Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Τον τελευταίο καιρό με τρώει λίγο το χέρι μου να αλλάξω κάτι στο σύστημα της υπογραφής. Κλείνει δύο χρόνια όπου να 'ναι και λέω να το φρεσκάρω λιγάκι. Κατέληξα λοιπόν να πάω σε μία αλλαγή είτε ssd , είτε κάρτας γραφικών ( αν και το Crysis 3 το παίζει στα τέρματα, δεν έχω δοκιμάσει Bioshock 3 ακόμα :blink: ).

Θα ήθελα τη γνώμη σας, στο τι θα ήταν καλλίτερο να αλλάξω. Μία σκέψη ήταν να πάω σε αλλαγή κάρτας και να περιμένω να βγει κανένας καινούργιος δίσκος μέχρι τέλος του χρόνου, για να τσιμπήσω τον samsung 840 pro σε καλλίτερη τιμή.

Στο θέμα λοιπόν, διαθέτω 150-180 ευρώ περίπου για αλλαγή ssd (από 120gb και πάνω για να βάλω και τίποτα άλλο εκτός από windows επάνω) ή 270-300 ευρώ περίπου για αλλαγή κάρτας γραφικών.

Η πιο απαιτητική χρήση του μηχανήματος είναι gaming ( π.χ. Crysis 3, Dishonored, Skyrim, hardcore WoW με καταγραφή fraps συχνά), με προτίμηση να είναι στα ultra settings.

Να πω ότι δεν με απασχολεί αν το μαγαζί είναι Ελλάδα ή όχι, αρκεί να είναι αξιόπιστο. Επίσης, είμαι λίγο Nvidia fan οπότε, αν δεν έχουμε καμία επική διαφορά σε αντίστοιχης τιμής Ati κάρτα, προτιμώ κάποια GTX. Από μια πρόχειρη ματιά στο skroutz είδα αυτά

Κάρτες

http://www.skroutz.gr/s/2276502/Asus-GeForce-GTX660-Ti-2GB-DirectCU-II.html

http://www.skroutz.gr/s/2287854/EVGA-GeForce-GTX660-Ti-2GB-Superclocked.html

ssd

http://www.skroutz.gr/s/2506644/Samsung-840-Pro-Series-128GB-2-5-inch-SSD.html

http://www.skroutz.gr/s/335063/Crucial-M4-256GB-2-5-Solid-State-Drive.html (Καλλίτερο vfm από τον προηγούμενο;;..)

Ακούω γνώμες και προτάσεις και ευχαριστώ προκαταβολικά!

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ θα σου προτείνω εφόσον διαθέτεις γύρω στα 300€ να πάρεις και κάρτα γραφικών που έχει πηρύνα tahiti le και αυτόν τον ssd. O samsung pro 120gb που κοίταγες δεν έχει ορατές διαφορές με τον απλό samsung 840 120gb.

Σύνολο 210+95=305€

Ακόμα καλύτερα μπορείς από το γαλλικό amazon να πάρεις την Sapphire Radeon HD7870 2GB XT και Samsung-840-Series-120GB

Σύνολο 211+96+20(μεταφορικά)=327€ (εδώ ξεφύγαμε λιγάκι)

Tώρα αν θες να επενδύσεις μόνο σε κάρτα γραφικών μπορείς να πάρεις την Sapphire Radeon HD7950 3GB Vapor-X OC η οποία είναι αντίστοιχη της gtx 670 αλλά φθηνότερη.

Σύνολο 300€

Αυτά θεωρώ εγώ ως καλύτερες επιλογές για τα χρήματά σου. Περίμενε να ακούσεις και τις απόψεις και των ειδικών εδώ που είναι πιο έμπειροι. :D

Α και γράψε και ποιο τροφοδοτικό έχεις γιατί δεν το έχεις στην υπογραφή σου.

Δημοσ.

εγω πιστευω πως δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση (τσαμπα τα λεφτα)

το pc σου ειναι απλως τελειο

το λες και μονος σου πως η καρτα σου δεν κολλαει πουθενα ολα Ultra γιατι θελεις να αλλαξεις?

αμα ειναι κρατα τα λεφτα να κανεις αναβαθμιση μετα απο το καλοκαιρι (αν αξιζει)

Δημοσ.

Α και γράψε και ποιο τροφοδοτικό έχεις γιατί δεν το έχεις στην υπογραφή σου.

Για να σου πω ακριβές μοντέλο δεν θυμάμαι, θα πρέπει να πάω το απόγευμα σπίτι να το δω. Είναι Corsair 800W ή 850W

το λες και μονος σου πως η καρτα σου δεν κολλαει πουθενα ολα Ultra γιατι θελεις να αλλαξεις?

Σκεφτόμουν να κάνω την αλλαγή τώρα που η κάρτα μου αξίζει κάτι και μπορεί να μεταπωληθεί (για τον δίσκο δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις) για να κερδίσω κάτι και από αυτό. Δεν θέλω να το πάω και πολύ πίσω γιατί μετά το καλοκαίρι τα έξοδα εκτοξεύονται (εφορία κτλ). Ενώ για του χρόνου θέλω να δω για αντίστοιχη αναβάθμιση σε παρόμοιο (κάπως νεότερο σύστημα) που έχω (i5 ivybridge, GTX 660ti, crucial m4, z68 chipset κλπ) 

Δημοσ.

Αν θέλει σώνει και καλά να κάνει αναβάθμιση θα μπορούσε να ανέβει σε ram ή να πάρει κάποιες πιο γρήγορες ίσως από αυτές που έχει... να πάρει άλλο ένα tera... σκληρό ή να πάρει ssd με μεγαλύτερη χωρητικότητα... κατά τα άλλα το pc, συμφωνώ μαζί σου, είναι πολύ καλό...

Δημοσ.

Για να σου πω ακριβές μοντέλο δεν θυμάμαι, θα πρέπει να πάω το απόγευμα σπίτι να το δω. Είναι Corsair 800W ή 850W

Από τροφοδοτικό είσαι καλυμένος και sli μπορείς να κάνεις :D

Πάντως το pc σου είναι όντως μια χαρά. Και αφού δεν έχεις πρόβλημα με κανένα παιχνίδι πάρε ένα ssd βάλε εκεί τα windows για να τρέχει ο υπολογιστής πιο γρήγορα και βάλε και όποιο game θες για να μειωθεί το loading time του game. Από εκεί και πέρα αν δεις ότι η κάρτα σου δεν ανταπεξέρχεται σε κάποιο game pou θες αλλαξέ την. Προς το παρόν δεν έχεις να κερδίσεις κάτι αφού τα παίζεις όλα σε ultra settings χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Από τροφοδοτικό είσαι καλυμένος και sli μπορείς να κάνεις :D

Αρχική σκέψη όταν το πήρα ήταν αυτή ;), αλλά κατέληξα ότι δεν αξίζει να πάω σε δεύτερη 560, γιατί σαν απόδοση δεν θα έχω αισθητά καλλίτερη από μονή κάρτα νέας γενιάς.

Η κάρτα αυτή με πήγε 2 χρόνια τώρα αέρα και με έβγαλε ασπροπρόσωπο σε ότι και αν έβαλα επάνω. Σκεφτόμουν να την αλλάξω και να πάρω μία να με πάει άλλο τόσο.

Τον ssd θα τον αφήσω για τέλος του έτους, μπας και πέσει ο 840 pro κάτω από 100Ε, αλλιώς θα πάρω σε κάποιον άλλο τότε.

Οπότε δώστε καμία γνώμη ακόμα για καρτούλα. Παρεμπιπτόντως, στο WoW είμαι φυσικά problem-free kai τα fps μου είναι ανάμεσα στα 45-110, εκτός και εάν ανοίξω το fraps για καταγραφή, οπότε πέφτω στα 15-25. Αυτό θα ήθελα να το αποφύγω με μια νέα κάρτα, η οποία όπως είπα να πάει καμία διετία. 

Υ.Γ. Κανένα καλό benchmark site μπορείτε να προτείνετε γιατί όλο μ@@@κιες βρίσκω.  

Δημοσ.

Εδώ κοίτα:http://www.tomshardware.co.uk/forum/391940-33-7950-660ti

Απλά να ξέρεις ότι η 660ti βγαίνει στα 300€ και έιναι υποδιαίστερη της 7950 Vapor X OC που είναι στα ίδια χρήματα και έχει την ίδια απόδοση με μία 7870 με  tahiti le πυρήνα που κάνει 100€ λιγότερο. Βέβαια αν θες ντε και καλά nvidia δικά σου χρήματα δική σου και η επιλογή :D

Δημοσ.

κ εγω πιστευω οτι δεν αξιζει ακομα να κανεις αναβαθμιση....

αν εχεις ψηθει ομως τοσο πηγαινε για 7870 tahiti le ή 7950 ,ιδιες σχεδον σε επιδοσεις και η δευτερη εχει 100ε σχεδον παραπανω... δες εδω http://www.techpowerup.com/reviews/Club_3D/HD_7870_jokerCard_Tahiti_LE/8.html

Δημοσ.

Μάλλον με ψήσατε να την τρενάρω για τέλος του έτους, θα μείνω όπως είμαι και θα πάω να τα φάω σε διακοπές το καλοκαίρι B)  , εκτός αν πάλι σκάσει καμία προσφορά στο ενδιάμεσο ή βρω αγοραστή  για την 560 σε καλή τιμή, οπότε βλέπουμε.

Τελικά έφαγα το χρόνο σας για να καταλήξω στην αρχή, αλλά χωρίς συζήτηση και γνώμες δεν βγαίνει.....είμαι και αναποφάσιστος σαν άνθρωπος..οπότε ασ' τα να πάνε.. ^_^

Δημοσ.

Καλημέρα. Τον τελευταίο καιρό με τρώει λίγο το χέρι μου να αλλάξω κάτι στο σύστημα της υπογραφής. Κλείνει δύο χρόνια όπου να 'ναι και λέω να το φρεσκάρω λιγάκι. Κατέληξα λοιπόν να πάω σε μία αλλαγή είτε ssd , είτε κάρτας γραφικών ( αν και το Crysis 3 το παίζει στα τέρματα, δεν έχω δοκιμάσει Bioshock 3 ακόμα :blink: ).

ναι το παιζει τερμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...