτομαι να παρω την ψυκτρα που προτεινε παραπανω ο φιλος:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.651253

Περιλαμβανει και θερμοαγωγιμη παστα, οποτε δεν χρειαζεται να παρω αλλη. Επισης απο οτι βλεπω, θα ειναι συμβατη και με τους haswell σε περιπτωση που κανω αναβαθμιση στο μελλον. Επισης σκεφτομαι να παρω δυο τετοια ανεμιστηρακια:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.663570

Ενα πισω και ενα στο πλαι, και να ανοιξω μια τρυπα στο γραφειο για να τραβαει αερα απο το πλαι.

Οποτε με 40 ευρω εχω και καινουργια ψυκτρα με παστα και δυο ανεμιστηρες. Νομιζω οτι αξιζει.

Κατι αλλο που με προβληματιζει, ειναι το ανεμιστηρακι του κουτιου που εχει στο κατω μερος μπροστα. Δεν μπορω να καταλαβω πως τραβαει αερα μιας και ειναι κλειστο μπροστα και πως τον διοχετευει μιας και πισω του ακριβως ειναι οι σκληροι δισκοι. Δειτε τις φοτο εδω και θα καταλαβετε: http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806505

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...