Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φαίνεται ότι η εποχή των netbooks έχει περάσει ανεπιστρεπτί, εφόσον το 2015 αναμένεται να αποτελέσει την χρονιά κατά την οποία οι εν λόγω συσκευές θα εκλείψουν από την αγορά.Η πτώση των πωλήσεων και η σημαντική μείωση του μεριδίου αγοράς, που αυτές οι συσκευές γνώρισαν τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί και τα επόμενα, μέχρι την σταδιακή εξάλειψή τους.

Για το 2013 πληροφορίες θέλουν η διάθεση netbook συσκευών να σημειώσει περαιτέρω μείωση, με τον αριθμό να διαμορφώνεται στις 3.97 εκ. μονάδες, μια μείωση της τάξεως του 72% σε σχέση με πέρυσι. Το 2010 ο αριθμός αυτός είχε διαμορφωθεί στα 32.14 εκ. Όπως προβλέπει η εταιρεία IHS iSuppli, οι συσκευές αυτές θα έχουν εκλείψει από την αγορά μέχρι το 2015, ενώ το 2014 θα διαμορφωθεί στις 264,000 μονάδες.

Γεγονός είναι ότι τα netbook δεν προσέφεραν αρκετά όσον αφορά τις επιδόσεις, εντούτοις όμως αποτελούσαν μία φθηνή εναλλακτική λύση για χρήστες με συγκεκριμένο budget. Από την άλλη μεριά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως portable, γεγονός που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον ανταγωνισμό με τα tablets.

Link.png Site: zdnet.com

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Συμφωνώ εν μερει αλλα δεν νομίζω οτι λόγω των tablets πρέπει τα netbooks να εκλείψουν και τελείως πιστεύω δηλαδή οτι υπάρχει κοινό που θα προτιμήσει και σήμερα ενα netbook ίσως να ειμαι περιορισμένο αλλα υπάρχει. Εκ τος αυτου δεν νομίζω οτι εχει σχέση το ενα με το αλλο καθως το ενα ειναι κανονικός υπολογιστής και το tablet οχι , απλα η ολη ιστορία ειναι πιο ειναι πιο φορητό και βολικό απο το αλλο

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή εγώ έχω πολύ καλή μνήμη, θα σας θυμίσω κάποια πράγματα... και το κάνω γνωρίζοντας ότι μπορεί να ξεκινήσει flame (κλασικά), αλλά ελπίζω πως δεν.

Όταν πρωτοξεκίνησαν να κυκλοφορούν τα netbooks, εποχές που μεσουρανούσαν τα Eee PC της ASUS, όλοι ελπίζαμε (κι εγώ μαζί) σε ένα netbook από την Apple. Η ―επίσημη― απάντηση της εταιρείας ήταν ότι "δε γνωρίζει" πως να παράγει έναν τέτοιο υπολογιστή, σε χαμηλή τιμή, που ταυτόχρονα θα ικανοποιεί τα ποιοτικά και αισθητικά στάνταρ της εταιρείας.

Λίγα χρόνια μετά, παρουσιάστηκε το πρώτο iPad. Το οποίο τι ήταν; Ένας ARM-based 'υπολογιστής' με στόχο να ικανοποιήσει κάθε "βασική" χρήση (surfing, ταινίες, μουσική) όπως τα netbooks αλλά με δυνατότητες τις οποίες τα netbooks ούτε που φαντάζονταν! Ποιος έχει παίξει 3D games στο netbook του; Όπως ήταν αναμενόμενο, την ιδέα αυτή τη βρήκαν ενδιαφέρουσα και άλλοι κατασκευαστές. Και ήταν εύκολο σχετικά (λόγω του ότι ήδη υπήρχε λογισμικό) να δημιουργηθούν παρόμοιες συσκευές εν μία νυκτί. Έτσι κατακλύστηκε η αγορά από tablets. Αποτέλεσμα; Άμεσος αφανισμός των netbooks, καθότι τα tablets που γέμισαν την αγορά ήταν καλύτερα σε όλα. Τα netbooks άντε να κράτησαν ένα 5% του κοινού τους, το οποίο είχε πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις που δε τις κάλυπτε ένα tablet (τις οποίες βέβαια εγώ δε γνωρίζω). Εν ολίγοις, καταστράφηκαν!

Αρκετά με την ιστορία. Πάμε στο παρόν, πάμε στην ουσία!

Τα netbooks έσβησαν. Επιχειρήματα όπως το ότι «παρέχουν ένα "πλήρες" λειτουργικό» είναι τουλάχιστον άτομα. Διότι απλά... τα tablets είναι πλήρη δυνατοτήτων. Τι μπορεί να κάνει ένα netbook που δε μπορεί να κάνει ένα tablet; Τίποτα. Το Android είναι υπερπλήρες, το iOS ακόμα περισσότερο. Υπάρχουν εργαλεία γραφείου, browsers, παιχνίδια, προγραμματιστικά εργαλεία, τα πάντα! Στο μέλλον περιμένουμε και Windows 8 tablets, τα οποία θα παρέχουν και αυτό το περιβόητο "πλήρες" λειτουργικό (όπως το εννοούν κάποιοι). Τι έμεινε για τα netbooks; Τ-ί-π-ο-τ-α!

Οπότε απλά, θα εξαφανιστούν... νικήθηκαν... είναι obsolete συσκευές που πλέον δεν έχουν νόημα ύπαρξης.

• Like 4
Δημοσ.

Συμφωνώ εν μερει αλλα δεν νομίζω οτι λόγω των tablets πρέπει τα netbooks να εκλείψουν και τελείως πιστεύω δηλαδή οτι υπάρχει κοινό που θα προτιμήσει και σήμερα ενα netbook ίσως να ειμαι περιορισμένο αλλα υπάρχει. Εκ τος αυτου δεν νομίζω οτι εχει σχέση το ενα με το αλλο καθως το ενα ειναι κανονικός υπολογιστής και το tablet οχι , απλα η ολη ιστορία ειναι πιο ειναι πιο φορητό και βολικό απο το αλλο

Αυτή είναι όλοι η ουσία,από την στιγμή που μια εταιρία υπολογίζει ότι δεν θα πουλήσει αρκετά κομμάτια για να βγάλει κέρδος δεν θα μπει στον κόπο να το βγάλει.Άσχετα αν υπάρχει κοινό,πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα.
Δημοσ.

Αυτή είναι όλοι η ουσία,από την στιγμή που μια εταιρία υπολογίζει ότι δεν θα πουλήσει αρκετά κομμάτια για να βγάλει κέρδος δεν θα μπει στον κόπο να το βγάλει.Άσχετα αν υπάρχει κοινό,πρέπει να βγαίνουν τα νούμερα.

Καταραμένα νούμερα , ολα σε αυτα τον βωμό θυσιάζονται :P

Δημοσ.

βασικα τα netbooks χαλανε την πιατσα γιατι διναν την δυνατοτητα στον καθενα με 200 ευρω να εχει ενα λαπτοπ. ναι οκ μικρη οθονη οσο του μεγαλυτερου ταμπλετ ομως, 1-2 giga ram 150gb σκληρο κ ολα αυτα 3 χρονια πριν. Ας μη ξεχναμε ethernet kai VGA out που μπορουσες να το συνδεσεις σε οθονη ή tv και να εχεις με 200 ε καi HTPC και μικρο desktop

Τωρα ερχεται το tablet με τα 500ε με OS κινητου με κλασμα των specs και κανενα port και πρεπει να τσιριζουμε απο την χαρα μας

• Like 3
Δημοσ.

Άν σκεφτούμε λογικά, την αγορά την κατευθύνουν οι εταιρίες-κολοσσοί μέσω των ομάδων μάρκετινγκ τους οι οποίες βρίσκονται σε πραγματικό πόλεμο. Θα μας πουλήσουν τελικά αυτό που θέλουν, θα μας κάνουν "άχρηστο" κάτι που δέν θέλουν πλέον να παράγουν. Μήν τρέφουμε αυταπάτες, έτσι έχουν τα πράγματα είτε μας αρέσει είτε όχι.

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Τα netbooks ήταν ένα "λάθος" των εταιριών, προσέφεραν στον χρήστη πολλά, κοστίζοντας μεν λίγα χρήματα, αλλά έχοντας μεγάλο κόστος για τους κατασκευαστές, άρα δεν άφηναν μεγάλα περιθώρια κέρδους. Έβγαλαν τα tablets που κάνουν ακριβώς το αντίθετο (χωρίς να προσφέρουν και τόσα λιγότερα), τα προώθησαν όσο πιο έντονα μπορούσαν, έκοψαν και την παραγωγή netbooks,ε, τα netbooks θα εξαφανιστούν, τί περίεργο.

• Like 1
Δημοσ.

Τα netbooks δεν εξαφανηστηκαν μονο λογω των tablets.. Εξαφανιστηκαν και λογω των πολλων πια επιλογων notebooks με 11-13" οθονη και λογω οτι υπαρχουν πια κανονικα λαπτοπ στα 250€.

Το 2008-2009 αν ηθελες υπολογιστη με 250-400€ πηγαινες καρφωτος σε netbook 10" με atom.

Τωρα με 250-400€ πας σε 11" με ικανοτατο διπυρηνο ή ακομα και σε 15" με intel core επεξεργαστη.

Αυτα τα notebooks δεν ονομαζονται  νετβοοκ , αλλα κλεβουν πωλησεις απο τα netbook που ειναι ειδος προς εξαφανιση.

• Like 1
Δημοσ.

Ενταξει ρε παιδια δεν ειναι τοσο απλο το θεμα. Τα Tablet το μονο που προσφερουν ειναι μια touch οθονη με arm επεξεργαστες και nvidia tegra καρτα γραφικων και 16-64 χωρο αποθηκευσης. Στην καλυτερη σου προσφερουν microsd και Usb host για να χρησιμοποιησεις και ενα στικακι και λιγα υποστηριζομενα περιφερειακα.

Δεν μπορω να καταλαβω πως συγκρινονται με τα netbook. Εγω πηρα φετος ενα 11.6 με ivy bridsge intel hd graphcs 4GB Ram, me δυνατοτηα αναβαθμισεις σε 8GB, και δυνατοτητα προασθηκης SSD σκληρου.Συγκρινονται τωρα ολα ατυα με μια touch Οθονη? Και το πηρα και μολις 250 ευρω...

• Like 1
Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι και τα netbooks και τα tablet κανουν  το καθενα την δουλεια του.δεν πιστευω οτι το ενα μπορει να συμπληρωσει το αλλο.εγω εχω και απο τα δυο (ios-android & windows σε netbook).μου ειναι εξισου χρησιμα και τα δυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...