Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι κολλησε με 925/1400, δεν θελω να παιξω αλλο με τα settings, το σιγουρο ειναι οτι εχει προβλημα αφου κολλαγε και με stock.. OC οχι δεν εχω κανει. Για το PSU δεν ξερω αν αρχιζει να τα παιζει και φταιει αυτο παντως ετρεξα το OCCT psu test για 40 λεπτα και δεν κολλησε, ισως επρεπε να το αφησω παραπανω βεβαια αλλα δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να μαθω με σιγουρια αν ειναι οκ..  -_-

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδες ξανακολλησε και με την αλλη gpu(460) αρα δεν ειναι η καρτα, θα αλλαξω και τις μνημες αυριο και απο κει και περα δεν ξερω τι αλλο να κανω τα χω δει ολα, καμια ιδεα?? 

Δημοσ.

μνημες και τροφοδοτικο τεσταρεις ενα ενα. Ασχετα αν τα τεστ σου δειχνουν οκ. Ποτε δε ξερεις.

Και κοιτα να δεις που στο τελος θαναι καμια μητρικη :P

Δες και κανα bios update - clear cmos

Δημοσ.

Μνημες αυριο παραλαμβανω αλλες(ηθελα να αλλαξω ετσι και αλλιως..) Και εγω για κανενα τετοιο το βλεπω δυστυχως και να πρεπει να το ξαναφτιαχνω ολο απο την αρχη.. Επισης να πω οτι η ψυκτρα εσπρωχνε λιγο τη μια RAM προς τα δεξια δεν ξερω αν παιζει κανενα ρολο και αυτο(παντως το memtest το περασε ετσι). Τωρα εβαλα antec kuhler 620 και εχω αρκετο χωρο για 4 sticks, τροφοδοτικο δεν εχω να τεσταρω αλλο δυστυχως θα πρεπει να αγορασω και δε θελω και τοσο..

Η cpu επισης νομιζω οτι ανεβαζει παραπανω θερμοκρασιες απο οσο πρεπει, παιζει να φταιει αυτη για το κολλημα?? Χτυπησα 50c με το OCCT test χωρις OC τιποτα με κλειστο το turbo boost με το antec kuhler, με το True Spirit 140 ανεβασε 56c στο ιδιο test.. Ενταξει δεν κινδυνευει αλλα θα επρεπε να ειναι αρκετα χαμηλοτερα οπως βλεπω απο αλλους που χτυπανε max 42-44 με χειροτερες ψυκτρες..

Bios εβαλα προσφατα το τελευταιο..

Δημοσ.

και παλι δεν ειναι υψηλες για να σου κανει throtlling ή κολληματα η cpu σου. Ξανατσεκαρε παστες και κουμπωμα για αυτο το θεμα. Το οτι η παλια ψυκτρα εσπρωχνε τη ram...... να σε προβληματιζει λιγο. τσεκαρε τα πινς μεσα στο slot. παιζει να μη δεις και τπτ βεβαια. δοκιμασε και με τη καινουργια που δεν "σπρωχνει" και δες.  Max 42-44 που χτυπανε αλλοι οπως λες μου φαινεται λιγο υπερβολικα χαμηλο. Μη ξεχνας οτι πιανουμε και 30 αυτες τις μερες.

Το να σε προβληματιζει που σου λεω το οτι υπηρχε σπρωξιμο πιστευω οτι φταιει αυτο διοτι απο τους κραδασμους της ψυκτρας αν ειχες συρσιμο στο slot, ισως και μικρο να στο εκανε αυτο. Καταλαβες τι εννοω. Μπορει βεβαια να μην ειμαστε καν κοντα. Δοκιμασε.

Δημοσ.

Ναι καταλαβα, ενταξει το αφησα γιατι δεν ηταν καν τοσο ορατο με το ματι οποτε λεω αντεχει.. :P Δοκιμαζω και βλεπω, thnx για τη βοηθεια.. :)

Δημοσ.

Πηρα αλλες RAM 4x4gb Mushkin Blackline @1600 και κολλησε παλι στη μια ωρα.. :mad:   Ειχα ενεργοποιημενο το XMP profile τοσο καιρο για να τρεχουν στα 1600 και αν δεν ειναι κανενα θεμα mobo/psu νομιζω αυτο φταιει για τα freeze.. Εκλεισα το XMP τωρα και εβαλα καρφωτα timings και volt οσο ελεγε η συσκευασια manual (9-9-9-24/1.5V) καθως και το multiplier x8 απο 6.67 που ηταν..

Αν ξανακολλησει να δοκιμασω να χαλαρωσω τα timings πρωτα η να αυξησω λιγο volt?? Κανονικα θα επρεπε να δουλευουν στα volt που λεει ο κατασκευαστης @1600...

Δημοσ.

Ας ρίξω ένα long shot καθώς έχεις δοκιμάσει που έχεις δοκιμάσει τα πάντα.

Κατέβασε ένα Linux live cd και μπούταρε με αυτό. Από ότι είδα κολλάει ακόμα και στο Browsing.

Κάτσε μερικές ώρες με το cd σέρφαρε κλπ και δες αν το κάνει και με αυτό το freeze.

Δημοσ.

Ξανακολλησε.. :P Αυτο εκανα τωρα, optimized default και αναμενω το επομενο freeze.. :) Εχω system errors την ωρα του crash στο event viewer αλλα κολλησε και μετα απο format οποτε δεν νομιζω να ειναι software issue..

Ας ρίξω ένα long shot καθώς έχεις δοκιμάσει που έχεις δοκιμάσει τα πάντα.

Κατέβασε ένα Linux live cd και μπούταρε με αυτό. Από ότι είδα κολλάει ακόμα και στο Browsing.

Κάτσε μερικές ώρες με το cd σέρφαρε κλπ και δες αν το κάνει και με αυτό το freeze.

Στο browsing κολλαει συχνοτερα, μια φορα μονο ετυχε σε game.. θα δοκιμασω βεβαια στο επομενο freeze με τα default.. Μετα για δοκιμη psu και τελος αλλαγη οπως ειναι mobo/cpu με βλεπω..  :mad:

Δημοσ.

Το παραπάνω δε το είπα τόσο για θέμα Software. H συγκεκριμένη τρελή συμπεριφορά μου θυμίζει είτε θέμα μητρικής είτε ότι το Pc χάνει στιγμιαία τον κύριο δίσκο του για τον Α ή Β λόγο.

Επιμένω να δοκιμάσεις ένα linux live cd για να αποκλείσεις την καχυποψία μου.

Δημοσ.

Οκ θα το κανω ειναι το επομενο βημα, το οποιο δεν θα αργησει λογικα οπου να ναι το περιμενω το κολλημα.. :P Βεβαια το καλωδιο του δισκου ειναι αρκετα secure και δεν βγαινει ευκολα ουτε error logs εχω στο hd sentinel αλλα εχει βαση αυτο που λες.. Thnx για την βοηθεια.. :)

Δημοσ.

Αν εχεις embedded vga πανω στη μητρικη σου, ανεβασε τον με αυτη μια φορα, εχοντας εξω την pci, μετα κλειστον και ξαναβαλτην. Κανε και αυτο μηπως εχεις και κανα IRQ confilct μηπως και στο απελευθερωσει. Οταν την ξαναβαλεις κανε πρωτα clear cmos πριν. Κατι αλλο που θακανα ειναι να ξαναπερναγα το bios απο πανω χωρις την vga πανω.

Δημοσ.

Εγω νομιζω οτι ειναι θεμα ασυμβατοτητας μητρικης με μνημες στα 1600

Δοκιμασε να βαλεις τις μνημες να δουλεψουν στη μικροτερη δυνατη συχνοτητα που σου επιτρεπει το bios, π.χ. στα 1066

και δες αν φτιαξει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...