Προς το περιεχόμενο

XP σε VirtualBox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χαιρετε...θελω να εγκαταστησω μονιμα τα xp σε virtualbox...τα εβαζα συνεχεια σε virtualbox γιατι εκανα δοκιμες με το nlite και τελικα καταφερα να φερω μια εκδοση ακριβως στα μετρα μου χωρις προβληματα...ποτε μου δεν εκατσα ομως να το ψαξω σε σε εικονικη μηχανη..το μοναδικο μου ερωτημα ειναι...μετα την εγκατασταση πρεπει να εγκαταστησω drivers οπως κανουμε κανονικα σε xp? η οχι?

Δημοσ.

θα σου πρότεινα αντί για virtualbox να τα περάσεις στο δωρεάν VMware player.

χρησιμοποιούσα για καιρό το virtualbox αλλα το player είναι αρκετά καλύτερο και υποστηρίζει μεταφορά αρχείων με drag 'n drop απευθείας από τον host στον guest και αντίστροφα.

Δημοσ.

Το ίδιο και το vbox :)

Το vmware player το βρήκα πολύ περιορισμένο. Αν είναι να πάει προς vmware μεριά, τότε είναι καλύτερα να πάει στις μεγάλες τους εκδόσεις που είναι επί πληρωμή. 

Αλλά αν το θέλει μόνο για xp, τότε μια χαρά του κάνει και το vbox. 

Δημοσ.

αν κ παει εκτος θεματος η συζητηση..

απο ποτε γινεται αυτο;

μονο σε λινουξ virtual μπορουσα να μεταφερω ετσι αρχεια

απο windows σε windows δεν με αφηνε..

Δημοσ.

Settings -> General -> καρτέλα Advanced. 

Sorry, παραπληροφόρηση -> σε windows με windows όντως δεν δουλεύει το drag'n'drop. Μόνο windows - linux. 

• Like 1
Δημοσ.

ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις...xristara δεν θελω να παω σε vmware διοτι οπως ειπε και ο φιλος lexmark ακριβως και γω το βρηκα καπως limited...γιαυτο και ειμαι σε vbox και ειμαι σε debian linux και οχι windows σε windows...οποτε εγκαθιστω τα extension pack και ολα οκ :)

Δημοσ.

ας μου εξηγησει λιγο καποιος γιατι ειναι περιορισμενο το player.

Προσφατα αλλαξα το Vbox σε player επειδη χρειαζομουν τη μεταφορα απο win σε win.

χρειαζομαι xp για προγραμματα της σχολης(ηλεκτρονικη)που σε win7 δεν τρεχουν σωστα η καθολου.

εκανα λαθος που αλλαξα σε player;

(αν κ μας παει αλλου το θεμα και συγγνωμη για το hijack)

Δημοσ.

Το drag'n'drop, παίζει, αν θυμάμαι καλά, μόνο από windows host σε linux guest και not the other way around. Στο vmware player, αν θυμάμαι καλά επίσης, δεν μπορούσες να πάρεις snapshots (ανάμεσα σε άλλους περιορισμούς), κάτι που εγώ, τουλάχιστον, το χρησιμοποιώ από πολύ έως πάρα πάρα πάρα πολύ :P :)

Edit:

Xristara πήγαινε στο πληρωμένο (ξες εσύ ;) ) και θα βρεις την υγειά σου. :D

Δημοσ.

προσωπικα χρησιμοποιουσα το Vbox μονο και μονο για εναν C++ compiler που μας χρειαζοταν.

Επειδη απο αυτο το εξαμηνο χρειαζομαι και το orCAD ειπα να αλλαξω για να μπορω αυτοματα να μεταφερω αρχεια απο τα host win 7 στο guest win xp και το αναποδο(που γινεται το δοκιμασα)

αν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα να βαλω το workstation,ετσι κ αλλιως με τον Player 2 πραγματα κανω,compile και σχεδιο στο orCAD μεχρι στιγμης.

το snapshot δεν ειχα δοκιμασει τι κανει btw :-D

Δημοσ.

Το workstation ειναι πολυ μεγαλο και βαρυ σε σχεση με το vbox. Αν χρειαζεσαι την extra λειτουργικοτητα βαλτο, αλλα αν κανεις τη δουλεια σου οπως εισαι δεν υπαρχει λογος.

Λενε οτι εχουν καλυτερη υποστηριξη σε 3d και αμα θες να βαλεις MacOSX. Αλλα εγω εχω χρονια γυρισει στο vbox για την περιστασιακη χρηση που κανω

Δημοσ.

Έχουν καλύτερη υποστήριξη σε 3d, καλύτερη συμβατότητα, περισσότερες επιλογές αυτοματοποίησης μιας εγκατάστασης (time=money), καλύτερη υποστήριξη στα USB και μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και άλλα. 

Το θέμα όμως είναι ότι, ακόμα και τώρα, όποτε θέλω να κάνω ένα vm με XP πάνω, χρησιμοποιώ μόνο virtualbox - το βρίσκω πιο γρήγορο από το vmware σε αυτό το κομμάτι. Αν είναι όμως για οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό νεότερο των XP μόνο vmware. 

Δημοσ.

Μια ερώτηση μιας και το κατέχετε καλά, Έβαλα τα Win.XP στο vbox για να μπορώ να συνδέσω την παλιά κάμερα Trust 320 όμως δεν γίνετε η εγκατάσταση των οδηγών, μήπως γνωρίζετε κάτι;;

Δημοσ.

δε μπορείς να κάνεις εγκατάσταση εξειδικευμένων περιφερειακών στο vbox. μόνο τα βασικά. αν δε κάνω λάθος...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...