Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά το είχα ψάξει πριν κάμποσο. Με μια νορμάλ χρήση, θα έκανες απόσβεση στα 5-6 χρόνια το περασμένο καλοκαίρι το έξτρα κόστος (για 18άρι μηχάνημα. για μικρότερο μηχάνημα θα ήταν σε περισσότερο). τώρα που έχει ακριβύνει η κιλοβατώρα θα είναι κάπου στα 3-4 πάνω κάτω. Μιλάμε για αλλαγή απο ενεργειακής κλάσης C, σε inverter.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αποψη μου παντα ειναι πως δεν αξιζει καποιος να επενδυσει σε συμβατικο κλιματιστικο και ειναι προτιμοτερο να παει σε inverter.

Δεν υπαρχει καν συγκριση αναμεσα στα συμβατικα και τα inverter.

Αν ηταν ολα τα ιδια ή με ελαχιστες διαφορες θα παιρναμε ολοι τα κλιματιστικα που ειναι στα 100 ή 150 αντε 200 ευρω και κανενας δεν θα εδινε ουτε 500 ουτε 1000 ή 2000 ευρω.

Δεν προκειται να μπω σε αντιπαραθεση με κανεναν.Εγω μιλησα μονο απο καποιες εμπειριες που ειχα ο ιδιος και τιποτα παραπανω.Λεω απλα την αποψη μου απο εκει και περα ας κρινει ο καθενας τι τον συμφερει με βαση το μπατζετ του και τις αναγκες του και ας κρινει ο ιδιος.

• Moderators
Δημοσ.

@ ολους

Η αποψη καλο να λεγεται αλλα οταν επαναλαμβανεται σε πολλα μηνυματα το ιδιο περιεχομενο παυει να ειναι αποψη. Δικη σου αποψη για να εχεις θα πρεπει πρωτα να αναγνωριζεις στον απεναντι σου το δικαιωμα να εχει τη δικη του. (δικο μου, τωρα το εβγαλα με αυτα που ακουω... :P )

Δημοσ.

@ ολους

Η αποψη καλο να λεγεται αλλα οταν επαναλαμβανεται σε πολλα μηνυματα το ιδιο περιεχομενο παυει να ειναι αποψη. Δικη σου αποψη για να εχεις θα πρεπει πρωτα να αναγνωριζεις στον απεναντι σου το δικαιωμα να εχει τη δικη του. (δικο μου, τωρα το εβγαλα με αυτα που ακουω... :P )

Το αν επαναλαμβανεται σε πολλα μηνυματα και παυει να ειναι αποψη αυτο ειναι δικη σου αποψη(τωρα μολις το εβγαλα με αυτα που βλεπω να γραφονται γιατι δεν μπορω να τ'ακουσω οπως εσυ) :P :P :P

Γιατι απαγορεψα εγω σε κανεναν να εχει την αποψη του?

Ηρθαμε σε αντιπαραθεση ειπα τα δικα μου ειπε τα δικα του και τελος.Οπως γινεται παντα και παντου σε ολα τα θεματα εδω μεσα εκει εξω και παραμεσα και παραεξω.

Οοοοοολα καλα!!!!! :-)

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ειναι ολα καλα, δεν θα ειναι τουλαχιστον την επομενη φορα που θα δω διαμαχη/μισαλλοδοξια με τετοια επιμονη και χωρις επιχειρηματα. Το εμοτικον σε συγκεκριμενο σημειο του μηνυματος μου δεν σημαινει οτι ηταν παρεμβαση με σκοπο να κανω αστειακι.

Δημοσ.

Ειναι ρε παιδες αναλογα τη χρηση.Αν ενα κλιματιστικο χρησημοποιειται πολυ σαφως ειναι προτιμοτερο το ινβερτερ ανεξαρτητως αν ειναι 9αρι-12αρι ακι ουτο καθεξης.Για οσους δε γνωριζουν να πουμε οτι σε εναν ιδιο χωρο ενα συμβατικο και ενα ινβερτερ θα ξεκινουσαν και τα δυο στο φουλ αλλα οταν επιαναν θερμοκρασια το συμβατικο θα εκοβε τελειως ενω το ινβερτερ θα δουλευε στο ρελαντι για να διατηρουσε τη θερμοκρασια.Το συμβατικο ομως θα ξεκινουσε παλι στο φουλ μετα θα εκοβε και με το τροπο αυτο οταν η χρηση ειναι αρκετη τοτε και η αγορα ενος ινβερτερ επιβαλεται για λογους καταναλωσης

• Like 1
Δημοσ.

Για να εξηγήσουμε σε αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι το Inverter (sorry για το οφ τοπικ αλλά νομίζω χρειάζεται), στα συμβατικά κλιματιστικά το κλιματιστικό δουλεύει συνέχεια στο φουλ και όταν συμπληρώνει θερμοκρασία, δίνει ο θερμοστάτης εντολή και σταματάει ο συμπιεστής να δουλεύει. Στα inverter όμως απλά ρίχνει στροφές και δουλεύει στο ρελαντί. Εκεί είναι και η οικονομία. Γιατί όταν το συμβατικό παίρνει πάλι μπροστά, τραβάει πολύ ρεύμα κατά την εκκίνηση για να δώσει "ζωή" στον συμπιεστή ενώ το inverter δουλεύει σε χαμηλές στροφές και απλά "συμπληρώνει" ψύξη στον χώρο (το λέω όσο πιο απλά μπορώ για να καταλάβουν όλοι). οπότε όσο πιο συχνά χρειάζεται να σταματήσει κ να ξεκινήσει ένα συμβατικό κλιματιστικό, τόσο περισσότερη οικονομία θα είχες αν στην θέση του είχες inverter.

Το αρνητικό στα inverter, πέρα από την τιμή τους που είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τα συμβατικά, είναι ότι αν παρουσιάσουν βλάβη, την.... πάτησες αν είσαι εκτός εγγύησης. γιατί έχουν πολυ περισσότερα ηλεκτρονικά μέρη σε σχέση με τα συμβατικά και γενικά ισχύει ότι όσο πιο περίπλοκη μια συσκευή, τόσο πιο ευπαθή για βλάβες.

Είχε τύχει να πάμε σε βλάβη στην πειραϊκή σε inverter κλιματιστικό όπου απ την αλμύρα της ατμόσφαιρας είχε χαλάσει η πλακέτα στο εξωτερικό μηχάνημα... καπου 150 ευρώ έκανε αγορά από μας χωρίς τα εργατικά...

Τα λεω γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα και θα πρέπει να τα υπολογίσει κανείς όταν υπολογίζει αν τον συμφέρει ή όχι. Σίγουρα δεν είναι βασικό κριτήριο για να επιλέξεις ένα κλιματιστικό ή όχι αλλά για μένα όλα παιζουν ρόλο.

Edit.   Όπως είπε και ένας παραπάνω, για νησιά ειδικά που έχουν ασταθή ρεύμα, για μένα, δεν συνιστώ inverter.. γενικά δεν θέλει πολύ να σου κάψει μια πλακέτα και μετά να κλαις τα λεφτά σου. Το κόστος επισκευής inverter σε σχέση με συμβατικό, είναι πολλαπλάσιο.

• Like 5
Δημοσ.

Να και ενας λογος που ειναι και τοσο οικονομικο .....

positive.gif
Στάθμη θορύβου εντός της συσκευής:
55 dB(A)
positive.gif
Στάθμη θορύβου εκτός της συσκευής:
62 dB(A)
Δημοσ.

Παίζει ρόλο η περιοχή που μένεις. Για Αττική ναι. Δεν κάνει για θερμοκρασίες έξω κάτω των -3 -5 βαθμών, βγάζει χλιαρό. Στους 0, -1 λειτουργεί κανονικά.

Φοβερή τιμή, ότι πρέπει για να καλύπτει το μεγάλο κλιματιστικό, με το μόνο δεδομένο να μην έχει η περιοχή στατιστικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Φτηνά inverter (και νομίζω σχετικά καλά) είναι τα midea...

Δημοσ.

Το σκέφτομαι και εγώ να το πάρω για την αδερφή μου που είναι φοιτήτρια ... Και οταν φύγει το παρατάμε εκεί Αλλά πόσο πάει το κόστος εγκατάστασης γνωρίζει κανένας? το media νομίζω έλεγε 85€ τπτ οικονομικότερο?

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εξαρτάται πολύ από τα μέτρα του χαλκοσωλήνα, την απόσταση δηλαδή εσωτερικής και εξωτερική μονάδας. Μέχρι 3m για 9άρι κλιματιστικό αν 75-90 ευρώ θα βρεις.

Παιδιά η τεχνολογία inverter δεν είναι το μοναδικό πράγμα που μετράει στην κατανάλωση. Το βασικό (σε κάθε συσκευή θέρμανσης) είναι  ο βαθμός απόδοσης (COP στη θέρμανση, EER στην ψύξη). Αν έχει τον ίδιο βαθμό απόδοσης ένα συμβατικό με ένα inverter η διαφορά στην κατανάλωση είναι της τάξης του 10%.

Από την άλλη υπάρχουν inverter με βαθμό απόδοσης 3.6 (τα περισσότερα) και άλλα που φτάνουν στο 5.5. Εκεί είναι η μεγάλη οικονομία και φυσικά έχουν διπλή τιμή. Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Αυτό που θέλει προσοχή είναι ότι τα Inverter είναι πιο ευχάριστα το καλοκαίρι γιατί μόλις πιάσουν θερμοκρασία σταματάνε να πετάνε παγωμένο αέρα και κρατούν σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου με αέρα που είναι απλά δροσερός.

Το ίδιο θα έλεγε κανένας ότι ισχύει και το χειμώνα γιατί έχουν τη δυνατότητα να κρατάνε σταθερή θερμοκρασία χώρου. Προσωπικά όμως στη λειτουργία θέρμανσης με χαλάει όταν αρχίζουν και στέλνουν χλιαρό αέρα.

Επίσης όπως αναφέρθηκε πιο πάνω αν υπάρχει περιοχή με ασταθές δίκτυο ΔΕΗ ίσως είναι καλύτερο να προτιμηθεί συμβατικό χωρίς να είναι και αυτό μονόδρομος. Οι περισσότερες επώνυμες μάρκες inverter δεν  αντιμετωπίζουν προβλήματα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...