Επισκέπτης Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά !Κάνω την πτυχιακή μου κ έχω ως θέμα να φτιάξω μία σελίδα που θα λειτουργεί ως ηλεκτρονική ατζέντα.Χρειάζομαι ένα ημερολόγιο όπου θα αποθηκεύονται τα διάφορα ραντεβού του κάθε χρήστη.Βρήκα ένα scriptaki σε javascript κ έφτιαξα το ημερολόγιο. Το πρόβλημά μου είναι πως φτιάχνω τώρα την βάση δεδομένων του στο phpmyadmin, όπου θα αποθηκεύονται τα ραντεβού , κ πως συνδέω την σελίδα μου με τις διάφορες βάσεις δεδομένων που χρειάζονται? Χρειάζεται πρόγραμμα σε php από ότι κατάλαβα ..πήγα να φτιάξω ένα για να συλλέγει όλες τις πληροφορίες του χρήστη κατά το register στην αρχή της σελίδας μου κ να τις αποθηκεύει σε μία βάση αλλά απέτυχε δυστυχώς..Οποιαδήποτε πληροφορία ή παράδειγμα θα ήταν αρκετά χρήσιμο !Το όλο θέμα το τρέχω με php,html,css,javascript χρησιμοποιώντας dreamweaver cs6 k apache.
elis88 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Από την περιγραφή της εφαρμογής που θέλεις να φτιάξεις καταλαβαίνω ότι δεν χρειάζεσαι πολλές βάσεις, αλλά πολλούς πίνακες. Μία βάση δεδομένων αποτελείται απο πίνακες. Οι πίνακες αυτοι μπορούν να συσχετιστούν μεταξύ τους. Άρα αυτό μας κάνει μια σχεσιακή βάση δεδομένων (Relational Database). Προφανώς θα πρέπει να διαβάσεις την θεωρία των βάσεων καθώς είναι πολυ σημαντική για να μπορέσεις να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Εφόσον διαβασεις και κατανοήσεις την θεωρία των σχεσιακών βάσεων καλο θα ήταν να σχεδιάσεις πρώτα πάνω σε ένα χαρτί τους πίνακες που θα σου χρειαστούνε. Εφόσον πρόκειται για πτυχιακή θα σου χρειαστεί σίγουρα τουλάχιστον ένα ER διάγραμμα. Όταν τελειώσεις με το διάγραμμα θα ξέρεις ποιοι ακριβώς πίνακες θα σου χρειαστούνε ώστε να πας μετα στο phpmyadmin και να τους φτιάξεις έναν έναν ( εφόσον επιλέξεις για βάση δεδομένων την MySql). Εφόσον έχεις φτιάξει την βάση δεδομένων σου, τώρα χρειάζεσαι την εφαρμογή αυτή που θα φτιάξεις κια θα την χρησιμοποιεί. Άρα για να εκτελείς εντολές με τις οποίες θα μπορείς να διαχειρίζεσαι την βάση σου θα χρειαστεί να ασχοληθείς με HTML και μία server side γλώσσα η οποία πιθανότατα είναι η PHP. Βέβαια όλα αυτά που σου ανέφερα παραπάνω είναι τελείως άχρηστα αν δεν κάτσεις να τα μελετήσεις. Αυτά για αρχή... ελπίζω να μην σε μπέρδεψα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Ίσα ίσα δεν με μπέρδεψες καθόλου κ σε ευχαριστώ για την απάντηση !θυμάμαι κάποια πράγματα από την θεωρία των βάσεων άλλα στην πράξη είναι το θέμα ...Καλό απόγευμα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα