md7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Καλησπέρα και πάλι. Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω τον προγραμματισμό και να τον συνδιάσω με hacking.Εδώ να επισημάνω ότι εννοώ καθαρό hacking, καμία σχέση με cracking.Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα μόνο τα βασικά.Θα ήθελα να μου προτίνετε γλώσσα προγραμματισμού, λειτουργικό που θα χρησιμοποιώ, οδηγούς η οτιδήποτε γνωρίζετε που θα με βοηθήσει να κάνω μια καλή αρχή μιας και έχω όρεξη να το εξελλήξω το θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Apoll Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Για να ξεκινήσεις με hacking θα πρέπει α) να σου κόβει β) να μπορείς να φτιάξεις μια νορμάλ εφαρμογή. γ) να γνωρίζεις τα nuts & bolts σε ό,τι έχει σχέση με δίκτυα και επικοινωνίες. Άρα δεν μπορείς να τρέξεις, αν δεν αρχίσεις να στέκεσαι όρθιος. Και φυσικά θα πρέπει να περπατήσεις πρώτα πριν τρέξεις. δει, κάτι σε .ΝΕΤ θα πρότεινα για αρχή. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά σε robotics. Πολύ πιο εθιστική ενασχόληση από hacking, και δεν κινδυνεύεις να κάνεις μια μλκ και να σε μαζέψουν, ενώ μπορεί να βγάλεις χρήμα αργότερα δουλεύοντας πάνω σε αυτό.
nilosgr Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Για χακινγκ δε ξερω, αλλα για προγραμματισμο προτεινω Java ή C#
firewalker Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Διάλεξε μία γλώσσα εντελώς τυχαία. Παίδεψε την και σιγά σιγά προχωράς. Μόνος σου θα αρχίσεις να βλέπεις τα υπέρ και τα κατά της κάθε μίας και θα διλέγεις αναλόγως. 1
md7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δεν είπα να ξεκινήσω με hacking. Είπα ότι μόλις μάθω μία γλώσσα θα την συνδιάσω με hacking τωρα το robotics δεν έχω ιδέα τι είναι αν θες γράψε κάτι παραπάνω η στήλε κανένα λινκ. Καλό ακούγεται πάντως.Nilos και firewalker θα το λάβω υπ όψην μου
theodoros8 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Η γνωμη μου για αρχη θα πρεπει να αφησεις τελειως το λειτουργικο windows και να ξεκινησεις με linux και αυτο γιατι θα σου ειναι πιο ευκολο να μαθεις C ή C++ και εκει θα μαθεις τις βασικες εννοιες εννοιες του λειτουργικου γενικοτερα. Αν το παραπανω δεν σου "κανει" τοτε κατι σε C# ηταν μια πολυ καλη αρχη. Στην τελικη ομως θα πρεπει να δεις τι σου παει και τι σου αρεσει. 1
md7 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Εάν έχετε κάποιο καλό ελληνικό λινκ που να εξηγεί την χρησιμότητα ( την ειδίκευση) της κάθε γλώσσας παραθέστε το.Επίσης ότι άλλο προσθέσετε χρήσιμο θα φανεί. Ευχαριστώ ρε παιδιά
menostospitimou Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μάθε C++, μάθε περί πρωτοκόλλων (TCP/IP, ARP etc) και ασφάλειας δικτύων, μάθε (καλά) Linux, μάθε περί vulnerabilities (ie buffer overflows) και είσαι στο σωστό δρόμο.
Bspus Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Για την ωρα, προσωπικη μου αποψη ξεχνα τα περι hacking. Τουλαχιστον για το προσεχες μελλον. Εκτος αν προκειται για καποιο ταλεντο, ο προγραμματισμος για εναν αρχαριο ειναι αρκετα δυσκολη υποθεση, ιδιαιτερα αν προσπαθεις μονος σου και οχι στα πλαισια ενος μαθηματος σε ταξη. Οσο και αν εχει ανεβει η ποιοτητα των online βοηθηματων. Καλα οσα λενε παραπανω για linux, buffer overflows, tcp/ip κλπ αλλα δεν ειναι απαραιτητα για να ξεκινησεις να παρεις μια γευση του πως ειναι ο προγραμματισμος και δεν μπορεις να τα μαθεις ολα μαζι. Περνα μια απο το www.codeacademy.com Εχει αρκετα μαθηματα για python. Τα συγκεκριμενα δεν τα εχω δει, αλλα ειναι καλη all around scripting γλωσσα και προτεινεται συχνα για αρχαριους. Το καλο με το code academy ειναι ο τροπος που εχουν οργανωσει τα μαθηματα τους, σαν παιχνιδι. Δεν βαριεσαι ευκολα.
Erevus Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Αν είσαι αρχάριος, προτείνω να δεις τη Visual Basic.NET Express Edition.
Apoll Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δεν είπα να ξεκινήσω με hacking. Είπα ότι μόλις μάθω μία γλώσσα θα την συνδιάσω με hacking τωρα το robotics δεν έχω ιδέα τι είναι αν θες γράψε κάτι παραπάνω η στήλε κανένα λινκ. Καλό ακούγεται πάντως.Nilos και firewalker θα το λάβω υπ όψην μου Έχεις ιδέα από hacking και όχι από robotics. ενώ δεν έχεις ιδέα από προγραμματισμό γενικώς; χμμ. http://www.microsoft.com/robotics/ Ξεκίνα από VPL, και έχει παραδείγματα για το VSE. Αν γουστάρεις, θα το ξέρεις μέσα σε ένα απόγευμα. Διαφορετικά, VB ή C# .NET για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις.
Chemical Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 What they had in common was mainly love of excellence and programming. They wanted to make their programs that they used be as good as they could. They also wanted to make them do neat things. They wanted to be able to do something in a more exciting way than anyone believed possible and show "Look how wonderful this is. I bet you didn't believe this could be done. Richard Stallman - about Hackers To Hacking ειναι συνδιασμος πολλων πραγματτων, γνωση υπολογιστικών συστηματων, προγραμματισμού, δυνατοτητα επινοήσης, εμπειρια, ολα αυτα σε πολυ μεγαλο βαθμο, Νομιζω οτι πρεπει να σου αρεσουν οι πατέντες και να εχεις το μικροβιο του see under the hood Οπότε μην βιαζεσαι εχεις χρονια μπροστα σου. Πρεπει να κατεχεις το αντικειμενο. Θεωρώ οτι η C ειναι η γλώσσα που πρεπει να ξεκινησει κάποιος (επιδοξος χακερ) , λαμβανοντας υποψην οτι ο νεος δεν ξενερωνει ευκολα και ειναι επιμονος. Γνωριζοντας C εχεις το πλεονεκτημα να κατανοει insights των feature των C-based γλωσσων προγραμματισμου οπως C++, C#, java, perl, πραγμα που ειναι δυσκολοτερο αν δεν εχεις μαθει. Eπισης Object oriented γλωσσες εχουν αρχες που βασιζονται στη C. 1
cyberrobot Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Καταρχάς καλώς ήρθες στο φόρουμ, θεωρώ ότι είσαι πιτσιρικάς ακόμη και κάποια πράγματα δεν τα έχεις σκεφτεί. 1) Άμα θες να γίνεις χακερ ή ότι άλλο δεν βγαίνεις δημοσίως και το ανακοινώνεις! Άμα ήταν έτσι δεν θα υπήρχαν κάν. 2) Είσαι κυριολεκτικά η γενιά του ιντερνετ και των πολυμέσων googlare. 3) Διάβασε, διάβασε διάβασε ότι πέφτει στα χέρια σου. http://earthlab.uoi.gr/indy/hacker-howto-gr/ <-- μία λογική για το πώς πρέπει/ θα έπρεπε να σκέφτεσαι. Το χάκινγκ και γενικότερα το κράκινγ απαιτούν πολλές και πολυεπίπεδες γνώσεις από πολλά πράγματα γύρω από τα PC, software, hardware και όχι μόνο.... οπότε ----> Διάβασμα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλοί απορροφούνται τόσο πολύ που παρατάνε πανεπιστήμια. Η συμβουλή μου... Βάλε λίνουξ, μάθε πώς δουλεύει, μάθε να είσαι άνετος με ότι το περιβάλει και μετά ψάξου, γράψε κώδικα (αν και δεν είναι απαραίτητο σε πρώτο στάδιο) μάθε scripting languages, high level languages. Αυτά που σου λέω τώρα απαιτούν χρόνο όταν φτάσεις τα skills σου σε ένα επίπεδο τότε μπορείς να ασχοληθείς και το security. Για να μην παιδεύεσαι πάντως εγώ θα σου συνιστούσα να διαβάσεις να περάσεις σε μία σχολή πληροφορικής/μηχανικών και να μάθεις όλα όσα σε ενδιαφέρουν και είσαι περίεργος να τα μάθεις με μία λογική και συγκρότηση. Άμα ήσουν γεννημένος χάκερ θα είχες γίνει ήδη ή θα είχες τον τρόπο/θα ήξερες πως να γίνεις (δεν είναι και τυχαίο που οι περισσότεροι χάκερ βρίσκονται σε χώρες/πόλεις/τόπους που η πρόσβαση στον ιστό είναι δεδομένη και είναι εξαιρετικά ανεπτυγμένες ή είχαν πρόσβαση από πολύ μικρή ηλικία). Ελπίζω να σε πείσμωσα και όχι να σε ξενέρωσα, αλλά δυστυχώς είναι μερικές αλήθειες που καλύτερα είναι να τις ακούσεις τώρα παρά μετά που θα σου ποστάρουν το άρθρο με τον τυπά που θέλει να γίνει hacker για να ρίξει την Μαιρούλα. 1
md7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Τελικά αποφάσισα να ξεκινήσω με ΗΤΜL και CSS και αργότερα java και python.Θα δούμε τώρα στο μέλλον αν θα τα καταφέρω να μάθω, ή αν είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως Σας ευχαριστώ ολους
cyberrobot Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 ή αν είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως Σας ευχαριστώ ολους Δεν υπάρχει ανεπίδεκτος μαθήσεως, πολλά μπορώ να δεχτώ αλλά όχι το ανεπίδεκτος. Καλή αρχή, ξεκινάς από τα πιο onmarket πράγματα καλό δρόμο και που ξέρεις μπορεί σε κάνα 5άρι-10άρι χρόνια να κάνεις security εν τέλει!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα