Προς το περιεχόμενο

αποτελεσματα oc στο συστημα μου

nickvas19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

motherboard: asus p5q3, cpu: q8200 2.33ghz, vga: msi gtx 280, ram : kingston 4096mb 1066mhz ddr3 dual channel.

διαβασα ενα θεμα που εχετε κανει περι oc q8200.δεν εβγαλα ακρη μιας και απλα εξηγει τι ειναι το καθενα...δεν λεει ποσο ποτε κτλ ουτε εχει πχ 1 κανεις αυτο μετα 2ο πας εκει...και ετσι πηγα στα windows εβαλα ενα προγραμμα της asus το epu 6 και εκανα απο εκει oc.

ειχα κατι θεματα με την θερμοκρασια τα καλυτερεψα εβαλα 2 ανεμηστηρες 120mm στο κουτι,τακτοποιησα τα καλωδια και εβγαλα περιττες θηκες για καλυτερη ροη.ετσι σε φουλ gaming με oc ειχα θερμοκρασιες...cpu 38 vga 66 και motherboard 47.μετα ακριβως εκανα και ενα τεστ streching.

το cpu δεν παει πιο ψηλα μετα crasharei...δεν εχω πειραξει ουτε volts ουτε timmings για δεν ξερω τπτ...και με πια σειρα...

στην vga το shadders ανεβαινε μαζι με το cpu...δεν ξερω εαν ηταν ετσι καλυτερα αλλα το εκανα...το ανεμηστηρακι παντα τερμα...και με τα volt δεν ξερω τι παιζει οποτε το σταματησα και το αφησα ως εχει.η memory πηγαινε μεχρι και 1495 αλλα την κατεβεσα για σταθεροτητα.

συμβουλες ειναι παντα χρησιμες...ανεβασα και φωτος

post-127104-0-05249800-1366391537_thumb.png

post-127104-0-82925800-1366391549_thumb.png

post-127104-0-64496700-1366391563_thumb.png

post-127104-0-73159100-1366391584_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλυτερα κατσε διαβασε οδηγους για το overclocking για να το κανεις μεσω bios γιατι τωρα κατα πασα πιθανοτητα δινει περιττο ρευμα η μητρικη στον επεξεργαστη.μπορει να ανεβει και πιο ψηλα.θελει ψαξιμο το Οverclock.μην νομιζεις οτι ειναι απλη διαδικασια στους επεξεργαστες της γενιας του δικου σου.(ειναι απλη διαδικασια για καποιον που ξερει).

Αυτο δεν είναι γενικο

http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/

Στάνταρ τιμές δεν πρόκειται να σου πει κανείς διότι διαφέρουν από σύστημα σε σύστημα.

Μόνο με αρκετό διάβασμα και πολλές , παρά πολλές δοκιμές θα κανείς σωστό oc.

και ομως φιλε walker ειναι πολυ γενικο...δεν υπαρχει μια σειρα ανακατεμενα τα λεει...εσυ που τα ξερεις λογικο ειναι να σου φαινεται οκ.το πρωτο βημα πιο ειναι?!εσυ καταλαβες?! μονο στα bios τις γενικες ρυθμισεις καταλαβαινει καποιος...

Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω τι το ΓΕΝΙΚΟ βρίσκεις. Μια Χαρα οδηγός είναι και μαλιστα για αρχάριους . Μάλλον βαριέσαι να κάτσεις να τον διαβάσεις αναλυτικά και βήμα βήμα ώστε να τον καταλάβεις.

Σε πιο βήμα κολας. δεν μπορω να καταλάβω.

nickvas, prime95 / occt δοκίμασες ; Το Combustor είναι για stress-test vga. Η μητρική σου με τον Q8200 ~450MHz FSB θα πάει λογικά με tweaks. Με 1,25-1,3Volt cpu vcore θα πας 3-3.1GHz λογικά. Κάτεβασε και divider στις μνήμες δεν ξέρω αν κ πόσο πάνω από 1066 πάνε ή δοκίμασε να ρίξεις τα timings σε 8-8-8-24 ας πούμε. Τι τροφοδοτικό έχεις ; Ασε το overclocking στην κάρτα για μετά, ο επεξεργαστής είναι που θέλει ανέβασμα.

1.λεει για τον q6600 οτι ειναι η συχνοτητα του πολλαπλασιο του 9...ενω πιο κατω λεει οτι μπαινει και 8.αλλα πως προεκειψε το 9 και που φαινεται.

2.λεει για τα timmings οτι τα βαζεις 5 - 5 -5 -15...και μολις πιασεις συχνοτητα τα ριχνεις...πιο ριχνεις πρωτα?!τα ριχνεις ολα μαζι?!ριχνεις ενα ενα?!πιο ειναι καλυτερα  να ριξεις πχ...να το χεις 4 5 5 15 ή 5 5 5 12?!

3.ρυθμισεις bios...c1e υπαρχει,speedstep  υπαρχει,τωρα pci bus,pci express bus και cpu spread spectrum απλα δεν υπαρχουν.

bios advanced

4.dram frenquency...οποιος καταλαβε καταλαβε..ουτε ddr2 εχω ουτε e4400

5.οτιδηποτε εχει να κανει με voltage δεν αλλαζει.

6.ανεβαζουμε 5hz και βλεπουμε δλδ?κανουμε reboot?!και μετα παλι το ιδιο?!

7.τα timmings ειναι σφιχτα δλδ?!

8.λεει το northbridge χρειαζεται ταση?! δλδ? πιο πανω πιο κατω?!δεν το αναφερε πουθενα πιο πανω καθολου.

8.το vdimm ουτε αυτο αναφερθηκε καπου...

ελπιζω να μην θες αλλες αποριες :)

50euroUser τροφοδοτικο εχω το seasonic ss 650ht active pfc f3

απλα μου λες να βαλω τα timmings 8-8-8-24,cpu vcure 1,25-1,3 και απλα μετα να παιξω με το FSB ?!

παντως το bus speed ειναι 333

1.λεει για τον q6600 οτι ειναι η συχνοτητα του πολλαπλασιο του 9...ενω πιο κατω λεει οτι μπαινει και 8.αλλα πως προεκειψε το 9 και που φαινεται.

2.λεει για τα timmings οτι τα βαζεις 5 - 5 -5 -15...και μολις πιασεις συχνοτητα τα ριχνεις...πιο ριχνεις πρωτα?!τα ριχνεις ολα μαζι?!ριχνεις ενα ενα?!πιο ειναι καλυτερα  να ριξεις πχ...να το χεις 4 5 5 15 ή 5 5 5 12?!

3.ρυθμισεις bios...c1e υπαρχει,speedstep  υπαρχει,τωρα pci bus,pci express bus και cpu spread spectrum απλα δεν υπαρχουν.

bios advanced

4.dram frenquency...οποιος καταλαβε καταλαβε..ουτε ddr2 εχω ουτε e4400

5.οτιδηποτε εχει να κανει με voltage δεν αλλαζει.

6.ανεβαζουμε 5hz και βλεπουμε δλδ?κανουμε reboot?!και μετα παλι το ιδιο?!

7.τα timmings ειναι σφιχτα δλδ?!

8.λεει το northbridge χρειαζεται ταση?! δλδ? πιο πανω πιο κατω?!δεν το αναφερε πουθενα πιο πανω καθολου.

8.το vdimm ουτε αυτο αναφερθηκα καπου...

ελπιζω να μην θες αλλες αποριες :)

50euroUser τροφοδοτικο εχω το seasonic ss 650ht active pfc f3

απλα μου λες να βαλω τα timmings 8-8-8-24,cpu vcure 1,25-1,3 και απλα μετα να παιξω με το FSB ?!

παντως το bus speed ειναι 333

1. Το 9 είναι ο μεγιστος πολλαπλάσιαστης του συγκεκριμενου επεξεργάστη. Κάθε επεξεργάστης έχει διαφορετικό. Του δικού σου μπορείς να το δεις είτε με το CPUz είτε με μια απλή αναζητηση στο Ίντερνετ.

2. Τα βάζεις στις εργοστασιακες τιμές των μνημων σου και τα ξεχνάς. Τις εργοστασιακες τιμές μπορείς επίσης να τις δεις με το CPUz.

3. Οτι υπάρχει στο bios σου το ρυθμίσεις ανάλογα. Οτι δεν υπάρχει το ξεχνάς. Αν και η p5e3 σίγουρα τα έχει απλά δεν τα έχεις βρει.

4. Οτι ισχύει για τις ddr2 το ίδιο ισχύει και για τις ddr3 τα νούμερα αλλάζουν μόνο. Κρατάς τον διαίρεση τους χαμηλά έτσι ώστε όταν ανέβαζεις το fsb να μην ξεπεράσουν την εργοστασιακή συχνότητα τους.

5. Κάπου θα υπάρχει κάποια επιλογή που πρέπει να κανείς enable ώστε να ξεκλειδωσουν και να μπορείς να τα πειραξεις.

6. Ναι. Reboot στα Windows έλεγχο σταθερότητας και μετά ανέβαζεις κι άλλο.

7. Οσο μικρότερη είναι η τιμή τους τόσο πιο σφιχτά είναι. (Γενικά μην πολυασχολησαι με τις μνήμες, κρατά τες όσο πιο κοντά γίνεται στις εργοστασιακες τιμές.)

8. Οταν λέμε χρειάζεται περισσοτερη τάση εσυ τι βλέπεις ως πιο λογικο ? να παει προς τα πάνω η προς τα κάτω?

9. Είναι το ρεύμα των μνημων . Το βάζεις στην εργοστασιακή τιμή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστω για την υπομονη που εχεις να απαντησεις...

ωραια οποτε μου λες timmings auto

vdimm που δεν ξερω τι ονομασια εχει στα bios auto

και εκεινο για τον πολλαπλασιαστη...πχ εγω που εχω ddr3 1066...θα γινει 1066/3=355

και εαν ναι μετα δεν καταλαβα...εμενα ο πολλαπλασιαστης ειναι 7...δλδ 7χ333=2,33mhz

να βαλω το fsb 355..και μετα να αλλαξω πολλαπλασιαστη?!λογικα θα κρασαρει...

επισης εχω ανεβασει φωτο στο αρχικο post... με τις μνημες ειναι 7-7-7-20 ετσι?!

στα bios auto ετσι?!

και ανακεφαλαιωνω...βρηκα τις επιλογες στα bios πλην pci bus...και οι τιμες αλλαζουν τελικα.

και αλλες 2 αποριες...οι μνημες ανεβαινουν συχνοτητα οταν αλλαζει το fsb...μηπως πρεπει μετα οταν αλλαζω το fsb  προς τα πανω να αλλαζω την συχνοτητα της μνημης σε 1066?!

και η αλλη απορια ειναι το cpu vcore να ναι η επιλογη cpu ratio setting?!

ας με ξεμπερδεψει καποιος ευχαριστω

Επεξ/σία από nickvas19

σε ευχαριστω για την υπομονη που εχεις να απαντησεις...

ωραια οποτε μου λες timmings auto

Οχι σου λεω να τα βαλεις χειροκινητα στις εγοστασιακες τιμες των μνημών σου.

vdimm που δεν ξερω τι ονομασια εχει στα bios auto

Οτι και απο πάνω.

και εκεινο για τον πολλαπλασιαστη...πχ εγω που εχω ddr3 1066...θα γινει 1066/3=355

Τα μπερδεψες λιγο εδώ. Το ότι είναι ddr3 δεν σημαίνει ότι διαιρεις με το 3 , ο πολλαπλασιαστης των μνημών δεν έχει καμια σχέση με το 3αρι 

και εαν ναι μετα δεν καταλαβα...εμενα ο πολλαπλασιαστης ειναι 7...δλδ 7χ333=2,33mhz

Σωστος εδω.

να βαλω το fsb 355..και μετα να αλλαξω πολλαπλασιαστη?!λογικα θα κρασαρει...

επισης εχω ανεβασει φωτο στο αρχικο post... με τις μνημες ειναι 7-7-7-20 ετσι?!

στα bios auto ετσι?!

Σου απαντησα παραπάνω

και ανακεφαλαιωνω...βρηκα τις επιλογες στα bios πλην pci bus...και οι τιμες αλλαζουν τελικα.

και αλλες 2 αποριες...οι μνημες ανεβαινουν συχνοτητα οταν αλλαζει το fsb...μηπως πρεπει μετα οταν αλλαζω το fsb  προς τα πανω να αλλαζω την συχνοτητα της μνημης σε 1066?!

Και εδώ καλα καταλαβες, ακριβώς 1066 δεν θα είσαι αλλα λιγο πανω λιγο κατω δεν πειραζει , απλα οσο πιο κοντα στο 1066 μπορεις.

και η αλλη απορια ειναι το cpu vcore να ναι η επιλογη cpu ratio setting?!

Το cpu ratio ειναι ο πολλαπλασοαστης του επεξεργστη δλδ το 7αρι που έλεγες πριν. Βαλτο στο 7

Το vcore ειναι το ρευμα του επεξεργαστή.

ας με ξεμπερδεψει καποιος ευχαριστω

οταν λεμε ριχνουμε τα timmings τι εννοουμαι...πχ...απο 5-5-5-15 σε 4-4-4-14?!

οι μνημες μου ειναι kingston kvr1066d3n7/2g μεχρι τι συχνοτητα αντεχουν και πια timmings ειναι τα μαμα?!

τα volt της μνημης λεει μεχρι 1.5v...το βαζω ακριβως 1.5v σωστα?!

το multiplier να το ριξω στο 6 για να ανεβασω το fsb?!

δλδ εαν ειχα καλυτερες μνημες να μπορουσα να κατεβασω και αλλο το multiplier?

και πως καταλαβαινω γιατι crasharei το συστημα?!πως θα καταλαβω εαν ειναι ρευμα timmings ή northbridge...

το northbridge εγω το εχω auto...αυτο τι ειναι και πως επιρεαζει το συστημα?

το πηγα μεχρι 3.100 βεβαια οι θερμοκρασιες σε full load πηγαινουν στους 84 βαθμους.θα αγορασω μια ψυχτρα και μνημες λογικα και θα ηθελα πανω σε αυτα τα δυο να μου πειτε γνωμες...η μητρικη μου μεχρι τι συχνοτητα μνημης αναγνωριζει?!1800mhz?!h 1600mhz?!και μετα το οριο που αναγνωριζει...δεν θα το αναγνωριζει ουτε με overclocking?!πια μνημη και πια ψυχτρα να αγορασω?!

-ναι

- βρες και κάτι μόνος σου ... Σου ειπα παραπάνω το πως. Οχι όλα στο πιάτο.

- ναι

-οχι , βάζεις μέγιστο multi και παίζεις μόνο με fsb

- πάμε αλλη μια ... Δεν κολλάει πουθενά το multi του επεξεργάστη με την συχνότητα των μνημων.

-μόνο με δοκιμές μπορείς να ξέρεις. Συνήθως κρασιά ρίσκα σημαίνει οτι θέλεις περισσότερο ρεύμα στον επεξεργάστη η στο nb

- το nb έλεγχοι όλα τα υποσυστηματα της μητρικής . Άμα ανεβεί παρά Πολυ το fab παίζει να χρειαστεί λίγο ρεύμα. Αλλά εσυ έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να πας τόσο ψηλά σε fsb ώστε να το πειραξεις.

- αν όταν τον πήγες 3100 το ρεύμα του επεξεργάστη ήταν στο auto λογικό να ανεβεί τόσο η θερμοκρασία.

- η μητρικη σου χωρίς oc σηκώνει μέχρι 1333 αλλά η πιο ασφαλής επιλογή είναι τα 1600 ώστε να μπορείς να ανέβαζεις fsb χωρίς να φεύγουν από τα όρια λειτουργίας τους.

-ναι θα το αναγνωρίζει με of

- τις φθηνότερες στα 1600

-ψυκτρες υπάρχουν πολλές . Ψάξε λίγο παλιότερα θέματα και θα βρεις μπολικες επιλογές αναλόγως των χρημάτων που θέλεις να ξόδεψεις .

Φιλική συμβουλή , βάλε λίγο φρένο στη διαδικασία και κάτσε διάβασε 5 πράγματα για το τι είναι τι διότι πραγματικα μου δίνεις την αίσθηση οτι τα θέλεις όλα στο πιάτο και δεν γνωρίζεις ούτε κάν τα βασικά , που σημαίνει οτι το εψαξες το θέμα από ελάχιστα εώς καθόλου.

υποτιθεται οτι εδω ρωτας οτι απορια εχεις.τωρα εαν γνωριζω εαν δεν εψαξα...δλδ τι με μαλωνεις?!επειδη εσυ ζοριστηκες και εμαθες πρεπει να ζοριστουν και οι αλλοι?!δεν σε αναγκασα να απαντησεις σε κατι...οτι ρωταω εχει βαση πραγμα που εσυ αδυνατεις να καταλαβεις...πχ οι μνημες στο ayto ήταν 7-7-7-20...όταν αλλαξα fsb κατα ενα περιεργο λογο πηγε στο 6-6-6-18.

τo volt cpu δεν ειναι auto....το εβαλα 1.3 και το εριχνα τωρα ειμαι στα 1.23 και 3.0ghz με θερμοκρασια full load 79 max 

και ομως η μητρικη αναγνωριζει και 1800 στο manual το λεει...απλα εξω στο κουτι λεει αλλα στο manual αλλα...

οπως και να χει ευχαριστω

επειδη εσυ ζοριστηκες και εμαθες πρεπει να ζοριστουν και οι αλλοι?

Ναι. Δεν γίνεται αλλιώς. Εκτός αν θέλεις να κοπανάς settings χωρίς να ξέρεις τι είναι αυτό που αλλάζεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...