Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η υγεια του σκληρου σου ειναι μια χαρα,η θερμοκρασια του ειναι λιγακι τσιμπημενη.Δεν λεω οτι αυτο ειναι το προβλημα ομως πρεπει να το προσεξεις ειδικα τωρα που πλησιαζει καλοκαιρι και πολυ πιθανο στη μεταφορα καποιου μεγαλου αρχειου να ανεβει κι αλλο.

Καποιοι με προβληματα σαν το δικο σου αναφερουν πως με ενα απλο defrag στο σκληρο το προβλημα τους διορθωθηκε.Συστηνεται γενικα το 10-15% του σκληρου σου να ειναι free.

Επισης δοκιμασε να κανεις bios reset με την μπαταρια που ειναι πανω στη μητρικη πλακετα.Τη βγαζεις και την ξαναβαζεις σε 15 λεπτα(με κλειστο το πισι εννοειτε,το καλωδιο τροφοδοσιας εκτος,πατησε και το start  2-3 φορες να αποφορτισει,πιασε και κατι μεταλικο που ακουμπαει στο πατωμα,πριν βαλεις χερι στο hardware).

Βγαλε την μια μνημη και μεινε με τη αλλη(τα 2 γιγα) και δες αν σου κανει τα ιδια

Αν εχεις την δυνατοτητα,την καρτα γραφικων στο χερι και σε ενα φιλο σου,αδερφο σου για να δεις αν και στο πισι του υπαρχει η ιδια συμπεριφορα.(Εναλλακτικα μπορεις να τρεξεις το furmark για να την τσεκαρεις)

Δοκιμασε αλλο τροφοδοτικο στο συστημα σου,αυτο που εχεις δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο.Εδω εναλλακτικα θα μπορουσες να στρεσαρεις το τροφοδοτικο σου με το OCCT δεν θα το συνιστουσα ομως γιατι αν παραδωσει πνευμα δεν ξερεις τι αλλο θα παρει μαζι του.

ετρεξα το funmark και σε 20 λεπτα πηγε στους 106 η θερμοκρασια σε αναλυση 1280χ720 με 6 fps μεσο ορο..Οσο ετρχε αυτο το cpu δν εφτασε ποτε πανω απο 60%

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τσεκαρε  αν παταει καλα το ανεμηστηρακι της καρτας σου.Κοιτα καλα το κουτι σου και τσεκαρε αν εχει παει σκονη απο το φυσημα που εκανες πανω στην ψυκτρα της καρτας.Αλλαξε παστα στο τσιπακι της,επειγοντως.106 βαθμοι ειναι παρα πολλοι ακομα και για το furmark.

Αα,κατι ακομα τα παγωματα τα εκανε και πριν καθαρισεις το πισι απο σκονη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H καρτα μου ετσι ειναι: http://oi34.tinypic.com/314zfpf.jpg

ανεμιστηρακι που εχει?την εβγαλα κ δν εβγαλα ακρη...

τα παγωματα ξεκινησαν οταν δν υπηρχε σκονη στο πισι (πολυ σκονη δν ειχε ποτε, το καθαριζα συχνα πυκνα)

Επεξ/σία από alani123321
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και γραφει στο pc wizard ανεμιστηρας gpu:33%

Αfterburner εχει οχι απλα throtling

alani ηκαρτα σου εχει παθητικο συστημα ψυξης πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει ανεμηστηρα.Απορω για την ενδειξη που περιγραφεις

Τελσπα.βγαλε την καρτα και πολυ προσεκτικα ξεβιδωσε τισ 4 βιδες που συγκρατουν την ψυκτρα

Καθαρισε την απο σκονη,την ψυκτρα

Καθαρισε το τσιπακι της καρτας σου απο τα υπολοιμματα της θερμοαγωγιμης παστας και την επαφη της ψυκτρας με πανακι και ισοπροπανολη αλλα επειδη μαλλον δεν εχεις και καθαρο οινοπνευμα κανει.

Βαλε καινουρια θερμοαγωγιμη παστα,

Βαλε μια μικρη ποσοτητα στο τσιπακι(πολυ μικρη) και απλωσε την ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του τσιπ με μια καρτα.Προσεξε να σκουπισεις οτι βγει απ'εξω(καλυτερα θα ηταν να εισαι πολυ προσεκτικος και να μη βγει)

Βαλε την ψυκτρα στη θεση της και βιδωσε την

Μεχρι να τα κανεις ολα αυτα καλο θα ηταν να μη πολυζοριζεις την καρτα σου

post-250709-0-21524000-1366846673_thumb.png

post-250709-0-23320000-1366846687_thumb.png

Επεξ/σία από darkheretic
Δημοσ.

Αfterburner εχει οχι απλα throtling

alani ηκαρτα σου εχει παθητικο συστημα ψυξης πραγμα που σημαινει οτι δεν εχει ανεμηστηρα.Απορω για την ενδειξη που περιγραφεις

Τελσπα.βγαλε την καρτα και πολυ προσεκτικα ξεβιδωσε τισ 4 βιδες που συγκρατουν την ψυκτρα

Καθαρισε την απο σκονη,την ψυκτρα

Καθαρισε το τσιπακι της καρτας σου απο τα υπολοιμματα της θερμοαγωγιμης παστας και την επαφη της ψυκτρας με πανακι και ισοπροπανολη αλλα επειδη μαλλον δεν εχεις και καθαρο οινοπνευμα κανει.

Βαλε καινουρια θερμοαγωγιμη παστα,

Βαλε μια μικρη ποσοτητα στο τσιπακι(πολυ μικρη) και απλωσε την ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του τσιπ με μια καρτα.Προσεξε να σκουπισεις οτι βγει απ'εξω(καλυτερα θα ηταν να εισαι πολυ προσεκτικος και να μη βγει)

Βαλε την ψυκτρα στη θεση της και βιδωσε την

Μεχρι να τα κανεις ολα αυτα καλο θα ηταν να μη πολυζοριζεις την καρτα σου

Αγορασα παστα και εβαλα αφου οταν την ανοιξα ειδα οτι οθσιαστικα στα περισσοτερα σημεια δν υπηρχε καθολου παστα και ερχοταν σε επαφη τα μεταλλικα.Ετρεξα παλι το furmark και στα 20 λεπτα ηταν λιγο κατω απο 100 βαθμους στην ιδια αναλυση.Δοκιμασα το borderlands 2 και κολλησε παλι αλλα πιστευω πως αργησε να κολλησει σε σχεση με τις προηγουμενες φορες (οταν κολλησε η χρηση του cpu ηταν στο 100% και κλασσικα μετα κολλουσε-ξεκολουσε). Να δοκιμασω τπτ αλλο η να κανω αναβθμιση??? :-D

• Moderators
Δημοσ.

Απλα για να απορριψεις την περιπτωση, εχεις ανοιξει εναν task manager (admin rights) για να δεις τι συμβαινει οταν εμφανιζονται τα κολληματα?

Δημοσ.

Tα υπολοιπα που εχουν αναφερθει πιο πανω τα δοκιμασες?Hard reset στο bios,να δοκιμασεις τις μνημες σου βγαζοντας τες μια-μια,την καρτα γραφικων σε αλλο πισι η μια αλλη στο δικο σου,αλλο τροφοδοτικο?

Το να πας σε αναβαθμιση ειναι η εσχατη(και πιο ακριβη)λυση.Κατα τα αλλα πρεπει να εντοπισεις το προβλημα σου δοκιμαζοντας κομματι κομματι το hardware σου

Δημοσ.

οχι δν τα δοκιμασα, δν ειναι ευκολο να παω την καρτα μου αλλου κ να δοκιμασω αλλη και δν μου φαινεται τοσο ευκολο να κανω ρεσετ στο bios..θα το επιχειρησω σημερα

Δημοσ.

δειτε το τασκ μανατζερ οταν κολαει: http://oi39.tinypic.com/2dangcp.jpg

Βεβαια δν ειναι ακριβως ετσι γιατι αργει να πιασει το alt-tab λογω κολληματος..Παντως αν δν μπω στο παιχνιδι βλεπω οτι φτανει κ 50% το παιχνιδι και το cpu δν ανεβαινει πανω απο 60%, οποτε δν τερματιζει το παιχνιδι το cpu οπως εγραψα πιο πανω. Η "εξερευνηση των windows" να εχουν τετοιο ποσοστο οταν τρεχει το παιχνιδι ειναι φυσιολογικο??Βλεπω οτι οταν τρεχει το παιχνιδι αλλα το εχω ελαχιστοποιημενο παει στο 0% η εξερευνηση..

Αλλαξα θεσεις τις μνημες και εβγαλα τη μπαταρια απτη μητρικη (οταν ξαναξεκινησε ο υπολογιστης μου εγραψε κατι για να πατησω F1 οποτε πιστευω εγινε το ρεσετ)..Για update στο bios δεν βρηκα για windows8..

Δημοσ.

Τι εννοεις για τα 8?Εξ'αρχης η μητρικη σου δεν υποστηριζει τα 8.Αυτη ειναι η παλια μου μητρικη

http://www.asrock.com/mb/overview.gr.asp?cat=Download&os=BIOS&Model=Z75%20Pro3

Αν παρατηρησεις πανω θα δεις οτι αναφερει πως ειναι windows 8 ready.Κατεβα κατω και δες οτι υποστηριξη υπαρχει απο τη εκδοση 1.50.Εχω εναν SSD και 2 HDD.Στον πρωτο εβαλα τα 7 καισε εναν μηχανικο τα 8 απο την 1,10 εκδοση χωρις προβλημα

Αυτη ειναι η καινουρια μου μητρικη

http://www.gigabyte.com.gr/products/page/mb/ga-z77-d3hrev_10/download/

Οτι και να επιλεξω ως λειτουργικο στο πεδιο θα μου βγαλει τις ενημερωσεις F18 F19g(beta).Eγω ωστοσο επελεξα 7 Χ64 και κατεβασα την F18.Εκανα το update και εγκατεστησα λειτουργικα με τον ιδιο τροπο οπως και με την παλια μου μητρικη,παλι χωρις προβλημα.

Εσυ εισαι εδω

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/K10N78M%20Pro/?cat=Download&os=BIOS

Κατεβαζεις την 1.40 η την 1.50 και κανεις το update σου

Μολις ειδα οτι η μητρικη σου ειχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων(GeForce 8200).Δοκιμασε την σε μερικα πιο παλια παιχνιδια(BF2,CoDMW2)για να δεις πως παει?

Δημοσ.

Πιστευω οτι το προβλημα σου ειναι η θερμοκρασια στη καρτα. Κουμπωσες σωστα να παταει η ψυκτρα μετα τη παστα? εισαι σιγουρος για αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...