Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 (Βλέπεται το σύστημα μου από κάτω)Η ASUS μου είναι με την μαμίσια ψύξη της (μιας και για αυτήν την επέλεξα την ASUS και απέρριψα την Saphire). Τώρα με την άνοιξη, πρέπει να έπιασε μάκα μέσα η ψύξη γιατί ανέβασε ηχηρές στροφές, και idle ~85C στα temp της. Έτσι άνοιξα το κουτί για να τη καθαρίσω.Τώρα πέρα από το πρόβλημα που άνοιξα στο HW section, βλέπω πως δεν φτιάχνει αυτή η GPU με τις πάστες που της βάζω.1) Την πρώτη φορά, έβαλα πολύ λίγη λευκή θερμαγώγιμη, την έκανα καινούρια από σκόνες.. και αφαίρεσα 1-2 ταινίες που είχε όπου εφάπτονταν με τα μεταλλικά σημεία της ψήκτρας (ξέρετε για ποιες ταινίες λέω), αντ' αυτού επάλειψα και εκεί λίγη λευκή πάστα.Το άνοιξα, μετά από 1 ώρα ξεκίνησε πάλι τις τρελές στροφές.2) Την δεύτερη, εξοπλισμένη με πολύ πάστα (λευκή ξανά), έβαλα περισσότερη πάνω στον επεξεργαστή της, και μετά ξανακόλλησα τις παλιές ταινίες της, γιατί φαντάστηκα πως δεν εφάπτονται αρκετά τα μεταλλικά με την πάστα.Μετά από 1 μέρα ολόκληρη, ξανανέβηκε αισθητά και η θερμοκρασία και τα ROP.Δεν είχα ποτέ τέτοια ταινία αγορασμένη. Πάντα τα έβρισκα μέσα στις GPU και δεν χρειάστηκε ποτέ να αγοράσω τέτοια καινούρια, δεν ξέρω καν πως λέγεται.. (Θερμο-αγώγιμη ταινία ίσως Αυτά δε φταίνε που δεν τελειώνω με αυτήν την ιστορία; Αν όχι, μήπως η λευκή πάστα (δεν είναι παλιά) δεν είναι επαρκή για να περάσει την θερμοκρασία; Μήπως θέλω την άλλη την γκρι την ακριβή που είναι καλύτερος αγωγός; Του πούστη μετά από τόσα χρόνια να την αλείφω λάθος..Ένα ακόμα βαρετό τόπικ απ' το Κορίτσι για Πισί.
AiWaaa Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Οπου έχει thermal pads βάζεις thermal pads και όχι παστούλα. Τώρα όσον αφορά την καρτούλα θυμάμαι οτι ειναι γενικά δροσερες. Εχω την μικρή αδερφή της 6850 και με 2 monitors σε gaming δεν πάει πάνω απο 70. Αρα κάτι πάει λάθος ίσως αν έβαζες thermal pads καινούργια αντι για πάστα είχες καλύτερα αποτελέσματα
pcfan Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 (Βλέπεται το σύστημα μου από κάτω) Η ASUS μου είναι με την μαμίσια ψύξη της (μιας και για αυτήν την επέλεξα την ASUS και απέρριψα την Saphire). Τώρα με την άνοιξη, πρέπει να έπιασε μάκα μέσα η ψύξη γιατί ανέβασε ηχηρές στροφές, και idle ~85C στα temp της. Έτσι άνοιξα το κουτί για να τη καθαρίσω. Τώρα πέρα από το πρόβλημα που άνοιξα στο HW section, βλέπω πως δεν φτιάχνει αυτή η GPU με τις πάστες που της βάζω. 1) Την πρώτη φορά, έβαλα πολύ λίγη λευκή θερμαγώγιμη, την έκανα καινούρια από σκόνες.. και αφαίρεσα 1-2 ταινίες που είχε όπου εφάπτονταν με τα μεταλλικά σημεία της ψήκτρας (ξέρετε για ποιες ταινίες λέω), αντ' αυτού επάλειψα και εκεί λίγη λευκή πάστα. Το άνοιξα, μετά από 1 ώρα ξεκίνησε πάλι τις τρελές στροφές. 2) Την δεύτερη, εξοπλισμένη με πολύ πάστα (λευκή ξανά), έβαλα περισσότερη πάνω στον επεξεργαστή της, και μετά ξανακόλλησα τις παλιές ταινίες της, γιατί φαντάστηκα πως δεν εφάπτονται αρκετά τα μεταλλικά με την πάστα. Μετά από 1 μέρα ολόκληρη, ξανανέβηκε αισθητά και η θερμοκρασία και τα ROP. Δεν είχα ποτέ τέτοια ταινία αγορασμένη. Πάντα τα έβρισκα μέσα στις GPU και δεν χρειάστηκε ποτέ να αγοράσω τέτοια καινούρια, δεν ξέρω καν πως λέγεται.. (Θερμο-αγώγιμη ταινία ίσως Αυτά δε φταίνε που δεν τελειώνω με αυτήν την ιστορία; Αν όχι, μήπως η λευκή πάστα (δεν είναι παλιά) δεν είναι επαρκή για να περάσει την θερμοκρασία; Μήπως θέλω την άλλη την γκρι την ακριβή που είναι καλύτερος αγωγός; Του πούστη μετά από τόσα χρόνια να την αλείφω λάθος.. Ένα ακόμα βαρετό τόπικ απ' το Κορίτσι για Πισί. Μήπως η ψύχτρα έχει και ένα πλαστικό περίβλημα πάνω σαν καπάκι και έχει μαζέψει εκεί μέσα σκόνες; edit: οπως βλέπω στο google ειναι μεγαλη η ψυχτρα και έχει σαν πλαστικό καπάκι πάνω. Αν την βγαλεις ξανα θα δεις οτι εχει κατι βιδες που το συγκρατούν από το κύριο μερος της ψύχτρας. Προσπάθησε να το βγάλεις μήπως και έχει μπουκώσει από σκονη εκει πέρα.
