Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω τον αποκωδικοποιητή Crypto Redi 210A MP και εδώ και μερικές μέρες δεν πιάνει τα κρατικά και τα γνωστά κανάλια και πιάνει μόνο τα τοπικά, τα δορυφορικά και το Nickelodeon.

Σε άλλη τηλεόραση που έχω με ενσωματωμένο δέκτη τα πιάνω όλα, άρα δεν είναι θέμα κεραίας.

Ο αποκωδικοποιητής είναι για πέταμα ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Δημοσ.

Βάλε τον αποκωδικοποιητή στην άλλη τηλεόραση και δες αν τα πιάνει εκεί. Αν τα πιάνει , τότε ή το καλώδιο που πάει στον αποκωδικοποιητή θα έχει πρόβλημα ή δεν θα είναι στην ίδια κεραία. Το "είναι στην ίδια κεραία" και να μην είναι τελικά δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές το έχω ακούσει 

Δημοσ.

Και να ειναι στην ιδια κεραία, αμα το σημα που κατεβάζει ειναι οριακό, τοτε στην παραμικρή παραπάνω απώλεια που θα εχουμε (πχ στην αλλη καλωδίωση), τοτε η μια tv θα κολλάει. Το έχουμε πει. Το ψηφιακό σήμα ειτε 100% ισχύ ειτε 30% άπαξ και κλειδώσει παίζει. Μόλις χαθούν εστω και στιγμιαία τα δεδομένα, σταμάτα..

Αξιόπιστη διάγνωση θα εχεις μονο με μετρήσεις ισχύος και ποιότητας του σήματος και στις 2 πρίζες.

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ...

Έχω την UE40EH6030 εδώ και 2 μήνες.

Στο Menu --> Υποστήριξη --> Αυτοδιάγνωση --> Πληροφορίες σήματος για κανάλια της digea βλέπω σταθερά νούμερα "Επίπεδο bit σφάλματος 0" και "Ισχύς σήματος 92 ή 91" κι όλα παίζουν μια χαρά.

Στα κρατικά παίρνω νούμερα "Ισχύς σήματος 90" και "Επίπεδο bit σφάλματος" να παίζει πάντα κάποιες λίγες φορές χαμηλά 20-200, αλλά συνήθως από το μέσο και πάνω. Εδώ και 2 εβδομάδες δε, είναι σταθερά στο τέρμα (2000 είναι το ανώτατο της μπάρας) με εξαίρεση κάποιες φορές σε άσχετες ώρες της μέρας που κατεβαίνει λίγο. Φυσικά έχω τρελά σπασίματα και μωσαϊκά σε εικόνα και ήχο. Χαρακτηριστικά να πω ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες, με εξαίρεση ελάχιστες φορές, δεν εμφάνιζε καν εικόνα παρά μόνο το σήμα του ήχου στο κέντρο της οθόνης (κι ο ήχος βέβαια διακεκομμένος). Βασικά με όλο το μπουκέτο της ΕΡΤ έχω πρόβλημα αφού και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δοκίμασα τα ίδια μου κάνουν. Σήμερα επανήλθε και παίζαν καλά μεσημέρι κι απόγευμα που το τσέκαρα αλλά εδώ και 2 ώρες πάλι μωσαϊκά και "Επίπεδο bit σφάλματος 1400 και πάνω".

Ξέρω ότι Digea και ΕΡΤ εκπέμπουν από διαφορετικές κεραίες, αλλά εγώ τι επιλογές έχω; (να πω ότι μένω στον 3ο όροφο πολυκατοικίας 4 ορόφων και δεν έχω βρει ακόμα να ρωτήσω κανέναν - κυρίως του ίδιου ορόφου - αν έχει θέμα με τα κρατικά)

Δημοσ.

Στην ιδια κεραία είναι σίγουρα. Το να μην έχει ισχυρό σήμα, ναι ίσως να υπάρχει εκεί θέμα. Αλλά γιατί 1 χρόνο τώρα παίζει μια χαρά και ξαφνικά κολλάει; Και γιατί δεν πιάνει συγκεκριμένα κανάλια;

Δοκίιμασα με άλλο καλώδιο, δεν είδα διαφορά. Θα δοκιμάσω και στην τηλεόραση που δουλεύει να δω αν φταίει η συγκεκριμένη πρίζα.

Δημοσ.

Η ΕΡΤ digital εκπέμπει σε διαφορετικη διαμόρφωση απο την digea. QDAM 16 και 64 αντίστοιχα. Άρα σε ένα σύστημα ληψεως που υποφέρει, το μπουκέτο της ΕΡΤ είναι το πρώτο που θα σφαλει.

Εάν η Κεραια προσανατολιστεί σωστά, γίνουν ποιοτικές διακλαδωσεις και υπολογιστεί σωστά η ενίσχυση (εάν είναι απαραίτητη κιόλας ) τότε τα προαναφερθέντα προβλήματα δεν θα υφίστανται.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Μάλιστα. Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ατομικά μόνο εγώ για το δικό μου σπίτι χωρίς να επιρρεάσω του υπόλοιπους της πολυκατοικίας, με δεδομένο ότι είμαστε όλοι πάνω στην ίδια κεραία. Απ' τα λίγα που διάβασα, υποθέτω ότι δε θα βελτιώσω κάτι με έναν ενισχυτή γραμμής έτσι (βασικά παίζει και να χειροτερέψει; ) ;

Παρακάτω οι φωτος που έβγαλα σήμερα πηγαίνοντας στην ταράτσα:

post-67410-0-27519100-1366756357_thumb.jpg

post-67410-0-97097700-1366756368_thumb.jpg

post-67410-0-66551500-1366756379_thumb.jpg

post-67410-0-12281000-1366756391_thumb.jpg

post-67410-0-64186800-1366756402_thumb.jpg

post-67410-0-55439200-1366756414_thumb.jpg

(η μία - κάτω - κεραία του ιστού δεν είναι συνδεμένη πουθένα απ' ό,τι είδα ακολουθώντας τα καλώδια)

post-67410-0-27788200-1366756427_thumb.jpg

ΥΓ: @yannis27gr sorry που ρωτάω στο θέμα σου. Μου 'ρθε να ρωτήσω κι άλλα κι ίσως θα 'πρεπε να ανοίξω νέο thread. Αν θες κάνε report στα posts μου και τις απαντήσεις που παίρνω για να τα περάσει κανένας admin σε καινούριο thread.

Δημοσ.

Έχω τον αποκωδικοποιητή Crypto Redi 210A MP και εδώ και μερικές μέρες δεν πιάνει τα κρατικά και τα γνωστά κανάλια και πιάνει μόνο τα τοπικά, τα δορυφορικά και το Nickelodeon.

Σε άλλη τηλεόραση που έχω με ενσωματωμένο δέκτη τα πιάνω όλα, άρα δεν είναι θέμα κεραίας.

Ο αποκωδικοποιητής είναι για πέταμα ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Αν τον εχεις συνεχεια ανοιχτο δοκιμασε να τον κλεισεις και να τον ανοιξεις παλι και δες αν εμφανιστουν.

Δημοσ.

Λοιπόν, τον δοκίμασα στην πάνω τηλεόραση και τα έπιασε όλα, άρα λογικά συμπεραίνω ότι στην κάτω πρίζα έχει αδυνατίσει το σήμα; Τι διάλο, αεροβικές ασκήσεις έκανε όσο κοιμομουν; (κρύο χιούμορ, ξέρω...)

Να υποθέσω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο;

Αλήθεια, γιατί έχασε τη δύναμή της η πρίζα; 2 χρόνια δούλευε χωρίς πρόβλημα.

Άσχετο: Ρε συ disqualified, Amstrad 6128; Τι μου θύμισες τώρα... :)

Δημοσ.

Η εγκατάσταση σου φαίνεται ενταξει. Την εχει επιμεληθεί καποιος επαγγελματίας σίγουρα. Αν και πολύπλοκη καθως περνάνε μεσα απο τον ενισχυτή και δορυφορικά και καμερες ασφάλειας κτλ.

Απο ισχύ εισαι οκ. Η ποιότητα σηματος ειναι χαμηλη. Αρα ο ενισχυτής γραμμής τι να σου προσφέρει? Ισα ισα θα κλιπαρει κιόλας.

Η ποιότητα σήματος θελει πεδιομετρο για να δει κάποιος τιμες BER και CBER. Εαν επιβεβαιωθεί οτι κλασμα που προκύπτει ειναι πολυ ανομιο, τοτε θελει έλεγχο η καλωδίωση. Μαλλον η πριζα εχει καποιο θεμα. Εαν οι πριζες ειναι εσωτερικές διακλαδώσεως, υπαρχει περίπτωση κάποιος απο το πανω διαμέρισμα να πειραξε την δικια του και να εχεις και εσυ θεμα. Δες και το φυσακι απο το καωδιο που παει στον δεκτη και στην πριζα μηπως κόπηκε καποιο καλώδιο η βραχυκυκλώνει η γείωση με την μεσαία ληψη.

Παντως η ποιότητα σημαινει απωλεια δεδομενων απο πολλα σφάλματα. Μονο σε καλωδίωση το βλεπω το πρόβλημα. Ο ενισχυτής εαν εκανε ενδοδιαμορφωση θα τις επηρέαζε ολες..

Δημοσ.
Εαν οι πριζες ειναι εσωτερικές διακλαδώσεως, υπαρχει περίπτωση κάποιος απο το πανω διαμέρισμα να πειραξε την δικια του και να εχεις και εσυ θεμα. Δες και το φυσακι απο το καωδιο που παει στον δεκτη και στην πριζα μηπως κόπηκε καποιο καλώδιο η βραχυκυκλώνει η γείωση με την μεσαία ληψη.

Εσωτερικές διακλαδώσεως εννοείς τις διελεύσεως; Το ίδιο είναι;

Όσο για το καλώδιο, το έφτιαξα εγώ κι οι επαφές στα βύσματα είναι αρκετά προσεγμένες. Θα δοκιμάσω όμως και με κανένα άλλο. Θα κοιτάξω όταν μπορέσω και την πρίζα και να ρωτήσω διπλανούς + από πάνω. Κι αν δεν βγει άκρη, θα φέρω κάποιον επαγγελματία.

Α επίσης και κάτι άλλο. Έχω και μια 2η TV στο υπνοδωμάτιο αλλά εκεί δεν υπάρχει πρίζα κεραίας. Με μια τρύπα στη μεσοτοιχία πέρασα καλώδιο, οπότε έχουμε τη συνδεσμολογία:

post-67410-0-44079800-1366846276_thumb.jpg

Σ' αυτή την περίπτωση, πέφτει προφανώς η ισχύς του σήματος στη Samsung (στο 70 στα κρατικά και 90 στα της digea). Διαφορά δεν καταλαβαίνω στο μάτι  βέβαια, αλλά σχεδόν πάντα όταν βλέπω TV στη Samsung βγάζω το splitter και συνδέω απευθείας την Samsung στη πρίζα μόνο με το καλώδιο (περισσότερο για το φόβο του να μην έχω ακόμα περισσότερες απώλειες στα κρατικά). Εδώ θα μπορούσα να κάνω κάτι για να μην έχω αυτό το βάλε-βγάλε και τραυματίζω και τις υποδοχές;

Δημοσ.

Λοιπόν, τον δοκίμασα στην πάνω τηλεόραση και τα έπιασε όλα, άρα λογικά συμπεραίνω ότι στην κάτω πρίζα έχει αδυνατίσει το σήμα; Τι διάλο, αεροβικές ασκήσεις έκανε όσο κοιμομουν; (κρύο χιούμορ, ξέρω...)

Να υποθέσω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο;

Αλήθεια, γιατί έχασε τη δύναμή της η πρίζα; 2 χρόνια δούλευε χωρίς πρόβλημα.

Άσχετο: Ρε συ disqualified, Amstrad 6128; Τι μου θύμισες τώρα... :)

Δημοσ.

Εσωτερικές διακλαδώσεως εννοείς τις διελεύσεως; Το ίδιο είναι;

Όσο για το καλώδιο, το έφτιαξα εγώ κι οι επαφές στα βύσματα είναι αρκετά προσεγμένες. Θα δοκιμάσω όμως και με κανένα άλλο. Θα κοιτάξω όταν μπορέσω και την πρίζα και να ρωτήσω διπλανούς + από πάνω. Κι αν δεν βγει άκρη, θα φέρω κάποιον επαγγελματία.

Α επίσης και κάτι άλλο. Έχω και μια 2η TV στο υπνοδωμάτιο αλλά εκεί δεν υπάρχει πρίζα κεραίας. Με μια τρύπα στη μεσοτοιχία πέρασα καλώδιο, οπότε έχουμε τη συνδεσμολογία:

attachicon.gifSnap1.jpg

Σ' αυτή την περίπτωση, πέφτει προφανώς η ισχύς του σήματος στη Samsung (στο 70 στα κρατικά και 90 στα της digea). Διαφορά δεν καταλαβαίνω στο μάτι  βέβαια, αλλά σχεδόν πάντα όταν βλέπω TV στη Samsung βγάζω το splitter και συνδέω απευθείας την Samsung στη πρίζα μόνο με το καλώδιο (περισσότερο για το φόβο του να μην έχω ακόμα περισσότερες απώλειες στα κρατικά). Εδώ θα μπορούσα να κάνω κάτι για να μην έχω αυτό το βάλε-βγάλε και τραυματίζω και τις υποδοχές;

Ναι διελεύσεως εννοώ.

Η συνδεσμολογία που μου δείχνεις στο splitter ειναι λαθος.  Στο IN παει η έξοδος της πρίζας και στα OUT οι TV αντίστοιχα. Σαφώς και θα εχεις μείωση στο σημα με την προσθήκη του splitter κοντά στα 3 με 5 Db. Πάραυτα ενα splitter 1:2 όπως αυτο που εχεις δεν δικαιολογεί πολυ μεγάλη πτώση σε ανησυχητικό επίπεδο. Εαν ομως εχεις οριακό σημα απο την πρίζα που διανέμει, τοτε λογικο η καθε απώλεια να μετράει.

Το splitter που πρέπει να εχεις θα πρέπει να μοιάζει με αυτό

cablesplitgood.JPG

Δημοσ.

Κι εγώ έτσι όπως λες ήξερα ότι γίνεται η συνδεσμολογία, ο ηλεκτρολόγος που είχε ερθει σπίτι για κάτι άλλες δουλειές έβαλε το spliiter πάνω στη Samsung. Βασικά το έκανε για να χρησιμοποιήσουμε 2 μέτρα λιγότερο καλώδιο, καθώς η πρίζα είναι παραπέρα. Θα πάρω μεγαλύτερο καλώδιο αν είναι και θα το κάνω. Έχει κάποια διαφορά στο σήμα το που θα βάλω το splitter; Κι επίσης το splitter είναι αυτό:

post-67410-0-36360700-1367010236_thumb.jpg

Έχει κάποια διαφορά στην ποιότητα από το βιδωτό που δείχνεις;

Και κάτι τελευταίο...

Αν έχω καταλάβει καλά, αυτή η μπάρα

post-67410-0-25325100-1367013540_thumb.jpg

είναι ίδια με αυτήν;

post-67410-0-91613000-1367013293_thumb.jpg

Τι ακριβώς δείχνουν για το σήμα; Δεν έχω καταλάβει ποια η σχέση τους με την ισχύ του σήματος αυτήν

post-67410-0-87903000-1367013222_thumb.jpg

Πάντως όσον αφορά τα κρατικά, ντακς έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες... Όλη την εβδομάδα πάει χάλια όπως περιέγραψα στο 1ο μου post και μόνο Τετάρτες που έχει μπάλα στρώνει προς το βραδάκι και απολαμβάνω το Champions League στο ΕΡΤHD. Το ίδιο έγινε και προχτές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...