Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το laptop μου είναι ένα HP Pavillion G6 και το έχω περίπου έναν χρόνο. Αυτό το διάστημα έχει δουλέψει αρκετά σε διάφορες εργασίες όπως encoding, ελαφρύ gaming και κυρίως προβολή hd ταινιών σε μια 40άρα, ενώ ενίοτε έμενε ανοιχτό και για συνεχόμενες μέρες. Έλεγχα τις θερμοκρασίες του τουλάχιστον 2 φορές τον μήνα και απ' ό,τι θυμάμαι ο cpu κυμαινόταν στους 40 βαθμούς σε idle και η μητρική στους 30-35.

Τον τελευταίο μήνα με το που το ανοίγω cpu & mobo βαράνε κατευθείαν 50 βαθμούς έκαστο, ενώ αν ανοίξω καμιά ταινία και ζοριστεί λίγο ο επεξεργαστής ανεβαίνουν μέχρι 65 βαθμούς και η πάνω αριστερή μεριά ζεματάει. Η ψύχτρα αρχίζει να δουλεύει σε φουλ στροφές και να ζουρλαίνεται στον θόρυβο. Μου φαίνεται παράξενο να ξεράθηκε η πάστα με μόλις έναν χρόνο λειτουργίας, μα ακόμη κι αν είχε γίνει τέτοιες θερμοκρασίες στη μητρική δε θα δικαιολογούνταν.

Να φανταστώ ότι μάζεψε πολλή σκόνη εσωτερικά και πρέπει να πάει για καθαρισμό? Έχω δει βιντεάκια στο yt και η κατασκευή του laptop είναι απαράδεκτη, πρέπει να γίνει όλο βίδες προκειμένου να αποκτήσεις πρόσβαση στα hw που θέλεις. Οπότε, δε θέλω να πάρω ρίσκο και να το χαλάσω σε τόσο μικρό διάστημα, ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί οι δόσεις του. Κάποιο καλό κατάστημα στην Αθήνα που να αναλαμβάνει καθαρισμό σε αξιοπρεπείς τιμές μπορείτε να μου προτείνετε?

Να σημειώσω ότι εξαρχής δούλευε πάνω σε cooling βάση (όχι τπτ το ιδιαίτερο βέβαια σαν ποιότητα και με μικρό ανεμιστήρα), ενώ ήταν σε υπερυψωμένο σημείο πάνω σε έναν ξύλινο μπουφέ και δε νομίζω να μάζευε πολλή σκόνη.

Δημοσ.

Μπορείς να φυσήξεις στους αεραγωγούς με ένα κομφλέρ χωρίς να το ανοίξεις. Έτσι, θα απομακρύνεις αρκετή σκόνη, αλλά βέβαια μετά από 3 - 4 χρόνια το καθάρισμα δεν το γλυτώνεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...