άδικος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 1) Κακώς. 2) Too late. Μια χαρά είναι η παστούλα που πήρες. Απλά θα βάλεις μια μικρή ποσότητα. Θα πρέπει να αγοράσεις και καινούρια pads όμως. Ρίξε και ένα φύσημα στη ψήκτρα.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Κοίτα να δεις που δεν το θυμόμουν ή ίσως ήξερα για αυτές τις πιπούλες.Πως λέγονται; Πως τα παραγγέλνω; Ποια είναι καλή μάρκα και καλός αγωγός; Και από που λέτε να τα βρω οικονομικά web/offline τριγύρω από Αιγάλεω;Ευχαριστώ AiWaa και όντως είναι δροσερές, γι' αυτό και την αγόρασα. Ανεβαίνουν πολύ εύκολα και τα hz και δεν χρειάζονται καν aftermarket.
άδικος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Αναφέρθηκε πιο πάνω, thermal pads. Βγαίνουν σε διάφορα πάχη. Τώρα από τη στιγμή που δεν είσαι βέβαιη, πήγαινε σε μεσαίο μέγεθος, ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ παχύ. Π.χ τουλ. 1mm για να βεβαιωθείς πως θα έχεις σωστή επαφή. Στο διαδίκτυο βρίσκεις εύκολα (ebay κλπ). Αθήνα θα σου πει άλλος.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Είσαι σιγουρότατος πως οι λευκές δεν είναι υποδεέστερες των ασημένιων; Δεν πιστεύω για τα ηλεκτρικά αγώγιμα που ακούγονταν, αλλά πίστευα πως οι άλλες είναι καλύτερης ποιότητας και περνάει ευκολότερα η θερμοκρασία.Αν είσαι σίγουρος πως δεν θα έχω διαφορά από αυτό, και το ότι θέλω μόνο τα thermal pads είμαι μια χαρά. Θα δω που θα τα βρω.. θα κάνω κάνα τηλέφωνο τριγύρω.
άδικος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Είναι υποδεέστερες άλλα όχι τόσο ώστε να έχεις τη διαφορά που βλέπεις. Μιλάμε για διαφορές 1-1.5 άντε 2 βαθμούς. Δεν είναι εκεί το πρόβλημά σου, δε χρειάζεται να ξοδέψεις και εκεί λεφτά αφού έχεις ήδη. Ειδικά για μια τόσο μικρή επιφάνεια. Αυτό εννοούσα. Ποια έχεις btw; Δεν πιστεύω για τα ηλεκτρικά αγώγιμα που ακούγονταν... Κακώς. Στη κάρτα γραφικών μη βάλεις silver based παστά (ηλεκτρικά αγώγιμη). Προτίμησε ceramic-based (που υποθέτω πως έχεις ήδη) και γενικά πάστα που ενδείκνυται για χρήση σε gpu. Τώρα βέβαια δε μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς πως αφού ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές θα έχεις πάλι χαμηλές θερμοκρασίες αφού μπορεί να φταίει και κάτι άλλο (πχ ελαττωματικό fan) άλλα είναι η τυπική διαδικασία για να έχεις σωστά αποτελέσματα.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μίλησα με ένα μαγαζί στην Αγία Βαρβάρα. Θα πάω το βράδυ να αγοράσω thermal pads για την GPU.Ποιο λες να πάρω; Δεν έχω ούτε πολλές επιλογές προϊόντων, ούτε μαγαζιού.http://www.skroutz.gr/c/680/diafora-fans.html?from=catspan&keyphrase=thermal+pad
άδικος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Έτσι είναι μ'αυτό το προϊόν, δεν έχεις. Πάρε ένα μαζί σου για δείγμα μπας και βγάλεις άκρη με το πάχος, αλλιώς πάρε τουλάχιστο 1.5mm. Μην πάρεις χάλκινο pad.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Όχι Copper λοιπόν. Από τα άλλα τα "adhesive" or whatever, που λένε για laptop/xbox/κτλπ όποιο να' ναι, ε άδικε;
άδικος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Λίγο πολύ τα ίδια είναι, δεν παίζουν μεγάλες διαφορές. Ρώτα και τον πωλητή μπας και έχει ιδέα για το πάχος για τη κάρτα σου. Αλλά γενικά ναι μη το παιδέψεις και πολύ. Α, και μη πάρεις σκέτο thermal tape (τύπου 3Μ, που δεν είναι σαν σφουγγάρι). Αν και δεν νομίζω να έβρισκες εύκολα έτσι κι αλλιώς.
johnnie1983 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με μια 6870 της Sapphire και πανω που πηγα να ανοιξω τοπικ ειδα αυτο!! Εβγαλα την καρτα και την καθαρισα τελειως για να περασω καινουργια παστα(ΑΚ100 λευκη).Το θεμα ειναι οτι με στοκ ρολογια η καρτα παει 90 βαθμους ενω πριν δεν επιανε πανω απο 75.Εχω κανει 2 φορες την διαδικασια , τι μπορει να πηγαινει λαθος? Απο 37 βαθμους παει κατευθειαν στους 60 και ανεβαινει με ανεμιστηρια στο φουλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα