Μητσέος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Καλησπέρα Forum. Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω σε υπολογιστές γιαυτό συγχωρέστε με για πιθανές μπαρούφες που μπορεί να γράψω.Μου χάλασε το laptop που χρησιμοποιούσα μέχρι πρόσφατα και "ξέθαψα" από το πατάρι έναν υπολογιστή που είχα πριν αρκετά χρόνια. Ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά αλλά σερνότανε πολύ.Θεώρησα ότι είναι λόγω σκόνης (γιατί έκανε και υπερβολικό θόρυβο το ανεμιστήρι του τροφοδοτικού) ή λειτουργικού(Windows XP) ή μικρής ταχύτητας επεξεργαστή ή μικρής μνήμης RAM(512) ή συνδυασμού όλων. Προχώρησα σε καθάρισμα αρχικά γιατί είχε αρκετή σκόνη,όπου δεν έκανα κάποιο σφάλμα γιατί μετά ο υπολογιστής λειτουργούσε,αργά πάλι,αλλά λειτουργούσε.Στην συνέχεια έκανα format υπήρξε φανερή βελτίωση (με το ίδιο λειτουργικό αν και πιστεύω ότι με κάποια έκδοση Ubuntu θα πήγαινε ακόμη καλύτερα). Στην συνέχεια ποφάσισα να αγοράσω μία ίδια RAM γιατί η μητρική υποστηρίζει και δεύτερη (έχει 4 θήκες αλλά νομίζω μόνο οι δύο χρησιμοποιούνται).Μέχρι να την κουμπώσω σωστά για να μην κάνει το επαναλαμβανόμενο μπιπ χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση 2-3 φορές.Κατά την διάρκεια εκείνων των επανεκκινήσεων δεν άναβε το λαμπάκι του πληκτρολογίου (ούτε αν πατούσα Caps Lock ή Num Lock) και επίσης η οθόνη εμφάνιζε το μήνυμα ότι είναι σε Power Save Mode πράγμα που πίστεψα πως οφειλόνταν στην κακή τοποθέτηση των μνημών RAM. Το θέμα με το πληκτρολόγιο αποκαταστάθηκε αλλά η οθόνη ακόμα δεν δέχεται σήμα και μπαίνει σε Power Save Mode. Λοιπόν αντί να γλιτώσω τον τεχνικό μου φαίνεται πως ή έχω χτυπήσει καταλάθος την κάρτα γραφικών ή δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι.. Eυχαριστώ Μήτσος
WalkerSW Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δοκιμασες να ξεκινήσεις το μηχανημα μονο με την παλια ραμ? 1
Μητσέος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Δοκιμασες να ξεκινήσεις το μηχανημα μονο με την παλια ραμ? Όχι δεν το δοκίμασα.Θα το κάνω το απόβραδο και θα επιστρέψω.Ευχαριστώ WalkerSW. EDIT:Δοκίμασα με την μία,ανοίγει κανονικά δίνοντας σήμα και στην οθόνη.Τι μπορεί να έκανα λάθος;Aυτή είναι η μητρική http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1647#ov . Η RAM που είχε ήδη μέσα ήταν στην δεξιά πορτοκαλί θήκη και είχα τοποθετήσει την καινούρια στην αριστερή πορτοκαλί. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2013 από Μητσέος
Rod@X Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Και αν δεν σου κάτσει , δώσε πληροφορίες για το σύστημα σου μητρική, μνήμες κτλ
WalkerSW Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Όχι δεν το δοκίμασα.Θα το κάνω το απόβραδο και θα επιστρέψω.Ευχαριστώ WalkerSW. EDIT:Δοκίμασα με την μία,ανοίγει κανονικά δίνοντας σήμα και στην οθόνη.Τι μπορεί να έκανα λάθος;Aυτή είναι η μητρική http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1647#ov . Η RAM που είχε ήδη μέσα ήταν στην δεξιά πορτοκαλί θήκη και είχα τοποθετήσει την καινούρια στην αριστερή πορτοκαλί. Η καποια ασυμβατότητα παιζει μεταξύ μητρικής και νεας ραμ, η μεταξυ των δυο διαφορετικων ραμ , η επεσες σε ελλατωματική ραμ. Δοκιμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή μονο με την καινουργια... Επισης δοκιμασε με μία στη πορτοκαλι θυρα και μια σε μωβ.
Μητσέος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Η καποια ασυμβατότητα παιζει μεταξύ μητρικής και νεας ραμ, η μεταξυ των δυο διαφορετικων ραμ , η επεσες σε ελλατωματική ραμ. Δοκιμασε να ξεκινήσεις τον υπολογιστή μονο με την καινουργια... Επισης δοκιμασε με μία στη πορτοκαλι θυρα και μια σε μωβ. Ασυμβατότητα μεταξύ νέας RAM και παλιάς δεν νομίζω,γιατί είναι ίδιες.Ωραία θα δοκιμάσω να ξεκινήσω τον υπολογιστή με την καινούρια μόνο αλλά μετά γιατί πρέπει να φύγω.Μία στην πορτοκαλί και μία στην μωβ στις θήκες που είναι ζεύγος δεξιά;Ή πορτοκαλί δεξιά μωβ αριστερά;
Μητσέος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Λοιπόν δοκίμασα μόνο με την καινούρια RAM και δεν ανάβει καν ο υπολογιστής.Eίναι προβληματική ή υπάρχει περίπτωση να μην σηκώνει δεύτερη η μητρική;
WalkerSW Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Αμα μόνο με την καινούργια δεν ανάβει. Τότε μάλλον είναι προβληματική.
Μητσέος Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Είναι συμβατή ή νέα μνήμη με τη μητρική σου? Eϊναι η ίδια ακριβώς με την παλιά Rod@X.Λειτουργεί με την παλιά,με την καινούρια όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα