Lanike71 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Κι επίσης ρε star_light κι εγώ σε ελληνικό πανεπιστήμιο σπουδάζω αλλά γιατί είμαι κάθετα αντίθετος; - ενδεικτικά σου λέω ότι επειδή δεν προλάβαινε ο καθηγητής να μου εξηγείσει, με κάλεσε 1:00 τα χαράματα στο skype να μου λύσει τις απορίες... Και γενικά δεν έχω κανένα παράπονο ότι μ έχουν αγνοήσει ή ότι με θεωρούν αναλώσιμο. Ή κανείς κάτι λάθος ή είσαι σε λάθος μέρος ή λέω μαλακιες... Το να πέτυχες σωστό καθηγητή το σκέφτηκες;
cyberrobot Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Το ΜΟΤΟ αυτό είναι μεγάλη μούφα. Για έναν καθηγητή Πανεπιστημίου η διδασκαλία αποτελεί το πολύ το 10% του εργασιακού του αντικειμένου. Τι νομίζετε, κάνει 6-7 ώρες μάθημα την εβδομάδα και αυτό ήταν όλο; Δεν είναι λοιπόν το εργασιακό του αντικείμενο η εκπαίδευση...με ότι και αν σημαίνει αυτό για τον φοιτητή που τελικά θέλει να μαθει απο αυτόν. Γενικότερα στο εξωτερικό τα "μεγάλα κεφάλια" δεν κάνουν σχεδόν ποτέ μάθημα. Τα κάνουν συνήθως οι βοηθοί-αναπληρωτές. Φαντάσου τώρα ένας που ξέρει "παπάδες" να κάθεται να διδάσκει if-then-else σε πρωτοετείς. Προφανώς και θα βαριέται! Μπλε. Και εδώ είναι το λάθος γιατί στην Ελλάδα που έχει έλλειψη από ερευνητικά κέντρα όλοι που ήθελαν να γίνουν ερευνητές έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου και δεν έχουν ως κύριο μέλημα τους την διδασκαλία και μετά τεντώνουν τους εκάστοτε μεταπτυχιακούς/διδάκτορες(αυτούς δικαιολογημένα) να κάνουν μάθημα. Τι απόδοση να έχει κάποιος στην διδασκαλία όταν είναι για ένα-δύο εξάμηνα...; Θα βάλει έναν βαθμό θα πει και πέντε πράγματα που του είπαν να πει και άντε γεια μετά. Η διδασκαλία θέλει οργάνωση πάνω από όλα. Κόκκινο. Αυτή η πρόταση σου είναι ο ορισμός του ρητού και μάλιστα τροποποιημένος προς την χειρότερη εκδοχή του. Άμα είναι τόσο γ...τος να κάτσει να μάθει κ εμένα/εσένα τον οποιοδήποτε, αυτός είναι ο σκοπός του Πανεπιστημίου να παιδεύει και να εκπαιδεύει σίγουρα και η ερεύνα αλλά σε δεύτερο πλάνο. Υ.Γ. Πάντα εκφράζω την άποψη μου είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλες ! Πάντως θεωρώ ότι έχουμε ένα σχετικά καλό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με την υπάρχουσα χρηματοδότηση, την διαχείριση που κάνουμε και τις παροχές που έχουμε. Ίσως να έπρεπε να είναι πιο ελαστικό/διαφορετικό στην εισαγωγή στην 3βάθμια αλλά αυτό είναι μία τεράστια κουβέντα.
defacer Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Πάντως θεωρώ ότι έχουμε ένα σχετικά καλό εκπαιδευτικό σύστημα σχετικά με την υπάρχουσα χρηματοδότηση, την διαχείριση που κάνουμε και τις παροχές που έχουμε. Ίσως να έπρεπε να είναι πιο ελαστικό/διαφορετικό στην εισαγωγή στην 3βάθμια αλλά αυτό είναι μία τεράστια κουβέντα. Το θέμα είναι πως αν ήξερες πραγματικά ποιά είναι η "υπάρχουσα χρηματοδότηση" πιστεύω πως θα σου πέφταν τα μαλλιά και θα έβγαινες στους δρόμους με την καραμπίνα. Το τι απίστευτη κακοδιαχείριση γινόταν (φαντάζομαι τώρα δεν είναι τόσο άσχημα για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει διαθέσιμος πακτωλός χρημάτων να κακοδιαχειριστεί κανείς) το έχω δει με τα μάτια μου πολλές φορές και μάλιστα όντας "τουρίστας" σε μικρό ίδρυμα. Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα έβλεπα αν ήμουν "χωμένος" και σε μεγάλο ίδρυμα, αλλά είχα πάρει μια γενική ιδέα ότι τα νούμερα στα πρώτα τραπέζια πίστα ήταν περίπου 40-50 φορές μεγαλύτερα από τα δικά μας. Ενδεικτικό παράδειγμα: Παροχή του διδακτικού υλικού για όλα τα μαθήματα του τμήματος (ας πούμε 40) σε ηλεκτρονική μορφή, προϋπολογισμός πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για υλικό το οποίο στην πλειοψηφία του υπήρχε ήδη σε ηλεκτρονική μορφή (τις σημειώσεις π.χ. που μοιράζει ο καθηγητής δεν τις γράφει κάθε φορά με το χέρι). Δε θα επεκταθώ περισσότερο γιατί θα βγει πολλή χολή και γιατί δε με παίρνει να κάνω πολύ κύρηγμα εφόσον και γω ο ίδιος έχω πληρωθεί από τέτοια έργα, απλά σκεφτείτε μόνο το τι θα μπορούσαμε σαν Ελλάδα να έχουμε καταφέρει αν αυτά τα ποτάμια χρηματοδότησης (κυρίως από ΕΣΠΑ εφόσον με λεφτά των άλλων είναι εύκολο να είσαι large) actually τα αξιοποιούσαμε. Αντί γι' αυτό, "μαζί τα φάγαμε". Καλή μας χώνεψη τώρα. PS: Για να είμαι δίκαιος, δεν είναι εντελώς σωστό να αξιολογείς τέτοια έργα όπως αξιολογείς τη δουλειά και το κόστος της καθαρίστριας (ήρθε καθάρισε μισή ώρα πληρώθηκε έφυγε). Αλλά κακοδιαχείριση δεν είναι μόνο να πληρώνεις κάτι ακριβά, είναι επίσης το να πληρώνεις κάτι που δε σου χρειάζεται, κάτι που παίρνεις χωρίς να έχεις σκεφτεί πρώτα ποιές ακριβώς είναι οι ανάγκες σου και πώς αυτό το κάτι θα σε βοηθήσει να τις καλύψεις, το να πληρώνεις κάτι που δεν αποτελεί μέρος συγκροτημένου στρατηγικού πλάνου κλπ. Και ίσως θα μπορούσα να συνοψίσω όλα τα παραπάνω στην πρόταση "μας μοιράζαν τζάμπα λεφτά και αυτό ήταν το καλύτερο που σκεφτήκαμε να κάνουμε". 1
cyberrobot Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 δυστυχώς έχω μία ιδέα και αυτό είναι που με θλίβει.
nilosgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Το να πέτυχες σωστό καθηγητή το σκέφτηκες; Δεν ειναι ενας... Απτο 90% τετοια συμπεριφορα βλεπω. 1
Star_Light Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 δυστυχώς έχω μία ιδέα και αυτό είναι που με θλίβει. Καταλαβες. Εμεις τωρα τουφεκαμε να παμε να δουλεψουμε σε κανα φροντιστηριακι ακομη και με 5 ευρω την ωρα και τα τυπακια που λες τσεπωνανε το μαρουλι με το κιλο. ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΑ ΤΩΡΑ! Κανενα ελεος.
Lanike71 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δεν ειναι ενας... Απτο 90% τετοια συμπεριφορα βλεπω. Αφού δεν είναι 100%,εξακολουθώ να λέω ότι πέτυχες σωστό. Και να μην πούμε είναι άνθρωποι και αυτοί ,μπλα μπλα... Αστυνομικοί και εκπαιδευτικοί,δε νοείται να μην κάνουν το καθήκον τους στο ακέραιο.
cyberrobot Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Καταλαβες. Εμεις τωρα τουφεκαμε να παμε να δουλεψουμε σε κανα φροντιστηριακι ακομη και με 5 ευρω την ωρα και τα τυπακια που λες τσεπωνανε το μαρουλι με το κιλο. ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΑ ΤΩΡΑ! Κανενα ελεος. Μπράβο Έλληνα τσάκαλε το βρήκες από τα 3 πείρα το μακρύτερο, τέσπα υπάρχουν κ άλλοι τρόποι να μάθεις για την ασυδοσία που επικρατούσε.... Πάντως επειδή και εγώ είμαι "καθηγητής" στο πτυχίο με 5ε δεν έκανα μάθημα με την καμία. Απαξιώνει τις σπουδές και τον κόπο που έκανα, καλύτερα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο "δουλικό" τσάμπα και φαΐ μανούλας μέχρι να γίνω ανταγωνιστικός για το εξωτερικό και να αφήσω αυτή την μάταιη χώρα! Όπου ήρθε η SAP και βαράμε παλαμάκια λες προσγειώθηκε διαστημόπλοιο, σε καμιά δεκαετία άραγε θα μάθουμε πόσους δούλους με 3.60 απασχολούσε και πόσες μίζες θα έχει πάρει; Τώρα βέβαια ο καθένας έχε τις ανάγκες του και λογικό είναι να πράττει με βάση αυτές.
defacer Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Καταλαβες. Εμεις τωρα τουφεκαμε να παμε να δουλεψουμε σε κανα φροντιστηριακι ακομη και με 5 ευρω την ωρα και τα τυπακια που λες τσεπωνανε το μαρουλι με το κιλο. ΔΗΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΑ ΤΩΡΑ! Κανενα ελεος. Βαθυστόχταστη ανάλυση της κοινωνικής ηθικής στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα η οποία καταλήγει σ' ένα συμπέρασμα που θα έκανε ακόμα και τους σεβαστούς συνταγματολόγους της Χρυσής Αυγής να ζηλεύουν. Αλλά είναι λογικό, όταν δε βλέπεις 10 πόντους πέρα απ' τη μύτη σου ο μόνος σίγουρος τρόπος να πας εκεί που θες είναι να γκρεμίζεις ό,τι κουτουλάς.
Star_Light Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Βαθυστόχταστη ανάλυση της κοινωνικής ηθικής στην Ελλάδα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα η οποία καταλήγει σ' ένα συμπέρασμα που θα έκανε ακόμα και τους σεβαστούς συνταγματολόγους της Χρυσής Αυγής να ζηλεύουν. Αλλά είναι λογικό, όταν δε βλέπεις 10 πόντους πέρα απ' τη μύτη σου ο μόνος σίγουρος τρόπος να πας εκεί που θες είναι να γκρεμίζεις ό,τι κουτουλάς. Κοινωνικη ηθικη στην Ελλαδα? χαχαχχα καλο. Με τους κλεφτες δεν κανεις διαλογο γυρνανε πισω τα κλεμμενα(με νομιμες διαδικασιες) και ειμαστε πατσι. Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν βλεπω εγω 10 ποντους περα απο τη μυτη μου αλλα οτι δεν εβλεπαν οσοι αφησαν ανθρωπους να φανε χρήμα που δεν τους άξιζε και τωρα την πληρώνουμε ολοι οι υπόλοιποι.Μακαρι να τους βρουν και να λιωσουν στην φυλακη και πες με κακο δεν με ενδιαφερει. Μπράβο Έλληνα τσάκαλε το βρήκες από τα 3 πείρα το μακρύτερο, τέσπα υπάρχουν κ άλλοι τρόποι να μάθεις για την ασυδοσία που επικρατούσε.... Πάντως επειδή και εγώ είμαι "καθηγητής" στο πτυχίο με 5ε δεν έκανα μάθημα με την καμία. Απαξιώνει τις σπουδές και τον κόπο που έκανα, καλύτερα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο "δουλικό" τσάμπα και φαΐ μανούλας μέχρι να γίνω ανταγωνιστικός για το εξωτερικό και να αφήσω αυτή την μάταιη χώρα! Όπου ήρθε η SAP και βαράμε παλαμάκια λες προσγειώθηκε διαστημόπλοιο, σε καμιά δεκαετία άραγε θα μάθουμε πόσους δούλους με 3.60 απασχολούσε και πόσες μίζες θα έχει πάρει; Τώρα βέβαια ο καθένας έχε τις ανάγκες του και λογικό είναι να πράττει με βάση αυτές. Μακαρι να μην αναγκαστεις ποτε να το κανεις αυτο. Στο ευχομαι εγω παντως με βαση την κριση που επικρατει αν καποιος με φωναζε και μου ελεγε σου δινω 5 ευρω την ωρα για 20 ωρες την εβδομαδα θα πηγαινα.Ουτως ή αλλως σε θρεφει η μαμα αυτη την περιοδο οπως όλους μας (νομιζω) αλλα αλλο να παιρνεις και το ποτακι ακομη απο την μαμα το Σαββατοβραδο. Νταξ παει πολυ 25+ χρονων γαιδουρης. Εξωτερικο για να πας θές στηριξη δεν πας τοσο ευκολα.
defacer Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Κοινωνικη ηθικη στην Ελλαδα? χαχαχχα καλο. Εδώ θα ήθελα να σχολιάσω εκτενώς αλλά on second thought καλύτερα να μη το κάνω. Με τους κλεφτες δεν κανεις διαλογο γυρνανε πισω τα κλεμμενα(με νομιμες διαδικασιες) και ειμαστε πατσι. Το προβλημα δεν ειναι οτι δεν βλεπω εγω 10 ποντους περα απο τη μυτη μου αλλα οτι δεν εβλεπαν οσοι αφησαν ανθρωπους να φανε χρήμα που δεν τους άξιζε και τωρα την πληρώνουμε ολοι οι υπόλοιποι. Σ' ένα πλανήτη όπου όλα είναι άσπρα ή μαύρα αυτό μπορεί και να δούλευε. Όταν κάποιος π.χ. δήμαρχος ή νομάρχης ή καθηγητής ή πρύτανης ή ο,τι άλλο θέλεις στα πλαίσια των νόμιμων καθηκόντων του κάνει μια κακοδιαχείριση (εσκεμμένη η μη) η οποία έχει σαν αποτέλεσμα εσύ τελικά να μην έχεις νηπιαγωγείο, βιβλία, εξοπλισμό, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο και να την πληρώνεις (ας το τραβήξω λίγο) για τα επόμενα 50 χρόνια μέχρι να βρεθεί κάποιος να στρώσει τα πράγματα, τι κάνεις; Εχεις κάποια εξίσου καλή ιδέα και γι' αυτό; Γιατί εμένα μου φαίνεται πως ακόμα κι αν μπορέσεις να πάρεις τα λεφτά πίσω από τον π.χ. Τσοχατζόπουλο σε κολλαριστά χαρτονομίσματα (πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ), έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα με πριν: ο νυν αντικαταστάτης του κάθε Τσοχατζόπουλου θα πρέπει "με κάποιο μαγικό τρόπο" να μήν τα κακοδιαχειριστεί (εσκεμμένα ή όχι). Και αυτό το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με νόμους, ούτε με ξύλο. Όταν λοιπόν εσύ λες για δήμευση (η οποία χαλαρά δε μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο κατ' εξαίρεση) και εξορία (για την οποία δεν έχεις ιδέα σαν έννοια απλά ξέρεις τι σημαίνει η λέξη) ενώ τα προβλήματα της Ελλάδας δε λύνονται ούτε με δήμευση ούτε με εξορία, άσε με και μένα να λέω για μύτες. 1
Star_Light Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Εδώ θα ήθελα να σχολιάσω εκτενώς αλλά on second thought καλύτερα να μη το κάνω. Σ' ένα πλανήτη όπου όλα είναι άσπρα ή μαύρα αυτό μπορεί και να δούλευε. Όταν κάποιος π.χ. δήμαρχος ή νομάρχης ή καθηγητής ή πρύτανης ή ο,τι άλλο θέλεις στα πλαίσια των νόμιμων καθηκόντων του κάνει μια κακοδιαχείριση (εσκεμμένη η μη) η οποία έχει σαν αποτέλεσμα εσύ τελικά να μην έχεις νηπιαγωγείο, βιβλία, εξοπλισμό, φάρμακα ή οτιδήποτε άλλο και να την πληρώνεις (ας το τραβήξω λίγο) για τα επόμενα 50 χρόνια μέχρι να βρεθεί κάποιος να στρώσει τα πράγματα, τι κάνεις; Εχεις κάποια εξίσου καλή ιδέα και γι' αυτό; Γιατί εμένα μου φαίνεται πως ακόμα κι αν μπορέσεις να πάρεις τα λεφτά πίσω από τον π.χ. Τσοχατζόπουλο σε κολλαριστά χαρτονομίσματα (πράγμα που δεν πρόκειται να γίνει ποτέ), έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα με πριν: ο νυν αντικαταστάτης του κάθε Τσοχατζόπουλου θα πρέπει "με κάποιο μαγικό τρόπο" να μήν τα κακοδιαχειριστεί (εσκεμμένα ή όχι). Και αυτό το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με νόμους, ούτε με ξύλο. Όταν λοιπόν εσύ λες για δήμευση (η οποία χαλαρά δε μπορεί να εφαρμοστεί παρά μόνο κατ' εξαίρεση) και εξορία (για την οποία δεν έχεις ιδέα σαν έννοια απλά ξέρεις τι σημαίνει η λέξη) ενώ τα προβλήματα της Ελλάδας δε λύνονται ούτε με δήμευση ούτε με εξορία, άσε με και μένα να λέω για μύτες. Αν θυμαμαι καλα την δημευση την εχουν αναφερει για το σπιτι στην Αεροπαγιτου. Κανεις αυτο που κανουν τωρα στον Φωτοπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αν το έχεις ακουσει.... ανακριση να δούμε τι παιχτηκε και σε πρωτη φάση επιβολη προστιμου (60.000 ευρω και δεν μπορει να βγει εκτος της χώρας) ... οπως πληρωσε και ο Κιμουλης για ακαλυπτες επιταγες. Αρα δεν ισχυει αυτο που λες οτι δεν μπορεις να τους πάρεις λεφτά πισω. http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eleutheroys_me_perioristikous_oroys_o_fwtopoylos_ths_genop_deh.2229049.html btw ξεφεύγουμε.
migf1 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 Δημοσ. 26 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Το ρητό μάλλον αποτελεί μετάφραση του αμερικάνικου "those who can't do, teach" (ή πιο περιφραστικά: "Those who can, do; those who can't, teach.") και από την δική μου εμπειρία εμπεριέχει πολύ μεγάλη δόση αλήθειας. Σε ότι αφορά την κακοδιαχείριση στα ελληνικά πανεπιστήμια, τυγχάνει επίσης να γνωρίζω αρκετά μιας και η γυναίκα μου εργάζεται στο γραφείο προμηθειών ενός εκ των πλέον δυνατών πανεπιστημίων της Αθήνας (για προφανείς λόγους δεν πρόκειται να αποκαλύψω σε ποιο). Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω λοιπόν, η κακοδιαχείριση αποτελεί τον κανόνα, όπως και το "those who can't do, teach", αλλά από την άλλη μεριά κατά μέσο όρο 3-4 ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται κατά κανόνα μέσα στο παγκόσμιο top-500 καλύτερων πανεπιστημίων, ενώ σε πιο εξειδικευμένες λίστες (δηλαδή ανά major) βρίσκονται στο top-100 με top-150 παγκοσμίως (π.χ. Αριστοτέλειο, Μετσόβειο, Καποδιστριακό, ΑΣΟΕ). Επεξ/σία 26 Απριλίου 2013 από migf1 1
thief7710 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Να πω και εγω τι γνωμη μου. Εχοντας μια μικρη εμπειρια στον προγραμματισμο (quick basic δυο χρονια φροντιστηριο πριν 15+ χρονια) και καποια επαφη μικρη μεσα στα χρονια, υστερα απο 2-3 βιβλια για objective-c που θελω τωρα να μαθω, βρηκα ενα site udemy λεγεται που εχει ονλινε μαθηματα με video. Επισης μπορεις να κανεις απο οτι καταλαβα ερωτησεις μεσω μειλ μαλλον στον καθηγητη. Μεσα σε 2 μερες εμαθα πραγματα που διαβαζα μηνες τωρα και ελλειψη πρακτικης ασκησης δεν καταλαβαινα. Βιντεο ο καθηγητης και παραλληλα εγω στο xcode να κανω οτι αυτος.
Php_freak Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 Δημοσ. 1 Μαΐου 2013 "Όποιος μπορεί...δημιουργεί, όποιος δε μπορεί...διδάσκει." George Bernard Shaw, 1856-1950
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα