pcfan Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Καλησπέρα, έχω αυτό το λαπτοπ http://www.sony-europe.com/support/en/product/VPCF13E1E_H/updates Η συχνότητα του επεξεργαστή μου είναι χαμηλή όταν δεν είναι στο ρεύμα. Έχω αλλάξει σχέδιο παροχής ενέργειας και έχω δοκιμάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις των σχεδίων χωρίς αποτέλεσμα. Δηλαδή το έχω με την μπαταρία και τρέχω prime 95 ή OCCT και η συχνότητα του επεξεργαστή δεν ανεβαίνει πάνω από τα 1,19 GHz. Παραθέτω και ένα screenshot για να το δείτε. Όταν όμως συνδέω το ρεύμα, η ταχύτητα του επεξεργαστή αυξομειώνεται κανονικά χωρίς κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα και ανεβαίνει μέχρι και 2,70 GHz λόγω του turboboost. Παλιά το ίδιο γινόταν και να το είχα στο ρεύμα ή όχι. Είδα στο bios, δεν έχει κάποια τέτοια ρύθμιση. Μόνο για υποστήριξη C3/C6 επεξεργαστή που την έχω ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει και δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχει μήπως κάποια ρύθμιση να κάνω και δεν την βλέπω;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Peperone Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Κάνε πρώτα αναβάθμιση των drivers με ένα από τα γνωστά προγράμματα. Έχω κι εγώ ένα παρόμοιο Vaio. Το turboboost το ρίχνει για εξοικονόμηση ενέργειας, αν χρειάζεται ο επεξεργαστής ανεβάζει τη συχνότητα.
pcfan Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Ναι δεν έχω πρόβλημα να ρίχνει την συχνότητα αλλά να ανεβαίνει ακόμα και με την μπαταρία μονο.
Peperone Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Και εμένα πέφτει σε idle πολύ κάτω χωρίς τη μπαταρία. Δε βλέπω να είναι πρόβλημα. Όπως φαίνεται με τις εικόνες… Με την μπαταρία. Χωρίς τη μπαταρία.
pcfan Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2013 <p>Και εμένα πέφτει σε idle πολύ κάτω χωρίς τη μπαταρία. Δε βλέπω να είναι πρόβλημα.</p> <p>Όπως φαίνεται με τις εικόνες…</p> <p> </p> <p>Με την μπαταρία.</p> <p></p> <p>Χωρίς τη μπαταρία.</p> <p></p> Το ίδιο ειναι και σε μένα. Παλια δεν το έκανε. Κατέβασα driver genius και έκανα update τους drivers αλλα δεν άλλαξε κάτι. Sent from my iPhone using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα