DimAslan Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ, αλλά έλεγα να βρεθούμε σε ένα τραπέζι σαν οικογένεια μακριά από τηλεόραση και υπολογιστές... Θα δοκιμάσω να βρω κάτι πάντως από τα παραπάνω.
panther_512 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 2 είναι οι προτάσεις μου για να παίζετε οικογενειακώς με παιχνίδια με κάρτες: - Το γνωστότατο Munchkin. Θα περάσετε όμορφα και θα ρίξετε πάρα πολύ γέλιο. Μαθαίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα. Οι κάρτες είναι στα ελληνικά. Το βρίσκεις στα Public ή στην Κάισσα. Στην αρχή πάρε μόνο τη πρώτη τράπουλα και αν σας αρέσει πάτε και για τα expansions. - Το καταπληκτικότατο Dominion. Και αυτό κυκλοφορεί στα ελληνικά και θα το βρείς στα ίδια μαγαζιά. Ειδού ένα tutorial του Dominion από έναν μικρούλη. Βέβαια καί τα 2 απαιτούν κάποιες ελάχιστες γνώσεις πρόσθεσης. Μιά άλλη καλή ιδέα θα ήταν να μάθεις εσύ λίγα πράγματα για τα table RPGs και να παίξετε σε απλοποιημένη μορφή, με κανόνες που θα τροποποιήσεις εσύ, σε ιστορίες επίσης που θα φτιάξεις/τροποποιήσεις εσύ. Ουσιαστικά, θα φτιάξεις παραμύθια, στα οποία θα παίζετε. 1
Palp Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Κλασσικό παιχνίδι ρόλων με κάρτες δυστυχώς δεν υπάρχει. Τα RPG είναι "pen & paper" όπου χρειάζεται ο αφηγητής που ελέγχει τον κόσμο και οι παίκτες, οπότε τουλάχιστον 2 άτομα (με το βέλτιστο να είναι 4-5). Ενδεικτικά παιχνίδια της κατηγορίας είναι το Dungeons & Dragons. Μετά υπάρχουν τα επιτραπέζια παιχνίδια με κάρτες ή ταμπλό, όπως το Munchkin ή Descent. Δεν είναι RPG με την κλασσική έννοια του όρου, απλά χρησιμοποιούν κάποια από τα στοιχεία των RPG στον μηχανισμό τους ή το θέμα. Τώρα για παιδί 5.5 ετών δεν νομίζω ότι μπορεί να ασχοληθεί ακόμα με τα P&P RPG καθώς έχουν κάποια απλή αριθμητική και υπολογισμούς για την μάχη, και αρκετό κείμενο με τους κανόνες. Ίσως σε μία μεγαλύτερη παρέα να έπαιζε και αυτή του στυλ "ρίξε αυτό το ζάρι" αλλά ως βασικός παίκτης είναι νωρίς κατά την άποψή μου. Υπάρχει ένα D&D εισαγωγικό προϊόν στα ελληνικά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Για επιτραπέζια, πάλι η ηλικία είναι αρκετά μικρή για τα περισσότερα αυτής της κατηγορίας - πχ το Munchkin και το Dominion, παρόλο που είναι πάρα πολύ καλά παιχνίδια, έχουν αρκετό κείμενο στις κάρτες που θα δυσκολέψει. θα σου πρότεινα να περάσεις από κάποιο κατάστημα Κάισσα / Public για να σε ενημερώσουν οι πωλητές και να δεις και τα επιτραπέζια ανοιχτά (νομίζω μόνο στις Κάισσες).
DimAslan Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Ευχαριστώ και πάλι παιδιά για τις απαντήσεις... Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα της αρέσουν, αλλά δεν μπορώ να το αποκλείσω... την βάζω και παίζει ξερή και πολλές φορές μας νικάει. Πιάνει παζλ των 200 κομματιών και τα καταφέρνει μόνη σε λίγη ώρα. Και παίζουμε μνήμη μόνοι μας με τα χαρτιά της τράπουλας και με ολόκληρη τράπουλα και πάντα κερδίζει. Ίσως να είναι συνηθισμένο, δεν το γνωρίζω, αλλά θέλω να δοκιμάσει και άλλα πράγματα, που να την δοκιμάσουν λίγο πνευματικά. Νομίζω έτσι θα μπορέσουμε κι εμείς σαν γονείς να καταλάβουμε κάποια πράγματα παραπάνω για εκείνη αν είμαστε όλοι μαζί. Και στο κάτω κάτω, καλύτερα έχω να μάθει τους δράκους και τα τέρατα του D&D, παρά τα Monsuno και τα Yugioh και όλα αυτά που βλέπει όλη μέρα. Ερώτηξις : Αύριο Σαββάτο είναι ανοικτή η Κάισσα; Επίσης έχει κάποιο comic book store κάτω Πειραιά, μήπως να δοκιμάσω κι από κει; Ρωτάω γιατί ώρες καταστημάτων Κάισσα δεν γράφει στο site. Ευχαριστώ. Το να φτιάξουμε ένα δικό μας παιχνίδι ακούγεται ενδιαφέρον πάντως. Υπάρχει κάποιο site ή Youtube βίντεο με κάποιο παράδειγμα για να ξεκινήσουμε; Θα ήταν καλό να ακολουθήσουμε κάποιον οδηγό, π.χ. του ελληνικού D&D, που μάλλον θα πάω να το πάρω αύριο αν το βρω και αν είναι ανοικτά ακόμα. Ίσως να προλάβω Πειραιά αντί για Εξάρχεια.
Tobajara Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Αλήθεια, γιατί δεν κοιτάς κάτι σε στυλ Άποικοι του Κατάν ή διάφορα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων που βρίσκεις σε παιχνιδάδικα? Τα παραδοσιακά tabletop μου φαίνονται πολύ περίπλοκα, απεναντίας κάποιο επιτραπέζιο με πίνακα, κάρτες κλπ νομίζω ταιριάζει περισσότερο σε παιδί 6 χρονών και οι επιλογές έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.
Palp Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Το σάββατο είναι ανοιχτά τα καταστήματα Κάισσα, έως τις 1500 αν θυμάμαι καλά. Μπορείς να αγοράσεις ένα ουδέτερο από κείμενο παιχνίδι που θα είναι πιο εύκολο να συμμετέχει - υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά επιτραπέζια οπότε κάποιο θα βρεις. Μερικά κλασσικά παιχνίδια είναι το "Άποικοι του Κατάν" που ανέφερε ο Tobajara και το "Στα Κάστρα του Μυστρά" (χωρίς κείμενο, ανάπτυξης)
bnvdarklord Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Αν θες επιτραπέζιο σκέψης όπως είπες μπορεις να δεις και το Mensa το οποίο βάζεις κάτι τουβάκια με κάποια σχήματα στο ταμπλό και πέρνεις βαθμούς, ανάλογα με το πως το βάλεις. Το έχω παίξει είναι πολύ καλό, σαν συνδυασμός Domino και Reversi ειναι. Εικόνα ταμπλώ http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/be/Mensa_Connections.JPG Επίσης ωραίο επιτραπέζιο φαντασίας και δημιουργικής σκέψης αν μπορεις να βρείς άλλα 2 άτομα τουλαχιστον ειναι και το Dixit. Παίζεται και με 3 παικτες(αλλα οχι με 2), αλλα με 4+ ειναι πιο καλο.
DimAslan Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2013 Οκ θα τα τσεκάρω κι αυτά, ευχαριστώ παίδες. Η αλήθεια είναι ότι απλές πράξεις ξέρει και διαβάζει αρκετά καλά, οπότε θα δω από κοντά τί παίζει και θα κρίνω. Θυμάμαι με τα ανήψια μου που ήταν τότε λίγο πιο μεγάλα γίνονταν ομηρικές μάχες στη μονόπολη αλλά δεν ξέρω αν θα της αρέσει. Έχω κι ένα άλλο το MasterMind που έχει διάφορα άλλα με γρίφους κλπ, αλλά ακόμα δεν μπορεί να μπει στο σκεπτικό τους. Σιγά σιγά, εξάλλου δοκιμάζουμε. Πάντως ακόμα και η γυναίκα μου που έχει ώρα και πάνω απ' όλα υπομονή, δεν την παλεύει πλέον με τα άσχετα κουκλάκια που κάνουν άσχετα πράγματα, αλλά μιας και πρέπει να περάσουμε ώρες μαζί τουλάχιστον να είναι κάτι διασκεδαστικό. Προφανώς και αφού πρόκειται για μικρό παιδί δεν θα χαλάσω πολλά, αλλά όσα κι αν είναι, αν μπορούν να παίξουν και άλλοι θα είναι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα