pavlos88 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Καλησπέρα. Εχω παρατηρήσει σε ενα σχεδιαστικο προγραμμα που εχω εγκαταστησει προσφατα, κουνωντας το 3d σχεδιο να αργει πολυ η επανασχεδιαση του και το ποντικι να "μπλοκαρει¨οση ωρα χρειαζεται η επανασχεδιαση του σχεδιου. Ψαχνοντας για την πιο οικονομικη λυση και βλεποντας οτι παρα το οτι υπαρχει αυτο το μπλοκαρισμα, μπορω να εχω και αλλα απλα προγραμματα ανοικτα οπου δεν υπαρχει καθυστεριση στην λειτουργία τους, σκεφτηκα οτι μια αναβαθμιση της καρτας ισως εδινε μια ανασα στον υπολογιστη. Ο υπολογιστης εχει τα εξης χαρακτηριστικα: PROCESSOR: Intel® Core™2 DUO CPU E6750 @ 2.66Ghz L2 cache : 4.096 KB Memory : 3.328 MB (Εχοντας το 3D προγραμμα ανοιχτο σε rendering με χρηση του KERNEL στο 100%, ειναι Physical memory 3.406.884 KB, system 7%, Cache 5%, Other 64%, Available 24% ενω το Paging ειναι max size 8350688 KB, Used 31% Available 69%) Motherboard : ASUSTek Computer INC. P5Q-EM Video card : ATI Radeon HD 2600 PRO Monitor : 1920x1080 32 bit color depth. ( ειναι το μεγιστο που εχει δυνατοτητα η καρτα) Windows XP SP3 Τι αναβαθμιση θα κανατε με οσον το δυνατον ελαχιστα χρηματα στον συγκεκριμενο υπολογιστη; 100-150ευρω για μια καινουργια καρτα η μηπως καποιο καινουργιο CPU; Δεν θελω να κανω τον υπολογιστη πυραυλο, αλλα να του δωσω λιγη ανασα για τα επομενα χρονια. Ευχαριστω.
pavlos88 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Καλημερα. 3D studio και Reno απο 3σδιαστατα. Οπως ειπα δεν θελω τιποτα φοβερο. Εχω ηδη χρησιμοποιησει παλιοτερες εκδοσεις αυτων των προγραμματων χωρις προβλημα και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να χρησιμοποιησω και τις πιο προσφατες αν γινεται με την αλλαγη της καρτας.
Nikdev Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Σου προτεινω να δωσεις cpu mobo ram να μαζεψεισ οτι λεφτα παρεισ και να πας σε μεταχειρισμενο σετ am3 1100t cpu mobo 8gb ram. Τα λεφτα ειναι λιγα και στη θεση σου αυτο θα εκανα. Αργοτερα αν ειχες κι αλλα χρηματα θα επαιρνα μια nvidia gpu ~100ε να σπρωξεις λιγο τα σχεδιαστικα. Επισης πρεπει να περασεις σε 64bit windows 7
pavlos88 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Ευχαριστω Nikdev. Δεν γνωριζω πολυ καλα απο τους συνδιασμους Motherboards CPU αλλα θα εχω υποψιν μου την προταση σου. Για να παω σε 64 βιτ δεν ξερω αν με παει σε αλλες "περιπετειες" με επιπλεον μνημη που θα πρεπει να βαλω. Θελω να πω μηπως για λιγη μονο αναβαθμιση το κοστος αποδειχτει δυσανάλογο. Δεν χρησιμοποιω και πολυ τα τρισιδιαστατα και με τα υπολοιπα προγραμματα δεν αντιμετοπιζω καθολου προβληματα. Οικονομικα αυτες οι αλλαγες που λες ποσο θα κοστισουν; Βλεπω στο Πλαισιο οτι με 400-500 ευρω πουλανε καινουργια συστηματα (μονο ο υπολογιστης χωρις τα περιφεριακα).
Millennium Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μη κοιτάς έτοιμο,ειδικά από τις μεγάλες αλυσίδες.Αν θες παίρνεις ένα σετακι κομμάτι-κομμάτι που συμφέρει περισσότερο. Στη περίπτωση σου ένας ssd+ένας μεταχειρισμένος τετραπύρηνος ή εξαπύρηνος και ίσως κάποια ram ακόμα θα σου δίνε άλλη αίσθηση.
pavlos88 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Ευχαριστω Millenium. Και απο που μπορεις να αγορασεις με εγγυηση καλης λειτουργιας, μεταχειρισμενα "κομματια" υπολογιστων; Θα αρχισω να κοιταω στο φορουμ για τους συνδιασμους που αναρτουν ορισμενα παιδια. Το κακο ειναι οτι για καποιον που δεν ασχολειται συνεχεια με το θεμα του ειναι δισκολο να μπορει να καταλαβει τις επιδοσεις καπου συνδιασμου σε συγκριση με καποιον αλλο, ειδικα αν ειναι αλλης εταιριας! Υπαρχουν καποιοι κανονες (Ghz, bit ΚΛΠ) , η καποια Ιστοσελιδα που να μπορει να δει κανεις τις δυνατοτητες ενος συνδιασμου κομματιων υπολογιστη σε συγκριση με καποιους αλλους συνδιασμους. Οσον αφορα τον δικο μου υπολογιστη, ο επεξεργαστης ειναι ετοιμος για 64bit, αλλα βεβαια υπο τις παρουσες συνθηκες δεν ξερω αν ειναι οικονομικα συμφερον να αλλαχτουν ολα μονο και μονο για εναν 2 πυρηνο επεξεργαστη. Καποια αλλη ιδεα για αναβαθμιση τυο συγκεκριμενου υπολογιστη με τα ελαχιστα δυνατον χρηματα και φασαρια;
Millennium Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μπορείς να κοιτάξεις στις αγγελίες για κανάν Q9550+2-4gb ddr2 ram. SSD δες αυτόν http://www.skroutz.gr/s/2600661/Kingston-SSDNow-V300-60GB-w-Adapter.html Αν και σκέφτομαι πως μάλλον θα ταν καλύτερα να πήγαινες σε νέα πλατφόρμα πουλώντας αυτά.
mardukas Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Φίλε pavlos88 γνώμη μου είναι να μη μπλέξεις με αλλαγές μητρικής και επεξεργαστή. Αν πάς εκεί καλύτερο τελικά θα είναι να πάς σε καινούργιο PC. μπορείς να ξεκινήσεις με αλλαγή μνήμης http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/mnimes-ram/Transcend-JetRam-8GB-DDR3-1333-Kit.htm επίσης έναν SSD για ταχύτητα στην προσπέλαση δεδομένων http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/ssd/Samsung-840-Pro-Series-128GB-SSD-2-5-Sata-6Gbs-MZ-7PD128BW.htm και μια κάρτα γραφικών http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/vga-kartes-grafikwn/MSI-GTX-630-PCI-Express-16-4-GB-GDDR3-N630GT-MD4GD3.htm
pavlos88 Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2013 Ευχαριστω mardukas. Και εγω σε κατι καινουργιο ο προσανατολιζομαι , επιπλεον και λογω του οτι δεν παρακολουθω τακτικα την εξελιξη των υπολογιστων και πιθανον αλλαζοντας ορισμενα μονο μερη ισως βρεθω χειροτερα μπλεγμενος, χωρις να ξεχναμε το οικονομικο. Σκεφτομουν μηπως υπηρχε καποια φτηνη λυση που λογω της μη εμπειρίας μου να μου ξεφευγε. Καλη Ανασταση σε ολους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα