Προς το περιεχόμενο

Φήμες για επιστροφή του Start button στην επόμενη αναβάθμιση των Windows 8

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H Microsoft στοιχημάτισε πολλά στην φρεσκάδα του Windows 8 με μια όλα-σε-ένα φιλοσοφία για tablets και PCs, νέα Metro εμφάνιση και την απουσία του εικονικού Start button που …ξένισε αρκετούς.Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία φαίνεται ότι θα επαναφέρει το Start button στην επερχόμενη Windows 8.1 αναβάθμιση που αναμένεται κάποια στιγμή φέτος.

Το κουμπί θα λειτουργεί ως μια γρήγορη πρόσβαση στην Αρχική Οθόνη και δεν θα περιλαμβάνει τα μενού και επιλογές των προηγούμενων εκδόσεων του λειτουργικού. Το κουμπί θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την σημαία των Windows που εμφανίζεται στο Charm bar.

Μια άλλη αλλαγή που θα περιλαμβάνουν τα Windows 8.1 θα είναι η επιλογή boot to desktop, με την οποία οι χρήστες θα ανακατευθύνονται εξαρχής στο Desktop mode του Windows 8 με το άνοιγμα του υπολογιστή τους.

Source.png Πηγή: Τechgear.gr

Source.png Πηγή: Theverge.com

Επεξ/σία από SPANK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δυστυχώς 

Το κουμπί θα λειτουργεί ως μια γρήγορη πρόσβαση στην Αρχική Οθόνη και δεν θα περιλαμβάνει τα μενού και επιλογές των προηγούμενων εκδόσεων του λειτουργικού. 

Αν το επαναφέρουν όντως μετα απο οτι ακούγαμε οτι δεν πρόκειται η οτι δεν ειναι στα σχέδια τους καν δεν θεωρώ και αδύνατο να επαναφέρουν και οτι περιελάμβανε (δηλαδή τα menu κτλπ) αργότερα.

δυστυχώς 

Ε τι θες τωρα? Να σου πουν ξεκαθαρα οτι τα κανανε θαλασσα? Οτι πιστεψανε πως ολοι θα λουστουνε το νεο τους δημιουργημα χωρις παραπονο?

Το πραγματικο προβλημα, εν μερει τουλαχιστον ειναι οτι το modernUI σε βαζει αναγκαστικα σε full screen. Αν ολα τα modern apps και το modern start ετρεχαν ακριβως οπως τωρα αλλα σε παραθυρο, η αντισταση θα ηταν πολυ μικροτερη.

Ακομα κι εγω αν πατουσα κατω αριστερα και μου ανοιγε το modern στο κατω αριστερα τεταρτο της οθονης μου θα ημουν διατεθειμενος να το υποστω αντι να βαλω κατι αλλο. Τωρα, ακομα και γι αυτο που λεω απαιτειται και υπαρχει third party tool, που σημαινει οτι ειναι σχετικα ευκολο να υλοποιηθει

• Like 3

Αν το επαναφέρουν όντως μετα απο οτι ακούγαμε οτι δεν πρόκειται η οτι δεν ειναι στα σχέδια τους καν δεν θεωρώ και αδύνατο να επαναφέρουν και οτι περιελάμβανε (δηλαδή τα menu κτλπ) αργότερα.

Χλομό...αυτό που θα κάνουν υπάρχει τώρα στα 8,δηλαδή αν πατήσεις από το πληκτρολόγιο το κουμπί start/windows θα σου το βγάλει το met®o απλά θα βγάλουν μια συντόμευση,αυτό είναι που λέει ότι θα κάνουν,για να ξανά αλλάξουν ολόκληρο το metro και να επαναφέρουν τα παλιά θα πρέπει να ξανά γράψουν σχεδόν όλο το λειτουργικό,δεν είναι τόσο εύκολο.

(Εκτός και αν το κάνουν σε φάση launchpad με συντομεύσεις,όπως τα διάφορα προγράμματα που υπάρχουν τώρα)

• Like 1

Απλά τραγικοί  όσοι <<δυσκολεύτηκαν>> χωρίς το start button και δυο φορές πιο τραγική η MS!

Δε νομίζω κανείς απ τους 2 να ναι τραγικός.

Οι πρώτοι έχουν βολευτεί και δεν θέλουν (ούτε είναι υποχρεωμένοι) ν αλλάξουν συνήθειες και οι δεύτερη θέλει να κάνει αλλαγές ώστε να τραβήξει περισσότερο κόσμο απ τα XP/Vista/7άρια.

Νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να δουλεύουν αντίστοιχες εταιρίες που θέλουν να ναι κερδοφόρες. Βγάζουν προϊόν, ακούνε τα σημαντικότερα παράπονα της πλειοψηφίας και κάνουν μετατροπές ώστε να πουλήσουν καλύτερα.

edit: Βέβαια η συγκεκριμένη (φημολογούμενη) προσθήκη είναι λίγο άκυρη, απλά κάτι που έκανες πατώντας ένα πλήκτρο, τώρα θα το κάνεις με ένα click.

• Like 10

Οι πρώτοι έχουν βολευτεί και δεν θέλουν (ούτε είναι υποχρεωμένοι) ν αλλάξουν συνήθειες και οι δεύτερη θέλει να κάνει αλλαγές ώστε να τραβήξει περισσότερο κόσμο απ τα XP/Vista/7άρια.

Νομίζω πως κάπως έτσι πρέπει να δουλεύουν αντίστοιχες εταιρίες που θέλουν να ναι κερδοφόρες. Βγάζουν προϊόν, ακούνε τα σημαντικότερα παράπονα της πλειοψηφίας και κάνουν μετατροπές ώστε να πουλήσουν καλύτερα.

edit: Βέβαια η συγκεκριμένη (φημολογούμενη) προσθήκη είναι λίγο άκυρη, απλά κάτι που έκανες πατώντας ένα πλήκτρο, τώρα θα το κάνεις με ένα click.

Αν οι εταιρίες ακούγανε τα παράπονα και τις συνήθειες του κόσμου θα είχαμε μείνει ακόμη στα xp καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους χάλασε το ότι η MS σταματάει την υποστήριξη από ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό.Το ίδιο συμβαίνει και με το start button και γενικά με το νέο περιβάλλον των windows.

Στην τεχνολογία πρέπει να δοκιμάζεις και να τολμάς αν θες να πας μπροστά. Τρανό παράδειγμα η apple που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το κινητό τηλέφωνο.

Οπότε αν η MS δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ηλίθιο start button τότε μάλλον δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από εδώ και πέρα.

ΥΓ: Δεν είχα ούτε έχω iphone η άλλο apple προϊόν άλλα η αλήθεια να λέγεται.

• Like 8

Αν οι εταιρίες ακούγανε τα παράπονα και τις συνήθειες του κόσμου θα είχαμε μείνει ακόμη στα xp καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους χάλασε το ότι η MS σταματάει την υποστήριξη από ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό. [...]

Δεν νομίζω να γκρίνιαξε κανείς τόσο όταν απ τα WinME βγήκαν τα WinXP ούτε όταν τα Vista τα ακολούθησαν τα 7άρια. Δεν απαίτησε κανείς να σταματήσει η εξέλιξη στα XP.

• Like 1

Δεν νομίζω να γκρίνιαξε κανείς τόσο όταν απ τα WinME βγήκαν τα WinXP ούτε όταν τα Vista τα ακολούθησαν τα 7άρια. Δεν απαίτησε κανείς να σταματήσει η εξέλιξη στα XP.

Κάνεις δεν απαίτησε να σταματήσει η εξέλιξη αλλά πολύ λίγοι είναι αυτοί που αποδέχονται τις νέες αλλαγές.Οπότε το να ζητάμε τις ίδιες λειτουργίες με άλλο όνομα πάλι δεν το λες εξέλιξη.

• Like 1

Αν οι εταιρίες ακούγανε τα παράπονα και τις συνήθειες του κόσμου θα είχαμε μείνει ακόμη στα xp καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους χάλασε το ότι η MS σταματάει την υποστήριξη από ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό.Το ίδιο συμβαίνει και με το start button και γενικά με το νέο περιβάλλον των windows.

Στην τεχνολογία πρέπει να δοκιμάζεις και να τολμάς αν θες να πας μπροστά. Τρανό παράδειγμα η apple που άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το κινητό τηλέφωνο.

Καμια σχεση το ενα με το αλλο.

Στα XP εχουμε αποσυρση. Η συντηρηση ξεπερασμενου κωδικα (και οχι μονο φυσικα) προυποθετει μεγαλο κοστος. Αλλα και τα XP οπως εχουμε πει στο παρελθον ειναι ειδικη περιπτωση. Οταν εμφανιστηκε αξιος διαδοχος μονο μια μειοψηφια εμεινε να παραπονιεται. Το μεγαλυτερο προβλημα το εχουν μεγαλοι οργανισμοι που λογω των δυσκινητων διαδικασιων τους και μειωμενου budget αδυνατουν να κανουν εγκαιρως τη μεταπτωση. Δεν φταιει η MS ομως γι αυτο, οταν εχει δωσει χρονια προειδοποιηση αλλα και παραταση προθεσμιας.

Στα windows 8 εχουμε εσκεμμενη τεχνητη απαξιωση ενος paradigm που λειτουργει καλα και ειναι αγαπητο απο μια (διολου αμελητεα οπως αποδειχθηκε) μεριδα χρηστων. Σε αντιθεση με τα XP, δεν τους κοστιζε τιποτα να το κρατησουν ενεργο, παραλληλα με το νεο που θελουν να προωθησουν.

Και μην συγκρινεις MS με Apple. Δεν απευθυνονται στο ιδιο κοινο. Τα windows δεν ειναι μονο για email και facebook. Το δυνατο τους χαρτι ειναι το corporate sector, με τις professional και server εκδοσεις. Και σε αυτον τον τομεα πραγματικα οι συγκεκριμενες αλλαγες καθε αλλο παρα βελτιωνουν την παραγωγικοτητα.

• Like 5

Αργά η γρήγορα νομίζω οτι θα επανέβέρουν το start μαζι με τα menu που ειχε, απλα δεν πρέπει να το βλέπουμε οτι επειδή αν και οταν επαναφέρουν το κλασσικό menu σαν κολοτούμπα επιστροφή στο παρελθόν κτλπ.

Η εταιρία στην προσπάθεια της να προωθήσει το καινούργιο της λειτουργικό επέβαλε / πρότεινε / πειραματιστηκε με ορισμένα πράγματα ανάμεσα σε αυτα και το κλασσικό menu, καλώς η κακως στον κόσμο δεν άρεσε / αρέσει αυτη η μεγάλη αλλαγή στον συγκεκριμένο τομέα και απλα για εμένα θα κανει το αυτονόητο (αν το κανει) να δώσει σε οσους θέλουν και τους x y λόγους να εχουν την δυνατότητα να συνεχίσουν με το κλασσικό menu και εκείνους που θέλουν να εχουν μονο το metro, δηλαδή δεν βλέπω κατι παράλογο σε αυτο και οτι θα δώσει θα φέρει κατι που για χρόνια λειτουργούσε / εξυπηρετούσε τους περισότερους δεν ακυρώνει και το καινούργιο (metro κτλπ)

• Like 2

Τα windows δεν ειναι μονο για email και facebook. Το δυνατο τους χαρτι ειναι το corporate sector, με τις professional και server εκδοσεις. Και σε αυτον τον τομεα πραγματικα οι συγκεκριμενες αλλαγες καθε αλλο παρα βελτιωνουν την παραγωγικοτητα.

Δεν ξέρω τι παίζει με της server εκδόσεις(αν και φαντάζομαι ότι εκεί είναι που δεν παίζει ρόλο το Interface)

Αλλά για της επιχειρήσεις που το βλέπεις το πρόβλημα;(ή τέλος πάντων την μείωση παραγωγικότητας;; )

Εκεί που η κουτσή μαρία πατούσε ένα εικονίδιο ή ψαχνόταν μέσα στο (παλιό) start για να τρέξει το excel ή το word, τώρα απλά θα πατάει ένα μεγαλύτερο εικονίδιο που θα βγαίνει στο «μετό» και από εκεί και πέρα θα δουλεύει όπως πάντα.

Αν οι εταιρίες ακούγανε τα παράπονα και τις συνήθειες του κόσμου θα είχαμε μείνει ακόμη στα xp καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που τους χάλασε το ότι η MS σταματάει την υποστήριξη από ένα απαρχαιωμένο λειτουργικό.

το να βγει το start button δεν ειναι εξελιξη αλλα οπισθοδρομηση αφου δεν βοηθαει με κανεναν τροπο στο να γινει μια εργασια πιο γρηγορα. οι αλλαξες μεχρι και τα windows 7 δεν ειχανε να κανουν με την εμφανιση αλλα με τις λειτουργιες. στα 8 τολμησε να πειραξει την εμφανιση και μαλιστα με τον πλέον κακογουστο τροπο οπότε λογικό ειναι ο κόσμος να κανει παραπονα.

κανεις δεν ειπε να μεινουμε στα xp αφου η Microsoft μπορει να κανει οτι εκανε μεχρι και τα 7, να κανει το λειτουργικο σταθεροτερο και πληρεστερο σε καθε εκδοση. το start button ηταν εντελως ακυρη αλλαγη εκτος και αν αυτο φροντιζε να αντικατασταθει με κατι καλυτερο-πρακτικοτερο κατι που δεν εκανε.

• Like 1

Ουτε και ειναι υποχρεωμενοι να αλλαξουν λειτουργικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...