Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω τους insomniacs

To προβλημα εχει ως εξης: υπολογιστης αποτελουμενος απο cpu E7200 dual core socket 775, psu innovator 450w!!!!!, ram 3gb 667mhz, gpu nvidia 9500gtx mobo gigabyte e31, αρχισε να δυσλειτουργει... (πολυ μεγαλεις καθυστερησεις...). στον ελεγχο που του εκανα βρεθηκαν πολλα bad sectors ston seagate 320 gb.,Ο δισκος επειδη ηταν στη εγγυηση πηγε για αλλαγη και αντικατασταθηκε απο ιδιον καινουργιο στον οποιο εγινε καθαρο install windows xp sp3.

Μετα απο χρηση φυσιολογικη 8 μηνων αρχισε νεες καθυστερησεις, και μπλε οθονες, νεο τσεκαρισμα παλι bad sectors ομως η εγγυηση ειχε ληξει, οποτε ο φιλος αγορασε καινουργιο δισκο WD 640Gb black caviar.

Format, καθαρη εγκατασταση win xp sp3, και ω!  του θαυματος πριν το τελος της μερας 2 bad sectors kai 97% υγεια με το HD sentinel......οποτε εκει τρελλαθηκα ....

τον δουλεψαμε ετσι 2 ημερες αλλα παλι φυσικα καθυστερησεις οποτε βαζω τον φιλο και αγοραζει καινουργιο τροφοδοτικο Corsair CX600w kai mobo Gigabyte G41 combo.

Στηνω το μηχανημα απ την αρχη,καινουργια παστα,  ολα οκ. νεα καθαρη εγκατασταση.... και σε 2 μερες η υγεια του δισκου εγινε 90% και αυξηθηκαν τα badsectors.. οποτε παει και αυτος για αλλαγη σημερα, αφου εχει 5 χρονια εγγυηση..... οποτε θα δουμε τι θα μας ξημερωσει.....

Τι εξηγηση μπορει να δωσει καποιος για ολα αυτα;

Περιμενω τις αποψεις των εμπειρων για την  αιτια και λυση του προβληματος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως έχεις θέμα με το τροφοδοτικό, τι πιθανότερο λόγο μάρκας, ηλικίας, καθαριότητάς του κτλ

Επεξ/σία από HamerZ
Δημοσ.

Το πιθανοτερο είναι ότι ειχατε θεμα με το παλιο τροφοδοτικο. 

Απλα ο τελευταιος σκληρός ειχε αρπαξει ήδη απο το προηγούμενο setup και απλα συνεχιστικε η κατρακύλα του και με τα καινουργια εξαρτήματα!

Δημοσ.

Σ αυτο ευελπιστώ κσι γω,

Περιμενω να αντικαταστησουν τον δισκο και να ξανακανω καθαρη εγκατασταση, ευχομενος να ειναι η τελευταια γι αυτο το προβλημα

• Like 1
Δημοσ.
......Ο δισκος επειδη ηταν στη εγγυηση πηγε για αλλαγη και αντικατασταθηκε απο ιδιον καινουργιο στον οποιο εγινε καθαρο install windows xp sp3.

Μετα απο χρηση φυσιολογικη 8 μηνων αρχισε νεες καθυστερησεις, και μπλε οθονες, νεο τσεκαρισμα παλι bad sectors ομως η εγγυηση ειχε ληξει, οποτε ο φιλος αγορασε καινουργιο δισκο WD 640Gb black caviar.

Ψιλοάσχετο βέβαια με το τεχνικό κομμάτι του προβλήματος, αλλά γενικότερα σε περιπτώσεις αντικατάστασης ισχύει απ' όσο ξέρω ο:

ΝΟΜΟΣ 3043/2002

Άρθρο 3 (σελίδα 3), παρ. 4

4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.

Τώρα αν ξέρατε ότι όντως το τροφοδοτικό έφταιγε (που είναι αρκετά πιθανό) και εν γνώση σας δε ζητήσατε αντικατάσταση (για...λόγους ηθικής ας πούμε) είναι άλλο θέμα...Αλλά όπως και να χει κανενός προιόντος που προήλθε από αντικατάσταση η εγγύηση δε λήγει στους 8 μήνες...Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια, αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό ας πει...

Δημοσ.

Ψιλοάσχετο βέβαια με το τεχνικό κομμάτι του προβλήματος, αλλά γενικότερα σε περιπτώσεις αντικατάστασης ισχύει απ' όσο ξέρω ο:

ΝΟΜΟΣ 3043/2002

Άρθρο 3 (σελίδα 3), παρ. 4

4. Η παράβαση των διατάξεων της προηγούμενης παραγράφου δεν θίγει το κύρος της εγγύησης, την οποία ο καταναλωτής μπορεί να επικαλεσθεί και να απαιτήσει την τήρησή της. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό.

Τώρα αν ξέρατε ότι όντως το τροφοδοτικό έφταιγε (που είναι αρκετά πιθανό) και εν γνώση σας δε ζητήσατε αντικατάσταση (για...λόγους ηθικής ας πούμε) είναι άλλο θέμα...Αλλά όπως και να χει κανενός προιόντος που προήλθε από αντικατάσταση η εγγύηση δε λήγει στους 8 μήνες...Εκτός αν έχω χάσει επεισόδια, αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό ας πει...

Αντικατασταση ζητηθηκε (δεν υπαρχουν ηθικοι φραγμοι σ΄αυτα) αλλα το eshop επεμενε οτι δεν ανανεωνεται η εγγυηση και λογω αναγκης αγοραστηκε ο δισκος

τωρα που το λες βεβαια δεν χανω τιποτα να τους πρηξω λιγο....

• Like 1
Δημοσ.

Μπας και τρώει κλωτσιές το PC? :P

Να πω κάτι ακραίο που δεν είμαι και σίγουρος αν ισχύει οπότε μην βαράτε. Το να μην είναι βιδωμένος και στερεωμένος ο δίσκος όπως θα πρεπε παίζει;

Όσο για την εγγύηση να τους πρήξεις πολύ και να τους απειλήσεις κιόλας γιατί νομίζουν όλοι πως μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν.   :mad:

Δημοσ.

Αντικατασταση ζητηθηκε (δεν υπαρχουν ηθικοι φραγμοι σ΄αυτα) αλλα το eshop επεμενε οτι δεν ανανεωνεται η εγγυηση και λογω αναγκης αγοραστηκε ο δισκος

τωρα που το λες βεβαια δεν χανω τιποτα να τους πρηξω λιγο....

το παραξενο θα ηταν το συγκεκριμενο καταστημα να μην ηθελε να σου την φερει

• Like 1
Δημοσ.

Να πω κάτι ακραίο που δεν είμαι και σίγουρος αν ισχύει οπότε μην βαράτε. Το να μην είναι βιδωμένος και στερεωμένος ο δίσκος όπως θα πρεπε παίζει;

Σε καμμια περιπτωση...

Δημοσ.

Το να μην είναι καλά βιδωμένος ο σκληρός δίσκος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μόνο σε πολύ γρήγορους δίσκους (πάνω από 7200 στροφές) σε περίπτωση που κουνηθούν (γιατί όταν δεν είναι βιδωμένος μπορεί να κουνηθεί άτσαλα, πιο εύκολα εάν κουνηθεί το tower)

Εγώ πάντως μιας και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με πολλούς σκληρούς δίσκους έχω παρατηρήσει μια τεράστια πτώση στη ποιότητα και στην αντοχή τους σε σχέση με παλαιότερα. Έχω φτάσει πλέον στο σημείο και η υγεία στο 95% μετά από 2-3 μήνες δε μου προκαλεί καμία εντύπωση πία…

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως μιας και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με πολλούς σκληρούς δίσκους έχω παρατηρήσει μια τεράστια πτώση στη ποιότητα και στην αντοχή τους σε σχέση με παλαιότερα. Έχω φτάσει πλέον στο σημείο και η υγεία στο 95% μετά από 2-3 μήνες δε μου προκαλεί καμία εντύπωση πία…

Φιλε μου ειναι πολυ σωστη και για μενα η παρατηρηση σου. εχουν ριξει πολυ την ποιοτητα (και μιλαμε και για black caviar!! )

Φιλος insomniac με πολυ μεγαλη εμπειρια κι αυτος στους δισκους υποστηριξε την ιδια αποψη....

Δημοσ.

εχω δισκους 5-6 ετιας με health 100και βαρια χρηση συνδεσεις αποσυνδεσεις. να κρεμονταιαπο το κουτι κλπ. Ειναι τυχαιο οτι ειναι ide και οχι sata?

κατι που κοιταω σε νεες αγορες ειναι το mtbf . δεν το λενε πια. Παλια ηταν κυριο χαρακτηριστικο της διααφημισης του δισκου.

δεν πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο σε καμια περιπτωση. Ισως φταιει η παρτιδα , η εγγυηση ειναι του αντιπροσωπου η οχι?

Δημοσ.

"δεν πιστευω οτι φταιει το τροφοδοτικο σε καμια περιπτωση"

μην το λές αυτό ,την έχω πατήσει άσχημα στο παρελθόν από τροφοδοτικό

Δημοσ.

το τροφοδοτικο ηταν μαπα οποτε σωστα αλλαχτηκε. με την μητρικη μαλλον υπερεβαλα που την αλλαξα. θα συμφωνησω οτι  περι κακης παρτιδας προκειται.

τον δισκο τον πηρε ο φιλος 25/4/12  απο πλαισιο λογω αντικαταστασης του  προηγουμενου που ηταν στην εγγυηση.!!

οποτε πηγε πλαισιο και ηδη τον ειδοποιησαν χθες οτι κι αυτος θα αντικατασταθει!!! περιμενουμε να βρουν ιδιο η παρομοιο με τα ιδια χαρακτηριστικα............

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...