μtj Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Καλησπέρα κοινότητα, Σκέφτομαι να αγοράσω ένα laptop. Βασική προϋπόθεση είναι οι 15 ίντσες κι ο επεξεργαστής Intel. Με ένα απλό search στο skroutz είδα ότι στην κατηγορία αυτή υπάρχουν τα: Lenovo B590, HP Compaq CQ58-299EV, Acer Aspire E1-531, HP 650, Toshiba C850-1HE και Dell inspiron 15 3521. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι το laptop να είναι παραμετροποιήσιμο. Να μπορώ τουλάχιστον να του αλλάξω cpu(έχω διαβάσει πως μερικά laptop έχουν την cpu κολλημένη στη μητρική) στο μέλλον. Καλό θα ήταν να υπάρχει και όσο το δυνατόν πιο εύκολη πρόσβαση σε cpu κτλ. Εσείς πιο θα επιλέγατε και γιατί; Έξτρα ερωτήσεις : Έχει κανείς σας εμπειρία με κάποιο από τα παραπάνω laptop; Έχει πάρει το μάτι σας καμιά προσφορά για κάποια απ αυτά; Ξέρετε αν τα παραπάνω laptop μπορούν να δεχτούν και άλλη κάρτα γραφικών; Το Dell είναι συμβατό με κανονικές cpu (όχι ultra);
geopolit Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 cpu να αλλάξεις σε αυτά τα laptop δεν γίνεται , από αυτά θα προτιμούσα το dell inspiron 3521
μtj Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 cpu να αλλάξεις σε αυτά τα laptop δεν γίνεται , από αυτά θα προτιμούσα το dell inspiron 3521 Μάλιστα... Μήπως ξέρεις ποιο είναι το πιο φθηνό που να γίνεται να αλλάξεις cpu; Αν και μάλλον θα προτιμήσω να αλλάξω cpu στο laptop 4ετίας που έχω. Βρίσκω πάντως απαράδεκτο το να κολλάνε τις cpu στη μητρική.
arxaggelos Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Για laptop με δυνατότητα αλλαγής components δες και τα TurboX από πλαίσιο. Για την ποιότητα θα ακούσεις πολλά και αντίθετα μεταξύ τους, αλλά αφού είναι τόσο σημαντικό για σένα να μπορέσεις να αναβαθμίσεις επεξεργαστή, ίσως είναι μια αξιόλογη λύση.
μtj Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Για laptop με δυνατότητα αλλαγής components δες και τα TurboX από πλαίσιο. Για την ποιότητα θα ακούσεις πολλά και αντίθετα μεταξύ τους, αλλά αφού είναι τόσο σημαντικό για σένα να μπορέσεις να αναβαθμίσεις επεξεργαστή, ίσως είναι μια αξιόλογη λύση. Καταστεναχωρέθηκα τώρα. Το low-end laptop του 2009 να δέχεται αλλαγές κι αυτά όχι; Και ειναι και πολύ πρακτικό και όμορφο (γρατζουνιές, αποτυπώματα) το Dell και κάποια από τα άλλα. Δεν έχω καμιά τρέλα με τις αναβαθμίσεις αλλά άυριο μεθαύριο μπορεί να μου περισσεύουν μερικά χρήματα. Κρίμα να μη μπορώ να το αναβαθμίσω. Για τα TurboX κι εγώ δεν έχω ακούσει τα καλύτερα...
magdalhnh Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Μια καλή κίνηση θα ήταν να αγόραζες το μεταχειρισμένο λίγων μηνών μόνο, Site: http://www.insomnia.gr/classifieds/laptops/lenovolaptops/150135-lenovo-l520-hd-1600x900-usb-30-extras/">Lenovo Thinkpad L520 . Εχει τριετή εγγύηση, οθονάρα, φοράει τον B960 ο οποίος δεν είναι καθόλου αργός και αναβαθμίζεται.
Prof_Chaos Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 η συμβουλή μου ειναι μακριά απο HP αυτής της σειρας. Dell και lenovo κοιταξε.
μtj Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Κανείς άλλος να επιβεβαιώσει αν γίνεται ή όχι αλλαγή cpu; η συμβουλή μου ειναι μακριά απο HP αυτής της σειρας. Dell και lenovo κοιταξε. Εννοείς το CQ58, το 650 ή και τα δυο; Για τα Acer τι γνώμη έχετε;
Prof_Chaos Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 Δημοσ. 28 Απριλίου 2013 ναι γενικότερα οτι ξεφεύγει απο την επαγγελματική σειρά της HP, για τα acer τίμια μηχανήματα για τα λεφτά τους.. εχω ενα acer 2 χρόνια αθόρυβο και δροσερό ..κάνει μια χαρά τη δουλειά του.. τα dell εχουν καλό service.. δεν τα θεωρώ κάτι το ιδιαίτερο σε αυτη τη κατηγορία. Οικονομικά και καλά λέγεται πώς είναι τα lenovo αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία με αυτα τα μηχανήματα.
μtj Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Σήμερα μου απάντησαν από την Dell πρωί πρωί στο mail που έστειλα χτες. Καλημέρα σας, Παρέλαβα το email που στείλάτε σχετικά με το Inspiron 15 3520/3521 όσον αφορά τον επεξεργαστή. Στο Inspiron 15 3520/3521, ο επεξεργαστής δεν είναι πάνω στην μητρική, είναι ξεχωριστό κομάτι.Η Τεχνική Υποστήριξη όμως δεν μπορει να προβεί σε αναβάθμιση του επεξεργαστή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα