manelys Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Καλησπέρα... Καθώς το ρεύμα ακριβαίνει,σκεφτόμαστε και οικολογικά και για θέμα ασφάλειας του κύριου ΗΥ μας,μια καλή ιδέα είναι να έχουμε ένα μικρό υπολογιστή με τις ελάχιστες απαιτήσεις για κατέβασμα και ιντερνετ. Έχετε καμιά ιδέα;Σε ολοκληρωμένη λύση ή σε κομμάτια.
Millennium Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Έτοιμο http://www.skroutz.gr/s/3194931/HP-MicroServer-N40L-658553-421.html
manelys Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Καλό φαίνεται.Επίσης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρό και αθόρυβο,με τους ελάχιστους ανεμιστήρες.Το παραπάνω είναι μίνι σερβερ,μας κάνει; Την σήμερον ημέρα αν ήταν και usb 3 θα ήταν τέλειο. http://www.msystems.gr/index.php?category=1016Αυτά λέτε να κάνουν για την δουλειά μας;NUC(Next Unit of Computing)λέει.
Suleiman-Magnificent Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Αυτό είναι καλύτερο από πολλές απόψεις αλλά θα σου βγει ακριβότερα από το πρώτο γιατί πρέπει να προσθέσεις μνήμη και δίσκο.
manelys Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Α κατάλαβα.Λέω κ εγώ πώς είναι τόσο φθηνά. Τα άλλα τα The $35 Computer Raspberry Pi...;
lexmark Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος Raspberry Pi για κατεβαστήρι; Δεν αξίζει λέτε;
achilles_g_ Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Aν το θέλεις μόνο για κατεβαστήρι (δηλαδή οχι για σερφάρισμα κτλ) ρίξε μια ματιά στο zyxel nsa 310, το είχα πάρει σε προσφορά κοντά στα 40 ευρώ, έβαλα πάνω έναν δίσκο 2ΤΒ και είναι η χρησιμότερη αγορά που έχω κάνει. ΜΠορεί να στριμάρει ταινίες 1080p ενώ ταυτόχρονα κατεβάζει, αν έχεις καλό ασύρματο δίκτυο. (πλέον δεν χρειάζομαι ούτε εξωτερικό σκληρό στο media player για να δω ταινία).
idomeneas26 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος Raspberry Pi για κατεβαστήρι; Δεν αξίζει λέτε; Εγω το χρησιμοποιω εδώ και κάμποσους μήνες χωρις κανένα πρόβλημα και το δουλεύω ταυτόχρονα και σαν media player με κατανάλωση 16w μολις.
manelys Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Aν το θέλεις μόνο για κατεβαστήρι (δηλαδή οχι για σερφάρισμα κτλ) ρίξε μια ματιά στο zyxel nsa 310, το είχα πάρει σε προσφορά κοντά στα 40 ευρώ, έβαλα πάνω έναν δίσκο 2ΤΒ και είναι η χρησιμότερη αγορά που έχω κάνει. ΜΠορεί να στριμάρει ταινίες 1080p ενώ ταυτόχρονα κατεβάζει, αν έχεις καλό ασύρματο δίκτυο. (πλέον δεν χρειάζομαι ούτε εξωτερικό σκληρό στο media player για να δω ταινία). Δουλεύει κ μόνο του αυτό;Έχει λειτουργικό; Εγω το χρησιμοποιω εδώ και κάμποσους μήνες χωρις κανένα πρόβλημα και το δουλεύω ταυτόχρονα και σαν media player με κατανάλωση 16w μολις. Από που το πήρες;Πώς το έφτιαξες;
idomeneas26 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δημοσ. 23 Απριλίου 2013 Δουλεύει κ μόνο του αυτό;Έχει λειτουργικό; Από που το πήρες;Πώς το έφτιαξες; Απο την RS το πηρα περυσι το καλοκαιρι γυρω στα 40 ευρω.Αν το θες μονο για κατεβαστηρι μπορεις να κατεβασεις απο το επισημο site του raspberry pi την τελευταια διανομη raspbian και να του εγκαταστησεις το transmission-daemon και τον samba server οδηγιες πως θα το κανεις θα βρεις στο internet. Υποψιν ο σκληρος που θα του βαλεις να ειναι διαμορφωμενος σε ext4.Αν θελεις να το εχεις και σαν media player εγκατεστησε το raspbmc απο το επισημο site και το μονο που χρειαζεσαι μετα ειναι να εγκαταστησεις το transmission-daemon.
manelys Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Πραγματικά αν παίζει και 1080p ,mkv,ιντερνετ και μπορεί να είναι συνέχεια ανοιχτό για να κατεβάζει,σε αυτή την τιμή είναι πρώτο! Το μόνο ότι θέλει λίγο ψάξιμο με τα λειτουργικά και τα προγράμματα. RS στην Αγγλία λες;Εδώ είχα δει νομίζω ένα μαγαζι... Τέλος για να συνδέεται ασύρματα δέχεται στικάκι usb;
idomeneas26 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Κατα κυριο λογω κατεβαζω ταινιες σε 720p διοτι εχω μικρη τηλεοραση τις οποιες τις παιζει κανονικότατα. 1080p που ειχα δοκιμασει παλιοτερα επαιζε κανονικα χωρις κολληματα εφοσον δεν τρεχει κάποια αλλη εφαρμογη στο παρασκήνιο λογω περιορισμένης μνημης. Υπόψιν βεβαια οτι το δικό μου ειναι η πρώτη έκδοση με τα 256mb ram , πλέον το raspberry pi κυκλοφορεί με 512mb μνήμη ram αρα θεωρώ οτι δεν θα εχει πρόβλημα στην αναπαραγωγή 1080p ταινιών . Στην Ελλάδα το πουλάει και το http://robotstore.gr/ αλλα λίγο ακριβότερα, οσον αφορα την συνδεση στο internet δεχεται και στικακι wifi οχι όλα όμως αλλα και ethernet. Πριν αγοράσεις οποιοδήποτε περιφερειακό κοίταξε εδω http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals . 1
manelys Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2013 Ωραία!Και σε σχέση τώρα με τον μίνι σέρβερ;(Εκτός της τιμής του βέβαια.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα