Lucifer Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Λοιπόν, εσωτερικός σκληρός WD Caviar Green 500GB SATA. NTFS, λειτουργικό κανένα, μόνο μουσική, φωτογραφίες και τη ζωή μου ολόκληρη μέσα. Το PC πετάει μπλε οθόνη για κάποιο dll που άρχιζε από n, δε θυμάμαι ποιο. Δεν ανησυχώ, πετάω ρημπούτ, τα windows μένουν στο logo. Δεν ανησυχώ, πάω να μπουτάρω σε safe mode, μένουν κολλημένα αφού φορτώσουν έναν driver. Δεν ανησυχώ, πάω να κάνω system restore με boot από recovery disk των 7, κολλάει. Κάπου εκεί αρχίζω και ανησυχώ. Με τα πολλά, ανακαλύπτω πως χωρίς τον προαναφερθέντα σκληρό, όλα κομπλέ. Παίζω με τα καλώδια, με τις θύρες, με τα boot priorities, με τα SMART, αρχίδια. Ξεκοιλιάζω ένα εξωτερικό DVD, τον ρίχνω με USB στο PC, τίποτα, τον έβλεπε σαν "Τοπικό Δίσκο" στο explorer αλλά αν πήγαινα να τον ανοίξω, να τον επιλέξω κτλ, σκάλωνε το σύμπαν. Τα ίδια και στο Disk Management. Τα μόνα θετικά σημεία είναι πως τον βλέπει κανονικά το BIOS, χωρητικότητες και απ' όλα και πως το dir σε DOS εμφανίζει κανονικά όλους τους φακέλους και τα αρχεία. Δυστυχώς δε μπορώ να κάνω copy σε NTFS μέσω DR-DOS. Σημειωτέον, ο δίσκος ΔΕΝ ακούγεται να χτυπάει. Τώρα έχω αφήσει ένα προγραμματάκι να κάνει ανάκτηση δεδομένων, αρχικά των φωτογραφιών. Δε τα πάει άσχημα, 20 ώρες θέλει ακόμα γαμώ τους ουρανούς, αλλά βρίσκει πράγμα, αναγνωρίζει και το drive name, καλά πάει. Με αυτά τα δεδομένα που σας παρέθεσα τώρα, υπάρχει περίπτωση να σώζεται η φάση πέραν της ανάκτησης; Ευχαριστώ και γαμώ το 2013.
veteranos123 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δοκίμασε να κάνεις boot μέσω live cd της linux μπας και μπορέσεις να σώσεις τα αρχεία. 3
polaki Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Αυτό που θα έκανα εγώ σε πρώτη φάση είναι να αφήσω το προγραμμα που λες να βρει ότι βρει και να το αντιγράψεις με ασφάλεια σε κάποιον δίσκο. Αν τα βρει όλα, μια χαρά, αν όχι μετεφερε φυσικά ότι μπορέσει να βρει και βάζοντας ένα άλλο πρόγραμμα recovery δες αυτό τί μπορεί να κάνει. Μου έχει τύχει σε παλιότερη φάση να χρειαστώ 3 διαφορετικά προγράμματα αλλά τελικά τα έσωσα όλα εκτός από ένα τεράστειο αρχείο video. Ηταν από home camera, αλλά είχα την miniDV κασέτα οπότε οκ. Δεν ξέρω πώς λειτουργεί το κάθε recovery app, αλλά μην ξενερώσεις τελείως αν αυτό που έχεις βάλει τώρα δεν τα σώσει όλα! 2
Lucifer Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 veteranos, θα το δοκιμάσω μόλις τελειώσει να ψάχνει το πρόγραμμα recovery. Ευχαριστώ! polaki, μου δίνεις ελπίδες. Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω, μόλις σώσω ότι είναι να σώσω, ο δίσκος είναι για πέταμα, έτσι;
corpse_grinder Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 veteranos, θα το δοκιμάσω μόλις τελειώσει να ψάχνει το πρόγραμμα recovery. Ευχαριστώ! polaki, μου δίνεις ελπίδες. Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω, μόλις σώσω ότι είναι να σώσω, ο δίσκος είναι για πέταμα, έτσι; και γω που νομιζα οτι το msg counter σου ειχε κολησει επιτηδες στα 666 μηνυματα! χα!!
veteranos123 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 veteranos, θα το δοκιμάσω μόλις τελειώσει να ψάχνει το πρόγραμμα recovery. Ευχαριστώ! polaki, μου δίνεις ελπίδες. Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω, μόλις σώσω ότι είναι να σώσω, ο δίσκος είναι για πέταμα, έτσι; Αναμένω αποτελέσματα ( ελπίζω ευχάριστα). 1
Lucifer Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 και γω που νομιζα οτι το msg counter σου ειχε κολησει επιτηδες στα 666 μηνυματα! χα!! Επίτηδες έχει κολλήσει, το αλλάζω κάθε τόσο εγώ =ρ
corpse_grinder Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Επίτηδες έχει κολλήσει, το αλλάζω κάθε τόσο εγώ =ρ χααχαχ lml (-__-) lml HAIL LUCIFER! 1
bnvdarklord Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δες με ενα πρόγραμμα την υγεία του δίσκου σου(πχ Acronis Drive Monitor, ή CrystalDiskInfo) για να δείς αν είναι όντως για πέταμα. edit: btw αφού ο δίσκος ήταν μονο για data μου φαινεται λιγο περίεργο το άλλο προβλημα με τα windows να τον επηρρέασε. 1
polaki Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Αν καταφέρεις να βγάλεις όλα τα data χωρίς θέμα, τον δίσκο κράτα τον μετά για backup, δεν θα τον εμπιστευόμουν για primary. Όταν ήμουν σε windows χρησιμοποιούσα το Second Copy το οποίο τρέχει κάθε ώρα που του ορίσεις και κάνει backup συγκεκριμένα πράγματα σε άλλο δίσκο. Αναμένουμε λογικά αύριο εξελίξεις! 1
kostas_dr Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 δεν θα τον εμπιστευόμουν για primary. Εννοείται. 1
Lucifer Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 edit: btw αφού ο δίσκος ήταν μονο για data μου φαινεται λιγο περίεργο το άλλο προβλημα με τα windows να τον επηρρέασε. Δεν ξέρω αν συσχετίζονται, αλλά έγινε στα καπάκια. Τη μία όλα ρολόι, BSOD και μετά ο δίσκος ήταν σα να τον έχεσε κροκόδειλος. Αν καταφέρεις να βγάλεις όλα τα data χωρίς θέμα, τον δίσκο κράτα τον μετά για backup, δεν θα τον εμπιστευόμουν για primary. Primary δεν ήτανε ποτέ, Secondary Master ήταν ορισμένος από την SATA στο MOBO. Το update τώρα, το προγραμματάκι (το EASEUS Data Recovery Wizard) έκανε δουλειά, βλέπω κανονικά όλους τους φακέλους και τα αρχεία μέσα, μαζί με διάφορα που είχα σβήσει. Δε νομίζω ότι λείπει κάτι, θεωρητικά μπορώ να τα κάνω όλα backup. Άμα βρω και λεφτά για έναν Caviar Red τώρα, θα συνέρθω και χαλάλι ο κόπος.
caution Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 NIce! Γενικά το κόλπο είναι να μην παίρνεις backups και τα pericolosamente να ουμ...
polaki Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Δημοσ. 20 Απριλίου 2013 Primary δεν ήτανε ποτέ, Secondary Master ήταν ορισμένος από την SATA στο MOBO. Το update τώρα, το προγραμματάκι (το EASEUS Data Recovery Wizard) έκανε δουλειά, βλέπω κανονικά όλους τους φακέλους και τα αρχεία μέσα, μαζί με διάφορα που είχα σβήσει. Δε νομίζω ότι λείπει κάτι, θεωρητικά μπορώ να τα κάνω όλα backup. Eννοούσα primary σαν βασικός δίσκος, δηλαδή να τον έχεις μόνο για backup.. Πάρε έναν άλλο να είσαι σίγουρος! Αφού τα βρήκες όλα μην μιλάς καθόλου... φθηνά τη γλίτωσες!!!!!!!!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα