sakisosf Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Καλησπέρα στην κοινότητα του Insomnia.Έχω κάποιες απορίες και θα σας ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να απαντήσετε έστω σε κάποιες από αυτές. 1.Ξέρω αρκετά καλά C++ και σκεφτόμουνα να φτιάξω κάτι Advanced.Για αρχή σκεφτόμουν κάποιο απλό Animation με γραμμές και σχήματα.Αλλά δεν ξέρω τι να χρησιμοποιήσω.Την OpenGL ή την Allegro.Ποιά θεωρείτε κατάλληλη για έναν αρχάριο σε αυτό τον τομέα. 2.Έλεγα κάποτε όταν αποκτήσω πολύ καλές γνώσεις στην C++ να φτιάξω κάποιο ATARI/NES Emulator αλλά κάτι μου λέει ότι αυτό είναι αδύνατο.Εσείς τι λέτε? 3.Εκτός από την C++ έχω και γνώσεις Java και έλεγα να φτιάξω κάποιο σούπερ απλό Game Engine 2D.Είναι κάτι τέτοιο δυνατό ή απλά κάνω όνειρα?
ChRis6 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Μπορείς να χρησιμοποιήσεις allegro και openGL μαζί.Η allegro φτιαχνει openGL context , οποτε δεν σου λειπει κάτι.Εξάλλου μόνο στα windows χρησιμοποιεί direct3D,χωρίς βέβαια να σε περιορίζει σε αυτό.Δηλαδή αν θες ακόμα και σε windows χρησιμοποιείς openGL .Edit:Ξεκίνα με allegro και άσε την openGL για τώρα.H openGL για αυτό που ζητάς είναι overkill.Ακόμα και το hello triangle ( hello world ) της openGL δεν είναι απλό για έναν αρχάριο.Αν θες ρίξε μια ματιά,απλά αν τα βρεις σκούρα μπορεί να απογητευτείς και να τα παρατήσεις.Επίσης η allegro σου δίνει σχεδόν όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να κάνεις αυτό που ζητάς( graphics,sound,input,config files κτλ ).H openGL είναι ένα specification που ακολουθούν οι vendors για να ζωγραφίζεις pixels στην οθόνη.Για να κάνεις όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2013 από ChRis6 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα