Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τσιμπημένη κάρτα γραφικών ? συμφωνούμε ?

Πρόκειται για ένα HP DV 6000 με ενσωματωμένη την 945 της Intel.

To κάνει μόνο στο κάτω μέρος εκεί που φαίνεται στην φώτο.

και μια ερώτηση αν αλλάξω επεξεργαστή (έχω) υπάρχει ελπίδα να στρώσει ?

Ps (αν κάποιος έχει ανταλλακτικά π.μ) :)

post-227308-0-98915000-1367080935_thumb.jpeg

Δημοσ.

Και να αλλαξεις επεξεργαστή δεν νομίζω να αλλαξει κατι αφου το πρόβλημα ειναι πιθανόν στην κάρτα γραφικών και αυτη δεν αλλαζει.

Μπορείς ομως να το ανοίξεις να βγάλεις τις ψύκτρες κτλπ να το καθαρίσεις να βάλεις καινούργια πάστα, επίσης απο θερμοκρασίες πως εισαι τοσο στην κάρτα γραφικών οσο και στην cpu ?

Και κατι τελευταίο αν και ειναι η κάρτα γραφικών μαλλον, για βαλε ενα εξωτερικό monitor μηπως μια στις 1000 ειναι η οθόνη που τα εχει παίξει

Δημοσ.

Ξέχασα να το γράψω,έξω παίζει σωστά.. Από θερμοκρασίες είναι οκ για 5ετιας laptop.

Γι'αυτο και το διλλημα.. αλλά η οθόνη τι να έχει πάθει και σ'αυτο μόνο το σημείο ?

Δημοσ.

Εγω παντως ειχα αντιμετωπίσει την ιδια περίπτωση σχεδον με διαφορετικά αίτια, στο πρώτο κούναγες την οθόνη πανω κατω και μια έφτιαχνε μια χάλαγε και το αλλο ειναι αυτο που σου ειπα με την κάρτα γραφικών.

Ξέχασα να το γράψω,έξω παίζει σωστά.. Από θερμοκρασίες είναι οκ για 5ετιας laptop.

Γι'αυτο και το διλλημα.. αλλά η οθόνη τι να έχει πάθει και σ'αυτο μόνο το σημείο ?

Κοιτα το πιο πιθανό σε τετοιες περιπτώσεις με artifacts τετοια σημάδια με χρώματα κτλπ ειναι η κάρτα γραφικών και δυστηχώς δεν ειναι και πολλα που μπορεις να κανεις μια και ειναι laptop

• Like 1
Δημοσ.

Άμα σε οθόνη παίζει κανονικά δεν είναι κάρτα γραφικών, μου είχαν φέρει ένα hp που είχε γυρίσει από το service της hp για αλλαγή μητρικής και εμφάνιζε κόκκινες γραμμές στην οθόνη, δεν είχαν κουμπώσει οι άσχετοι το βύσμα στην μητρική και ήταν στον αέρα, άμα επιβεβαιωμένα σε εξωτερική οθόνη είσαι οκ δεν χάνεις τίποτα να το τσεκάρεις...

• Like 1
Δημοσ.

Άμα σε οθόνη παίζει κανονικά δεν είναι κάρτα γραφικών, μου είχαν φέρει ένα hp που είχε γυρίσει από το service της hp για αλλαγή μητρικής και εμφάνιζε κόκκινες γραμμές στην οθόνη, δεν είχαν κουμπώσει οι άσχετοι το βύσμα στην μητρική και ήταν στον αέρα, άμα επιβεβαιωμένα σε εξωτερική οθόνη είσαι οκ δεν χάνεις τίποτα να το τσεκάρεις...

Tnx mate .. κούμπωσα ξεκούμπωσα 2-3 φορες,καθάρισα επαφες,τα ιδια.. δεν άλλαξε στο παραμικρό.

Δημοσ.

inverter καλωδιοταινία είναι το πιο πιθανό και οχι κάρτα γραφικών.. βρές στο ebay βάση του μοντέλου σου είναι σχετικά ευκολο να το αλλάξεις

Οταν κουνάς την οθόνη μπροστά πίσω βλέπεις τίποτα;

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αλλάζει τίποτα με το μπρος - πίσω,και δεν μπορώ να προβώ σε καμιά αγορά,αν δεν βρεθεί κάποιος που να το έχει αντιμετωπίσει κ να μου πει με σιγουριά,γιατι φοβάμαι ότι στο τέλος θ'αλλαξω μισό pc  κ δεν συμφέρει για το μοντελο του.

Στο net πάντως που έψαξα κανένας δεν είχε πρόβλημα με κάτι άλλο εκτός από το chip των γραφικών.

Δημοσ.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά νομίζω ότι αυτά με τα ενσωματωμένα γραφικά της σειράς δεν είχα τόσο θέμα, από την στιγμή που σε εξωτερική οθόνη δείχνει κανονικά μένουν οι εξής περιπτώσεις: Καλώδιοταινία οθόνης, οθόνη lcd, βύσμα οθόνης πάνω στην μητρική ( το βύσμα αν δεν το έχεις πειράξει εσύ δύσκολο να χάλασε). Ο inverter η το καλώδιο του δεν μπορεί να είναι γιατί το μόνο που κάνει είναι να τροφοδοτεί την λάμπα της lcd οθόνης.  Αν έχεις κέφι ψάξε για κανένα συνεργάσιμο παλικάρι στις αγγελίες να πας με το λαπτοπ μισολυμένο και να δοκιμάσεις καλώδιο η οθόνη.

Δημοσ.

Tnx Σπυρος κ εγω κάπου εκει προσανατολίζομαι.. αλλιώς θα μεινει ως έχει κ οσο την βγάλει.. για να γινει υπολογιστής αυτο θελει πανω απο 200 - 250 κ με τα υπόλοιπα που εχει .. με 300 παίρνεις καινούριο ..

Δημοσ.

επίσης να προσθέσω οτι στην πάνω μεριά(εσωτερικά) τις οθόνης, υπάρχουν chipakia τα οποία παίζουν και αυτά το "ρόλο" τους.

Screenshot_34.png

το καλύτερο movie που μπορείς να κάνεις (αναφέρθηκε) είναι άλλη οθόνη δοκιμή,για ασφαλή συμπεράσματα ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...