Lykos22 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Είχα αγοράσει πριν καιρό αυτό το βιβλίο ,και ένας βασικός λόγος ήταν για μελετήσω τα παραδείγματα που έχει, πχ την κατασκευή καλαθιού αγορών κλπ κλπ. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που να έχει ΜΟΝΟ παραδείγματα από διάφορα έργα σε PHP είτε είναι απλή PHP, είτε OOP, είτε με κάποιο framework (κατα προτίμηση CodeIgniter)???
steve62742 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Επειδή ψάχνω και εγώ κάτι τέτοιο, για να μην αννείξω άλλο θρεντ ρωτάω εδώ. Υπάρχουν στο ιντερνετ πουθενά ολοκληρωμένα site για κατέβασμα? δηλαδή όχι απλά script που να κάνουν μόνο μια δουλειά (πχ το login ή κάτι τέτοιο) αλλά μια ολοκληρωμένη δουλειά, δηλαδή τα html,php,css,javascript τα οποία περιλαμβάνει μια αληθινή πλήρη σελίδα.
thanasis00 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Ένα cms είναι μια πραγματικά πλήρης σελίδα, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να διαβάσεις τόσα κιλά κώδικα και να σου μείνουν ελάχιστα πράγματα. Καλύτερα είναι να προσπαθήσεις να στήσεις μόνος σου ένα site σιγά σιγά, βλέποντας το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, παρά να έχεις κάτι έτοιμο που απλά θα το διαβάσεις. Όσο περισσότερο γράφεις κώδικα, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι μετά να υλοποιήσεις ένα δικό σου project.
steve62742 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 εχεις δικιο φιλε μου, απλα ενω εχω μαθει αρκετά πραγματα ξεχωριστά μου είναι δύσκολο να τα συνδιάσω όλα μαζί μετά, γιαυτό ψάχνω για full παραδείγματα, γιατί έχω πρόβλημα στην κατανόηση της τελικής δομής κτλ. προφανώς όχι ένα cms αλλά τα αρχεία πίσω από μια απλή σελίδα όπως ένα blog ας πούμε ή μιας επιχείρησης.
coffeex Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Site: http://www.amazon.co.uk/Effortless-E-commerce-MySQL-Voices-Matter/dp/0321656229/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366368730&sr=8-1&keywords=effortless+e+commerce+with+php+and+mysql">Effortless E-commerce with PHP and MySQL αυτό πρέπει να σου κάνει.
Lykos22 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Nice! Γνωρίζεις μήπως αν και αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν και στα ελληνικά ή όχι??
Chemical Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Πριν αγορασεις βιβλίο, εγω στη θεση σου θα κοιτουσα να εφτιαχνα μια εφαρμογη, κατι απλο αλλα να καλυπτει βασικα πραγματα. Σχεδιασμο βασης δεδομενων Καταχωρηση και διαβασμα προς και απο την db UI (HTML CSS) κ.α Απο εκει και περα, κοιτας να εφαρμοσεις "στυλ προγραμματισμου" programming paradigms οπως Object oriented, στη πορια θα σου παρουσιαστει η αναγκη να χτιζεις πανω σε καποιο framework έιται δικο σου είται καποιου ετοιμου οπως του Codeigniter, συνηθως μαθαινεις ενα ετοιμο για να μπεις στη νοημα ενος mvc (παραδειγμα) και στη συνεχεια να το εμπλουτιζεις με δικες σου libs. Ενα καλο ξεκινημα ειναι αυτο για να κανεις κατι δικο σου, και μετα φτιαξτο πανω σε programming paradigms χτιζοντας σε MVC, η κατι της επινόησης σου(custom ή CI). Σχετικα με codeigniter υπαρχουν αρκετα βιβλια.
coffeex Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Nice! Γνωρίζεις μήπως αν και αυτά τα βιβλία κυκλοφορούν και στα ελληνικά ή όχι?? Όχι αλλά για το συγκεκριμένο μπορείς να δεις το Site: http://www.larryullman.com/books/effortless-e-commerce-with-php-and-mysql/">επίσημο site όπου έχει τα demo του βιβλίου.
Lykos22 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Πριν αγορασεις βιβλίο, εγω στη θεση σου θα κοιτουσα να εφτιαχνα μια εφαρμογη, κατι απλο αλλα να καλυπτει βασικα πραγματα. Απο εκει και περα, κοιτας να εφαρμοσεις "στυλ προγραμματισμου" programming paradigms οπως Object oriented, στη πορια θα σου παρουσιαστει η αναγκη να χτιζεις πανω σε καποιο framework έιται δικο σου είται καποιου ετοιμου οπως του Codeigniter, συνηθως μαθαινεις ενα ετοιμο για να μπεις στη νοημα ενος mvc (παραδειγμα) και στη συνεχεια να το εμπλουτιζεις με δικες σου libs. Σχετικα με codeigniter υπαρχουν αρκετα βιβλια. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο ρωτάω εαν υπάρχουν τέτοιου είδους βιβλία που να δείχνουν πως να δημιουργείς web projects. Θέλω να δω μελετώντας πως είναι η δομή και λειτουργία και τον τρόπο κατασκευής πχ ενός custom cms ή ενός eshop και ακολουθόντας τα παραδείγματα να φτιάξω κάτι δικό μου και όπου χρειάζεται να κάνω προσθήκες κλπ κλπ.
Chemical Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Για custom cms http://www.packtpub.com/cms-design-using-php-and-jquery/book
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα