Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To σύστημά μου αποτελείται από έναν Core2Quad Q6600, μητρική Asus P5E3 Deluxe, 8GB Ram Kingston 750W Corsair τροφοδοτικό και AMD 7850 2GB.

To πρόβλημά μου είναι ότι σε άσχετες φάσεις το pc κολλάει κ κάνει restart λόγω της μητρικής (έκανα διάφορες δοκιμές μέσα στη βδομάδα και αποκλείστηκαν τα υπόλοιπα υλικά). Δεν έχει σημασία το τι κάνω. Μπορεί να παίζω crysis ή να το σκίζω με το Prime95 (τελευταία για να δω τι φταίει) και να μην κολλάει για ώρες κ μπορεί απλά να ανοίξω το facebook και να κολλήσει.

Επίσης πολλές φορές κατά το boot δεν ανοίγει (δεν ακούγεται καν το χαρακτηριστικό beep) ή εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

"Boot Block Compatible Version Ver.055. Please do NOT insert any disc into CD-ROM or Floppy Drive if you want to recovery with an USB device. Bad BIOS checksum. Starting BIOS recovery...".

Έβαλα παλιότερες εκδόσεις του BIOS, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Με το πέρασμα των ημερών όμως παρατήρησα ότι κρατώντας/σπρώχνοντας την ψήκτρα του επεξεργαστή προς τα πάνω κατά το boot, δεν κολλούσε στο BIOS και μετά αν την άφηνα όλα καλά μέχρι το επόμενο τυχαίο χρονικά κόλλημα.

Έχει αντιμετωπίσει κανείς κάτι αντίστοιχο; Φτιάχνεται ή πάω για αλλαγή; Αν όντως πάω για αλλαγή, υπάρχει κανείς που να επισκευάζει μητρικές;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Bad BIOS checksum συνηθως σημαινει αντικατασταση μπαταριας μητρικης. Για τα αλλα δεν γνωριζω, ελεγξε καλου κακου τις συνδεσεις και τα καλωδια μεσα στο pc μηπως χαλαρωσε-εσπασε καποιο καλωδιο. Για το κολπο με την ψυκτρα...δεν νομιζω να φταιει αυτο, ομως καλα θα κανεις να κοιταξεις αν η ψυκτρα παταει σωστα πανω στον επεξεργαστη και δεν χαλαρωσε κανενα στηριγμα.

Υπαρχει βεβαια και η περιπτωση να εχεις corrupted bios, αλλα δεν ασχολουμαι με αυτα οποτε περιμενε και αλλες γνωμες.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντησή σου.

Μπαταρία δεν νομίζω να είναι γιατί κ εκτός πρίζας που το άφησα για ώρες δεν έχασε τις ρυθμίσεις του. Επίσης μου φαίνεται πολύ κουλό να τρώω μπλε οθόνες και resets λόγω μπαταρίας.

Όσον αφορά το θέμα του corrupted bios, φλάσαρα και άλλες εκδόσεις και πάλι μου το έβγαζε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...