DooM_STeR Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Είμαι σε περίοδο αναβάμισης. μέχρι τώρα σκευτόμουν να πάω σε 2nd gen core i5 , παίρνοντας εναν μεταχειρισμένο εντός εγγύησης ι5 2500κ με 150€. αλλα μόλις έπεσα στο εξής site και είδα πως ο AMD FX-8350 Eight-Core πέζει στα 155 ευρώ καινούριος Τί γνώμη έχετε? τους έχει συγκρίνει κανείς realtime να μου πεί αποψη? δέν ενδιαφέρομαι για OC ο επεξεργαστής θα δουλεέυει κανονικά. Επίσης για τον intel θα πήγαινα σε Ζ77chipset . Στον AMD τί πέζει σε αυτόν το τομεα? το pc θα δουλέψει με 16gb ram 1ssd 120gb samsung και 2 sata3 2tb συμβατικούς.
vins Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Αν θέλεις intel περιμένεις τους haswell, αλλιώς πας σε 8350, η πλατφόρμα 1155 σβήνει! Επίσης να αναφέρω ότι αν δεν ενδιαφέρεσαι για oc, τότε δε χρειάζεσαι απαραίτητα ούτε unlocked επεξεργαστές ούτε mobos z77 (intel) ή crosshair/ud3 και πάνω... Συμπλήρωσε αν θέλεις την παρακάτω φόρμα για να είναι πιο εύκολο να σε βοηθήσουμε Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστήΓια αγορά υπολογιστήΑναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε :Χρήση υπολογιστή :Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Για αναβάθμιση υπολογιστήΑναφέρουμε: Εκτός απο τα παραπάνω στοιχεία , ποια κομμάτια έχουμε στο υπολογιστή που θα να αναβαθμίσουμε.
DooM_STeR Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 μέχρι τώρα δούλευα με core2 quad Q9550 και 4gb ddr2, κάνω την αναβάθμιση για την μνήμη,γιατί το κόστος των 8gb ddr2 ειναι( συγκρινόμενο με το κόστος της αναβάθμισης) απαγορευτικό Ποσό που διαθέτουμε : ~150€ για επεξεργαστή, μέχρι 80€ για μητρική (πρεπει να είναι mATX)έχω ηδη 800αρι τροφοδοτικό, 6770 GPU, σκληρούς, 16GB Ram -- αναβαθμίζουμε μόνο Επεξεργαστή και μητρική Χρήση υπολογιστή : Home office χρηση και 3 games (world of warcraft , diablo3, Starcraft2)Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: matlab / VS2012 / Altum designer (κατασκευή κυκλωμάτων PCB)Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.μελλοντικα θα βάλω 2χIPS πιθανώς dell ultrasharp 22-24" Επίσης Μελλοντικά θέλω την δυνατότητα να προσθέσω αλλα 16gb ram , οπότε πρέπει να έχει το mobo 4slots Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Oxi Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? οπου να ναι / πληρώνω cashΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? εγώ το συναρμολογώΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . έχω ηδη win7 pro 64bit original
qsis Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 εγω πιστευω οτι εχει ακομα ψωμια ο επεξεργαστης σου , οποτε θα σου προτεινα να περιμενεις κι αλλο να βγουν νεα πραγματα δηλαδη και ολο το '13 να μεινεις ως εχεις δεν χανεις κατι , ουτε θα κωλωσεις πουθενα περιμενε να βγει κατι εξωπραγματικα καλυτερο... 1
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 εγω πιστευω οτι εχει ακομα ψωμια ο επεξεργαστης σου , οποτε θα σου προτεινα να περιμενεις κι αλλο να βγουν νεα πραγματα Μα το λέει το παιδί,αισθάνεται περιορισμένος με τα 4gb και δεν θέλει να της πληρώσει χρυσάφι της ddr2,αν και γενικά συμφωνώ ας πάρει μια μεταχειρισμένη ακόμα 4άρα να πάει στα 8gb και μια χαρά.
DooM_STeR Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Η μήτρική μου τώρα πέζει με 2 slot, και είνε κατελημένα απο τα 2χ2gb, που σημάινει πως θα πρέπει να πάρω 2 μνήμες. επίσης πέφτει και στην μέση το θέμα μεταπώλησης του q9550, αφου τώρα ακόμα πιάνει καλή τιμή στην αγορά, ενώ σε 1 χρόνο μπορεί να μην πιάνει τίποτα. δέν είναι θέμα οτι αισθάνομαι περιορισμένος. εγώ καλυπτόμουν κανονικά τόσα χρόνια. με την τωρινή μου όμως δουλειά στο matlab χρειάζομαι παραπάνω μνήμη σίγουρα. και έχω στο κουτί 16gb ram ddr3 και κάθονται (Λάθος παραγγελία ενος συναδελφου και τις πήρα στο 1/3 της τιμής τους ) Αν λοιπόν θεωρήσουμε δεδομένη την αναβάθμιση αυτή τη χρονική περίοδο, να πάω για amd? στο προαναφερθεν budget τι προτείνετε για μητρική + επεξεργαστη?
Millennium Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Αφού θες να τον δώσεις πήγαινε σε 8350 που τον βρίσκεις φτηνά με μια μητρική ή περίμενε Ιούλη-Αύγουστο τους intel.
cyberrobot Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Εγώ θα σου έλεγα να πας σε 8350 γιατί και τον Ιούνιο δεν νομίζω ο νέος i5 να έχει 150 ευρώ και η διαφορά των επιδόσεων να αξίζει το 100άρι στην τιμή. Από εκεί κ πέρα δες τι ανάγκες έχεις και αν πρέπει να αλλάξεις τώρα ή μπορείς να περιμένεις λίγο ακόμη γιατί θα πέσουν κ άλλο οι τιμές στους amd όπως πάει το πράμα και εφόσον έχεις τις μνήμες καβατζωμένες είσαι άρχοντας.
DooM_STeR Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μεγάλο αγκάθι οι mATX στους ΑΜD... δέν υπάρχει καμία με καλό chipset... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα