Προς το περιεχόμενο

[Laptop] DELL Inspiron 3521 Base i5-3337U/6GB/750GB @mediamarkt 499€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το internet δηλαδη ετσι?

Δεν παιζει λες και τοσο πολυ ρολο?

για το ιντερνετ ακομα και τα 100 ειναι πολλα, στην ελλαδα 24αρες πουλανε και ουτε 10-12 δεν πιανουν οι περισσοτεροι

τα 1000 ειναι για το δικο σου δικτυο (αν εχεις) να ανταλλασεις αρχεια μεταξυ υπολογιστων/συσκευων πολυ πιο γρηγορα (περιπου οσο και η ταχυτητα που σηκωνει ενας μηχανικος σκληρος δισκος)

• Like 1
  • Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

χχαχαχαχα, σωστος . Οντως μου βρήκες ;) . απλως χανει σε RAM, Graphics, Storage , Battery Hours, και εξυπηρετηση της DELL. Σε σχέση με το μοντέλο του θέματος παντα. Οποτε δεν θα το επέλεγα...

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο δεν στεκει.

Αμα φτιαξω εγω ενα cpu της πλακας που καιει 0,05W θα το προτιμησεις επειδη θα εχει καλυτερο efficiency?

...

Ο αγοραστης αγοραζει επιδοσεις.

δεν θα παει κανεις να επιλεξει τελικο προιον βασισμενος σε ενα performance per watt

τι να το κανει αν μετα οι απολυτες επιδοσεις δεν του φτανουν?

Δεν στεκει με το δικο σου τροπο σκεψης. Με τον δικο μου δεν στεκουν αυτα που λες εσυ. Σε ενοχλει η γνωμη μου; 

Η δεν γνωριζεις τι ειναι το efficiency η δεν το διατυπωσες καλα οταν μιλησες για cpu 0.05w.

H διαφορα των επιδοσεων ειναι  μικρη μπροστα στην διπλασια αποδοση του 3337. Ξαναλεω οτι ειδικα σε λαπτοπ αυτο μεταφραζεται σε πολυ μεγαλυτερη αυτονομια που ειναι πολυ βασικο μεγεθος. Για μικρη διαφορα στην επιδοση μην ξεχνιομαστε.

Passmark 3213 ο ενας 3836 ο αλλος, 19.5% ταχυτερος ο 3210

cinebench r10 3.6 o ενας 4.3 ο αλλος (all cores) 19.5% ταχυτερος ο 3210

Ενα πρακτικο παραδειγμα. Βαρια δουλεια στις δυο περιπτωσεις. Αν υποθεσουμε οτι ο 3337 κανει 1ωρα επεξεργασια με 100% φορτιο cpu, ο 3210 θα το τελειωσει σε 50 λεπτα. Ο 3210 θα εχει απορροφησει απο την μπαταρια για την ιδια δουλεια σε λιγο λιγοτερο χρονο, την διπλη ενεργεια απο οτι ο 3337. 

Οι απολυτες λοιπον επιδοσεις δεν εχει "του φτανουν δεν του φτανουν" κατα τη γνωμη μου μετα απο 25 χρονια ενασχολησης με τους Η/Υ. Δεν εχουν οριο, αν πας για το 3800passmark μετα μπορεις να κοιτας το 4000, το 4500, το 4800 καποιου αλλου κοκ. Η αποδοση ομως (efficiency) ειναι ενα  μεγεθος που ακομα και για επιτραπεζιο υπολογιστη συμφωνα με τα δικα μου μυαλα ειναι το πρωτο που κοιταζω (ποσο μαλλον για ενα λαπτοπ που εχει απο πισω του μια μπαταρια). Ολα πανε αλυσιδα, θερμοκρασιες, στροφες ανεμιστηρων (θορυβος), διαρκεια ζωης συσκευων κλπ. 

Καποιοι αγοραστες λοιπον αγοραζουν επιδοσεις, το εκανα και εγω το λαθος την πρωτη φορα ως πιτσιρικι πριν δεκαετιες, τωρα δεν αγοραζω επιδοσεις, αλλα ενα συνολο πραγματων στα οποια η αποδοση ειναι πολυ πιο πανω απο τις επιδοσεις. Δεν αγοραζουν λοιπον ολοι οι αγοραστες ξερες επιδοσεις αλλα κοιτανε και αλλα πραγματα πιο σημαντικα πολλες φορες.

Για το internet δηλαδη ετσι?

Δεν παιζει λες και τοσο πολυ ρολο?

Συμφωνω οτι εχει σχεδον διπλασιο efficiency αλλα σε αρκετα χαρακτηριστικα οπως φαινεται και στο link που παρεθεσα παραπανω ειναι λιγο ανωτερος ο 3210m(εκτος του οτι ειναι πιο γρηγορος).

Οχι για το ιντερνετ. Εκει δεν θα το χρειαστει κανενας το gigabit, εκτος αν εχει συνδεση που ξεπερνα τα 100Mbps! Το gigabit θα χρειαστει μονο αν εχεις καποιο NAS πανω στο laptop για παραδειγμα και θες να του μεταφερεις αρχεια. Και μονο αν και το nas εχει gigabit και ειναι γρηγορο θα δεις διαφορες. (Ακομα και για dlna streaming 1080p με φουλ Bluray disk bitrate με DTS HD-MA αρχειο ειναι υπεραρκετα τα 100Mbps.)

Δημοσ.

...και με i5 3230M βρίσκεις κάτω από 500άρικο:

https://www.skroutz.gr/s/2850576/Fujitsu-AH532-i5-3230M-4GB-500GB.html

https://www.skroutz.gr/s/3206898/Asus-K55A-SI50301P-i5-3230M-4GB-500GB.html

Στο δια ταύτα, αν το laptop το θές για αυτονομία περισσότερο σε συνδιασμό με καθημερινές εφαρμογές και χρήση, πας για τον i5 3337U. Αν θέλεις γκάζι και το θες για πιο βαριές εφαρμογές, πας για i5 3210M/3230M.

Θα προτιμούσα βέβαια υλοποιήσεις με U series να βγαίνουν σε μικρές ίντσες και όχι σε 15άρι, για να εξασφαλίζεται ακόμη καλύτερα και η έννοια του portability. Είναι σαν να βάζεις κινητήρα 1400cc και 75HP σε jeep. Στην πόλη θα πάει καλά και στο βουνό ή στην εθνική θα αγκομαχεί...

Δημοσ.

χχαχαχαχα, σωστος . Οντως μου βρήκες ;) . απλως χανει σε RAM, Graphics, Storage , Battery Hours, και εξυπηρετηση της DELL. Σε σχέση με το μοντέλο του θέματος παντα. Οποτε δεν θα το επέλεγα...

:shock:

Ειπες να σου βρω μονο με επεξεργαστη οχι να ειναι καλυτερος σε ολα σε σχεση με το dell. ;)

Δεν ειπαμε οτι θα κανουμε και συγκριση. :-)

για το ιντερνετ ακομα και τα 100 ειναι πολλα, στην ελλαδα 24αρες πουλανε και ουτε 10-12 δεν πιανουν οι περισσοτεροι

τα 1000 ειναι για το δικο σου δικτυο (αν εχεις) να ανταλλασεις αρχεια μεταξυ υπολογιστων/συσκευων πολυ πιο γρηγορα (περιπου οσο και η ταχυτητα που σηκωνει ενας μηχανικος σκληρος δισκος)

Σ'ευχαριστω πολυ καταλαβα τι εννοεις.

Οποτε μονο σε δικτυο θα υπαρχει πλεονεκτημα.

Οχι για το ιντερνετ μονο. Εκει δεν θα το χρειαστει κανενας το gigabit, εκτος αν εχει συνδεση που ξεπερνα τα 100Mbps! Το gigabit θα χρειαστει μονο αν εχεις καποιο NAS πανω στο laptop για παραδειγμα και θες να του μεταφερεις αρχεια. Και μονο αν και το nas εχει gigabit και ειναι γρηγορο θα δεις διαφορες. (Ακομα και για dlna streaming 1080p με φουλ Bluray disk bitrate με DTS HD-MA αρχειο ειναι υπεραρκετα τα 100Mbps.)

Κατατοπιστικος ευχαριστω matrixxx.

Δημοσ.

To πηρα σημερα ενω σκεφτομουν σοβαρα να το παρω στα 600 (η αυτο η το 15r) 

Σε αυτη την τιμη και με τα χαρακτηριστικα του ειναι τρομερο

Πρωτες εντυπωσεις: ειναι ολο πλαστικο και με ψιλοχαλανε τα "τετραγωνακια" γυρω απο το trackpad αλλα φαινεται καλη ποιοτητα και ειναι σχετικα λεπτο και ελαφρυ.

