Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! σε ενα φιλο μου επεσε το λαπτοπ dell inspirion n5050 που εχει και εσπασε η οθονη! το προβλημα ειναι οτι μαλλον χτυπησε και ο σκληρος γιατι δεν μπαινει στ windows .τον ανοιξα και του εβγαλα τον σκληρο ,τον συνδεσα με ενα εξωτερικο κουτι και το λαπτοπ μου δεν τον αναγνωριζει!λογικα ειναι για πεταμα ο σκληρος.για να δω αν ηταν μονο αυτα τα προβληματα του εβαλα ενα αλλο σκληρο του οποιου πριν του ειχα κανει φορματ ..το θεμα ειναι οτι οταν τον ανοιξα μου λεει  "grub rescue no such partition"..δεν με αφηνει να μπω ουτε στα bios,με τον χαλασμενο σκληρο εμπαινα στα bios παντως..τι κανω? τα κακαρωσε εντελως το λαπτοπ?ευχαριστω!

Δημοσ.

Το μήνυμα που σου βγάζει είναι του grub, δηλαδή του boot loader των linux. Το Bios δεν μπορεί να έχει πρόβλημα, από την στιγμή που φτάνει μέχρι την εκτέλεση του boot loader.

Εγώ λέω να σβήσεις τα πάντα από τον σκληρό και να κάνεις την εγκατάσταση του λειτουργικού σε εκείνο το λαπτοπ.

Αν η οθόνη είναι τόσο σπασμένη που δεν βλέπεις τίποτα, συνδεσε το σε εξωτερική.

Δημοσ.

εχω συνδεσει το λαπτοπ με την οθονη αλλα δεν παιρνει σημα ,σχεδον κατευθειαν μου βγαζει αυτο το μηνυμα!παταω f2 για να μπω στα bios αλλα τιποτα! να βγαλω παλι τον σκληρο απο το λαπτοπ και να του κανω φορματ για να τα σβησω ολα,θα κανω δουλεια ετσι ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι, αυτό είπα. Βάλτον σε άλλο pc και διεγραψε τα πάντα και μετά βάλτον στο dell.

edit για διαμόρφωση του σκληρού μιλάω. Linux είχε επάνω ο σκληρός?

Αν και πάλι δεν μπεις στο bios , τότε εγκατέστησε windows 7 σε άλλο pc και ξαναδοκίμασε.

Επεξ/σία από magdalhnh
Δημοσ.

ειχε linux και windows  ...θα δοκιμασω αυριο να κανω διαμορφωση του δισκου να δω αν θα κανω δουλεια .ευχαριστω!

Δημοσ.

εβγαλα τον σκληρο και του εκανα format σε αλλο pc αλλα και παλι τα ιδια! επισησ του εβαλα και ενα αλλο σκληρο που ειχα , δεν μου εβγαλε ομως  το ιδιο error αλλα και παλι δεν μπορουσα να μπω στα bios...βασικα συνδεσα το λαπτοπ με εξωτερικη οθονη αλλα δεν παιρνει σημα! αν περασω τα windows στον σκληρο σε αλλο λαπτοπ και μετα τον κουμπωσω στο χαλασμενο θα τον αναγνωρισει? 

Δημοσ.

Το error σου είπα, ήταν του grub, στον πρώτο σκληρό είχες και linux.  Κάνε την εγκατάσταση των windows σε άλλο pc και δοκίμασε ξανά.

edit στο boot menu πρέπει να μπεις. Σου εμφανίζει το λογότυπο της dell, όταν ξεκινάει? Μήπως δεν προλαβαίνεις να μπεις?

Δημοσ.

το εμφανιζει ..παταω συνεχεια ..λες να μην προλαβαινω?θα ξαναδοκιμασω αυριο !το f2 δεν ειναι για το bios στα dell?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχάς, ότι πληροφορίες πήρα, με το τσιγκέλι σου τις έβγαλα. Επρεπε να μου είχες πει, πριν καν ρωτήσω, ότι βλέπεις το λογότυπο της dell. Και βασικά αναφέρθηκες σε σπασμένη οθόνη χωρίς να πεις αν βλέπεις και πόσο βλέπεις.

Να πατήσεις F12 για να επιλέξεις να bootαρει από το dvd-drive και να εγκαταστήσεις τα windows

Επεξ/σία από magdalhnh
  • Like 1
Δημοσ.

τελικα εβγαλα τον σκληρο και τον εβαλα σε αλλο λαπτοπ , του εκανα φορματ και τον εβαλα παλι στο χαλασμενο λαπτοπ,μπηκε κανονικα στα windows αλλα το προβλημα ειναι οτι απο την σπασμενη οθονη δεν μπορω να δω σχεδον τιποτα και αν το συνδεσω με εξωτερικη οθονη δεν παιρνει σημα η εξ.οθονη ,ακομα και αν πατησω fn+ fεξωτερικης οθονης(δοκιμασα και με hdmi και με  vga)..γενικα το προβλημα μου ειναι οτι θελω να τσεκαρω αν απο την πτωση δεν χτυπησε τιποτα αλλο εκτος απο σκληρο και οθονη για να παραγγειλω την οθονη,υπαρχει περιπτωση να εχει χαλασει τιποτα αλλο ή αφου μπαινει στα windows σημαινει οτι ολα ειναι ενταξει?

Δημοσ.

τον σκληρό τον "τσεκάρισες" στο άλλο pc για την υγεία του με Hdsentinel;γιατί ποτέ δεν ξέρεις.

Η gpu είναι λίγο "απίθανο" να έπαθε ζημιά για να μην έχεις εικόνα.

την οθόνη ποιός θα την κάνει αλλαγή;;

Δημοσ.

εγω θα την αλλαξω ,το εχω ξανακανει! δεν τσεκαρα τον σκληρο για την υγεια αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα...θα την παραγγειλω λοιπον την οθονη και πιστευω να μην την πατησω!

Δημοσ.

εγω θα την αλλαξω ,το εχω ξανακανει! δεν τσεκαρα τον σκληρο για την υγεια αλλα δεν νομιζω να εχει προβλημα...θα την παραγγειλω λοιπον την οθονη και πιστευω να μην την πατησω!

καλώς,κοιτάς στο πίσω μέρος(εσωτερικά) με το Purt number για αγορά την ίδια.ΜΗΝ τυχόν ασυμβατότητες.

όταν έρθει(απο που θα την αγοράσεις;)θα βγάλεις την μπαταρία του λάπτοπ και θα πατήσεις μερικά sec να φύγει και το υπόλοιπο ρεύμα απο την μητρική.

μετά μπορείς να την αφαιρέσεις με ασφάλεια την οθόνη.

**Για εμένα να τον τσεκάρεις τον σκληρό.

Δημοσ.

θα τον τσεκαρω για σιγουρια!μια ερωτηση,στην σπασμενη οθονη σε ενα σημειο που φαινεται η πληροφορια τρεμοπαιζει σε σημειο που να μην μπορω να δω,αυτο ειναι θεμα οθονης ετσι?

Δημοσ.

θα τον τσεκαρω για σιγουρια!μια ερωτηση,στην σπασμενη οθονη σε ενα σημειο που φαινεται η πληροφορια τρεμοπαιζει σε σημειο που να μην μπορω να δω,αυτο ειναι θεμα οθονης ετσι?

λόγο σπασίματος τα κάνει αυτά τα "τρεμοπαίγματα"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...