Προς το περιεχόμενο

Κόλλημα στην εγκατάσταση των 98

oykas2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα καινούριο PC (P4 2.4, ASUS μητρική, 512mb RΑΜ) και θελω να βάλω στο πρώτο partition του δίσκου τα windows 98 και στο άλλο τα XP με dualboot. Ξεκινάω με δισκέτα εκκίνησης, ξεκινάω την εγκατάσταση των 98 και ξαφνικά η οθόνη μαυρίζει και το μηχάνημα κολλάει. Καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Συνηθως τα win98 ειναι bootable,οποτε ρυθμισε απο το bios να διαβαζει πρωτα το cd-rom και τρεξτω απο εκει.

Αν συνεχισει να κολλαει βαλε απο το bios default settings και ριξε και μια ματια στην θερμοκρασια του cpu.

Δημοσ.

έχω ακούσει οτι μερικές μητρικές είναι κλειδωμένες και δέχονται μόνο τα windows xp

βέβαια δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο.

Μηπως φταίει το cd σου;

Δημοσ.

Se periptwsh pou estises esi to mixanaki kane ena kopo kai check an ola einai comple.....ase ta vasika panw kai des an proxwraei i egkatastash.....an den paizoun kai auta to pio pi8anon einai na exeis provlima setarismatos sto pc....genika ta windows einai ksekourasta stin egkatastasi.....idiws ta 98.....

good luck.....

Δημοσ.

Τι μεγεθος σκληρο δισκο εχεις?

Εχω ακουσει οτι τα 98/ME δεν τα πανε καλα με πανω απο καποιον αριθμο GB...

Δεν ξερω βεβαια αν αληθευει.....

Δημοσ.

Πιθανό πρόβλημα μνήμης ή ακόμα και θερμοκρασίας (αν έχεις πάνω από 60 μην το αποκλείεις γιατί το έχω δει).δοκίμασε κι αυτά.

Δημοσ.

Kati paromoio eixa pathei kai egw kapote...

An exeis kanei overclocking ksanafere to systima sou sta default settings. Kai egw arxika nomisa oti ayto sinevene dioti i cpu anevaze thermokrasia alla otan koitaksa apo to bios poso einai itan sta fisiologika epipeda. Ena mistirio pragma akrivws to idio to opoio eixan pathei kai alloi dyo gnwstoi mou kai lythike opws lew parapanw.

Elpizw na voithisa.

Δημοσ.

Αντί να τρέξεις το SETUP.EXE τρέξε το SETUPCOR.EXE και θα δουλέψει κανονικότατα. Αυτό είναι όντως από την κάρτα γραφικών και συνήθως συμβαίνει όταν η μητρική είναι ASUS. Αν η κάρτα γραφικών σου ήταν ASUS και αυτή δεν θα είχες πρόβλημα.

Μην με ρωτήσεις γιατί γίνεται αυτό δεν ξέρω. Μάλλον κάποια πουστι@ της ASUS πρέπει να είναι..... δεν εξηγείται αλλιώς.

Δημοσ.

Παιδιά, sorry που άργησα λίγο. Να σας διηγηθώ την ιστορία από την αρχή...

Το μηχάνημα είναι στην υπηρεσία που δουλεύω. Δεν μπορώ να το ανοίξω. Ήρθε σεταρισμένο με τα ΧΡ Ρro και δούλευε κανονικά. Ο υπέυθυνος όμως ήθελε - λόγω ορισμένων παλιών προγραμμάτων που δούλευε - να έχει 2 partitions, το ένα με 98 και το άλλο με ΧΡ (με dualboot). Έχει επάνω Asus P4PE, ASUS GF4 MX440-64 mb DDR και δίσκο 120 GB.

Οπότε βάζει να κάνει fdisk και χωρίζει το πρώτο σε 20 GB για τα 98. Λέει, θα κάνω αυτό με τα 98 και μετά στην εγκατάσταση των ΧΡ θα κάνω και τον υπόποιπο δίσκο. Μόλις βάζει όμως την εγκατάσταση, βγάζει την πρώτη οθόνη που λέει τα μπλαμπλα... και αποδέχομαι...πατάει F8 και...αυτό ήταν... Μαύρη οθόνη και μόνο με restart να ξεκολλάει.

Φίλε Aias, έβαλα τα default setting στο bios αλλά τίποτα. Η θερμοκρασία σε λογικά επίπεδα (35-40C).

Φίλε Akiss, η κάρτα είναι όντως GF4 αλλά δεν μπορώ να την αλλάξω για ευνόητους λόγους (εγγύηση). Η μνήμη είναι ένα dimmaki απ' όσο είδα στην παραγγελία.

Φίλε GrMikeD, οι μνήμη είναι μια 512 DDR/333 και δούλευε κανονικά όταν πρωτοήρθε. Δε νομίζω να έπαθε κάτι.

φίλε Angelos0, το antivirus από το bios δεν δοκίμασα να το βγάλω ακόμα. Μόλις βρω χρόνο θα το κάνω, αν και δε μου φαίνεται και σαν αιτία να κολλάει η εγκατάσταση.

Φίλε Ashtaroth, η μητρική δε νομίζω να είναι κλειδωμένη, γιατί την είχα δοκιμάσει ο ίδιος εκτός δουλειάς (το ίδιο μοντέλο) και δεν είχε κανένα πρόβλημα με dualboot εγκαταστάσεις (ακόμα και με linux).

Φίλε Nefos, το μηχάνημα ήρθε έτοιμο και σεταρισμένο και δε μπορούμε να το ανοίξουμε για λόγους εγγύησης.

Φίλε ChrisAce, ο δίσκος είναι 120 GB και τουλάχιστον όταν πρωτοήρθε και δούλευε με τα ΧΡ ήταν κανονικά.

Φίλε LIVE7, όπωε γράφω και παραπάνω, με μνήμη ή θερμοκρασία δεν βλέπω πρόβλημα.

Φίλε Lupus, το μηχάνημα δεν ήταν overclocked. Οι ρυθμίσεις του ήταν κανονικές.

Φίλε Highlander, το setupcor.exe δεν θυμάμαι να το είδα κάπου στο cd των 98, αλλά θα το κοιτάξω μόλις μπορέσω.

Ελπίζω να σας περιέγραψα σωστά το πρόβλημα. Thanxs για τις γρήγορες απαντήσεις, κάποια επιπρόσθετη βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Δημοσ.

Υπάρχει μέσα στο φάκελο win98 στο CD των windows. Τουλάχιστον στα WIN98SE. Καθώς και στα WINME. Είμαι σχεδόν 100% σίγουρος ότι το πρόβλημά σου θα λυθεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...