stelrp Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Καλησπέρα , Τρέχω μία εφαρμογή και χρειάζεται να πάρω screenshot από την επιφάνεια εργασίας (desktop) που καταλαμβάνεται όλη (maximized) από ένα παράθυρο Windows Explorer (τον οποίο έχω κάνει ήδη full screen και έχω κρύψει τα κουμπιά του). Για να το πετύχω αυτό αλλάζω την ανάλυση της οθόνης μου από 1650x1050 σε 2560*1536 (την μέγιστη δυνατή που επιτρέπει η κάρτα γραφικών, αν και η οθόνη δεν την υποστηρίζει). Το desktop φαίνεται κομμένο και αν κουνήσω το ποντίκι προς τα όριά του είμαι σε θέση να το δω όλο (κάνει panning) αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Με την αλλαγή της ανάλυσης μπορώ να κάνω printscreen πατώντας το πλήκτρο Prt Sc στο πληκτρολόγιο μου και να κάνω paste την εικόνα του desktop π.χ. στο Photoshop, Μετά ξαναγυρνάω στο παράθυρο toy explorer , κάνω scroll προς τα κάτω ή δεξιά αριστερά και πάλι PrintScreen & Paste στο Photoshop με σκοπό να παραχθεί ένα τελικό bitmap της εφαρμογής που τρέχει στο παράθυρο του explorer. Δηλαδή ενώνοντας κομμάτια desktop ανάλυσης 2560χ1536 φτάνω σε αρχείο εικόνας ανάλυσης 8000χ6000 περίπου. Η ερώτηση είναι : Υπάρχει πρόγραμμα που να δημιουργεί ένα εικονικό-virtual desktop (και ας μη χωράει στην οθόνη ας κάνει pan) μεγαλύτερο από αυτό που υποστηρίζουν τα Windows από τις "Ιδιότητες Οθόνης". Χρησιμοποιώ Windows XP SP3 English αλλά μπορώ να βάλω και 7 ή 8 επί τούτου για αυτή τη δουλειά. αν υπάρχει κάτι που υποστηρίζεται σε αυτά ενσωματωμένο στο λειτουργικό ή αν το σχετικό πρόγραμμα δεν τρέχει σε XP. Ευχαριστώ
makfil Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δεν ξέρω αν σε βοηθάει σ' αυτό που θέλεις να κάνεις, αλλά στα win 7 υπάρχει το Snipping Tool με το οποίο μπορείς να παίρνεις όποιο τμήμα (ορθογώνιου σχήματος) του desktop θέλεις,
stelrp Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 ευχαριστω . το θεμσ μου ειναι να μεγαλωσω τις διαστασεις του desktop. με λιγο ψαξιμο βρηκα το 360 desktop που το μεγσλωνει μονο οριζοντια. οποτε σκομα ψαχνω...
micos000 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Με τον συνδυασμό πλήκτρων ALT+Print Screen παίρνεις ss από το ενεργό παράθυρο μόνο (όσο και αν είναι αυτό φαντάζομαι). Δοκίμασε το. Αν δεν πετύχει κατέβασε το irfan view και στήστο. Πάτα το πλήκτρο c (options-capture) και επέλεξε fixed position, βάλε την πλήρη ανάλυση της οθόνης σου. Δοκίμασε και τις άλλες επιλογές αν δεν δουλέψει ούτε αυτό..
stelrp Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 ola αυτα οκ τα ξερω. το ερωτημα μου ειναι πως θα αυξησω την αναλυση του δεσκτοπ των win. π.χ. να γινει 4000χ3000 και ας μην χωραει στην οθονη lcd mou . θα κανω pan για να τη δω ολη. μπορω σε ΑΤΙ καρτα να ορισω custom αναλυση ? ...ισως υπαρχει μια λυση σε επιπεδο drivers.
accipio Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Για δες εδώ: http://ynea.futureware.at/cgi-bin/infinite_screen.pl Επίσης εδώ: http://gimespace.com/
stelrp Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 ενδιαφερον... κατι τετοιο ψαχνω. Θα το δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα