Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Εξ'αιτίας του πανικού που γίνεται με εταιρείες διαφημιστικές, που παίρνουν τηλέφωνο σε τελείως ακατάλληλες ώρες για να σου προτείνουν να εγγραφείς στο δίκτυο της τηλεφωνίας τους, θέλω να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΥΣΚΕΥΗ που να την τοποθετήσω δίπλα στο σταθερό τηλέφωνο, και η οποία θα μπλοκάρει τελείως μια εισερχόμενη κλήση απο αριθμό που θα θεωρήσω ως ανεπιθύμητο.

Έχω ψάξει στο Amazon (ειδικότερα στο .co.uk) και υπάρχει συσκευή, αλλά δεν ξέρω αν είναι compatible με το ελληνικό δίκτυο μας. Πέραν τούτου δεν την στέλνουν δυστυχώς στην Ελλάδα.

Πέρα απο το γεγονός αν έχω κάποιον συγγενή ή όχι στο εξωτερικό, υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει που μπορώ να βρώ στην Ελλάδα μια τέτοια συσκευή ;

MindControl.

Κρατάς το όνομα του ατόμου που σε κάλεσε, την εταιρεία που αντιπροσωπεύει(πχ Wind) και ζητάς ευγενικά να καταχωρήσει αίτημα ώστε να εξαιρεθείς από τις καμπάνιες προώθησης προϊόντων της συγκεκριμένης εταιρείας.

Αν την βλέπει να ζορίζεται, ζητάς να μιλήσεις άμεσα με προϊστάμενό της από τον οποίο ζητάς το ίδιο ακριβώς και φυσικά ζητάς και το όνομά του.

Επίσης, ασχέτως έκβασης, με τα στοιχεία που άντλησες, κάνεις καταγγελία στην ΕΕΤΤ απλά για να υπάρχει το record σε περίπτωση που σε ξαναπάρουν.

Ελπίζω να βοηθηθείς γιατί από όσο το είχα κοιτάξει στο παρελθόν, είναι δικαίωμα σου να εξαιρεθείς από κλήσεις διαφημιστικού/προωθητικού χαρακτήρα!

• Like 2
Δημοσ.

για την ιστορια, πλεον και σε pstn δικτυο μπορεις να εχεις αναγνωριση κλησεων.

θεώρησε δεδομένο ότι έχω αναγνώριση κλήσης ! άρα δεν μιλάω για PSTN δίκτυο αλλά ISDN.

• Like 1
Δημοσ.

αν υπήρχε σταθερό android .. :P

Υπάρχουν σταθεροί αριθμοί (GN's) που δίδονται από τους παρόχους κινητής(Vodafone & Cosmote σίγουρα) που ουσιαστικά είναι

μια κάρτα SIM που απλά ακούει σε σταθερό αριθμό και δουλεύει σε συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια.

Εφόσον λοιπόν μιλάμε για κάρτα SIM, μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε συσκευή κινητής τηλεφωνίας  που θα δίνει, μέσω του

λογισμικού της, την δυνατότητα για call blocking/filtering.

Το δίκτυο GSM δίνει την δυνατότητα επιλεκτικής φραγής, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν νομίζω να δίνεται από τους παρόχους σε κάθε περίπτωση, παρά μόνο με εισαγγελική παρέμβαση ως προϊόν αξιόποινης πράξης.

• Like 1
Δημοσ.

Συνάδελφε nikoskon,

Εντάξει, ας υπάρχει όπως λές το record στην αρχή προστασίας δεδομένων. Ωστόσο θεωρώ, την λύση μιας ανεξάρτητης συσκευής που παίζει τον ρόλο του Incoming call blocker, ως την καλύτερη λύση ! Έτσι ανεξάρτητα σε ποιά τηλεφωνική συσκευή βρίσκομαι, θα μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο !

Επικοινώνησα, λοιπόν με εταιρεία στις ΗΠΑ αλλά και στην Αγγλία, για το αν θα λειτουργούσε μια τέτοια συσκευή εδώ στην Ελλάδα και μου είπαν ότι θα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η γραμμή μου είναι στα πρότυπα FSK/DTMF.

Εδώ λοιπόν ρωτάω εσάς. Η ISDN είναι σε αυτά τα πρότυπα ;

MindControl.

Δημοσ.

Συνάδελφε nikoskon,

Εντάξει, ας υπάρχει όπως λές το record στην αρχή προστασίας δεδομένων. Ωστόσο θεωρώ, την λύση μιας ανεξάρτητης συσκευής που παίζει τον ρόλο του Incoming call blocker, ως την καλύτερη λύση ! Έτσι ανεξάρτητα σε ποιά τηλεφωνική συσκευή βρίσκομαι, θα μπορώ να έχω το κεφάλι μου ήσυχο !

Επικοινώνησα, λοιπόν με εταιρεία στις ΗΠΑ αλλά και στην Αγγλία, για το αν θα λειτουργούσε μια τέτοια συσκευή εδώ στην Ελλάδα και μου είπαν ότι θα πρέπει να βεβαιωθώ ότι η γραμμή μου είναι στα πρότυπα FSK/DTMF.

MindControl.

"Συνάδελφε";  Μήπως ήθελες να γράψεις "συμφορουμίτη"; :)

Anyway,

για το FSK δεν νομίζω, αλλά το DTMF ναι.

Βέβαια θα πρέπει να ανατρέξω για να επιβεβαιώσω την πληροφορία,

οπότε αν κάποιος τα έχει πιο φρέσκα, ας απαντήσει. ;)

• Like 1
Δημοσ.

Συνάδελφε nikoskon,

MindControl.

Στο isdn δίκτυο η συσκευή μιλάει με το κέντρο μέσω του netmod με μηνύματα σηματοδoσιας "Integrated Services Digital Network" αυτό επιτρέπει στον χρήστη της ISDN συσκευής (μόνο από isdn συσκευή και οχι απο αναλογική επάνω σε netmod) να κάνει reject την οποιαδήποτε κλήση στο τοπικό ψηφιακό κέντρο, οι δε αριθμοί που εμφανίζονται στην συσκευή έρχονται και αυτοί με μηνύματα (μπιτακια)

Τώρα αυτό το μηχανάκι που αναφέρεις FSK/DTMF είναι πρωτόκολλα μεταδόσεις και αναγνωρίσεις των εισερχομένων κλήσεων στο pstn δίκτυο. και είναι ήχοι.

DTMF Dual Tone Multi-Frequency

FSK  Frequency Shift Keying

Ετσι λοιπόν προκύπτει οτι με αυτο το μηχανάκι δεν κάνεις απολύτως τίποτα

Δημοσ.

NikosKallithea,

Δηλαδή, αν έχω καταλάβει σωστά, το γεγονός ότι η συσκευή ( Incoming call Blocker ) ασχέτως αν βλέπει τον εν λόγο αριθμό, δεν μπορεί να τον απορρίψει ; Μα αυτό ισχυρίζεται ότι κάνει η συσκευή. "Κατεβάζει" το ακουστικό αντί να το κάνω εγώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί εφόσον έχει "ταξιδέψει" ο αριθμός έως την συσκευούλα, αυτή να αδυνατεί να γειώσει τον αριθμό ; Please explain !

MindControl.

Δημοσ.

NikosKallithea,

Δηλαδή, αν έχω καταλάβει σωστά, το γεγονός ότι η συσκευή ( Incoming call Blocker ) ασχέτως αν βλέπει τον εν λόγο αριθμό, δεν μπορεί να τον απορρίψει ; Μα αυτό ισχυρίζεται ότι κάνει η συσκευή. "Κατεβάζει" το ακουστικό αντί να το κάνω εγώ.

Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί εφόσον έχει "ταξιδέψει" ο αριθμός έως την συσκευούλα, αυτή να αδυνατεί να γειώσει τον αριθμό ; Please explain !

MindControl.

Pstn Οταν σηκώσεις και κατεβάσεις το ακουστικό δεν σημαίνει οτι έκανες απόρριψη, η συσκευή σου ειναι μπλοκαρισμένη για τα επόμενα 5 λεπτά, με την προϋπόθεση οτι ο καλών δεν εχει κλείσει και απλα σε περιμένει.

Με λιγα λόγια αντί να κάνεις απόρριψη μπλοκάρεις και την δικιά σου.

Αλλα είμαστε εκτος γιατι ο άνθρωπος εχει isdn οπου εκει υπάρχει η περίπτωση της απόρριψης, πρεπει λοιπον να δει κάποια συσκευή isdn που να διαθέτη black list (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο)

• 7 μήνες μετά...
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παλιό το θέμα, αλλά το επαναφέρω επειδή διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί που ενδιαφέρονται για μπλοκάρισμα κλήσεων. Αγόρασα λοιπόν από Amazon το ΒΤ8500. Πήρα τη συσκευή με τα δύο handsets αφού αφενός μου χρειαζόταν και δεύτερο και αφετέρου αυτή με το ένα handset δεν την στέλνουν Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι δουλεύει μια χαρά με το Ελληνικό δίκτυο. Όταν μπλοκάρει κάποιον, του βγάζει ένα μήνυμα ότι οι κλήσεις ελέγχονται από τον Call Guardian και μετά "please hang up". Επίσης μπορείτε για κάποια νούμερα να επιλέξετε να αφήνουν πρώτα το όνομά τους και ένα μικρό μήνυμα, και μόνο όταν πουν ποιοί είναι να χτυπάει το τηλέφωνο παίζοντας και την ηχογράφηση που έκαναν, οπότε έχετε την επιλογή να το σηκώσετε ή να απορρίψετε την κλήση. Άλλα νούμερα μπορεί να πηγαίνουν κατευθείαν στον αυτόματο τηλεφωνητή που διαθέτει. Τέλος, μπορείτε να καθορίσετε και νούμερα των οποίων οι κλήσεις γίνονται πάντα αποδεκτές. Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγετε τί ενέργεια θα λάβει χώρα σε ποιούς αριθμούς είναι πολύ ευέλικτος, π.χ. μπορείτε να αποκλείσετε εντελώς κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς ή αριθμούς που αρχίζουν με κάποια συγκεκριμένα ψηφία, να επιτρέψετε κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς, για όλους τους υπόλοιπους να ζητήσετε να λένε πρώτα το όνομά τους κτλ.

Ένα μειονέκτημα είναι ότι μόνο το μήνυμα του τηλεφωνητή μπορεί να ηχογραφηθεί από τον χρήστη. Τα παρακάτω δύο μηνύματα είναι στα Αγγλικά και δεν γίνεται να αλλάξουν:

"Calls to this number are being screened by BT call guardian. Please say your name then press the hash key to wait to be connected"

"Calls to this number are being screened by BT Call Guardian, the person you are calling is not accepting your call. Please hang up"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...