Προς το περιεχόμενο

[DLSR] Nikon D3000 + 18-55VR + 55-200VR + @mediamarkt 349€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εξετάσεις πιο αντικειμενικά τα 3 σημεία που πρέπει να προσεξει κάποιος στην αγορά μιας φωτογραφικής, θα δεις οτι η 3000 ειναι μια πολύ κακη επιλογη:

1. ποιοτητα εικόνας αντίστοιχη με compact των 100 ευρω,

2. λειτουργίες ελάχιστες και κουτσουρεμένες ωστε να φέρνει όσο το δυνατόν σε κομπακτ (ευτυχώς έχει κι ενα manual mode που δε τη ξεφτιλιζει τελειως), 

3. τιμή υπερβολική γι αυτα που δίνει

Την 3000 μπορεί να την πάρει κάποιος μόνο για πουλ μουρ (κοιτα τι μεγάλη μηχανη και τι φοβερός φωτογράφος είμαι) και για ίσως για να μάθει το χέρι του πως να κρατάει μια SLR. Δεν νομίζω οτι φτάνουν για να δωσεις 350 ευρω και να λυπηθείς τα +40 για να πας στην 3100 που είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ SLR όπως λες κι εσυ! 

Ακραία είναι η τιμή της Nikon 3000.... για να πουληθεί πρεπει να πεσει κατω απο τα 250. Αλλιώς, για τους μπατίρηδες wannabe φωτογραφους υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα (μια slr αντεχει πολλά χρόνια ερασιτεχνικής χρήσης)

για να μην μπερδεύουμε τον κόσμο...είναι entry level dslr οπως και οι 3100 και 3200 οπότε εκτός του video και live view δεν είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές στα χαρακτηριστικά. Οι μεγάλες διαφορές είναι στον αισθητήρα.

για τα λεφτά της είναι καλή...δεν μπορεί να λες με +40 παίρνεις την 3100 γιατί θες και άλλα 150-200 για τον άλλο φακό.

για το ότι έχει ποιότητα χειρότερη από compact των 100 ευρώ πως το έβγαλες το συμπέρασμα;

είναι παλιό μοντέλο ναι έχει τα προβλήματα της αλλά για τα λεφτά της νομίζω αξίζει για κάποιον που θέλει μια slr αλλά δεν ξέρει αν θέλει να δώσει πολλά λεφτά (ακόμα).

Δημοσ.

Λυπάμαι, αλλα θα επιμείνω στην άποψή μου: Η 3000 είναι DSLR σύμφωνα με τον ορισμό, αλλά εν ετει 2013 δεν ειναι συμφερουσα αγορά.

Επίσης δεν είπα οτι έχει χειρότερη ποιότητα απο μια compact, αλλα αντίστοιχη...  δηλαδη σε απλά ελληνικά, ενώ θα έπρεπε να ειναι αρκετά ανώτερη (λόγω μεγέθους αισθητήρα και ποιότητας φακών), δυστυχώς ανταγωνίζεται μόνο μερικές καλές compact.

Αλλά, να εξετάσουμε το βασικό επιχείρημα όσων μίλησαν υπέρ της αξίας της προσφοράς.

"Πρόκειται για μια κάμερα που θα ικανοποιήσει τον ερασιτέχνη/αρχάριο και αξίζει τα χρήματα λόγω του δευτερου φακού", λέτε.

Θα ήθελα να δω την τύχη της 3000 όταν ο ερασιτέχνης/αρχάριος επιχειρήσει με τον 55-200 (το χρησιμο δώρο) να τραβήξει με f5 (σε ένα μέσο ζουμ) σε λίιιιιιιγο χειρότερες απο ιδανικές συνθήκες φωτισμού, το αεικίνητο παιδί του, όταν η κάμερα του μετα βίας μπορεί να σηκώσει ευαισθησία στον αρχαίο (και μάλιστα τύπου CCD) αισθητήρα της. Θα πάει ο κόκκος σύννεφο και χοντρός σαν ρύζι! Θα έχει όμως δευτερο φακό  :X

Επίσης, δε μπορεί την ίδια στιγμή, αυτός ο αρχάριος έχει χαμηλές απαιτήσεις για την ποιοτητα του τελικου αποτελέσματος (φωτογραφια) και ταυτόχρονα υψηλές απαιτήσεις στην ποικιλία των φακών. :-D 

Γιατί, όπως και να το κάνουμε.... φωτογραφία θα θέλει ο άνθρωπος να έχει στο τέλος της ημέρας... όχι τσάντα+τριποδο+δευτερο φακο. 

Αν η αμέσως ακριβότερη DSLR κόστιζε 500 ευρω, τότε ναι... θα ήταν μια συμφέρουσα αγορά. Όταν μια πολύ καλυτερη όπως η D3100 κοστίζει μολις 40 ευρω περισσότερα, είναι κρίμα .... Και οι επιλογές δεν σταματάνε στην D3100 φυσικά!

ps Είμαι ικανός να θάβω την D3000 μέχρι να εξαφανιστεί απο την αγορά ή να μας τελειώσουν τα ευρω, γιατί την δοκίμασα και την ξέρω  :devil: αλλά νομίζω οτι είπα αρκετά επι του θέματος και δε βλέπω να φιλοτιμείται κανένας του Κωτσόβολου να με ευχαριστήσει εμπράκτως ($$$) για την χαλάστρα που κάνω στο ΜΜ :cry: . Μεγάλα παιδιά είστε.....αν σας γυαλιζει ο φακός, βουρ στον πατσά μόλις την ξαναβγάλει (ΝΑΙ εχω βαρεθει να την βλέπω σε ξεπουλημα και θα ξαναβγει σίγουρα)

• Like 1
Δημοσ.

Εγω περιμενω σε καλη τιμη την D3100. Ποσο καιρο θελει να ξεπουλησει; Ειναι τοσο καιρος που υπαρχει στην αγορα η D3200 και ακομη υπαρχουν δυο γενιες πισω.

Δημοσ.

Αν εξετάσεις πιο αντικειμενικά τα 3 σημεία που πρέπει να προσεξει κάποιος στην αγορά μιας φωτογραφικής, θα δεις οτι η 3000 ειναι μια πολύ κακη επιλογη:

1. ποιοτητα εικόνας αντίστοιχη με compact των 100 ευρω,

Λυπάμαι, αλλα θα επιμείνω στην άποψή μου: Η 3000 είναι DSLR σύμφωνα με τον ορισμό, αλλά εν ετει 2013 δεν ειναι συμφερουσα αγορά.

Επίσης δεν είπα οτι έχει χειρότερη ποιότητα απο μια compact, αλλα αντίστοιχη...  δηλαδη σε απλά ελληνικά, ενώ θα έπρεπε να ειναι αρκετά ανώτερη (λόγω μεγέθους αισθητήρα και ποιότητας φακών), δυστυχώς ανταγωνίζεται μόνο μερικές καλές compact.

τελικά είναι καλύτερη από compact των 100 ευρώ ή όχι; γιατί δεν κατάλαβα

ούτε ο φακός είναι καλός, ούτε τίποτα .... για να βγάλεις όμως τις φώτο θες και φακούς αλλιώς λίγο δύσκολο

στα ίδια λεφτά έχεις να προτείνεις κάτι; γιατί και εγώ με παραπάνω λεφτά σου βρίσκω όσες θες

Δημοσ.

Αντίστοιχη λέμε! Δηλαδη σχεδον ιση! Στο εξηγώ βρε plextis στο μήνυμα που παραθέτεις:

ενώ θα έπρεπε να ειναι αρκετά ανώτερη (λόγω μεγέθους αισθητήρα και ποιότητας φακών), δυστυχώς ανταγωνίζεται μόνο μερικές καλές compact.

ΔΕΝ ειναι χειροτερη απο compact, αλλα λόγω του πολύ κακου αισθητήρα που έβαλε η Nikon στην συγκεκριμένη, δεν αξίζει τα 350 ευρω που την δίνανε!  Η φωτό που θα βάλεις διπλα σε μια καλή compact (όπως πχ της σειρας WX της Sony) δεν θα διαφέρει σημαντικά..... Κυριως ποιότητα περιμένει να πάρει ο αρχάριος απο μια SLR των 350 ευρω.... 

Σε κάθε περίπτωση δεν απολογούμαι.... εκφράζω την γνώμη μου που προκύπτει απο την εμπειρία μου, ....ούτε θα σε κρεμάσω αν την αγοράσεις  :-)  Έχω προτείνει ήδη την 3100 (τα+40 ευρω τα θεωρω ίδια τιμή) και την Panasonic απο το amazon που έχει αναρτήσει ο Matrixx.

Και μη μου ξαναπεις για τον φακό δώρο στο πακέτο, γιατί θα κάνουμε κύκλους.... καλός και άγιος ο 2ος και ο 3ος φακός! Αλλα στη ζυγαριά "αποδεκτή φωτο στα 1600 ISO" / "έξτρα φακός στο συρτάρι"...... προτείνω το 1

Δημοσ.
παρελαβα εχθες,να μια γρήγορη φωτο που εβγαλα εχθες το βραδυ.εγω ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το αποτέλεσμα

dsc0036zw.jpg
Δημοσ.

:-)  Με 'γεια σου! Ελπίζω να μη σε απογοητευσαμε.... φυσικά θα βγάζει φωτογραφίες καλές. Απλά πάντα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο! Καλή αρχή και καλούς πειραματισμούς!

Δημοσ.

dith απλά διαφωνούμε :-D

και για να τραβήξεις σε iso 1600 με πολύ καλά αποτελέσματα πρέπει να πας πολύ πάνω από την 3100...

η ποιότητα της είναι πολύ ανώτερη από όλες σχεδόν τις compact

και για τον δευτερο φακό μην ξεχνάμε οτι το βασικό πλεονέκτημα των slr είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα αλλαγής

Δημοσ.

Και μη μου ξαναπεις για τον φακό δώρο στο πακέτο, γιατί θα κάνουμε κύκλους.... καλός και άγιος ο 2ος και ο 3ος φακός! Αλλα στη ζυγαριά "αποδεκτή φωτο στα 1600 ISO" / "έξτρα φακός στο συρτάρι"...... προτείνω το 1

Δεν ειναι λιγο ακραιο το σεναριο οποιος παρει την φτηνοτερη DSLR που υπαρχει στην αγορα να θελει να τραβαει καταπληκτικες φωτογραφιες με δυσκολο φωτισμο και ISO1600, σε καταστασεις που πολυ καλες μηχανες ζοριζονται. Καλο ειναι οποιος την παρει να εχει επιγνωση τι αγοραζει, σιγουρα με 300 δεν αγοραζεις την καλυτερη.

Δημοσ.

dith απλά διαφωνούμε :-D

και για να τραβήξεις σε iso 1600 με πολύ καλά αποτελέσματα πρέπει να πας πολύ πάνω από την 3100...

η ποιότητα της είναι πολύ ανώτερη από όλες σχεδόν τις compact

και για τον δευτερο φακό μην ξεχνάμε οτι το βασικό πλεονέκτημα των slr είναι ακριβώς αυτή η δυνατότητα αλλαγής

Διαφωνούμε σε ένα πολύ λεπτό ζήτημα.... για τον αν τα 350€ ειναι δικαιολογημένα για την συγκεκριμένη. Αλλιώς μια DSLR είναι απο μόνη της σα να περνάς απο μοτοσυκλέτα σε αυτοκίνητο...

Η D3000 είναι ιδιαίτερη περιπτωση όπως ξέρεις κι εσύ, μιας και φοράει έναν πολύ παλιό αισθητήρα και μάλιστα τεχνολογίας CCD που δεν τα πάει καλά με τον θόρυβο εκ κατασκευής. Οπότε στο επόμενο μοντέλο, την 3100, η υιοθέτηση ενός καλού CMOS αισθητήρα, έκανε ένα θετικό άλμα ποιότητα που συνήθως δε συναντάς απο μοντέλο σε μοντέλο

Δεν ειναι λιγο ακραιο το σεναριο οποιος παρει την φτηνοτερη DSLR που υπαρχει στην αγορα να θελει να τραβαει καταπληκτικες φωτογραφιες με δυσκολο φωτισμο και ISO1600, σε καταστασεις που πολυ καλες μηχανες ζοριζονται. Καλο ειναι οποιος την παρει να εχει επιγνωση τι αγοραζει, σιγουρα με 300 δεν αγοραζεις την καλυτερη.

Αν αυτός ο αρχάριος τραβάει αποκλειστικά φωτογραφίες στούντιο με ακίνητα θέματα ή σε εξωτερικούς ηλιολουστους χωρους, τότε το 1600 δυσκολα θα το χρειαστεί. Το πιο πιθανό όμως αυτός ο αρχάριος να θέλει να βγάλει το πιτσιρίκι του στη σχολική γιορτή, ή γενικά ένα θέμα που δεν είναι και τόσο ακίνητο.... και μερικές φορές το φλας δεν φτάνει.

Τότε είναι που πρέπει να ανέβει ISO, και στην D3000 θα δει πολύ άσχημα πραγματα στα 800-1600 ISO που είναι αδικαιολογητα για DSLR αγορασμενη στα μέσα του 2013. Ειδικά όταν την ίδια στιγμή υπάρχουν κι αλλου πορτοκαλίες με καλύτερα πορτοκάλια :-)

Πάντως ο φίλος μας απο πάνω που την αγόρασε ειναι σίγουρο οτι θα το διασκεδάσει αρκετά και θα μάθει πράγματα.... εμένα όμως θα με χαλούσε να ξέρω οτι με τα ίδια χρήματα θα είχα κάτι καλύτερο απο αισθητήρα κι ας μην είχα εναν ακόμα φακό.

Δημοσ.

Πως είναι η ίδια τιμή με τον φακό των +150 και η άλλη έχει +50 ευρω δεν το κατάλαβαινω. συγκρίνεις 2 πράγματα που αν αφαιρέσεις την τιμή του φακού έχουν διπλάσια τιμή το ένα με το άλλο...

Δημοσ.

Δεν ισχυρίζομαι οτι είναι ίδια η τιμη,ούτε αμφισβητώ τα μαθηματικά σου! Σου λέω οτι έχουμε διαφορετική αγοραστική πρακτική, και υποστηρίζω την άποψη μου με επιχειρήματα τεχνικά....

Πχ ξαναδεστο σε ένα αντίστοιχο παράδειγμα:

έστω οτι βγαίνει σε σκότωμα η κορυφαία APS-C DSLR με δώρο πάλι το ίδιο... δευτερο φακό, τσάντα και τα συναφή. Και το κόστος της, το σκοτωμένο, να έχει μικρή διαφορά με την πιο φθηνή Full Frame με τον πιο απλό και φθηνό φακό της αγοράς. Ε, εγω θα τα χαλάλιζα τα καλούδια και τα μαθηματικά και θα πηγαινα στον καλύτερο αισθητήρα! Γιατί θα ήθελα να με ξελασπώσει σε μια δύσκολη κατάσταση και να παρω ενα αποτέλεσμα αποδεκτό....

Και πριν προλάβεις να μου πεις οτι η διαφορα μεταξυ μιας FF μηχανής και μιας APS-C είναι όντως μεγάλη (προς το καλυτερο), να σου πω πως θεωρώ οτι (τηρουμένων των αναλογιών) το ίδιο συμβαίνει και μεταξύ 3000/3100 σε επίπεδο αισθητήρα. 

Ελπίζω να λύθηκε η παρεξήγηση...  κι εσύ προσπάθησε να καταλάβεις οτι δεν είμαι τρελός που προτείνω την 3100  :-D Τα είδα τα jpeg της 3000 και τα μίσησα  :devil:

Δημοσ.

Γιατι δεν κανετε μια αναλογια με αυτοκινητα ?

Με λιγα λογια απο την μια εχουμε το Seat Leon CupraR του 2009 (τυχαια βαζω τις χρονολογιες) που στο δινουν φουλ εξτρα πακετο μαζι με 4 εξτρα λαστιχα πχ 15.000ε.

Απο την αλλη εχουμε το νεο Seat Leon CupraR του 2012 που εχει καλυτερη μηχανη, κρατηματα, φρενα, σχεδιασμο και εσωτερικο αλλα κοστιζει 17.000ε η βασικη του εκδοση.

Λογικο ειναι οι περισσοτεροι να πανε στο μοντελο του 2012 και ας ειναι η βασικη εκδοση. Φυσικα καποιοι που Δεν τους ενδιαφερουν οι βελτιωσεις του νεου μοντελου να πανε στο προηγουμενο για τα εξτρα και την τιμη.

ΥΓ : Ελπιζω να μην τα μπερδεψα περισσοτερο τα πραγματα.

Δημοσ.

Το ερωτημα ειναι οτι εαν καποιος θελει να παει απο Παγκρατι στον Ν.Κοσμο και να μεταφερει καποια πραγματα μαζι του, τι αυτοκινητο να παρει;

Σιγουρα το Smart δεν θα χωραει τα πραγματα του, το Yaris θα κανει καλα την δουλεια αλλα χωρις τελικες και η Porche 911 εχει υψηλο κοστος κτησης. Εδω συζηταμε εαν το Smart ειναι εξισου καλο με το Yaris (σε καποιες δουλειες ειναι εξισου καλο ισως και καλυτερο) και γιατι να μην παρει την Porche που πιανει τελικη 280χλμ αδιαφοροντας οτι θελουμε να κινηθουμε σε αστικο κεντρο με κινηση.

Τελικο συμπερασμα για εμενα ειναι οτι το καθε προιον εχει την θεση του στο ραφι, καποιος θα καλυψει τις αναγκες του με αυτο. Ο στοχος του αγοραστη δεν ειναι να παρει το απολυτος καλυτερο/ακριβοτερο αλλα ενα προιον που θα κανει αυτο που θελει ο αγοραστης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...