orionas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Με GordianKnot το αποτελεσμα ηταν χαλια(ασπρομαυρη ταινια).Διαβασα οτι με AviSynth πετυχαινεις καλυτερα αποτελεσματα (φιλτρα κλπ) αλλα δεν ξερω να το χρησιμοποιησω.Μπορει καποιος να βοηθησει;
PeLLaRaS Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Το Gordian Knot χρησιμοποιεί avisynth. Ποιο είναι ακριβός το πρόβλημα; Η ταινία είναι ασπρόμαυρη ή το αποτέλεσμα βγαίνει ασπρόμαυρο;
orionas Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2003 Η ταινια ειναι ασπρομαυρη(παλια ελληνικη ταινια) και το αποτελεσμα ττης συμπιεσης ειναι σχεδον κα8ολου εικονα ή με παρα πολλά τεχνουργήματα.Στο forum διαβασα οτι μπορεις να παρεις καλα αποτελεσματα με τα φιλτρα ομως του ΑviSynth.Δυστυχως καποια links που βοηθουσαν δεν λειτουργούσαν.
georgeadams Δημοσ. 30 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2003 Εγώ την έκανα divx πριν από 2 μήνες, με το GordianKnot 0.27 (αν θυμάμαι καλά) και το DivX 5.04. δεν έκανα καμία ιδιαίτερη ρύθμιση και μου βγήκε μια χαρά...
orionas Δημοσ. 30 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2003 Οι ρυθμίσεις ειναι 528χ416,938kbits,256kbits AC3,NEUTRAL BICUBIC, LITTLE NOISE και PUT NOISE FILTER BEFORE RESIZING.Με αυτες τις ρυθμίσεις η εικονα ηταν τελειως χαλια.Με 528χ416,938kbits,256kbits AC3,Sharp Bicubic, noise filter:none λιγο καλυτερα αλλα και παλι με πολλα τεχνουργηματα και καθολου εικονα μερικες φορες.Codec DivX 5.0.5 και στις δυο περιπτωσεις.georgeadams μου λες τις ρυθμίσεις σου;Καποιες ιδιαιτερες ρυθμισεις στον Codec Configuration;
georgeadams Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 Πολλές λεπτομέρειες δεν θυμάμαι, αλλά το GSpot αναφέρει πως είναι 640x352 με bitrate 1077 kb/s και ήχο mp3 128 CBR (αλήθεια, γιατί βάζεις AC3 ήχο σε τέτοια ταινία?). Το encoding το έκανα στις 19/5/2003. Είχε βγει το DivX 5.05 τότε? Αν όχι, τότε είναι με το 5.04 Τα φίλτρα δεν τα "πείραξα", άφησα τις default ρυθμίσεις του Gordian Knot (του 0.27 ή του 0.28 - είπαμε δεν θυμάμαι )
Astakos Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 oriona αφού η ταινία σου είναι ασπρόμαυρη δοκίμασε να ενσωματώσεις το φίλτρο Greyscale(), πριν από τον denoiser, κάνοντας edit το AVS.
orionas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 #Script Generated by SwiftAVS. #PLUGINS: LoadPlugin("C:\Program Files\SwiftAVS\Plugins\MPEG2Dec3.dll") #SOURCE: Mpeg2Source("E:\THS_KAKOMOIRAS_SCN\VIDEO_TS\kakomiras.d2v", idct=0) #CROPPING: crop(18,0,692,560) #A:R RESIZE: LanczosResize(544,400) Το Grayscale() που πρεπει να το βαλω;Μεσα στις παρενθεσεις πρεπει να του θεσω τιμές;αν ναι πιες; mp3 δεν το κανω georgradams γιατι δεν μπορω να περιμενω αλλες 8 ωρες.
PeLLaRaS Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2003 8 ώρες για δημιουργία mp3; Νομίζω υπερβάλεις! 20 λεπτά περίπου θέλει. Φυσικά εξαρτάτε και από τον cpu
Astakos Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Βάλτο το grayscale() πριν το resize. Δεν έχει καμία extra παράμετρο. Επίσης ρίξε μια ματιά στο http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=338182&highlight=grayscale και στο http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=232522&highlight=grayscale Και...8 ώρες για mp3;;;;;; :?: :?:
orionas Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Τελικα ειναι grΕyscale() και οχι grΑyscale().Οσο για τον χρονο σε mp3 πρινα κανα 2 χρονια μου πηρε τοσο χρονο,Απο τοτε δεν ξαναπροσπαθησα και το αφηνω AC3.Αλλωστε θελω ο ηχος να ειναι καλος.Για το συγκεκριμενο DVD κατεβασα το bitrate σε 128AC3.Οπου να ΄ναι τελειωνει και η συμπιεση.Να δουμε τι θα γινει.
PeLLaRaS Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2003 Το παλιό μου pc (Pentium MMX 166Mhz, 6 ετών). Κάνει το διπλάσιο χρόνο από την διάρκεια του wav για να το κάνει mp3. Αν λάβουμε υπόψη και το ac3 decoding και downmix για 2 ώρες ήχο θα ήθελε 6 ώρες. Πριν δυο χρόνια τι cpu είχες? Τεσπα, άσχετο. Transcoding σε 128kbps Ac3 γιατί κάνεις; Φαντάζομε θα το κανείς με το besweet που η ποιότητα του ac3 που κάνει δεν είναι και η καλύτερη! Έχεις ακουστά το Ogg vorbis και το aac? Υ.Γ. Στο 90% αυτού του post απλά υποθέτω! Μην το πάρετε πολύ στα σοβαρά! :roll: :oops:
orionas Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 8 ωρες(6-8 δεν θυμαμαι και καλα) ειχα κανει με Αthlon800 (τον ιδιο εχω και τωρα).Δεν ειχα κανει σωστες ρυθμισεις,κατι αλλο, δεν ξερω, απλα δεν ξαναπροσπαθησα.16 ωρες για DivX ηταν παρα πολλες.128ac3 για την συγκεκριμενη ταινια ειναι υπεραρκετο.Λες να το κανω μικροτερο;Ogg ειναι το αντιστοιχο του mp3 σε open source.Τωρα για acc θα σε γελασω.Αν θες μου ριχνεις τα φωτα σου.
PeLLaRaS Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2003 Κάπου τα έχασα με το ac3 που κάνεις! Είναι πολυκάναλο (5.1) ή στερεοφωνικό (2); Γιατί αν είναι 5.1 σε 128 kbps η ποιότητα του θα είναι χάλια! Τώρα αν είναι στερεοφωνικό παίζουν άλλα! Με ποιο πρόγραμμα κανείς το ac3; Το μόνο (δωρεάν) που γνωρίζω είναι το besweet που δεν κάνει και την καλύτερη ποιότητα. Το mp3 στα 128kbps (εννοείτε στερεοφωνικό) με τον lame είναι σαφώς καλύτερο από το ac3 στο ίδιο bitrate (που κάνει το besweet!) To ogg vorbis (ogg είναι ο container, vorbis είναι ο codec!) είναι ένας άλλος codec που προσφέρει καλύτερη ποιότητα από το αντίστοιχο του mp3 στο ίδιο bitrate. Ιδανικό για μικρά bitrate, ενώ για μεγάλα (>192kbps) είναι θέμα γούστου θα έλεγα (υπάρχει μια «μάχη» για το ποιος codec πετυχαίνει transparent ήχο σε αυτό το bitrate)! Όσο αφορά το aac (advace audio coding). Επειδή η τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο mp3 είναι παλιές (από το 1995, αν δεν κάνω λάθος), σχεδιάστηκε ο ακόλουθους του που εφαρμόζει νέες τεχνολογίες, με σκοπό φυσικά καλύτερα αποτελέσματα! Είναι σχεδιασμένος και αυτός από τους ίδιους κατασκευαστές του Mp3 (Mpeg, motion picture express group, ή κάτι τέτοιο!). Αποτελεί και ένα από τα stantart του mpeg 4 (που είναι μεγάλο πλεονέκτημα σε μελλοντική συμβατότητα, κυρίως για όσους κάνουν Backup τις ταινίες με κάποιο Mpeg 4 codec). Πρόσφατα εμφανίστηκε και το he aac που αποτελεί υλοποίηση του aac και του SBR (παρόμοιο με το mp3PRO), που βοήθα πολύ την ποιότητα σε πολύ χαμηλά bitrates! (πάλι ιδανικό για όσους ασχολούνται με backup ταινιών σε ένα cd!) Περισσότερα για το he aac θα βρεις εδώ (dvdstuff.gr) καθώς και εδώ (greek.doom9) (τις ίδιες πληροφορίες)! Ελπίζω να βοήθησα, έστω και λίγο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.