Τα win8 ειναι τραγικα και πρεπει συντομα να του περασω 7

Παντως παιδια σε αυτη την τιμη φαινεται τρομερη επιλογη.

Οποιος θελει ερωτησεις πειτε :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν στεκει με το δικο σου τροπο σκεψης. Με τον δικο μου δεν στεκουν αυτα που λες εσυ. Σε ενοχλει η γνωμη μου; 

Η δεν γνωριζεις τι ειναι το efficiency η δεν το διατυπωσες καλα οταν μιλησες για cpu 0.05w.

H διαφορα των επιδοσεων ειναι  μικρη μπροστα στην διπλασια αποδοση του 3337. Ξαναλεω οτι ειδικα σε λαπτοπ αυτο μεταφραζεται σε πολυ μεγαλυτερη αυτονομια που ειναι πολυ βασικο μεγεθος. Για μικρη διαφορα στην επιδοση μην ξεχνιομαστε.

Passmark 3213 ο ενας 3836 ο αλλος, 19.5% ταχυτερος ο 3210

cinebench r10 3.6 o ενας 4.3 ο αλλος (all cores) 19.5% ταχυτερος ο 3210

Ενα πρακτικο παραδειγμα. Βαρια δουλεια στις δυο περιπτωσεις. Αν υποθεσουμε οτι ο 3337 κανει 1ωρα επεξεργασια με 100% φορτιο cpu, ο 3210 θα το τελειωσει σε 50 λεπτα. Ο 3210 θα εχει απορροφησει απο την μπαταρια για την ιδια δουλεια σε λιγο λιγοτερο χρονο, την διπλη ενεργεια απο οτι ο 3337. 

καλα, ας συμφωνησουμε οτι υπαρχουν απειρα προφιλ χρηστων που εχουν τελειως διαφορετικες αναγκες.

Διοτι αν καποιος επαγγελματιας που ειναι συνεχεια στο δρομο, εκτιμησει το γεγονος οτι μπορει να τρεχει μια εφαρμογη επιπεδου cinebench για λιγο περισσοτερη ωρα με τη μπαταρια του (διοτι δεν καιει μονο η cpu μπαταρια, οποτε μην πεις οτι η μπαταρια θα κρατησει διπλο χρονο),

υπαρχουν αντιστοιχα χρηστες που θα περνανε το 90% του χρονου στη πριζα (και το 100% για τις "βαριες" δουλειες),

οποτε ποσώς τους ενδιαφερει η καταναλωση.

Ισως κι εγω δεν το διαυτπωσα καλα, αυτο που λεω ειναι οτι δεν υπαρχει ενα μονο χαρακτηριστικο που να κανει για ολους.

Αλλα για να σε τσιγκλισω λιγο ακομα :), πιστευω οτι το χαρακτηριστικο που λες εσυ, αφορα λιγοτερους απο οσους αφορουν τα αλλα χαρακτηριστικα.

Δημοσ.

είπαμε τα θετικά του είναι η ραμ η κάρτα γραφικών και ο σκληρός.

Για μερικούς ισοσταθμίζεται με τον επεξεργαστή που είναι πιο αδύναμος, για άλλους όχι. Εξαρτάται καθένας τι το θέλει και για ποια δοθλειά το θέλει.

Δημοσ.

To πηρα σημερα ενω σκεφτομουν σοβαρα να το παρω στα 600 (η αυτο η το 15r) 

Σε αυτη την τιμη και με τα χαρακτηριστικα του ειναι τρομερο

Πρωτες εντυπωσεις: ειναι ολο πλαστικο και με ψιλοχαλανε τα "τετραγωνακια" γυρω απο το trackpad αλλα φαινεται καλη ποιοτητα και ειναι σχετικα λεπτο και ελαφρυ.

Τα win8 ειναι τραγικα και πρεπει συντομα να του περασω 7

Παντως παιδια σε αυτη την τιμη φαινεται τρομερη επιλογη.

Οποιος θελει ερωτησεις πειτε :)

Απο μπαταρια τελικα πως παει? πόσες ώρες? 6-cell?

• Moderators
Δημοσ.

