Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες τώρα που μεγαλώνει η κόρη μου (είναι 5,5) και έχω βαρεθεί πλέον να καθόμαστε και να παίζουμε με κούκλες και τα ίδια χαζοπαίχνιδα (που τα περισσότερα σκαρφίζονται τα ίδια τα παιδιά), θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε κάποιο παιχνίδι ρόλων με κάρτες π.χ. που να μπορεί να παίξει και η μικρή.

Έστω κι αν χρειάζεται να της εξηγούμε εμείς, τουλάχιστον να είναι κάτι ενδιαφέρον. Βλέπω στο Big Bang Theory που παίζουν συνέχεια και αναρωτήθηκα αν θα ήταν εφικτό. Υπάρχουν παιχνίδια με κάρτες στα ελληνικά;

Σημείωση, θα ήθελα να αποφύγω YuGiOh και τέτοια.

Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός... Ψάχνω για παιχνίδι ρόλων με κάρτες, όχι για υπολογιστή.

Απλά δεν μπορούσα να βρω κατηγορία να το ποστάρω εκεί. Αν μπορεί και πρέπει να μεταφερθεί από κάποιον mod...

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Θέλεις παιχνίδι ρόλων αλλά όχι Yu-gi-oh και τέτοια. Τι εννοείς; Να μην έχει τέρατα; RPGs χωρίς τέρατα δεν υπάρχουν. Ακόμα και το κλασικότατο Hero Quest τέρατα και σκοτωμούς έχει.

Δημοσ.

Δεν εννοώ να μην έχει τέρατα... Απλά να μην είναι τα χαζά που βλέπω. Απλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με RPG και κανόνες D&D και τα συναφή και δεν ξέρω καν από πού να ξεκινήσω.

Π.χ. τώρα που έψαχνα βρήκα online μαγαζί που έχει διάφορα παιχνίδια με κάρτες και έχει και το Warcraft, για το οποίο όμως δεν αναφέρει τίποτα. Προφανώς θα πρέπει να ψάξω σε άλλα sites του εξωτερικού.

Έχει ένα κανάλι στο Youtube το Geek and Sundry στο οποίο κάνει εκπομπή ο γνωστός Will Wheaton και λέγεται table top.

Εκεί σε κάθε επεισόδιο παίζει - με διάφορους γνωστούς και μη - κι ένα διαφορετικό επιτραπέζιο.

Απλά θα ήθελα να βρω κάτι που να έχει κάποιο βάθος και να κρατάει το ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να βάλω τη μικρή να παίξει π.χ. μονόπολη, νομίζω θα βαρεθεί, αλλά θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να παίξουμε κάτι σαν οικογένεια.

Είχα δηλαδή στο μυαλό μου κάτι κλασσικά RPG με κάρτες που έβλεπα κι έπαιζαν όπως προαναφέρθηκα και στο Big Bang.

Μήπως αν πήγαινα προς Καϊσσα μεριά ή σε κάποιο μαγαζί με κόμιξ που έχουν να έβλεπα κι από κοντά;

Δημοσ.

5.5 χρονών και να παίξει παιχνίδι με τόσο σύνθετους κανόνες μου φαίνεται κάπως δύσκολο. Μπορείς αν θες να δείς για απλά παιδικά παιχνίδια με τράπουλα όμως.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα το κοιτάξω...

Απλά βαρέθηκα πλέον να παίζω ό,τι τρελλό και χωρίς κανόνες μπορεί να σκαρφιστούν... 

Δημοσ.

Δεν υπαρχει περιπτωση να καθισει να παιξει τετοιου ειδους παιχνιδι και στην σπανια περιπτωση που θα καθισει θα σκαρφιστει και παλι δικους της κανονες. Σου προτεινω τα κλασικα επιτραπεζια τυπου φιδακι και επισης σε pc υπαρχουν αρκετα ωραια παιχνιδια για την ηλικια της π.χ jigsaw puzzles κτλ.

Δημοσ.

Υπάρχει πάντως επιτραπέζιο Dungeons and Dragons για παιδιά, όλο με κάρτες και πολύ απλουστευμένους κανόνες, πλήρως μεταφρασμένο στα ελληνικά ("άνθρωπος ιερέας" φάση :D ), φιγούρες, ζάρια, ταμπλώ κλπ. Δυστυχώς δε μπορώ να το βρω στο Google - μου βγάζει μόνο decks - αλλά μια βόλτα σε ένα παιχνιδάδικο θα σε βοηθήσει. Είναι αρκετά διασκεδαστικό και κατάλληλο για την ηλικία της, γιατί ξυπνά και τη φαντασία.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω να σου προτεινω το Mice and Mystics. Ενα παρα πολυ ωραια story driven παιχνιδι ρολων με ποντικια!!! Ειναι για ολη την οικογενεια, η μικρη σουκορη ισως να μη μπορει να παιξει ακομα αλλα θα μπορει να συμμετεχει και να εχει την αισθηση τι παιζει. Για παραδειγμα μπορει να σας ριχνει τα ζαρια, να μετακινει τα ποντικακια πανω το ταμπλο κλπ. Πηγαινε σε ενα μαγαζι τηε Καισσα ή στο playscape, θα σε βοηθησουν.

Δημοσ.

Εγώ έχω να σου προτείνω να τη στείλεις στα λυκόπουλα. Δεν υπάρχει πιο δημιουργική απασχόληση αυτή την περίοδο τη ζωή της από το να κοινωνικοιποιηθεί με ένα σύνολο παιδιών της ηλικίας της και εκεί θα γνωρίσει τα καλύτερα RPG της ζωής της, ειλικρινά.

Μπορεί να υποδυθεί την Μπακίρα, την Νταίζη Ντακ, την Παπαγαλίνα από το Rio κλπ σε ένα ατελείωτο παιχνίδι ρόλων και όλα αυτά μέσα από εκπαιδευτικού χαρακτήρα παιχνίδια.

Μετά να είσαι σίγουρος ότι θα σου μαθαίνει αυτή νέα παιχνίδια και θα γουστάρεις κιόλας.

Να σου ζήσει η κορούλα σου BTW.

Και αν θέλεις οπωσδήποτε επιτραπέζιο, δοκίμασε τα παρακάτω:

http://www.youtube.com/watch?v=vBM1hc7aH5g

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις... Η αλήθεια είναι ότι λόγω ιώσεων και λοιπών όχι μόνο απέφευγε την συναναστροφή, αλλά και έχασε πάνω από 2 μήνες σχολείο συνολικά.

Όσο λοιπόν κι αν προσπαθείς να κάνεις κάτι εποικοδομητικό μέσα στο σπίτι, πολλές φορές απλά καταλήγει στην τηλεόραση.

Οπότε έλεγα για κάτι που να είναι ενδιαφέρον για όλους.

Δημοσ.

τα παιχνιδια ρολων οπως τα ξερουμε ειναι  συνθετα για αυτην την ηλικια

.το πιο απλο παιχνιδι ρολων που μου ερχετε στο μυαλο για να ξεκινησεις εσυ ειναι το βιβλιαρακι ο "μοναχικος λυκος " .καπως ετσι ξεκινησαμε να ασχολουμαστε κ με το dnd. μετα απο κανα 2 3 χρονακια μπορεις να το δωσεις και στην  κορη  σου να μπει στο νοημα κ αυτη των rpg games.

το κακο ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολα να τα βρεις πια αλλα νομιζω οτι κυκλοφορουν online

αν πεσει στα χερια σου κανενα αξιζει το κοπο να ασχοληθεις

Δημοσ.

αν πάντως αποφασίσεις να παίξετε κάποιο pc game,να δοκιμάσεις το Scribblenauts για pc.

σίγουρη επιτυχία, μαθαίνεις και κάτι.. τσεκαρισμένο σε 5χρονη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...