Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε ένα θεματάκι που έχω.

Ξέρετε πως μετατρέπω σε έγγραφο pdf, ένα έγγραφο word με τις εξής όμως προϋποθέσεις:

Στο word οι σελίδες έχουν κάθετο προσανατολισμό ανά 1 σελίδα στο χαρτί Α4.

Στο pdf θέλω να βγουν σε οριζόντιο προσανατολισμό εκτύπωσης ανά 2 σελίδες.

Δηλαδή να ανοίγω το pdf και σε κάθε σελίδα του pdf να μου εμφανίζει οριζόντια σε σμύκρινση ανά 2 τις σελίδες του word.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα μικρό και ελαφρύ που το κάνει αυτό? (Θέλω να αποφύγω τον Acrobat που είναι βαρύς).

Γενικά χρησιμοποιώ το office 2007 το οποίο με ένα πρόσθετο που του έβαλα μετατρέπει το doc σε pdf, αλλά μου βγάζει τις σελίδες στο pdf όπως ακριβώς στο doc.

Θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν τα παραπάνω (δηλαδή 1 σελίδα του pdf να έχει σε οριζόντια διάταξη και σε σμύκρινση 2 σελίδες του doc) μέσα από το office 2007.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση είναι η εξής: Αποθήκευσε το έγγραφο του Word ως pdf, και άνοιξε το pdf με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Δώσε εκτύπωση, και όρισε από το πλαίσιο διαλόγου να εκτυπωθούν δύο σελίδες σε μία.

Δες στην εικόνα ένα παράδειγμα από το PDF-XChange Viewer.

post-42026-0-74451000-1367157462_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

Ενδιαφέρουσα ρύθμιση που ενδιαφέρει κι εμένα για την εκτύπωση ενός manual που έχω σε pdf, σε μέγεθος που μπορούν να εκτυπωθούν 2 σελίδες σε Α4.

Έχω τον HP 5550 και κατάφερα να ανακαλύψω τις επιλογές που αναφέρεις αλλά ενώ στο preview μου δείχνει τις δύο σελίδες κανονικά στην επιλογή Landscape, στην εκτύπωση παίρνω ένα Α4 που έχει τις 2 σελίδες σε σμίκρυνση σε Portrait στο πάνω μισό της σελίδας !!!

Καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει στα settings του εκτυπωτή αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

Δημοσ.

Αν στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή αλλάξεις τον προσανατολισμό σε Landscape τι γίνεται;

Δες κι αυτή τη σελίδα όσον αφορά τις ρυθμίσεις του PDF-XChange Viewer για εκτύπωση 2+ σελίδων σε 1.

Δημοσ.

Απενεργοποιησε το auto rotate

Δεν είναι ενεργοποιημένο.

Αν στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή αλλάξεις τον προσανατολισμό σε Landscape τι γίνεται;

Δες κι αυτή τη σελίδα όσον αφορά τις ρυθμίσεις του PDF-XChange Viewer για εκτύπωση 2+ σελίδων σε 1.

Όταν επιλέγω landscape στις ιδιότητες του εκτυπωτή, δείχνει τις δύο σελίδες μέσα σε Α4 Portrait τη μια πάνω και την άλλη κάτω. Αλλάζω σε Portrait και τις δείχνει στη σωστές θέσεις σε Landscape !!!

Πατάω ΟΚ και γυρίζω στην καρτέλα print και, φυσικά, η εικόνα έχει αλλάξει και δείχνει τις δύο σελίδες ενσωματωμένες σε όρθια θέση σε Α4 που έχει γυρίσει πλέον σε Portrait (!!!).

Όσες φορές εκτύπωσα αυτή τη δοκιμή, για τις 2 πρώτες σελίδες, το αποτέλεσμα είναι αυτό που περιγράφω στο προηγούμενο μήνυμα.

ΥΓ Δεν δουλεύω με το PDF-XChange Viewer που αναφέρεις.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι ιδιαιτερότητες και δυνατότητες έχει ο συγκεκριμένος εκτυπωτής. Μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι άλλο: εκτύπωση σε βιβλιαράκι (booklet)· με τη ρύθμιση αυτή τυπώνονται 2 σελίδες σε 1, αλλά με το στήσιμο βιβλίου (οι σελίδες Α4 θα εκτυπωθούν και στις δύο όψεις και θα διπλωθούν στη μέση ή θα κοπούν στη μέση ώστε να γίνουν Α5 που θα το φτιάξεις σπιράλ ή τέλος πάντων θα το δέσεις στη ράχη ώστε να έχει μορφή βιβλίου). Εννοείται ότι θα κάνεις πρώτα δοκιμές με λίγες σελίδες.
Μπορείς επίσης να δομικάσεις να τυπώσεις με το PDF-XChanger Viewer (έχει και portable έκδοση αν δεν θέλεις να το εγκαταστήσεις).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατέβασα και το PDF-XChanger Viewer (free version) και μπόρεσα να φέρω τις 2 σελίδες στη μορφή που έχεις και εσύ στο screenshot αλλά μόνο με την επιλογή "Αυτόματη περιστροφή", που λέτε ότι δεν είναι η σωστή.

Εκτύπωσα αυτό που έβλεπα και το αποτέλεσμα ήταν ...μία από τα ίδια ...

Κάτι πρέπει να συμβαίνει και δεν μπορώ να το εντοπίσω ...

ΥΓ Για ενημέρωση, κατάφερα να τυπώσω τις 2 σελίδες του manual σε μια σελίδα Α4, μέσω του PDF-XChanger Viewer, αφού έκανα restart στο pc και, προφανώς, "ξέχασε" τις προηγούμενες ρυθμίσεις. Η εκτύπωση έγινε με τσεκαρισμένη την αυτόματη περιστροφή.

Και, φυσικά, συνέχισα και εκτύπωσα όλο το manual !!!

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και ... την υπομονή σου ...

Επεξ/σία από makfil
Δημοσ.

Ωραία, αφού λύθηκε το πρόβλημα, όλα καλά. Πριν όμως δω ότι τελικά τα κατάφερες, είχα σκεφτεί και γράψει μια άλλη λύση, την οποία, χάριν ενημέρωσης, μεταφέρω εδώ αυτούσια:

Καλημέρα, σκέφτηκα το εξής για την περίπτωσή σου: Να "τυπώσεις" το pdf έγγραφο που σε ενδιαφέρει όχι απευθείας στον εκτυπωτή, αλλά σε εικονικό pdf εκτυπωτή (όπως π.χ. ο pdf εκτυπωτής που δημιουργείται μέσω του PDFCreator ή άλλων παρόμοιων εφαρμογών) ορίζοντας να εκτυπωθούν 2 σελίδες σε 1. Έτσι θα πάρεις ένα νέο pdf, όπου θα είναι ενσωματωμένες οι 2 σελίδες σε 1 σελίδα, διάστασης Α4. Αυτό το έγγραφο δοκίμασε να εκτυπώσεις στον εκτυπωτή σου (δεν μπορεί, θα βγουν οι 2 σελίδες σε 1...).

Αναρωτιέμαι, ωστόσο, πού να χάθηκε ο knaison, που άνοιξε το παρόν θέμα.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ευχαριτώ, και πάλι, αφενός για ττις (πολύτιμες) πληροφορίες αφετέρου για τη διάθεση να προσφέρεις.

Θα έχω συα υπόψη και αυτή τη συμβουλή, εάν παραστεί ανάγκη.

Σε ότι αφορά στον TS, πολλές φορές παρατηρείται αυτό το φαινόμενο, τελευταία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...