...Διοτι αν καποιος επαγγελματιας που ειναι συνεχεια στο δρομο, εκτιμησει το γεγονος οτι μπορει να τρεχει μια εφαρμογη επιπεδου cinebench για λιγο περισσοτερη ωρα με τη μπαταρια του (διοτι δεν καιει μονο η cpu μπαταρια, οποτε μην πεις οτι η μπαταρια θα κρατησει διπλο χρονο),

Δεν μιλησα για τρεξιμο benchmark οταν ειπα για δουλεια με φορτιο, ειχα στο νου μου πχ κωδικοποιηση h.264. Επισης διαβασε προσεκτικα την διατυπωση μου, δεν μιλησα για διπλασιο χρονο, ημουν σαφεστατος και ακριβεστατος, αν διαφωνεις καπου πεστο μου.  :-)

υπαρχουν αντιστοιχα χρηστες που θα περνανε το 90% του χρονου στη πριζα (και το 100% για τις "βαριες" δουλειες),

οποτε ποσώς τους ενδιαφερει η καταναλωση.

Συμφωνοι. Αλλα εκει πανε αυτα που εχουν σημασια και για εναν σταθερο (αντιγραφω απο το ποστ) "Ολα πανε αλυσιδα, θερμοκρασιες, στροφες ανεμιστηρων (θορυβος), διαρκεια ζωης συσκευων κλπ". Παραμενουν αυτα και στην πριζα;)

Ισως κι εγω δεν το διαυτπωσα καλα, αυτο που λεω ειναι οτι δεν υπαρχει ενα μονο χαρακτηριστικο που να κανει για ολους.

Αλλα για να σε τσιγκλισω λιγο ακομα :), πιστευω οτι το χαρακτηριστικο που λες εσυ, αφορα λιγοτερους απο οσους αφορουν τα αλλα χαρακτηριστικα.

Δεν με τσιγκλας, το γνωριζω οτι ειμαι μειονοτητα σε αυτα και να σου πω δεν με χαλαει, το απολαμβανω :-)   (με το δεν στεκουν με τσιγκλησες γιατι ηταν λαθος εκφραση αλλα και τροπος. Με την παραθεση αποψεων δεν χαλιεμαι, αυτο το ποστ σου για παραδειγμα μου αρεσε ασχετα που διαφωνω σε καποια πραγματα, αλιμονο αν συμφωνουσαμε ολοι σε ολα, κακο θα ηταν!)

Δημοσ.

Απο μπαταρια τελικα πως παει? πόσες ώρες? 6-cell?

Την εβγαλα κατευθειαν την μπαταρια, πως μπορω να δω ποσα cell ειναι? 65Wh 11.1 volt , type MR90Y γραφει

5800mah

Δημοσ.

Επανερχομαι με τις εντυπωσεις και κατι μαλλον αρνητικο, τα ηχεια του πρεπει να ειναι λιγο τραγικα

Σε σχεση με το pavilion dv5 1020 ειναι απλα η μερα με τη νυχτα.

Δεν ξερω μηπως παιζει κατι με τις ρυθμισεις , επαιξα λιγο και βελτιωσα την κατασταση αλλα δεν βλεπω να γινεται κατι.

Απο ενταση ειναι μια χαρα αρκετα δυνατα αλλα καθολου καθαρος ηχος, σαν να ακουγεται απο πηγαδι ειναι

Δημοσ.

Την εβγαλα κατευθειαν την μπαταρια, πως μπορω να δω ποσα cell ειναι? 65Wh 11.1 volt , type MR90Y γραφει

5800mah

εκανα ενα search στο google, και όλες οι μπαταριες με αυτα τα χαρακτηριστικα είναι 6-cell , αλλα το θεμα μας δεν είναι αυτο αλλα πόσες ώρες θα αντεξει ... ελπίζω καπου 5...

έχει θέση για δεύτερο σκληρό ?

οχι βέβαια. βγάζεις τον παλιο και βάζεις καινούργιο αν θες

Επανερχομαι με τις εντυπωσεις και κατι μαλλον αρνητικο, τα ηχεια του πρεπει να ειναι λιγο τραγικα

Σε σχεση με το pavilion dv5 1020 ειναι απλα η μερα με τη νυχτα.

Δεν ξερω μηπως παιζει κατι με τις ρυθμισεις , επαιξα λιγο και βελτιωσα την κατασταση αλλα δεν βλεπω να γινεται κατι.

Απο ενταση ειναι μια χαρα αρκετα δυνατα αλλα καθολου καθαρος ηχος, σαν να ακουγεται απο πηγαδι ειναι

με ακουστικα πως είναι?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...